Fualaau aina

E faʻafefea ona tupu totoga i totonu o le Urals i totonu o le fale koli? Faatonuga ma foliga

O Tomatoes o ni laau e vevela-vevela, e ola lelei i luga o le laufanua i le itu i saute. E mafai foi ona maua se tamaoaiga ma le maualuga i totonu o le Urals, ua lava lea e maua ai ni fale talafeagai mo le lauʻeleʻele. Le tau a le lotoifale e mafai ai ona e maua le seleselega muamua ia Iulai.

I le mea na faʻatulagaina, o le a tatou talanoa e uiga i le auala e filifili ai ituaiga moni o tamato, ma mafaufau i uiga maualuga o lenei itulagi.

O le ae iloa pe faʻapefea ona saunia se fale vevela, totō tomato i totonu ma faatulaga tulaga lelei mo latou. O le a matou taʻuina atu oe i le tele o togafiti e mafai ai ona maua se seleselega lelei.

E mafai ona totoina tamato: mea lelei ma mea e pala, faigata, foliga

Totoina o tamato i totonu o le fale lauʻeleʻele, i lalo ifo o tulafono faʻapitoa - o le faagasologa e faigofie ma aoga, ma e tele mea lelei. E sili atu le lelei i le galueaiina i le malae vaalele:

  • Laʻau e mafai ona amata ia Aperila, lea e maua ai se seleselega muamua.
  • Greenhouse e puipuia tomato mai tulaga leaga o le tau.
  • E leai se mea e manaʻomia e faʻafeinu ai fua o laau.
  • O fua o le Greenhouse e maua ai tomato ma se soifua maloloina sili ona lelei ma maualuga.
  • Tomato Tomato, pe a faʻatusatusa i le suavai, e teuina umi.

O le mea moni, o loʻo i ai ni nai togi laiti i totonu o fualaau aina lanumati - o latou laʻititi laʻititi i le tofo i tamato ua ola i luga o eleele, ma, ona o le tulaga tatau o le fale koli, ua faateleina ai le tau.

O fea ituaiga e filifilia?

O ituaiga sili ona lauiloa i Urals o:

"O le fatu o Bull"

"O le fatu o le Bull" e faatatau i fualaau toto ogatotonu o le toto. E iai le malosi o le laau ma e maualuga lona 2 mita; E talafeagai le fausia o se togavao i le 1-2 'ulu.

Faatasi ai ma le tausiga lelei, e mafai e vao taʻitasi ona tuʻuina atu i le 10 kilokalama o le fua. Fua e oʻo ile 500 g.

"Auro Auro"

O le "Goldfish" e faasino i le ogatotonu o le vaeluaina. O taʻavale e maualuga tele, mai le 2 mita ma luga; faʻatulagaga talafeagai. O fua e ausia le 100 g.

E le gata i lea, ae o le tele foi o mea na tutupu, o le "Whiteness F1", ma le tele o isi.

Sauniuni sauniuni

O le totoina o tamato gaosia o le greenhouse e manaʻomia le sauniuni ma le faʻaeteete i taimi uma o le galueaina.

E faapefea ona saunia se nofoaga?

A o le toe totoina laau e tatau ona saunia le fale lauʻeleʻele: e tatau ona fufuluina le potu, faʻalelei ma faʻalelei. Ona saunia lea o moega - e fai ni pu laiti mo tipu. E sasaa uma vaipuna i le vai.

Soo

O le mea e sili ona lelei mo tamato o se faʻafefiloi o fanua o sodoma, humus ma peat; Faʻafefiloi lelei foi o laufanua faʻatoʻaga ma otaota i le fua faatatau o le 3: 2. O pakete taʻitasi mo le faʻafefiloi o le eleele mo le faʻaleleia atili o meaʻai o loʻo faʻasaina ma lefulefu (0.5 l) ma le superphosphate (3 pusa) ma fefiloi lelei.

Fono E mafai foʻi ona e togafitia le palapala i se vaivaiga vaivaiga o le palamati, lea e faʻamaonia ai le toetoe lava a faʻaumatia atoa mea faʻaleagaina o meaola ninii e mafua ai faʻamaʻi.

Tuputupuina o laau

O fatu e tuʻuina i se faʻafitauli 5% o le masima laulau; pe a malolosi fatu ma fatu lapoa ile pito i lalo, e ave ese ma faʻagogo sina mea itiiti.

O fatu ua saunia, ina ia aloese ai mai faʻamaʻi, e tineia i le galo mo le 10 minute i se vaifofo o le palatini (1 g / 100 ml o le vai), pe a maeʻa ona fufulu lelei lea ona fufulu.

