Fua o le gaosiga

Ituaiga ma ituaiga o agave

Agave o se laufanua o totonu o le fale, faatasi ai ma se laʻau matagofie o laulaau ma se mea e misi atoa. Lalo o le a matou faʻafeiloaia oe i ituaiga o agave ma o latou igoa, ina ia mafai ai ona e filifilia le laau sili ona matagofie mo lau faamalama sill.

Agave Ameriki

Faatasi ai ma agave e tele ituaiga o meaola, ae o le agave Amerika o se tasi o tagata lauiloa. I le natura masani o lenei laau e mafai ona ausia le 3 mita le maualuga. Ae o ituaiga matagofie o lenei ituaiga o agave e matua laitiiti lava ma e talafeagai mo le totoina i totonu o fagu.

O lenei ituaiga meaola e iloga i lau lapopoa ma laʻau o loʻo i ai lanu lanu meamata. E le gata i lea, o laupepa uma e iai se ata auro matagofie, e pei foi o ni laʻau vavalalata. O lau o Amerika agave ua faia e peiseai i luga o palapala, ae faʻatusatusa i isi ituaiga o laau totino, e le tele tele le laau.

Agava samasama samasama

O lenei vaeseesega o agave Amerika e iloga i le tele o laulaau pupuu. O pito o pepa taitasi e sili atu ona palani samasama samasama, ma o mea moni moni e taoto mai le pito i luga. I lona siosiomaga masani, o le laau e oʻo i le 2 mita le maualuga ma o se teuteuga lelei mo greenhouses ma togamalulu.

O meaola teuteu o agave lanu samasama, e talafeagai mo le totoina i totonu o tulaga i totonu, o loʻo i ai se pepa e sili ona lelei. O le foliga sili ona mautu i totonu o le ulo e mafai ona e sasaa ai le eleele oneone masani, ma o le laau o le a faaalia ai se fua lelei tele o le alualu i luma.

E te iloa? I lalo o tulaga masani, o agave e mafai ona ola i se nofoaga e tasi mo le sili atu ma le 100 tausaga, ma o lenei uiga o le uiga foi lea o ana uo. E mafai ona tupu le laau lava lea i totonu o se ipu (ae masani ai ona faʻaaogaina masani) mo le silia ma le 20 tausaga.

Blueveve agave

Faatasi ai ma agave laau, o ona ituaiga ma igoa, aganuu lanumoana e sili ona manaia, lea e mafai ona o lona lanumoana lanumoana. O lenei meaola e taatele i vao tuufua o Mekisiko, ma ua faʻaaogaina e avea ai le laquila ma taʻutaʻua lauiloa. O le mafuaaga lea e taua ai foi le agava lanumoana o lequila po o le Mekisiko.

O le agavaʻa lanumoana e pei o se fale e lei tupu, aua e tupu tele i tulaga vavao ma mataʻutia. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o faʻasologa faʻapitoa e foliga tutusa lelei ma le tele o le laau Mekisiko.

Agago Amerika e lanuina

Agava American colonired e ese mai isi ituaiga o lenei laau mo lona tele faʻatusatusa. Ona o lenei mea, e sili ona fetaui lelei mo le faia o totonu i totonu o ipu tetele.

I le tulaga, e le o ese mai le aga masani a Amerika, lea o se vaega itiiti. O le mea autu o agavaʻa lanu moana o le lanu lea o laulaau, e iai lanu samasama ma paʻepaʻe i le ogatotonu, ae o latou pito e mumu lanu me laumei laiti. E le gata i lea, e le manaʻomia le faʻaleleia (i le taumalulu e naʻo le manaʻo e fufulu), e mafai ona ola i luga o eleele sili ona vaivai, ae manaʻomia tele le malamalama ma o loʻo i ai le alavai i le pito i lalo o le ulo.

E te iloa? E toatele e mafaufau i le laueleele o Agave Mekisiko ma Amerika Tutotonu. Ae ui i lea, e mafai ona maua lenei laau i totonu o Crimea ma Caucasus Mountains, lea o meaola e sili atu ona puipuia i le malulu.

Agave faʻamalosi

O le tele o taimi, o lapisi o agave e tele ma e mafai ona faʻataʻapeʻape solo faataamilo io latou laʻau laʻau. Ae ui i lea, oi latou o loʻo i ai se ituaiga o agavaʻa faʻamalosi, lea o loʻo faʻapotopotoina ai laulaʻau i totonu o le tasi lima ma faʻatutu i luga. Ona o le mea moni e tele laulaau, e matua manifinifi lava, e mafai e se tasi ona fai mai "faasee", ina ia foliga matagofie le laau.

