Faatoaga faatoaga

Toa moa ma le leai o ni meaʻai laiti Peti gutu

O le laulaufaiva laʻitiiti o se mea e le masani ai se ituaiga o ituaiga. O nei moa vaivai ma le le taua e taliaina le vevela lelei ma, e ui i le leai o ni fulufulumanu, e tetee i le malulu.

E mafai ona latou maofa ma mafua ai le feitagaʻi i le va o tagata asiasi asiasi ma o latou foliga vaaia. O le "ua le lava" le ua o latou uiga sili ona taua. O pou laulaufaiva e taua tele e pei o ni faʻamaumau lelei.

O le mafuaʻaga o le faʻailogaina o nusipepa le lavalava e le o iloa. O lo latou atunuu e mafai ona avea ma Ausetalia po o Siamani. I le 1898, mo le taimi muamua, na ia taumafai ai e aumai se tamaʻi pele K. Huth (Frankfurt).

Ae ui i lea, talu mai le 1905, na talia ai le aloaia aloaia o le malolo mai O. Markolf (Berlin).

I aso nei, o lanu o le ituaiga o le Small Hoptail e maua i Austria, Hungary, Siamani, Romania, i le itu i saute o lo tatou atunuu. E i ai se vaega laitiiti o tufatufaga, ae e taua tele i faʻaaliga.

Faʻamatalaga faʻamavae Laititi laulaufaiva

O vao vao o se tamai ituaiga o se mea e le masani ai, e le matagofie tele.

Ae ui i lea, o ona foliga mataʻutia taui i le lelei o gaosia o fuamoa ma le mea moni e lelei le faʻafefeina e le vevela. O le mea taua, pito sili ona malosi, e vave ona iloa pe a moa le moa. Lapoʻa laitiiti e maua i lanu eseese ma ata.

O 'elekini e faʻamaonia e se tino e maualuga le uʻamea ma se laina pito i tua. O le siʻusiʻu o le moa o loʻo mauʻoa i fulufulu manunu. Maua ni vavae malolosi, o se mea e sili ona lelei. I luga o le fulufulu foliga o le S (e masani ona mūmū), o fulufulu uma e le o toe iai, e aofia ai le gout.

Faʻapitoa

  • Faʻaola. Le leai o fulufulu i luga o le ua ua fuafua tonu. O le faailoga e iloa vave lava pe a uma ona fafagu pepe. I le aluga o taimi, o le paʻu i luga o le ua ua avea ma mea vevesi, maʻumiʻumi ma ua pala. E matua mausalī lava le mumu i luga o le neo-perineal i le taimi o le taumalulu, e ui lava o moa ma le faʻaogaina o fualaʻau e faʻafeiloaʻi lelei le malulu.
  • Lelei gaosia o fuamoa, e aofia ai i le taumalulu. O le mamafa o le fuamoa e 30 g, e masani lava ona i ai se atigi papaʻe. E tusa ma le 120 fuamoa le gaosia o le fuga.
  • Faʻamafanafana le vevela. O lenei mea e mafai ai ona faʻaleleia i nuʻu i saute.
  • Paʻu maualalo. Chickens e masani ona mamafa le 0.7 kilokalama, o le mamafa 0.8 kilokalama. O lenei mea e mafai ai e oe ona teuina i totonu o le fale o ni moa teuteu.

Initaneti ma faʻatoʻaga

Le Faʻasologa O le laulaufaiva itiiti, o le aano o manu-ma-fuamoa o le ituaiga o meaola, e le lautele le fafagaina i faatoaga tetele o moa.

Ae peitai, mo faifaatoaga laiti o se tasi lenei o filifiliga sili ona lelei. O pou e mafai ona tupu i faatoaga ma fale e pei o teuteu (moa) moa.

O le manulele e faigata ma e le lelei, e teteʻe i le vevela.

O lo latou lelei o le mea lena latou te manaʻomia se avanoa itiiti mo le tausiga ma le itiiti ifo o fafaga faʻatusatusa i moa masani. E talafeagai mo faifaatoaga moa e leai ni fale tetele. Ae ui i lea, o siʻosiʻomaga matagofie e teuteuina le lelei o aano o manufasi ma fua o fuamoa i moa.

E pei lava o le tele o moa o le fafagaina o manufasi, o laʻau laiti e toʻa, o latou mea e le manaʻomia ai le fausia o pa maualuluga.

