Fualaau aina

Vaega o le totoina o tamato i totonu o le eleele

E le o togalaau uma e filifili i le totoina o tamato. E toatele e le o iai le malosi e tuʻu ai greenhouses i luga o le 'upega tafaʻilagi, pe latou te le lava le taimi po o le malosi e faʻafefete ai i le fatuina o fatu, totoina o fatu, tausia o laau matutua.

O le totoina o togatogo totogo mo eleele tatala o se mea taua aua e mafai ai e oe ona totoina tamato lelei ma maua ai se seleselega tele. O le a faʻamatalaina i le tusiga mea uma i auiliiliga e uiga i lenei mea na tutupu. Matou te faamatalaina foi foliga o le totoina o laau toto.

Le lelei ma lelei

Faatasi ai ma le le lelei o le totoina o laau o mea nei:

  • taimi ma taumafaiga;
  • le le mafai ona tupu tetele lapisi ona o le leai o avanoa ma se tele o moli;
  • o fualaau e mafai ona tupu vaivai ma mamaʻi - o le a le maua ai se seleselega lelei.

Ae ui i lea, o lenei taualumaga e iai ona lelei:

  • o le a faʻamautinoa e le tagata galulue faʻatoʻaga le ola o laau totő e aunoa ma le faaopoopoina o ni vailaʻau;
  • afai e mafai ona e totoina saʻo ia laau, e mafai ona e maua se fua maualuga.

E faapefea ona fuafua le taimi o le totoina o tamato?

E masani lava ona totoina tamato i le 55-65 aso aʻo leʻi totoina i le eleele. E vave ona vave faʻaoga - saʻo i totonu o le vaiaso. O le mea lea, o fualaau o le ai totonu i le fale pe a ma le masina ma le afa.

Afai e tausia e le faifaatoaga laau laau i totonu o le potu mo se taimi umi, e mafai ona afaina ai le alualu i luma o tamato: o le tuputupu ae o le vao o le a faagesegese, lea o le a mafua ai ona faaitiitia le fua faatatau atoa.

Aso lata mai o le totōina o fatu:

  • i le itu i saute o le atunuu - mai le tolu sefulu tausaga o Fepuari i le ogatotonu o Mati;
  • i totonugalemu tutotonu o Rusia - mai le aso 15 o Mati i le amataga o Aperila;
  • i itu i mātū o le Rusia (Siberia, le Urals) - mai le amataga i le ogatotonu o Aperila.

Ina ia saʻo le fuafuaina o le taimi o le lūlūina o tamato i lau eria, e tatau ona e iloa le aso patino o le iuga o le kiona. E mai lenei faʻataʻitaʻiga e manaʻomia ona e ave 55-65 aso.

Afai e fuafua e le tagata faʻatau vine e gaoioi fualaau e le o totonu o le eleele, ae i totonu o le kiona, ona amata lea o le lulu i le 2-3 vaiaso muamua.

Faʻaleleia eleele

O le eleele mo le totoina o fatu e sili ona lelei e faʻatau sauniuni-i totonu o se faleoloa fugalaau - o le mea e sili ona talafeagai. Ae peitaʻi, afai na ave e le tagata fao le fanua mai le togalaau aina, e tatau ona faʻamaʻiina ina ia le mate ai laau. O ituaiga autu nei o le galue:

  • Aʻau i le ogaumu mo le kuata o le itula. E tatau ona vevela le ogaumu i le 180-200 tikeri.
  • Faʻamafanafanaina i totonu o se microwave (e tatau ona tuʻu le 850).
  • Faʻaleleia o vai. Ina ia faia lenei mea, tuu le palapala i totonu o se atigipusa ma ni pupu i le pito i lalo ma sasaa lelei i le vai inu. A maeʻa lena, e tatau ona faʻafefe atoa le vai ma tatau ona faʻamago le palapala.
  • Lafoaʻi faʻatasi ma se vaifofo faʻamamafa o le potassium faʻasalalau. O le metotia o le talosaga e tutusa ma le vai inu.

E mafai ona e faʻaaogaina le tele o metotia i le taimi e tasi e maua ai le aofaʻiga maualuga.

I le taimi lava e maeʻa ai, e le mafai ona faʻaaoga le eleele. E tatau ona faʻafefe le eleele i vai masani ma faia i le vevela o le 8-10 tikeri Celsius mo le lua vaiaso. O le mea lea, o siama aoga o le a atiina ae i totonu o le sui.

