Faatoaga faatoaga

O mea sili ona taua e uiga ile tausia o Tula geese i le fale

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o moa, e manao tagata taʻitasi e filifili le filifiliga sili ona lelei mo ia lava, ma e faatatau lea i le lelei o aano o manu ma le gaosia o se fuainumera o fuamoa. O pou, pato, turkey ma geese i soʻo se tulaga e tatau ona faʻalogo ia i latou lava, ae ina ia mafai ona maua se tupe maua maualalo, e tatau ona e faia le filifiliga saʻo. I lenei tusiga, o le a tatou mafaufau i se ituaiga uigaese o geese, lea, e ui lava ina fafagaina i latou mo aano o manufasi, ae na fafagaina mo se faamoemoega ese. O mea e tatau ona e iloa e uiga i Tula geese, pe faʻapefea ona tausia ma pe tatau ona faʻatau - ia tatou malamalama.

Talafaasolopito o le amataga

E leai se faʻamaoniga mautinoa i le amataga o le faʻatoʻaga i le asō, e ui lava o le tele o tagata suʻesuʻe po o na o tagata faʻatautaia o nei manulele malolosi e manatu i latou o uluaʻi manu felelei a Rusia, e faʻafiafia i faʻatauʻoa i manu felelei. E foliga mai, o le Tula geese na aliali mai i le senituri XVII e ala i le filifilia ma le toe gaosia o tagata sili ona taua i se uiga leaga, valea. E matua faigata tele ona tali i le aso, ae e le mafai ona faafitia o manufelelei e lelei i ia tauvaga.

E te iloa? I totonu o le "aiga" vafealoai, e pei o fusi ma filifili se paaga mo le ola, ma afai e mate se tasi o manulele, o le a totoe uma manu felelei i le tele o tausaga. Pe a fanau mai i le fale, e mafai e le tasi gander ona ufiufi fafine i le taimi e tasi, ae o le tasi o ia mea o le a sili atu ona lagolagoina.

Faamatalaga ma foliga o le ituaiga

E pei lava o taimi uma, pe a filifilia se moa e tatau ona gauai atu i le tele o mea taua: foliga, amio, gaioiga ma le saoasaoa o le malosi, lea e taua tele se sao i le mataupu o le au Tula.

Faamatalaga ma lanu mai fafo

O le uiga iloga o le faʻailoga o se peʻa e le masani ai ona faʻaigoa, e ui lava e mafai ona iloa le vao i ni apaʻau malolosi..

O foliga o le isu e mafai ai ona e vaevaeina manu felelei i ni ituaiga: saʻo (toetoe e aunoa ma se faʻafefe) vaʻavaʻai (o le ulu ma le gutu o loo i luga o le laina lava lea) ma paie (o le pito i luga o le gutu), ae i soʻo se tulaga, o vaitusi ma faʻafefe i le isu ua faia i le maualuga o le skeletal system ma aafia tuusaʻo uiga taua.

O isi vaega o le tau o le Tula e tutusa lelei ma le tele oo latou aiga o le tele o laʻau (mamafa - 5.5-6 kilokalama): o lo oi ai se pulou lapoa ma lautele, o vae faataamilo, lautele ma le lautele, atoa ma le lapotopoto. O vili e le mafai ona sopoia i pito o loʻo lelei ona atiaʻe, ma le malosi o gaʻo tauʻau. Ulu - toetoe lava a lapotopoto, ma se laulu laugatasi ma alafau lelei.

Mata - lapoa tele, e mafai ona lanu enaena ma lanu moana. Uu le ulu i luga o le ua malosi ma le puupuu, e tau lemu i lona pito i luga.

O le vavalalata e vavalalata i le tino e eseese ona lanu: i luga o le ulu, o le fatafata ma le ua, e lanu enaena i le lanu, o le vaega pito i lalo o le tino ma le manava e papaʻe, o tauau, tua ma apaau e enaena, ae e mafai ona sili atu ona pogisa pe mama, ae aunoa ma ni mea. Valivali na o le pito i luga o fulu o le siʻu.