I le taimi lava lea aʻo leʻi amataina le lūlūina, ia fautuaina e fufulu fatu i le vai mafanafana mo le 2 aso, ona sosoo ai lea ma le 3 aso e teu ai i le pusaaisa i le vevela ile -3 ° C. O lenei faiga o le a faateleina ai le puipuiga o laau i le maualalo o le vevela o le Urals. O fatu na faʻamalosia i lenei auala ua totoina i pusa e maualuga le 5-6 cm.

A uma ona lūlūina, e faʻamamaina fatu ile vai mafanafana ma ufiufi i se ata tifaga poʻo tioata. Vai le fatu e tatau ona faia i aso taʻitasi ao leʻi amataina le ata (e masani lava i le 4-5 aso). I le gasologa o le vaiaso, e tatau ona teuina pusa i vine i le vevela o le aso i le 12-15 ° C ma le po i le vevela o le 6-8 ° C, ona siitia lea o le vevela i le 18-20 ° C ma le 10-12 ° C.

Picks

Picks e tatau ona faia pe'ā uma ona faʻaalia le laupepa lona lua i luga o le laau.

  1. O totogo e totoina i ipu i le eleele, ae mo le tau o le Urals e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o pusa paʻu; O lenei mea o le a faatelevaveina ai le fua o fualaau aina seia oo i le 2 vaiaso. E tatau ona faatumuina paʻu i le tuufaatasiga o le eleele e pei o le totoina o fatu, ma le totoe o le 5-6 cm o oloa.
  2. A maeʻa le 10 aso, e manaʻomia ona faʻaopopo se tamai eleele, pe a uma le 10 aso e faʻatumu uma ai ipu.
  3. Pe a totoina, e lua fatu ua totōina i potopotoga taʻitasi; pe a uma le 15-20 aso, o le tagata vaivai e aveesea e ala i le tipi i le pito tonu o aʻa.
E taua! O fualaau laiti e manaʻomia ona fafagaina i le phosphate fertilizer - 5-7 fatu o superphosphate ma 2-3 fatu o le nitrophoska e tuʻuina i potopotoga taʻitasi; ua sasaa mai le eleele mai luga ma ua faasusuina le laau.

Faʻaiga ma fafaga

O le totoina o le Tomato e le manaomia ai le masani ma le tele o le suāsusu - e tatau ona faʻamamaina le eleele matutu. E tatau ona fofo le vai ma maua le vevela ile 25-30 ° C. E talafeagai le fafagaina o fualaau mo le taimi muamua i le 1.5-2 vaiaso pe a uma le togiina, ona naʻo pe a talafeagai.

E mafai ona e faia le fugalaʻau fugalaau "Azofoska" poʻo le fusi o le efuefu: 1 le ipu o le pefu i le 10 lita o le vai, fafagaina o laʻau i lalo o le aʻa.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga: o le a le taimi ma le auala e toe toto ai?

O le taimi sili ona lelei mo le totoina o laau i le fale lauʻeleʻele e 1.5 masina talu ona maeʻa. O le vao aupito sili ona maualuga o tamato e masani lava ona totoina i lalo ifo nai lo isi, pe a uma ona aveese laulaau pito i lalo. A o leʻi totoina tomato i totonu o le fale lauʻeleʻele, e tatau ona fafaga lelei.

E fautuaina le faʻapipiʻiina o se faʻamau i le pusi i luma o le totoina, ina ia le faʻaleagaina aʻa. Faʻapipiʻi ni pu laiti (10-15 cm le lautele) i luga o sina tamaʻi lima o le humus poʻo le faʻafefiloi o fafie (lima) ma se sipuniti o superphosphate, ona tumu ai lea i le 2 lita o se vaivaiga vaivai o le potassium.

O toto Tomatoes ua totoina i totonu o le fale koli faatasi ai ma se paʻu eleele. Ua tumu le lua i le vai, ma ua tuʻuina le vao i le palapala e mafua ai. Toto laau e totōina i lalo o se mea e faʻaleleia ma fefete ai vaega o le aʻa ma le eleele.

O le eleele e faʻataʻoto i le togavao ua tatau ona faʻapipiʻiina ma faʻafefiloi ma le palapala. O le puipuia o le phytophthora, o mea totō o loʻo sosolo i le palu Bordeaux (100 g / 10 l o le vai) poʻo le kopa (chloride) (40 g / 10 l).

A maeʻa le vaiaso, e tatau ona e vaʻaia le palapala laitiiti, ia mautinoa o aʻa o le okesene.