Talu ai o le agave o se laau faʻapitoa, faʻatasi ma le matua ma le matua, e mafai ona lafo ese ia soʻo tuai ma faʻalauiloaina ia lava, fausia fale fou. Faatasi ai ma le totoina o le togalaau ma maua ai tulaga sili ona lelei, o lenei ituaiga o agave e mafai ona tupu i le sili atu ma le 2 mita le maualuga.

Agava lanu samasama

Houseplant Agave lanu samasama-samasama o loʻo iai foʻi lona laʻau faʻapitoa. I totonu o se laau talavou, e lanumoana-lanumeamata, ae o lona matua e amata ona fetaui ma le igoa.

I totonu o pusa, agani-lanu samasama e le tupu i le auala sili, e ui lava e mafai ona tupu i totonu o se fale lauʻeleʻele seia oo i le 1.2 mita le lautele. E tupu atili ai lona lautele, faʻasalalau ona laʻau uumi, faʻatasi ai ma lanu paʻepaʻe paʻepaʻe. O lenei meaola e mafai foi ona ola, o le taimi lea e oso aʻe ai i luga o laumei lau laʻau e pei o se laau, ma faʻafefeteina i fugalaau matagofie o lanu samasama.

E taua! Pe a tupu aʻe le agave i totonu o le fale, e fautuaina e tuu i luga o le faletua, o ona pupuni e faasaga i le itu i saute. Ona o lenei mea, o le a maua e le laau se aofaiga o le malamalama, e mafai foi ona maua le taumalulu i tulaga lelei i se tulaga maualalo o le vevela.

Agawa Parrassa

O le isi ituaiga o agave e le o le fuga, ae o loo i ai se foliga faapitoa o ona laulaau. E matua lautele lava i le agara palara ma e tusa lava pe pipiʻi i le ogatotonu ma maua ai se mea lanu malie. O le uumi o laulaau taitasi pe a tupu le agave i luga o le eleele avanoa e mafai ona oʻo atu i le 30 cm, i tulaga o potu e masani lava ona sili atu ona faʻatusatusa. Le lanu o laulaau o le lanumeamata lanumeamata, ma le lanu mumu po o le lanu enaena, lea e mafai foi ona tusa ma le 1 cm le umi. Agava Parrasa e fetaui lelei mo le galueaina o fale.

Agave potatorium

Agave potatorum e tutusa lelei ma le Parrasskaya, ae o lona eseesega autu o le i ai o le tele o laumei mumu mumu. Ona o lenei mea, ua taʻua foi o le ava agave, talu ai o lenei tamai laau e faigata tele ona vaʻai i lalo o ou vae i le inupia, e ui o lea e tatau ona e maua ni vili mai ou vae.

O laulaʻau lanu e paʻu i le ogatotonu e iloga i se lanu lanu meamata, e liua i se lanu uliuli. Ona o lona fua faʻatusatusa e foliga lelei tele i totonu o le totonugalemu. Ina ia maua se alualu i luma lelei, e manaʻomia le tele o le susulu o le la ma le faʻamautu lelei.

E taua! Mo le faʻaleleia o agave, ua fautuaina e faʻaaogaina gaioiga o tamaʻitaʻi e faʻaalia i tausaga taʻitasi i lalo o le laau poʻo ona lau. Ina ia maua se laau lelei, filifili le faagasologa ua uma ona fausia ai aʻa tutoatasi.

Agafe fefe

Faatasi ai ma le ituaiga o agave i le potu, o le mea matautia e maualuga lona lauiloa, e ui lava i lenei igoa uiga ese. O ona laʻau, o loʻo salalau atu i itu, e umi (i tulaga masani e mafai ona toso i fafo i le 4 mita le maualuga), ma e iai foʻi lanu lanumeamata lanumoana ma se lanu pupula i le ogatotonu ma le numera tele o nila lanulaula i luga o le tuaoi. E taua le maitauina o le tuaoi o laulaʻau o sina mea itiiti.

Agave Funk

O ituaiga agave e leai se toto, ae i le taimi lava e tasi e manaia ma e talafeagai mo le tuputupu ae i totonu o le fale. O laulaau e vaapiapi, e ui i le ogatotonu ma faʻalautele, ia i ai se lanu lanu meamata. O tamai laumei e tu i le lautele o laupepa taʻitasi. Atonu latou te eseese i se lanu mumu, ina ia mafai ona iloa lelei.