E mafai foi ma sili atu le lanu enaena, e manatua ai le lanu o le fusi o vao vao. I le tele o tulaga, e susulu i se lanu uliuli ma le lanumoana, ma o se lanu paʻepaʻe paʻepaʻe e le maitauina (aemaise i le siʻusiʻu).

Lafumanu i le vailaau o le manava ma le siʻu - paepae. O sui talavou o le ituaiga e iloga i se lanu enaena-lanu enaena.

Uiga

O le feteenaiga e mafua mai i nei kusi e tuusaʻo lelei ai a latou amio. O i latou o manulele tele ma manulele feaveaʻi, e ese mai i le ita (aemaise lava e aafia ai tane).

O le tele o taimi e tausia ai i latou i ni aiga laiti, ae tusa lava pe i lenei tulaga, e masani lava ona maua e tagata matutua le mafutaga ma o latou aiga. O tamaitai e toʻafilemu, ae mafai foi ona latou auai i taua, aemaise lava le puipuia oa latou fanau. Faatasi ai ma isi manulele a le aiga, o le a sili atu ona leaga, ona o le a le mea e sili ona lelei e vavae ese ai.

O le a aoga ia te oe le aʻoga pe faapefea ona fausiaina vao i le fale, pe faʻafefea ona fafagaina vao mai aso muamua o le olaga, ma pe aisea foi e maʻi ai geese ma auala e togafitia ai.

Muamua

O lenei ituaiga o gasegase e matua televave le tupu o manulele, o lea afai e le o oe o se tagata e masani ai, ona sili atu lea ona e maua se isi filifiliga mo le fausiaina.

O nei "fitafita" ua atoatoa ona faia i le lua tausaga, e ui lava i le 60 aso o le matua o le tasi sui e mafai ona oʻo i le 4 kilokalama. O nisi taimi e faʻatinoina ai tagata taitoatasi e mafai ona mamafa le 6-8 kilokalama.

Gaosiga o fua

E leai se tasi na te mauaina Tula tauivi o vao mo le fia maua o fua, aua e matua maualalo lava le gaosiga i lenei itu.

Mo le tausaga, e tasi na o le fafine e na o le 25 fuamoa, e ui i lea, o la latou lapisi e sili ona manaia - e oo atu i le 150 g ia mea taitasi.

Uiga o tina

O tamaʻitaʻi a le Tula fighting geese e tausia lelei a latou fanau.

O i latou o ni tina lelei ma ni manulele matagofie, o le mea lea o le a leai ni faafitauli i le fanau tuputupu aʻe: afai e lava meaʻai, ile lua tausaga e lua o le a mamafa pe a ma le fa kilokalama.

O mea e manaʻomia ona e tausia lelei le gaosia

Tula fighting geese o ni mea faʻanoanoa ma faigofie ona faʻafetaui i toetoe lava o soo se tulaga.

Ae peitai, o le sili atu ona lelei le faagasologa, o le sili atu foi le iuga o le fausiaina o le a, ma e taua le mafaufau i nisi o mea e manaomia mo le faaleleia o fale mo manulele, la latou savali ma le fafaga.

Manaoga mo le potu

Afai o le ae fausiaina ia geese i le taumafanafana ma le taumalulu, ona e tatau lea ona e tausia le fausiaina o se fale moa lelei. "Tula fitafita" e le fefefe i le malulu, ae aua le taliaina ni faʻataʻitaʻiga, o lona uiga e tatau ona talafeagai le falemaʻi. E le afaina pe o fea mea e te fausiaina, o le mea autu o le faʻamaufaʻailogaina o gaioiga uma.

Faitau atili pe faʻapefea ona fausia se fale i luga o le fale mafanafana ma ou lava lima.

E lelei pe a fai o le fola o le potu o le laau ma e maualuga le 0.2 m i luga aʻe o le eleele, ma o puipui e faʻamamaina ma faʻamamaina, lea o le a fesoasoani i le faʻasaoina atili o le vevela i le taumalulu.