O se vaega taua o lo latou galueaiina o le fafaga. O le fiafia, teuga ma le maualuga o le gaosiga o le manulele e maua i le saunia lea i meaai faatasi ai ma meaʻai talafeagai, vitamini, elemene e masani ona galue. I le tulaga aoao, o le matuamoa ma moa o le laʻau moa vao e le faʻatagaina e fafaga.

Faʻamatalaga o le tufatufaina o le fusi (e leai se mea i lalo ma fulufulumanu i vaega o le tino na filifilia e ectoparasites) mafua ai le le lava o latou foliga.

O le suamalieina o moa o le vave, o le fuamoa fuamoa e amata i le 5-6 masina i le maeʻa. Maua se atinaʻe e sili ona atiae nasizhivaniya.

O se laulaufaiva itiiti o se filifiliga sili ona lelei mo faifaatoaga laiti e maua ai se tuufaatasiga tuufaatasi, ao latou aumaia uma fuamoa i le tele o meaʻai ma aano o manu lelei, ma le tausiga o manulele e aoga.

Uiga

  • Pauna: moa - 0.7-0.9 kg, roosters - 0.8-1.0 kg.
  • Gaogaiga - 120 fuamoa.
  • Laʻau mamafa - 30 kalama.
  • Le lanu o le atigi papae.
  • Taunuuga: mo moa - VII, mo moa - VIII.

Analogs

Afai e te fiafia i le Tamaʻi Laiti e fai ma sui o ituaiga laiti i le tele o auala, vagana ai, mo se faʻataʻitaʻiga, foliga vaaia, e mafai ona faʻatau faʻatau tutusa, ae ua latalata i foliga masani.

  • Bentham. E oo lava i aso anamua, sa teuteuina ia matua o lenei ituaiga o manu i manu felelei, togalaau ma paka. O se tasi lenei o mea aupito itiiti. O i latou o moa lelei lelei, maua lelei fuamoa (80 fuamoa, 25 kalama). Latou te manaʻomia se siosiomaga mamā, māgogo ma lelei.
  • Shabo. O moa matagofie ma se tino faapitoa o le tino, e mafai ona iloa i vae pupuu ma e toetoe lava tutusa i le siʻu pito. Taofi le matagofie i totonu o se siosiomaga mamā ma lau laʻau vavae lelei. O le gaosia o le fua e 80 fuamoa, mamafa 30 kalama.
  • Tau laiti Igilisi tau. Tupulaga lautele, o loʻo faamatalaina e le malosi o le faavae ma le malosi tele. E iloga i se foliga o le tino, o loʻo i ai sona uiga "Igilisi" matagofie. Gaosiga o fualaau - 40 fuamoa, 25 kalama.
  • Milfleur. I totonu o se potu mamā, mago ma le lauusiusi savali, o le paddy-legged milfleur ua faʻaalia lelei atoatoa - ma teuteu "seevae". O le gaosia o le fua e 12 fuamoa, mamafa 30 g.

I le tulaga o le ae fausiaina moa, ona e manaʻomia lea ona e iloa le fesoʻotaʻiina o le eletise i se fale tumaoti po o se moa.

Ou te manatu ua malamalama tagata uma o le totoina o vine i Siberia o le a matua ese lava mai le tuputupu ae i isi eria o Rusia. Le auala e faia sao ai o loʻo tusia i lenei tusiga.

  • Pygmy Cochinquin. Faʻafelelei manufelelei, faigofie faʻafefe. O nei moa manumanu e masani ona faʻaaogaina mo le vela o fuamoa. Lelei mo se tamai faatoaga. Gaosiga o fualaau - 80 fuamoa, 30 kalama.
  • Dwarf Wyandot. Faʻasologa o meaʻai, meaʻai suamalie eseese. E vave ona gaʻo mai le maikini, e toʻafilemu ma e le lelei. Gaosiga o fualaau - 120 fuamoa, 50 kalama.

O le tamaʻi laulaufaiva, e pei o ituaiga laiti o moa mai le faʻatinoga o manu-manu, o se fesoasoani tele i le amataga o le falemaʻi moa.

O lo latou malosi ma le gaosiga o loʻo latalata i latou o ituaiga tele o moa, ma o le tau o le fafagaina ua faʻaititia e le 30-40%. I la latou faʻatoʻaga o loʻo faʻaititia le tulaga lamatia. Ma afai e te le maasiasi io latou foliga le masani ai, o le ae le toe lagona le faanoanoa e uiga i le faaiuga e fausiaina vao.