Fatuina o fatu ma totoina

A o leʻi lūlūina, e tatau ona faʻapipiʻiina e le gata i le palapala, ae faʻapea foi fatu.

Ina ia faʻaumatia faʻamaʻi pipisi i le totoina o mea, e mafai ona e faʻaogaina se tasi o auala nei:

  • Faʻamatalaga masani o le potassium - 1 g o le oloa ua solo i le 0.1 lita o vai mama. I se vaifofo, faʻamamaina soʻo se mea masani ma tuu fatu iina mo le tolu o le itula. E le tatau ona faʻateleina le taimi faʻaalu, aua o le a mafai ona faʻaititia ai le faʻamalosia o fatu.
  • Suauu fofo. 0.5 g soda ua solo i le 0.1 lita o le vai. I lenei siaki e tausia ai fatu mo le aso. O sea togafiti e le gata ina le afaina ai fua o faatoaga, ae e faaitiitia foi le taimi o le germination.
  • Tincture i le aloe juice. Fufulu ma le vai i se fua faatatau 1: 1. Ina ia tatalia le manaʻomia o fatu mo le 12-24 itula. O na tamato e maualuga le puipuiga, maua maualuga ma maualuga le lelei o tamato.
  • Phytosporin solution - mo lenei, o le tasi mataua o le vailaau faʻasaina ua faʻaitiitia i le 0.1 lita o le vai. O fatu e tatau ona i ai i le fofo mo na o ni nai itula.

I totonu o le mea e teu ai (e mafai ona avea ma se pusa paʻu poʻo soʻo se pusa palasitika) e sasaa ai le palapala susu susu. Ona faia ai lea i totonu o le palapala ile otaota i le loloto o le 1 centimita. O le mamao i le va o moa e tatau ona tusa ma le 3-4 simita.. O le solomuli mai fatu e manaʻomia 1-2 cm ma sili atu.

O le tele o le mamao i le va o fualaau aina, o le tele o taimi e mafai ona e tausia ai fatu i le potu. A maeʻa lenei mea, o fatu e fugaina i sina vaega eleele. Ona sosoo ai lea ma le ufiufi o laau toto i ata tifaga.

Faʻasaʻo taimi

O eleele palapala e tatau ona faia i aso uma.. Afai o le masini e faʻamamago, e tatau ona faʻafeinu, ae mafai ona faia lenei mea i se fagu moli. A leai, e mafai ona fufuluina fatu. Afai o le tulaga ma le faʻamalūlūina o le a le toe i ai, ma o loʻo tumau pea le susu o le palapala mo se taimi umi, e tatau ona e tatalaina le ata mo se taimi ma faʻatali seia maeʻa le eleele.

E tupu mai le tele o le susu e mafai ona mafua ai le fausia o se vaega o meaola. O le mea lea, e tatau ona e faʻamalo ese faʻamaloiloga lima, ona togafitia lea o le eleele i se vaifofo o le paluga palatini poʻo se mea faʻamalolo (mo se faʻataʻitaʻiga, Fundazole poʻo Fitosporin).

O le taimi lava e tupu ai le toto o laau, ma ua leai se ata, e tatau ona e faateleina le tele o le fausua, e pei o le totoina o laau totõ e vave ona gaosia. E sili atu le suavai i fualaau taʻitasi i taeao uma ao lei alu le la.ina ia aua le faia se mea e pipiʻi.

Tulaga o le vevela i le taimi o le galueaiina

Ina ia toto fatu, e tatau ona teu muamua i le vevela o le 25-30 tikeri i luga o le zero. O le a aliaʻe muamua pi muamua i ni nai aso - i le vaitau lenei, e tatau ona tausia le vevela i le 23-27 tikeri Celsius. I le vaiaso mulimuli ane, e paʻu le vevela i + 20-22 tikeri. Ma pe a maeʻa aso e fitu ma isi aso uma, e tatau ona tutupu i luga le laʻau, ma vevela i le 12-15 tikeri.

Picks

O laupepa muamua o laau ua aliali mai i le aso 10 pe a uma le germination. Afai o fatu ua totoina mafiafia, i le taimi nei o le a tatau ai ona totō laau toto i ni pusa eseese. O loʻo tuʻuina lelei le tumutumu, ae ui lava i lea, e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele.

