Laʻau

Geranium - teuteu mo le totoina vave, ina ia fuga ma sa pala

Geranium (aka pelargonium) e masani lava ona tupu aʻe i taulaga masani masani. E faigata ona maua se fale e le o iai lenei teuteuga matagofie matagofie. O lea lauiloa e faamatalaina e le matagofie ma le le mautonu o le fugalaau. E le gata i lea, o loʻo totoina e le laau le tele o meaola eseese ma ituaiga. Geranium e mafai ona tupu e le gata i fagu fugalaau, ae faapea foi i ni fugalaau fugalaau. E le gata i lea, o le pelargonium o loʻo i ai galuega puipui: e faʻafefe ai iniseti leaga ma lona manogi.

O se fugalaau matagofie e tatau ona sili atu tulaga. Ina ia faʻamalosia ma faʻasaoina mea teuteu o le aganuu, e tatau ona e faia le tipiina o geranium i le taimi. A leai, o le pelargonium o le a le gata ina leiloa lona fugalaau matagofie, ae leiloloa foi ona uiga masani teuteu: e pei o le a tupu aʻe lala paʻu, o le a faasolosolo lava ina leai ni foliga o lala laititi, lea o le a le fiafia ai le fugalaau. O le toatele, o feagai ma lenei faafitauli ma le le malamalama i ona mafuaʻaga, lafo geraniums. Ae ua lava le naʻo le teuteuina i le taimi tonu, ona tumau ai lea o le fugalaau i lona matagofie mo le tele o tausaga.

E toʻatele tagata e leai ni poto masani e mafaufau pe faʻapefea ona teuteu geraniums ina ia fuga ma fulafula. O le faʻatinoga o loʻo aofia i totonu o le faʻatagaina ma i le taimi lava e tasi o polokalama faigofie mo le tausiga o le laau. Afai e te alu ese mai le fugalaau e le o faʻamoemoeina, o le fugalaau o le a pala ma pala, o le a amata ona paʻu le lau, ma o le agavaʻa o le agavaʻa. O le teuteuina o se faiga e sili ona taua, lea e mafai ai ona e faia se lush, e oo lava i le vaomatua, e fai ai le fugalaau atili vibrant ma umi. E 3 auala e tipi ai geraniums:

  • Aiga (autumn);
  • Togi;
  • Autumn.

Le taimi e tipi ai geraniums

O le taimi o le faʻatulagaga e faʻalagolago i le auala maʻoti. O le teuteuga autu e faia i le taimi lava e uma ai le taumalulu, o lona uiga, i le amataga o le tautotogo (faaiʻuga o Fepuari - amataga o Mati). I le taimi nei, o le taimi tuputupu ae e lei amataina, o le mea lea o mea uma na faaleagaina vaega o le laau pe a uma le teuteuina o le ai ai le taimi e toe faʻaleleia ai.

Pelargonium

O le taimi o le autumn e tupu i le taimi e maeʻa ai le fugalaau, e amata mai i le amataga o Setema ia Tesema. E aofia ai le aveeseina o lālā matutu ma gaugala. O lenei ituaiga o teuteu e faʻaleleia ai le teuteu o geraniums, ae e le afaina ai le fugalaau mulimuli ane. Faʻailogaina ia Oketopa. Afai o siama maʻi, o loʻo mafai ona vave aveeseina vaega ua faaleagaina. O lenei teuteuga e puipuia ai le salalau atu o le faamai i le vaega o totoe o le laau.

I se tusi. I itulagi o loʻo i ai se tau le lelei, o le geraniums e masani lava ona tutupu aʻe i totonu o se fugalaau, ma, afai e le malulu le tau malulu, e tuʻuina i latou iina mo le taumalulu. I nofoaga o loʻo nofo ai le tau malulu, o geraniums e totoina i totonu o se ulo mo le umi o fulufulu.

E le faatagaina le faia o le pine i le taumalulu, talu ona malolo le laau. O se tuusaunoaga o ituaiga ia o le geranium e mafai ona fuga i le taumalulu.

Taua! Trimming e manaʻomia ai le timeliness. O le taofiofia o manua o le a mafua ai le fuga o le geranium (atonu o le a le totogo le laau).