I tulimanu o le fale manu e mafai ona faʻasalalauina vaovao, pei ona fiafia tele geese e eli solo i totonu. O le taualuga o le fale e tatau ona sosolo, sopo i le pito i tua o le fale ma ufiufi i mea taualuga.

E tusa ai ma le tele o le tele o le potu, e fuafua i luga o le numera fuainumera o manulele: 1 togi e tatau ona i ai le itiiti ifo i le 1 sikuea mita. m fola. O pupuni i totonu o le fale e mafai ona i soo se maualuga, pe afai o totonu o le potu e susulu lelei i le susulu o le la. Mo nofoaga faʻasamala faaopoopo i le taumalulu, e mafai ona e tuʻuina peat, vaovao, toega mai le gaosiga o le sunflower poʻo le millet. Faatasi ai ma nei mea, e mafai ona faʻaititia le maualuga o le susu i totonu o le fale, ma mafua ai ona ola maloloina ia fagafao.

Ae ui i lea, ao le i faataatia le vaega o le palapala (o lona mafiafia e mafai ona ausia le 4-5 cm), e tatau ona togafitia le fola i le lime-fluff, fuafua i le 1 kg i le 1 sq. Aʻo faʻaleagaina le tuai tuai, o le mea fou fou ua suia i le fou: e tusa ma le 1 le taimi mo le 9-10 aso.

E taua! E sili atu le vaevaeina o le avanoa atoa o le fale i le lua vaega (e le tutusa), ma i se tasi nofoaga e 'ai ai geese ma le isi o loʻo momoe, faʻapitoa ona pasia se tamai faitotoa i le vaeluaga.

Savalivali

O le avanoa mo faʻataʻitaʻiga savali e aunoa ma se totogi ma tagata matutua matutua o se vaega taua o lo latou alualu i luma ma le atinaʻe, o lea afai e te le maua le avanoa e faʻataʻamilo ai i totonu o le fale, ona aoga ai lea i le pa puipui se vaega o le teritori i se upega muamua, tuʻuina ipu i vai.

Pe a filifilia se 'upega tafaʻilagi talafeagai, e tatau ona taulaʻi atu i filifiliga e faʻatoʻa totoina ma laʻau faʻalaʻau ina ia mafai ai e ni vao ona' aina na oi latou lava.

O le telē o lenei 'upega tafaʻilagi e filifilia i luga o le numera o manulele ma o latou tausaga: 1-5 sikuea mita o le a lava mo tagata talavou. m 1 kusi, ma mo manu felelei matutua e manaʻomia pe a ma le 10 sikuea mita. m avanoa avanoa mo se fulu e tasi.

I le tasi itu, e mafai ona ufiufi le pa i se paʻu ina ia mafai e manu felelei ona lafi mai timuga po o timu.

Faʻafefea ona tumau le malulu

O Tula fighting geese e aofia ai i latou na ola manuia i le taumalulu e oʻo lava i ni malulu malulu, aemaise lava pe a iai ni tulaga talafeagai mo lenei mea i le tulaga o se fale moa mafanafana ma fafagaina e le aunoa.

E fautuaina foi e faasaolotoina i latou i le savali mamao, ina ia mafai ai ona latou tosoina o latou paʻu ma apaau.

E faʻafefea ona fafaga manufelelei matutua

E le afaina pe o le a le mafuaʻaga e te vaʻaia ai geese (mo le tauvaga pe mo aano o manufasi), i soo se tulaga, e manaʻomia e le manulele ona faia se meaʻai atoa ma le i ai o se aofaiga o polotini, vitamini ma microelements.

Siaki i ituaiga e sili ona lauiloa o geese.

"Taaloga" meaai e ese mai le "gaʻo" i totonu e le tatau ona mafua ai le tele o meaʻai, o lea e tatau ai ona e filifilia ma le faaeteete uma meaʻai, e taulai atu i le vaitau o le tausaga.