Faʻasaga atu fatu i le fagu ma se palapala palapala ile aʻa. E leai se mea e tatau ona aʻa ai aʻa, aua a maeʻa ona mate lea o laau.

Vases mo le totoina muamua e tatau ona tusa ma le 0.2 lita. A mavae le 15-20 aso pe a maeʻa ona totoina muamua, e tatau ona e suia pusa i mea tetele. Laʻau sili ona lelei - 'ava e tasi le lita i le faʻalaʻau.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio i le auala e tatau ai ona pikiina totō totogo:

Faʻatauga pe a uma ona piki

O le taimi lava e pipiʻi ai tamato, o luga o laei e tatau ona faʻaaoga i le eleele.. Ona faia lea i aso uma e fitu. O le tele o taimi e le talafeagai, talu ai o sea ituaiga taualumaga e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi. O fomaʻi e sili ona talafeagai o mea faʻasalalau ia - manua poʻo paʻu. Afai e te filifilia i le auala e faʻatau ai, e sili atu le tuʻuina atu o mea e manaʻo i meafaigaluega e faavae ile guano poʻo le biohumus.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i le faʻaaogaina o le faʻaaogaina pe a uma ona totoina totō totogo:

Malamalama

A aunoa ma se faʻamalamalamaga lelei e le mafai ona ola maloloina fualaʻau. O le mea lea, o le taimi lava e aliaʻe mai ai pine muamua, e tatau ona tuʻuina pusa i luga o se nofoaga lelei. Afai o le faagasologa e faia ia Fepuari-Mati, o le a le lava le moli o le natura, o lea e manaʻomia ai lou faʻaogaina o le phytolamps. Afai e leai, e mafai ona e faʻaaogaina fua masani.

Ua fautuaina e le au faifaatoaga o meaola le saunia o le malamalama o le uati mo le lua po o le tolu aso talu ona lulu le fatu. I le lumanaʻi, e tatau ona e tausisia le 16 itula.

Faʻamaʻa

E tatau ona maitauina lena mea o le toesea o se faʻalavelave faigata o le a oʻo atu ai i le magumagu ma le oti o le laau totoina.

O le faʻamalosi e tatau ona faia i le 10-15 aso ao le i alu atu i se nofoaga tumau. E tatau ona amata i se vaitau puupuu - e tusa o le afa itula. E oʻo i le taimi o le totoina o le timeta e tatau ona oʻo i le 10-12 itula.

O lenei faiga o le a fesoasoani e le gata ina faʻaleleia ai le puipuia o tamato, ae faapena foi lo latou tofo. E le gata i lea faʻatoʻa faʻamaʻaina e mafai ona i ai i luga o le saite aʻo leʻi oʻo i le afu muamua o le autumn.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio i le auala e tatau ai ona faʻamalosi le totoina o tamato:

Faatonuga o le Taulaga

Le isi, taʻu atu pe faʻapefea ona totoina totō totogo laau. O le mamao i le va o laina o tamato i le eleele tatala e tatau ona tusa ma le 30-40 centimita. Le mea sili o mea uma, aʻo lei totoina, e tatau ona e faʻaopopo le peat i le eleele (lelei, pe a fai o lenei eleele paʻu) (e mafai ona sui i le oneone faʻatauina).

Mo le toe totoina o laau, e tatau ona e filifilia se aso puaoa, malulu, matagi. O fualaau totō e manaʻomia se loloto o le tele senitimita. A mavae le 2-3 aso, o aʻafiaga faaopoopo o le a aliali mai i luga o aʻa, ona malosi lea o aʻa ma avea atili ma malosiaga. E i ai se isi auala e tulaʻi ai.

E le mafai ona e luluina aʻa o le eleele, ma totō faatasi ma ia i le eleele avanoa. Ona saunia lea o se pu mo le fatuina, o lona telē e laʻititi tele nai lo le aʻa o le aʻa ma le eleele.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio i le ala e tatau ai ona totoina se tamato tomato:

Faaiuga

O le totoina o tamato vine i le fale e le faigofie tele. Ae e tatau pe afai o le tagata e galue i meaola e manaʻo e maua se seleselega ola maloloina ma lelei.