E le tatau foi ona faʻataunuʻuina i le taumalulu, sei vagana ai mataupu pe a tosoina e le popo le taimi e tupu tele ai (ia Fepuari e faʻatagaina e aveese se faafitauli se tasi). I lenei tulaga, e fautuaina e suia le teuteuina i le pine.

Geranium teuteuina

Geranium e lua ituaiga: taʻitasi ma faʻalauiloa. I le tulaga muamua, o le teuteuina e filifili ma ua faia na o le faasaʻoina o foliga o le fugalaau. I le faʻasalaga lona lua, e lua taimi i le tausaga, ae o le geraniums talavou e fautuaina e vavae faʻatasi i le tausaga.

O le taimi o le faʻatulagaga e faʻalagolago foi i le ituaiga pelargonium. O ituaiga laiti e manaʻomia tele ituaiga manipulations e sili atu nai lo isi.

Manaomia ia iloa! I le tausaga muamua o le olaga, e le mafai ona teuteuina le laau. Ina ia tuʻuina atu le fugalaau se foliga, e mafai ona aveeseina le tipu.

Aisea e teuteu ai

Aʻo faasolosolo umi, ona amata ai lea ona amata ona taʻe mai laʻau. O se taunuuga, o laulaau e na o luga lava o tumutumu. O le mea moni o le geranium e toetoe lava a le mafai ona tuʻuina atu i le lanu auala. Ina ia "ala i luga" o fatugaʻo o loʻo i luga ia i latou, e tatau ona e teuteuina. Ona o lenei mea, ua totoina ai ni mama fou ma pepe laiti.

Faʻapenaina o geraniums i le fale, pe a totoina, ina ia fuga i le taumafanafana

O le faʻataʻitaʻiga autu e faʻatatau i le faʻaleleia o le tele o fugalaau ma le faʻavaeina o se vao.

O le teuteuga o le Autumn o se fua puipuia, o le pine e faia pe a tatau ai.

Faʻalogo! O le le malamalama o le la i le taumalulu e mafua ai ona faʻalautele le laau. O se taunuuga, o le teuteuga o le pelargonium ua matua faʻaititia. Ae ui i lea, e le tatau i se tagata ona faanatinati e faapuupuu ia gaʻo, e sili atu le faatali seia oo i le faaiuga o le vaitau. I le faaiuga o Fepuari, e mafai ona tipi i le 2/3 o le umi. E mafai ona aloese mai auala pe afai e te faʻaleleia le malamalama lelei mo geraniums i le taimi muamua e ala i le faaopoopoina o se faʻasalalauga i le moli.

O le mea lea, e manaʻomia le faʻasolo mo le:

  • Fafaguina o fatugaʻo talavou.
  • Fausia se foliga o vao vao.
  • Le faʻavaeina o fou fou.
  • Ausia le tele o fugalaau.
  • Faʻateleina le taimi o le fuga.
  • Faʻapenaina o le aganuu e ala i vaʻaiga fou (mo le ola aʻe o geraniums, e mafai ona e faʻaaogaina fatu, laʻau laulaʻau ma tipi).
  • Aveesea o nofoaga ua faaleagaina o le geranium.

Maea matagofie le faapaleina

E faʻafefea ona faʻasolo se petunia mo le totoina vave

Tusa lava pe o le a le ituaiga ma le ituaiga o loʻo i ai le laau, o le teuteuina e faia e aunoa ma le toilalo. O le isi, o le a tatou talanoa e uiga i tulafono mo le teuteuina, e aofia ai foliga o metotia taʻitasi, e uiga i le faʻaogaina o geraniums ina ia tupu tele ai.

Faʻasolo vave le furanium

Mo se faʻataʻitaʻiga lelei, o le ae manaʻomia se lauulu manifinifi po o se naifi.

Fautuaga. O seleni faigofie e sili atu ona lelei e le faʻaaogaina, aua i le taimi o le togafitia latou te mafai ona faʻaleagaina le aʻa i le mea e tipi ai.

[/ mataala]

Aʻo leʻi amata ona e selesele, e tatau ona e suʻesuʻe ma le faaeteete le fugalaau ma fuafua po o fea vaega o le a tatau ona aveeseina ina ia maua ai se vao lamolemole, ma e leai ni meaʻai e aunoa ma ni laʻau ma ni mea e le maua.

