Faatoaga

Tausiga mo le faʻasani i le fale

O nisi taimi e tosina atu ai lo tatou gauai i se laau afu ma lanu lanumeamata lanu meamata ma lanu susulu. Latou te foliga matagofie tele ma ou te manaʻo e faataitai. O se mea malie lenei. O fualaau suamalie o le Eulogmus ma o fea e tatau ona mafua ai i fualaau oona poo vailaau faʻamaʻi? Euonymus e silia ma le 200 ituaiga o meaola ma e masani ona faʻaaogaina i le togalaau. O nisi ituaiga o lenei laau e samasama, kulimi, lanu mumu po o le siliva-paʻepaʻe i le ogatotonu poʻo luga o le pito o le laʻau, o lea e masani ona faʻaaogaina mo le fausia o puipui.

Le totoina totō o Euonymus seedlings

A o lei totoina le siamu o le Euonymus, e tatau ona masani lelei i foliga o ituaiga mea e fiafia i ai. O ituaiga masani masani o le eunofi e aofia ai:

  • Warty euonymus o se laau toto e oo i le 2 mita poʻo se laau e oʻo atu i le 6 mita le maualuga ma lau lanu lanumeamata lanumoana faʻatasi ma paʻu uliuli. O le laau ei ai fugalaau o le paolo enaena, fualaau piniki ma le browny browny brown.
  • O le Euonymus Europa o se tamai laau, o le tele o taimi e tupu ai le togavao. O le lanu lanumeamata lanumeamata o laʻau i le autumn e mumu. O fua o le a piniki ma moli orange. E silia ma le 20 ituaiga teuteu o lenei ituaiga.
  • O le fulufulu o le moa o se lala laau poʻo se laau e iai itu e fa-itu, o fugalaau lanumeamata, e faʻaputuina i lalo. O fua e mumu mumu. O ituaiga meaola e sili atu i le 20 ituaiga.
  • Mockun's euonymus - o le laʻau felelei e felafoaʻi e faatatau i faʻalapotopotoga. O le tele o ituaiga o nei meaola eseese i lanu lanu.
  • Iapani uonymus - e faatatau i totonu o togalaau ma togalaau. O laulaau e tele, paʻu, lanumeamata lanumeamata ma se uila malamalama. E le mafai e le laau ona faapalepale le vevela i lalo ifo o le 5 tikeri, o lea i le taumalulu e tatau ona teuina i totonu o se potu malulu.
O le totoina o Euonymus e manaʻomia ai le filifilia o se nofoaga i le togalaau. E tatau ona vateatea aua e mafai ona tupu tele le laau. E tatau ona vaʻaia le musika i le amataga o le tautotogo po o le autumn. Ina ia faia lenei mea, eli se lua e tatau ona faaluaina le tele o aʻa o se laau. Lalo matou te tafu vai. Mo lenei mafuaʻaga, matou te faʻaaoga le oneone, faʻalauteleina le ele, piliki gau. I le pito i luga o le alavai o se vaega o humus. Tuu se laau, faʻamautu le aʻa ma fufulu i le palapala susu. Mai luga tatou te tauaveina le faʻamalosia ma le faʻamaina o se laau.

E taua! Ina ia taofiofi le susu i le eleele, o le eleele e mulumuluina i le peʻa poʻo le paʻu laau. O lenei mea o le a taofia ai le faʻavaeina o meaʻai i luga o le fogaeleele ma le tupuga o vao.

Tulaga tuputupu ae o le faonymus i le togalaau

E sili atu le lagona lelei o Euonymus i lalo ifo o le malamalama. Lanu lanu meamata lanu samasama i le la, ma lanu enaena i luga o lanu lanu eseese. I totonu o le paolo, o le laau e ola malie, ma o lau teuteu ua leai se malamalama. O le maualuga o le taumafanafana mo le tuputupu aʻe o Euonymus e 18-22 tikeri. E le fiafia le laau i le vai mama ma eleele palapala.

E taua! Euonymus e le fiafia i le eleele palapala.
O le toʻatele aʻo leʻi totoina se faʻatofaʻau e le mafaufau pe o se mea oona pe leai. O lenei mea e tatau ona amanaia pe a fuafua fugalaau latalata ane i malae taʻalo, aua o le musika e aʻafia i laau oona. O le fua leaga mo se tagata matua o le 35 tamaʻi tama. Talu ai o le fualaau aina e manaia tele, e ono mafua ai le fiafia i tamaiti. E matautia lenei mea!

Faʻasaina le Euonymus Crown

Euonymus e faatatau i laau toto, o le mea lea, e manaʻomia ai le teuteu masani. E tatau ona tipi le laau i le tautotogo ma le taumafanafana. I le tautotogo, e faʻaogaina ai le mama: e faʻamago ma faʻamaʻi lala ma faʻapipiʻi le pale o le laau. O le lauulu o lauulu taumafa e teuteuina. E tuʻuina atu ai i le vao se faʻasologa masani o geometric. O le vao e faigofie ona faapaleni le tau vevela, o lea e le manaomia ai le masani ona faasusu.

