Currant

E faʻafefea ona faatea ese aphids i currants

Currant o se tasi lea o togalaau sili ona taatele i totonu oa tatou latitudes. Tagata faʻatoʻaga faʻaleagaina mo le le mautonu i le tausiga, lush, greens manogi ma fualaau suamalie, e mauoa i vitamini ma microelements. Mo le manuia o le galueaina o fualaau aina e tatau ona faamanino le auala e taulimaina ai aphids i currants - o se mea masani e masani ai.

E te iloa? O aneti o ni tagata faapitoa o aphids, aua latou te fafagaina le meaʻai latou te faʻamalosi. O nisi taimi i le taumalulu e latou te tuʻuina foi ni aphids i le vailaau e puipuia ai mai le malulu.

Aphids i currants: o le a le foliga o le meaola

Aphid o se iniseti laitiiti (2-3 mm), faʻaputu i luga o se fualaau aina, ma se mea e pipii ai le gutu ma lua paipa o apaʻau (tagata faʻalelei). O le tino laititi atonu ei ai se lanu lanumeamata, lauulu-lanumeamata poʻo le lanu samasama-lanumeamata.

I le tautotogo, i le taimi o foliga o laulaau muamua, e afaina ai iniseti talavou mai fua maso. O tamaitai e vave ona uluola e aunoa ma le fomaʻi. E naʻo tamaitai taʻitoʻatasi e fananau mai. O se kolone o aphids ua vave ona tuputupu ae. A oʻo ina tau leai se meaʻai, o foliga o le apaau e aliali mai, ma faimalaga atu i vao vavalalata. I le tautoulu e amata ona fanau mai tama. Latou te faʻasusuina fafine, ma latou tuʻu fuamoa i luga o lālā latalata i fatugaʻo aʻo leʻi amata le tau malulu.

O le a le mea matautia, o faailoga o foliga mai o aphids i currants

Ae e te leʻi iloa pe faapefea ona faʻaumatia aphids i currants, e tatau ona e suʻe pe faapefea ona afaina ai le aganuu.

O le tui o le iniseti e tuia ai le laʻau o currants ma lālā talavou e fafaga i luga o laau toto.

O se kolone tele o aphids e taofia ai currants, e amata ona vaivai, pau i tua i le tuputupu aʻe, e le fua mai, ma iu ai ina maliu. E le gata i lea, o le fafagaina i luga o le sua, e mafai ona onosaia faʻamaʻi vailaʻau matautia mo le laau.

Faʻatasi ai ma aphids e paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe ma mūmūmū, o foliga vaaia (galls) e mafai ona vaaia i laulaʻau ma lālā paʻu mūmū, ma i luga o le lanu uliuli ua liua i se vaovao. E taua le amataina o le taua ma le gallic aphids i se taimi vave e mafai ai.

Auala e faʻafefea ai manu feʻai

O le fesili i le auala e faʻaumatia ai aphids i currants e talafeagai mo toetoe lava o tagata nonofo uma i le taumafanafana.

Auala e taulimaina ai aphids i currants, auala tusi

Afai e iloa se numera toʻititi o iniseti, e mafai ona aoina i totonu o se pakete ma se susu susu ma faʻaumatia. O laʻau ua faaleagaina i galu e maua mai i le saite. E mafai foi ona fufuluina aphids i le vai mai se pulupulu.

E te iloa? O lenei metotia e le aoga tele pe afai o le kolone o iniseti e tele.
O le potopotoga tusi e manaʻomia ai le tele o le taimi ma le malosi faaletino mai le faʻatoʻaga.

Gallic aphids i currants e masani ona manaʻomia ni faʻatonuga sili atu ona mamafa.

E faʻafefea ona faʻagasolo fua mai fualaau, vailaʻau

E mafai ona ave aphids i currants e faʻaaoga ai vailaʻau faʻaonapo nei:

  • "Inta-Vir";
  • Aktara;
  • "Malathion";
  • "Faʻafeiloaʻi";
  • "Rovikurt";
  • Kinmiks ma isi.
O le taua faasaga i aphids i currants ma vailaʻau e amata i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi tatalaina le fatugaʻo. O le isi pulupulu e faia i le taimi lava e aliali mai ai lau muamua, le tolu - i le maualuga o le taumafanafana.

E taua! E le fautuaina e togafitia currants ma iniseti mulimuli ane i le masina ae leʻi suʻe vine.

E faʻafefea ona faʻaumatia aphids i luga o currants metotia tagata

O togafitiga faʻapitoa mo aphids currants e taugofie, saogalemu ma aoga tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le susunuina, e mafai ona e faʻaaogaina se paluga o fafie ma le tapaa (tapaa). 400 g o le tasi ma le mea lona lua ua osofia i le 10 l o le vai.

O le taua faasaga i aphids on currants folk remedies e aofia ai le faʻaaogaina o se vaifofo o le paluga o soda (1 sipuni i le 1 lita o le vai). I totonu o le meafaigaluega faʻaopopo sina fasi fasimoli.

Faʻaaogaina ma le manuia mo le faʻaleleia o vao ma mea e afaina ai celandine. 3.5 kilokalama o meaʻai fou mo le 24 itula, lafo i le 10 lita o vai.

E taua! A e galue, e tatau ona e faʻaoga se masini ma totigilima, aua o le sua o le celandine o le mea oona.
O le faʻafefeteina o le sipisi tile (0.2 kilokalama) poʻo le fulufulu o laau (3.5 kg) e lelei lona aoga. Mea faʻaaoga mo le tele o aso mo le 10 lita o vai. Nai lo o le sipuni o le sipuni ma fulufulu fulufulu, 3-4 'aniani tilati lelei e mafai ona faʻaaogaina.

O se tasi auala e sili ona aoga e faʻaumatia ai aphids o le faʻaaogaina o le pefu laupapa. 250 g o le vailaau e sasaa vai suavai (1.5-2 l). A maeʻa le mafanafana, faʻamama, faʻaopopo se fasi fasimoli i le vai ma faʻaopopo le tele o le vai manaʻomia. E tatau ona maua le 10 lita o tupe.

Fuafuaga puipui

Pe a iloa atu aphids i se fua, e mafai ona aofia i le siakiina o vailaau ma togafitiga faʻaleaganuʻu, ae sili atu ona lelei le tausia puipuigalea e:

  • togafitiga o fatu aʻo lei totoina ma eleele i lalo o vao ma se vaifofo o le amonia (3-5 drops i le afa lita o le vai);
  • tatalaina le eleele i tafatafa o le vao ma le va o latou;
  • fufulu maeʻaeʻa o meaola uma i le pito i tua o le vaitau;
  • tosoina fili o le aphids i le togalaau (tamai manulele, ladybugs);
  • totoina i tafatafa o laau fualaau aina e mataʻu ese ai meaola (mint, pasili, riki, coriander, basil, tamato, kaluka, dill, coriander, yarrow, tansy, marigolds).
O faʻataʻitaʻiga i currants o se faafitauli matuiā e lamatia ai le seleselega, ae tele auala lelei ua atiaʻe e taulimaina ai lenei faʻamaʻi. E filifilia e le taʻitasi togafiti lana lava metotia poʻo le faʻapipiʻiina o na mea.