Taua! I le faaiuga o le taumafanafana, pe a amata le faiga o le kilivaina, tipiina le geranium e avea ma tulafono. A maeʻa ona faʻaauau pea le lanu meamata, o le a ola le laau, ma o lau laʻau fou o le a faia i le 3-5 aso. Afai a maeʻa le tataina o le pogisa ma amata ona magoto, o le a feoti le geranium.

O le faʻataunuʻuina o lauulu e aofia ai le algorithm o gaoioiga nei:

  1. Muamua e te manaʻo e ave faʻamago, amata ona mamae lau lau ma fugalaau. O se taunuuga, o le a le faʻaaluina e le fale le malosi i luga o le fausiaina o tipu fou ma le toe faʻafoʻiina o masini tuai.
  2. Iloilo po o fea vaega o le laau e manaʻomia ona aveese.
  3. Fai se tipi i se lau o le faʻamaʻi i luga ae o le faapotuga laupepa, lea e tatau ona feagai ma fafo o le vao. O le faʻagasologa e faia i le ava malosi, vai inu poʻo se vailaʻau faʻapitoa. E tatau foi ona mama mama.
  4. O le gaioium e faapuupuuina e le afa, lea o le a maua ai le fesuiaiga o le ea i totonu o le vao ma le maua o le malamalama ma le susu i laulaau maualalo. O lenei mea o le a faʻaititia ai le lamatiaga o le atinaʻe o faʻamaʻi faʻaleagaina. E manaʻomia lou aveeseina o lala na o loʻo faʻatonuina i totonu o le pale, e na o na o loʻo tupu aʻe i fafo.
  5. Taulima ia mea tipi i le paʻu uamea ua gaoioi ma le paʻu paloni. E tatau lea mea ina ia le pala le aʻa.

E taua tele le mafaufau i uiga o se ituaiga faapitoa ma le tele o geranium. E tasi le ituaiga o laau atonu ei ai sina ogalaau autu laitiiti, lea e ola lautele i le pito i lalo ole togavao. O le isi o loʻo faʻaalia e pulou mama. O lona tolu - ei ai se maualuga maualuga, lea e faʻagasolo i luga.

Manaomia ia iloa! Faatasi ai ma le fesoasoani o le teuteuina, e le mafai ona suia foliga o le vao. O ia taumafaiga o le a taitai atu ai i le oti o le fugalaau.

Faʻatoʻa ese le naifi i le togalaau

Vaega o le teuteuga o le autumn

E faʻafefea ona fafaga le hydrangea i le tautotogo mo le totoina vave i le togalaau

Muamua, o le geranium e tatau ona fuga, e na o le taimi lava lena e mafai ai ona saunia mo le faʻatafunaina o le taumalulu. I le vaitau mai ia Tesema i le ogatotonu o Fepuari, ua matua faʻavaivaia le laau, o le mea lea, o le teuteuina e le tatau ona faia i lenei taimi.

O pine umi e le tatau ai e tatau ona aveese i luga ole laupepa ole laupepa muamua. I lenei tulaga, e le mafai e taʻau ona tuʻuina atu pine i le lumanaʻi. Ina ia mafai ona faʻalauteleina pea lala i le lumanaʻi, e manaʻomia ona aveeseina i se nofoaga o loʻo i luga o le pona.

O le mea autu o loʻo faʻapipiʻi foi le 1/3.

Tausaga o le totoina o le tautotogo

O le faʻatinoga e faia i le faaiuga o Fepuari - ogatotonu o Mati. Manua e faia e tusa ai ma le tele o le geranium. O se vao tele e le tatau ona gauai i togafitiga faʻapitoa (tusa lava pe mafaufau i lona telē). A le o lena, o le a tuʻuina atu e le laau ana mea uma i le fausiaina o laulaau ma toso i le faʻaleagaina o le faʻavaeina o mea leaga (o le a foliga mai ua tuai pe o le a leai lava). O le mea lea, e lava le tipiina umi, pupuʻu, lala mamai. E tusa ai ma se tamai vao, e mafai ona faia se fetuunaiga tele.

