Fualaau faisua

O mealilo uma o le uka: o le galueaina ma le tausiga i vaega eseese

O le pauka o loʻo aofia ai le tele o vitamini ma meaʻai. Ma, taua i le pauka o mea uma lava - Mai fatu e pulupulu, lea, faatasi ai ma isi mea, o loʻo i ai se vitamin T.

O le tuputupu aʻe o lenei fualaau faʻailoa i luga o lau lava fuafuaga e faigofie lava.

Paʻu masani i lalo o so o se tuutuuga o le a ola lelei, ma maua ai se seleselega tele. Ae o le faatagaina o le faagasologa o le a le aoga foi.

Tulafono faʻavae lautele

E tatau ona e iloa o melons uma ma gourds ei ai le aʻa autu umi ma le tele o aʻala lanu ua latalata ile eleele. O le mea lea, mo le galueaiina o suauu e taua tele le pito i luga o eleele lauusiusi.

E fautuaina le palukin seedlings e aua le toto i se mamao e sili atu ma le afa mita le tasi i le isi.

E taua lenei mea! Afai o le palapala o le aisa, e fautuaina e eli i le pefu poʻo le lime. E mafai ona faia ni asiasiga i totonu o le pu i le tautotogo i le taimi tonu e tulaʻi ai.

E sili le alofa o le pulu i le la, o le mea lea i luga o le laupepa mo lea mea e tatau ona saunia le nofoaga sili ona susulu malamalama.

Ae o le tuufaatasiga o le palapala, o lenei fualaau faisua e le o se mea e teu ai. Afai e te manaʻo e faʻauʻu i se fua tele, ona tatau lea ona lelei le eleele.

I le tautoulu, o le nofoaga ua saunia mo le lumanaʻi o le totoina o suauu e tatau ona toe faʻaleleia, e faia ai minerale ma faʻamalosi.

Fatu

Afai o le eleele e lava lona lau, e mafai ona totō saʻo ile paluka ile eleele. I se eleele lelei e tatau ona tele le susu.

Soo se ituaiga o paukini e mafai ona totō i eleele tatala, sei vagana ai le nutmeg. Talu ai ona o le vaeluagalemu o le fatu, o le a le toe tulai le fatu.

Aʻo le i taunuu O fatu e tatau ona vevela lelei, ona faʻafefiloi lea i se vaifofo o le efuefu ma le vai. O le taimi atoa o nei laasaga e tatau ona itiiti ifo nai lo le aso.

E faia lea mea i le manava o le paka ma e faigofie ona maua le paʻu o le fatu. I pu taitasi e te manaʻomia e toto ai fatu, ma faʻapala ifo i le loloto e tusa ma le lima senitimita.

Aʻo lei oʻo mai le oso aʻe o le lā, o loʻofu faʻasao i se ata tifaga. Pe a totogo fatu, e tatau ona tuu i totonu o vaieli taitasi le maualuga o laau malolosi e lua.

E taua lenei mea! I le taimi muamua, i luga o le mafuaaga e totoina ai nei fualaau lanu mumu, e mafai ona latou ola i le isalaʻelu ma tamato, kāloti ma beets, pateta, kapisi ma aniani. Ae afai muamua i luga o lenei eleele latou te ola kukama, squash poo zucini, ona sili atu lea ona maua se isi nofoaga i le togalaau.

Fatu laau

Motoga o le totoina talafeagai mo soʻo se ituaiga o lenei laau, ae tele lava taimi faʻaaoga mo le totoina o le nutmeg.

E tatau ona totō fatu i le eleele lafulemu i le amataga o Aperila. E sili atu le faʻaaogaina o vaʻa lita afa, vai na o le vai mafanafana, e mafai ona e fafagaina i taimi taʻitasi i meaʻai faʻamalaʻau.

Totoina o fatu e maua ai le leai muamua nai lo le tasi le masina.

I totonu o lenei tusiga, o le ae maua ai fautuaga ile auala e filifili ai fale puipui. Ma ia fausia foi oe lava!

E te fiafia i le fafagaina o se pisinisi? O fautuaga aoga ma fautuaga e mafai ona maua i lenei tusiga.

Tuputupuina o kulimi i le malae vaalele

O le mea pito sili ona taua o le vaʻaia o le palapala ile taimi., faʻafeinu ma vele. E taua tele le mataʻituina o le eleele i le taimi o le tuputupu ae o le fomaʻi.

E le fautuaina le faʻatau., ao le ovary e tusa ma le tele o se moto. A leai, e mafai ona e maua lau laʻau lapopoa ma fualaau laititi.