E taua! O le sua o le laau e afaina foi. O le mea lea, pe a teuteuina, puipui ou lima i totigilima.

Euonymus plant totoina

O le totoina o laau talavou e faia mai le amataga o Fepuari. Aua nei faʻafesoʻotaʻi faʻatoʻaga mea totō faʻatasi ma le teuteu o le matua. Vaʻa matutua matutua e sili atu i le 7 tausaga, e sili atu le le toe totoina. Afai ei ai se manaʻoga e faʻapipiʻi se vaomatua i se nofoaga fou, ona oʻo lea i le tautotogo e totoina ma le faʻaeteete i totonu ma faʻafeiloaʻiina ma se paʻu oneone i se nofoaga fou. Faʻasalaina o laau e tatau ona masani seia oʻo ina solo le lau.

Luga o Euonymus

O le faigata o le taumalulu o le matutua o le Euonymus laau e maualuga. O le tamaititi e tusa ma le tolu ona tausaga e mafai ona malupuipuia mo le taumalulu ma lau lauʻeleʻele, ma e le fefefe tagata matutua i le maualalo o le vevela, o lea latou te le manaʻomia ai se fale. Ina ia taofia le maluluina o aʻa i se taumalulu e aunoa ma le kiona, o le poloka poloka o le laau ua ufiufi i le paʻu oisa po o lau paʻu.

Faʻafouina o le faʻasani i le fale

Mafaufau i metotia o le toe gaosia, galueaina ma le tausiga o le musika.

Fatu

Afai o le ae faʻaleleia le euonymus i le fesoasoani a fatu, e tatau ona e iloa e tatau ona aoina i latou pe a uma ona tatala pusa. E tatau ona totō fatu i le maeʻa ai o le seleselega. Afai e te tuai i lenei faagasologa seia oʻo i le tautotogo, ona sili atu lea ona faigata ona fai, ona e manaʻomia ona faʻafefeteina mo aso e tolu ma o le a faia ai ni tulaga mo germination o loʻo i ai i le natura i le autumn ma le taumalulu. O lenei faagasologa ua taua o le faamama. Mo tagata tomai faʻapitoa e le faigata, ae mo tagata faʻafetai e le faigata e pei o faʻalavelave.

E te iloa? O le moli mūmū o le pronyries e masani ona faʻaaogaina e fafine Initia e tusi ai se vaega i le muaulu.
I le natura, o le euonymus e faʻalauteleina e fatu e ala i le fesoasoani a manufelelei. Latou te 'ai i fua o le laau, ma o fatu vaivai e le faʻapalapalaina ma paʻu'ū le paʻu i totonu o le eleele ma ola.

Vaeluaina o vao

O lenei auala e toe gaosia ai e masani ona faʻaaogaina mo ituaiga eseese o le euonymus. E le faigata lenei mea, talu ai o le aʻa o le laau e papaʻu. E tatau ona vavae ese ma le faaeteete le vaega o le laau ma vine mama ma rhizome. A o lei totoina, ua vavaeina pupu, ma totoe le 1/3 vaega.

Laʻau

O lenei auala e faʻaaoga ia Iuni - Iulai. Mo lenei, o se laau e le itiiti ifo i le lima tausaga le matua atonu e talafeagai. E tatau ona tipiina le tipi i se umi o le itiiti ifo i le 7 cm ma le tasi o le vaeluaga o lala o le tina. Ina ia faʻamalosia aʻafiaga o aʻa, o le tipiina o le tipi e togafitia i aʻa. O tuʻuga tuʻu i totonu o se fale-moliuila po o lalo o se afifi, o le eleele lea e lelei le faʻamaʻaina. 3-4 cm o le oneone o loʻo sasaa i luga o le eleele, o le a tumau lelei le susu. O le taunuʻuga e maua ile masina ma le afa.

Fuga fatu

Faʻafouina o aʻa suingers sa faia i le amataga o le tautotogo. I le faia o lenei mea, vavaeese le vaega o aʻa i le eleele, ma o le maualuga o le mama e le sili atu ma le 50 cm. O le mafiafia o aʻa o fanau e tatau ona tusa ma le tasi ma le afa senitimita, ma le umi - 30 cm.

O faʻamaʻi mafai ma faʻamaʻi pipisi o siamu, auala e faʻafefe ai

E fiafia tele Euonymus i mea faʻamaʻi. O loʻo faʻaalia i moli, moa, aphids, moli vaʻaia, ma iniseti iniseti. E tele taimi e faʻaaogaina ai lenei gaogao e pei o se pusi mo mea faʻamaʻi i apu opu. O meaola faalafua uma e aoina i luga o le eosklet, ma ua faʻaumatia e ala i vailaʻau faʻamalosi, ae o laau aina fua e leai se togafitiga faʻapitoa. Mafaufau i le auala e iloa ai faʻamaʻi o laau toto ma le uiga e taulimaina ai manuʻa taitasi.