Faʻailoa

Aʻo leʻi faʻaogaina geraniums, e tatau ona e maua le fualaau pito i luga pito i luga o le au, lea e nafa ma vaomatua. E mafai ona e togi ese ma ou tamatamailima, ma vavaeeseina lelei mai le ata. E mafai ona tauina se fatuga faʻamaʻo lelei i se togalaau faʻatoʻaga.

I se tusi. E masani lava, o le fugalaau e amata ia Me. O le pine o le geranium o le mafuaaga lea e amata ai ona fuga mai le aganuu mulimuli ane nai lo le mea masani (ia Me). E mafua lenei tulaga i le mea moni o loʻo faʻaogaina meaʻai i le faʻavaeina o auala i fafo.

Pinching geraniums

<

Tausia pe a maeʻa

O le tausiga faapitoa i lenei mataupu e le manaʻomia. O le polokalama faʻapitoa e aofia ai mea nei:

  1. I le faaiuga o le taualumaga, o geraniums e tuu i se nofoaga malulu.
  2. Nofoaga o tipi e togafitigaina ma se faʻamalolo faʻamalolo: o lenamon poʻo le carbon carbonate.
  3. O le tele o le faʻamamaina ma le susunuina o le faʻaititia. Ole maualuga o le susu o le a taitai atu ai i le oti o le fugalaau.
  4. Tuʻu faʻasalalau faʻasalalau. Faatasi ai ma le leai o se malamalama, geraniums ua tuʻuina i lalo o se molī.
  5. Ua fafagaina le laau i fualaau oona ia e aofia ai le vevela ina ia mafai ai ona tutupu mai pine fou i le vave e mafai ai. E le gata i lea, o le pulu boron mo le geranium ua fautuaina e pei o se faʻasusu aʻo lei tupu. Auala e faʻaaoga ai, o loʻo faʻaalia i luga o le afifi (faʻasae le 0.5 g o le vailaʻau i le 1 lita o le vai ma faʻamalolo le laau, 2-3 togafitiga o le a lava). Mo le fafagaina, e mafai ona e faʻaaoga le fefete.
  6. A maeʻa le teuteuga o le tautotogo, e manaʻomia e le fugalaau se malologa e 2-vaiaso. Geranium e tuʻuina i totonu o se potu malulu e iai le mafanafana lelei ma le vevela.

Tausia mo geraniums

<

Faʻasalaga masani i le taimi o le teu

E ui i le faigofie o lenei faiga, e masani ona faia e le au fai togalaau le faia o mea sese e tau atu i le oti o le laau. O mea masani masani e aofia ai mea nei:

  • Afai o le tele o le taimi na i fafo fafo o le laau, ao le i teuteuina le tautotogo, e tatau ona tutu le fugalaau i totonu o le potu mo ni nai aso e faʻaaoga ai i le tau o le fale. O tagata e le o iai ni a latou faʻamuamua e amataina le faʻataʻitaʻiga vave pe'ā uma ona latou ulu atu i le fugalaau i totonu o le potu. O le mafuaʻaga lea e lanu samasama ai le lapisi, ma e le mafai ona foia lenei faafitauli.
  • Faʻataʻatia le tulafono o le faʻaaogaina o meafaigaluega tiaʻi. Aʻo leʻi amataina le galuega ma pe'ā uma ona maeʻa, e tatau ona togafitia meafaigāluega i se vailaau faʻamaʻi.
  • E tele meaʻai pe a uma le teuteuga o le autumn. O le isi itu taua - pe faʻapefea ona vai vai geraniums. E tatau ona mama le suavai, faʻaaoga lelei. O le malulu poo le timu e talafeagai foi. O le isi filifiliga - faʻaputu poʻo le kuka.

O se tasi o laau sili ona fiafia i ai le tele o fai togalaau o le geranium. O le teuteuina mo le totoina vave e le manaʻomia ai le tele o galuega ma tomai faʻapitoa, e mafai ona ola le aganuu toetoe o le tausaga atoa ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. O le iloa ma le mataʻituina o tulafono faigofie i le auala e faʻaogaina ai geraniums, pe faʻapefea ona totō geraniums saʻo o le a fesoasoani i le manuia o le totoina o se fugalaau ma teu ai mea teuteu o se aganuu e aunoa ma le faaleagaina o lona soifua maloloina.

Vitio