Laasaga muamua

Ole laasaga autu o le galueaina o togafitiga e tatau ona tausia i le vaitau o le tuputupu ae:

  1. O le toe totoina o laau mo le taimi muamua e tatau ona 5-6 aso pe a uma ona totoina i totonu o le fale kati ma le vai mafanafana (20 ° C). E fautuaina le vai i le aʻa, i le taeao, i le 4-5 aso; i le vaitau o le vavalaʻau o tamato, e mafai ona faʻafeinuina atili.
  2. Fafaga fuamato e tatau ona tusa ma le 3-4 taimi ile taumafanafana:

    • o le taimi muamua i le 1.5-2 vaiaso, pe a mavae le 10 aso;
    • o le lona lua (1 tsp potassium sulfate ma le 1 tbsp.) faʻamalo i le vai; faʻaaoga 5 l / m²);
    • o le lona tolu o le fafagaina e faia pe a ma le lua vaiaso pe a uma le lona lua - e faʻafefe le vao i se vaifofo o le efuefu ma le superphosphate (2 sipuni ma le 1pp mo le 10 lita o le vai, faʻaaogaina le 7 lita / m²);
    • faʻailoa lona fa e fai pe a amata ona fua mai fuamato - 1 tsp. sodium humate ma 2 tbsp o le superphosphate i le 10 lita o le vai, o le taumafaina o le 5 l / m².
  3. E tatau ile ea ile 2 itula pe a uma ona faʻamusu. I le vevela o le faitotoa ma faamalama e tatau lava ona tatalaina.
  4. E tatau ona faia le tutoʻatasi i le tutoʻatasi. I se aso vevela, e tatau ona e alu i laina ma lulu le vao i fugalaau, ona fufulu suavai lea o le palapala ma sina pisi fugalaau.

Tulaga e manaʻomia muamua

Ina ia lelei le seleselega ma mauʻoa, E taua le matauina o nisi o tulaga i totonu o le kiona - vevela, susu, moli.

Totogi

E tatau ona teuina le suavai i totonu o le fale laufanua i le lautele o le 45-65%. Ae i le taimi o le tele o le suāsusu pe a faʻapipiʻi fua, e ono le lava le vaalele; i lenei tulaga, e fautuaina le suavai o tamato i totonu o fagu palasitika. Latou te tipi le pito i lalo ma tuu le ua i lalo i tafatafa o laau taʻitasi.

Lulu

E taua! E le tatau ona sili atu le vevela o le ea ole greenhouse + 25 ° C, eleele - + 10 ° C.

Ina ia faatumauina le maualuga o le vevela e tele auala.

Le faʻaitiitia o le vevela:

  • Le faʻaogaina o le ata lafoifaga puipui.
  • Faʻapipiina o puipui i fafo o le lauʻeleʻele ma se vaifofo o le penisina ma le vai (1: 5).
  • Lafoaʻi laau i le vaveao.
  • I le tulaga o le vevela, e mafai ona ufiufi le fale kati i se mea ie, ie meaʻai.
  • Faʻatulagaina o le eletise eletise

Le faateleina:

  • Faʻasagaga o le kolivaʻai ma ata tifaga, i le vaalele i luga aʻe o puipui.
  • Folasaga faaopoopo i totonu o le fale kosi - fausaga laupapa poo le uamea, ufiufi i ata.
  • Laʻau palapala.

O ia ituaiga auala e mafai ai ona e fetuunai le vevela ile + - 4-5 tikeri.

Masking

O le vaiaso talu ona tulaʻi i luga o le vao, o le laʻasaga pito i lalo e aveesea; toe faia le faiga i aso uma 10. Pe a faʻatupu i le 2 'au, 1 le tamaititi laititi e tuʻu i lalo o le pulumu fugalaau muamua. Faʻatasi ma le 3 faʻapipiʻi i le fugalaau "fugalaau", lafoaʻi le isi, sili ona malosi.

Malamalama

Tuuina atu le malamalama masani e ala i le totoina o laina mai le itu i matu i le itu i saute. Ae afai e le lava le malamalama faalenatura, e tatau ona e faʻaaogaina le faʻaogaina o le malamalama.

I le amataga o le atinaʻeina o fale, ua fautuaina le faʻamalama mo le 20 itula, faasolosolo malie le faʻaitiitia i le 12.

E taua! E luasefulu fa itula le malamalama e matua faʻavaivaia, e mafai ona faʻaumatia laau.

Tuuina atu

O le totoina o tamato i totonu o le fale lauʻeleʻele e mafai ona maua ai se faʻatoʻaga lelei tele, e oʻo lava i le tau o le Urals - e oʻo atu i le 15 kg / m². Ae talu ai o tulaga faʻapitoa ma le tausiga faifaipea e tatau mo fuamato a le greenhouse, o le tau o le seleselega e ono maualuga. E mafai ona ausia le faʻaitiitia o tau e ala i le faʻalauteleina o le vaega o le lauʻeleʻele; o tau o le a tumau pea, ma o le aofaiga o le seleselega o le a maualuga atu.

O Tomatoes o laau sili ona lauiloa i itu uma, ma e mafai ona ola i totonu o greenhouses i lalo o soo se tau. Ua lava lea e faʻafaigofie ai le nofoaga ma tuʻuina atu le tausiga lelei.