Pe a matua le pauka, o le suāsusu foʻi e tatau ona taofi. E tatau ona tuua na o le fua na o le taoto, aoina le suka i totonu o le pusa. E mafai ona e faʻaopoopo le faʻamalositino i le taimi o le tuputupu aʻe, ae o le mea autu iinei e le o le faʻaaogaina.

O pamu uma e matua faigata tele i luga o le vevela.. O le vevela sili ona lelei mo lo latou tuputupu ae lelei o le 30-33 tikeri Celsius.

Afai o le vevela e pa'ū i lalo, o le tuputupu ae o le fomaʻi e ono faʻaauau. Mo laau matutua, o se paʻu mataʻutia i le vevela e faʻaleagaina.

Seleseleina

O le tele o ituaiga e tatau ona filifilia mai le moega.pe a amata ona faʻagogo le aʻa ma faʻamalosi le paʻu.

E tele lava ina tupu e le o iai ni taimi e paʻu ai pamu tetele. Ae o le mea noa, pe a uma ona aoina o ia e taoto i lalo mo le tele o vaiaso i le vevela, ona vave puʻea lea o le pauka.

Sorta

Teuga

O lenei faagasologa e le ese mai mea ua faamatalaina i luga. Faʻalelei e pei o le vevela ma le malamalama. Afai e talafeagai le tau ma tulaga o le vevela, e sili ona lelei le totoina o ituaiga o fatu e saʻo ile moega.

Afai e sasa le laau, ona tatau lea ona e mafaufau muamua mo i latou se lagolago faatuatuaina. Seleselega aʻo leʻi faʻasua.

Muscat

E pei ona taʻua i luga, o fatu o lenei paukini i le ogatotonu o vaitau e le mafai ona totōina i eleele tatala. Ia mautinoa ia totoina i le ituaiga o laaue faʻauʻu i se seleselega lelei.

E ui i le mea moni e faapea o le faagasologa o le totoina ma le tausia o lenei ituaiga o paukini e manaomia ai le sili atu o le gauai, e toatele tagata e fiafia e totoina. O le mea moni o lena mea ua manatu o ia o se tasi o silika suamalie sili ona suamalie. O le pauka o loʻo i ai ituaiga eseese ma le valivali o fua.

E fautuaina e aoina lenei ukeni ia Setema. Afai e te aveesea le uka i le taimi, e mafai ona teuina mo le tusa ma le tausaga.

Aoao e uiga i le faʻaaogaina o le suka o le geranium i vailaʻau masani.

Faʻafefea ona fai se tali fugalaau i lenei tusiga.

Ata o le fusi o thyme: //selo.guru/rastenievodstvo/timjan/lechebnue-svojstva.html

Faʻapitoa mo vaipanoa eseese

A oʻo ina faʻaleleia paluloka e tatau ona amanaʻia le faʻatoaga o le faʻatoʻaga. O le tele o mea lelei mo ia o le itu i saute., mo se faataitaiga Crimea. O loʻo i ai ma le lototetele i lalo o le faʻatoʻagaina o le pamu e faʻafefe ai meaʻai tetele.

Ae o le itu i mātū poʻo le vaʻaia, e masani lava ona totoina le elekeni i le va o isi laau totō.

Talu ai ona o le fiafia o pikiaka i le vevela, i matu, o vaimatua moni na faia ina ia ola ai. Faʻasaʻo solofanua ma faapalaga.

Faʻasoa faapitoa i le filifilia o ituaiga o paluka mo le tuputupu ae. Matou te fautuaina Batternat, o se tasi lea o uluai ituaiga o pika. E le sili atu i le 90 aso e matua maeʻa ai lenei ituaiga!

I le itumalo Moscow ma Leningrad

Ona o le vaitau puupuu ma le malulu i nei itulagi uu e tatau ona totoina fatu. I le afa lona lua o Aperila, sosolo fatu, ma pe a uma le vaitau o le tautotogo, vave ona totō laau.

I totonu o Urals ma Siberia

I le itu i mātū, o lanu e oʻo mai i le ogatotonu o Iuni. Tui vine mai i le amataga o Me, ma i le amataga o Iuni, ia totoina i luga o se fale faapalaga. Ia mautinoa i le vai ma faʻamalo le paukini. A oʻo mai le taimi, aua nei galo e teu le pala.

Paʻu - matagofie ma matagofie fua, eseese foliga ma lanu. E mafai ona teuteuina soʻo se togalaau, ma o ona faʻamalologa o le a faia ai soʻo se ipu e le gata i le lelei, ae aoga foi.

Mo le manuia o le galueaina o le fua, ua lava lea e toto lelei ai fatu, ina ia mautinoa ai le faasusu ma le vevela.

Ata o le au faitau

O le mea lena na auina mai e le matou tagata e fiafia i ai. Faafetai lava tele.
[sikgallery id = 12]