Na o le pau lava o le agave o se mea malie - o lona telegese lona alualu i luma, lea e ui i lea, e totogiina i sina tausiga laiti ma le le lava o le manaomia e toe faʻapipiʻi le laau mai le ulo i le fagu.

E te iloa? O lau agave e mafai ona faʻaaoga e avea o se auala e faʻateleina ai le faʻamalolo o manuʻa. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tipiina se fasi laupepa ma togi le sua i totonu o le manua. O le paʻu o le a vave ona pasi, ma a mavae ni nai aso o le a amata ona faʻamalosi le taula.

Agave o le masiofo manumalo

O le agavaʻa a Queen Victoria o se isi fugalaau fale e laʻititi i le laʻau (laʻau ola e na o le 15 cm le umi) ma se mea teuteu lelei. O laulaʻau ei ai se foliga iloga - e matua vevela, lamolemole ma tino, e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga o laʻau i tafatafa. O le mea matuitui naʻo luga o laʻau taʻitasi. O le lanu o laulaau e lanumeamata lanumeamata, e ui lava o loʻo i ai ni fulufulu paʻepaʻei luga o latou.

O lenei agavaʻa ua manatu e sili ona matagofie i mea uma. Ae peitai, naʻo le pau lenei o ituaiga meaola e le mafai ona toleniina le la. O laau matutua e mafai ona tupu e aunoa ma se paolo, e oo lava i le -lalo o le vevela ile -7 ° C.

Agave o se filo filo

O lenei ituaiga o agave e iloga e le tele o manoa papaʻe, lea e pei o se tasi na tautau i luga o lau o le laau. Mo lenei mafuaaga, o lenei meaola e masani ona taʻua o agave papaʻe. O nei filo e faia mai laulaau, e masani ona fai mai mai o latou pito. O laulaau lava e foliga mai e mole ma e le o umi - na o le 20 cm, lea e lelei mo togavao i totonu. I le pito i luga o laupepa taʻitasi o loʻo iai ni fulufulu lanu uliuli poʻo le lanu enaena.

Afai i le fale e maua ai le tele o le malamalama ma fafaga i aga, o le a faʻaalia ai le tuputupu aʻe lelei. I le taumalulu, o le laau e masani lava ona masani i se vaitaimi malolo ma atonu foi i le vevela o + 4 ... +10 ˚US.

E taua! O se tasi o tulaga e sili ona taua mo le galueaiina o agave i totonu o se ulo o le maua lea o ona aʻa ma le avanoa maualuga mo le atinaʻeina. Afai e laiti le ulo, o le a faʻagogo le laau.

Agave Tumi

Agave cactus species Tumi o loʻo iloga i lona laitiiti. Ona o lenei, e alolofa tele ia te ia le faatoʻaga fugalaau ma e masani ona taʻua o agavaʻa i le fale. E iloa lelei e lau lanu lanu, e mafai ona oʻo i le 25 cm. O la latou lanu e masani lava o lanu meamata, ae o latou uiga iloga o se paʻepaʻe paʻepaʻe i le ogatotonu, ma o le mea e sili ona manaia ai le laau. I luga foi o pito o laupepa taʻitasi, o filo paʻepaʻe na vavae ese mai ai e mafai ona tautau i lalo. O le isi vaega o le laau o le i ai o laau talatala mafolafola i laupepa taitasi, o le umi e tusa ma le 1 cm.

Tave agave poʻo agavaʻa agaʻi

O lenei agavaʻa e faʻaalia i le i ai o se ogalaau lapoa, lea, pe a tupu aʻe i nofoaga tatala, e mafai ona toso i le 1.5 m. E teuteuina le uʻu i se laʻau matagofie o lanu mafiafia, laʻau tino, lea e iloga i se lanu uliuli ma lanu-lanumoana. O laʻau e mafai ona 15 cm le lautele ma oʻo i le 70 cm le umi. I le vaitau o le fugalaau, o se lapoʻa lapoa ua faia, teuteu i fugalaau lanumeamata samasama.

E faʻamoemoe, pe a uma a matou faʻamatalaga ma ata, o le a le toe i ai sau fesili pe o le a le agavaʻa, ma o lenei laau matagofie o le a ola e faʻavavau i totonu o lo matou fale. E tatau ona e iloa e matua le lelei lava i le tausiga, o lea o le a aumaia ai ia te oe le faaluaina o le olioli.