  • O le talita i luga o laʻau e aafia ai aʻa o le laau. Paʻu lanu moana po o paʻepaʻe e oʻo i le 2 mm le lautele e faʻaalia i luga oi latou. Schitovki suck le sua mai laulaau o le laau, ma o le samasama samasama e aliali mai i luga o le saite o lona faapipii, lea e faateleina ai le taimi ma taitai muamua ai i le oti o le lau, ona sosoo ai lea ma le laau lava ia. E mafai ona faʻatautaia pest e insecticides (mo se faʻataʻitaʻiga, Aktara, Aktellik, Bankol, Karbofos, ma isi.) Ae o le pulupuluina o le a le maua ai se taunuuga lelei, talu ai e puipuia le pest mai vailaau matautia. E tatau ona faʻagasolo faʻavaveina laulaau o le laau ma se masamu po o se pulumu.
  • O le moth Apple o loʻo faʻapipiʻi i luga o upega i le tulaga o nusi, faʻasolo i totonu o pusa. I le ogatotonu o le faamoega o loʻo i ai ni anufe, lea e faʻaumatia laulaau o le laau ma mafai ai ona faʻaleagaina le faʻaleagaina. O le taua e faia i iniseti. O anufe anufe e tipi ma susunuina, ma o le laau e togafitia i vailaʻau.
  • O le Hawthorn o se pepe lanu paʻepaʻe lapopoʻa ma laina uliuli i luga o ona apaau. O ia, pei o le moli aporo, e le afaina. Ae o anufe lanu-uliuli, 4-5 cm le umi, e foliga mai mai fua o loʻo i ai. E tatau ona tau ia i latou ma le fesoasoani a iniseti, e faʻamafu ai ni nifo i se auala vevela. O anufe o le anufe e 'ai na o meaʻai.
  • Aphid e faatatau i mea leaga o le togalaau. O lenei iniseti e lanu uliuli poʻo lanu meamata e lanu faatasi ai ma colonies e nofo i luga o laau iti o se laau poʻo mai lalo o lau. Aphid e inu le sua mai le laau ma faʻasao se mea suamalie - o le pa'ū. Aneti fafaga lenei mea. Aua e te manatu o 'anu e' ai i aphids. I se isi itu, latou te i ai i symbiosis. E mafai ona e tauivi ma aphids i auala eseese: faatasi ai ma le fesoasoani a se fofo solution (2 tioata vai, 2 teaspoons o le fasimoli vai), ma faatasi ai ma le fesoasoani a ladybugs, ae o le auala sili ona taatele o le vevela o vailaau - faatasi ai ma le fesoasoani o vailaau faʻasaina ma vailaʻau.
  • O le i ai o se mite lanu mumu e mafai ona fuafuaina i luga o se laau e ala i vaega nei: Muamua, e iai ni lanu moli i luga o laulaau, ona matou vaaia lea o se vavau o le luga i le ituaiga o tubercles. Ina ia faʻafeteina le siaki, e tatau ona e aveese uma laʻau na afaina ma mu, ma ia faʻagasolo le faʻamaʻi ma soʻo se iniseti. A maeʻa le gaosiga, e manaʻomia e le faʻavaomalo le faʻaleleia faaopoopo, ona e manaʻomia ona faia ni tuutuuga mo le toe vave maua mai o laʻau.

Faʻaaogaina ma le aoga o meatotino o siamu

Euonymus o se vailaau togafitiga. Ma le faamoemoe o togafitiga e faʻaaoga ai le paʻu ma lala o le laau. O loʻo aofia ai meaʻai ma gaʻo, alkaloids, carbohydrates, flavonoids, lea e aofia ai i le metabolism.

E te iloa? E faʻaaogaina le paʻu Euonymus i le gaosiga o le gutta percha. Gutta-percha o se mea paʻu tutusa e pei o le paʻu masani, lea sa masani ona faʻaaoga i le leitio, pisinisi o seevae, i fomai nifo, i le gaosia o polo polo.
Evonimine, o loʻo i ai i totonu o le laau, e mafai ai ona e faʻafaigofieina le gaioiga o le cardiovascular system. E i ai foi le malosi o le musika i gaioiga oona, faʻasaina le toto maualuga, faʻasaʻo le ulu o le ulu, faʻateleina le malosi i alii, tau ai ma maʻi funga o le paʻu ma fao ma helminths. E faʻaaogaina le paʻu o le paʻu o le Euonymus e avea o se laxative.

Ae o lenei fale o loʻo i ai le faʻasaina. E le mafai ona faia i tagata e mafatia i le afaina ma le afaina o le tootoo laiti. Talu ai o le Euonymus e aʻafia i laau oona, aemaise lava ona fualaau aina, e tatau ona faʻaaogaina mo togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi i le mamafa o fuataga e tusa ai ma nisi o fualaʻau. Ia faʻaeteete, aua o le faʻaaogaina o lenei laau e mafai ona mafua ai le vomiting, vaivai, faʻavevesi.

E te iloa? Fuzien penitala e faia i le mamana. Ina ia faia lenei mea, susunuina fasi fafie laau, tuu i totonu o uamea. O le fusiga e faigofie ona tape, ae o loʻo maua ai foliga o se leo lanu uliuli, o lea e faʻaaogaina mo ata tusi.