Poto-taumafanafana

I le oʻo mai o le taumafanafana, o le tuʻuina atu o geese ma vitamini uma latou te manaʻomia e le o toe aoga e pei ona masani ai, ona o le vao e leai se totogi i luga o le vao, e mafai ona latou mauaina le tele o fualaau aoga.

I le faaopoopo atu i le tuputupu ae o lau, e tatau i le e ona ona fafaga a latou meaʻai ma falala i ituaiga o sana ma avo.

E sili atu le aua le tuʻuina atu o le suamalie ma le vetch, ma o le saito e tatau ona naʻo sina vaega itiiti o le taumafataga, e pei ona gaosia ai mai le vave mai le gaʻo tele. O manulele e le faatagaina e fafaga e tatau ona faaopoopo i ai i nisi taimi ni iʻa po o ni ponaivi i le mash fou, faapea foi ma le fou, iʻa lelei ma isi mea e maua mai i le maualuga o le palatini o meaola.

E tasi le kusi (tusa o le 5-6 kilokalama) e tatau ona maua pe tusa o le 200-300 g o saito.

Pau le taumalulu

I le taimi lenei, e tusa lava pe masani ai le taumafa i meaai mama ma susu, e masani ona leai ni vitamini ma isi micronutrients ia latou mea taumafa, o le mea lea, e taua tele le kuka o kāloti, beets, laʻau tipi ma isi fualaau faisua e maua i le taimi malulu aʻo saunia le mash.

E latalata foi ile manulele e tatau ona mama i taimi uma, ma pe afai e tatau ai, e mafai ona faaopoopo ni vailaʻau maʻoti faapitoa o loʻo faʻatau atu i falemaʻi vailaʻau.

Totoina o moa

E pei ona taʻua i le taimi muamua, o Tula fighting geese o ni manulele matagofie, lea, pe a uma ona foliga mai o moa, e matua gauai atu ia latou fanau. O mea uma e manaʻomia e lē e ona o le faʻapipiʻiina lea o tulaga talafeagai mo le tupulaga talavou ma tuʻuina atu ni meaʻai ile lelei.

Mafaufau i mea uma e manaʻomia mo le tausiga ma le faaeteete.

Hatching taimi

O manu matutua atu e amata ona tuʻu fua i le faaiuga o Fepuari, ma o sui laiti o Tula fighting geese e faʻatuai lenei faiga seia oʻo i le amataga po o le ogatotonu o Mati.

E taua! Afai, mo soʻo se mafuaʻaga, e manaʻomia ona tolopo le taimi o le fuamoa fuamoa, faʻaitiitia le taimi mo le la e ulufale ai ile fale.

Ole foga ile manulele ua saunia muamua, e tusa ma le 1.5 masina aʻo leʻi faʻatulagaina le tumutumu, ina ia mafai ai e tamaitai ona faʻaaogaina i atigipusa ma o latou nofoaga i totonu o le fale. Pe a ma le 2-3 kusi e tatau ona i ai se tasi o faamoega, lea e mafai ai ona e faʻaaoga pusa wicker po o plywood pusa ma faʻamau o 0.5 x 0.65 x 0.65 m.

I totonu e mafai ona e tuʻuina se fata lapisi, lea e sili atu ona faigofie ona maua ai fuamoa. A o le mea mulimuli, i lenei tulaga ua paʻepaʻe ma pe tusa ma le 150 g. I totonu o se tasi o faamoega e mafai ona oʻo i le 18 fuamoa, ae mo le gaosiga o le gaioiga e naʻo le 12 o nei mea e tatau ona tuʻuina, a leai o le kusi e mafai ona faʻaumatia mea faaopoopo poʻo le afaina ai foi o manu.

Seiloga ua maeʻa uma le moa, e le aveesea mai le tina.

Tausia le talavou

Afai o le kusi lava ia e paʻu, ona i ai lea i le tele o tulaga e tumau pea ia moa, ma o nisi taimi e faaopoopo ai tagata taitoatasi. O se tina "poto" e mafai ona taitai pe a ma le 20 tamaiti, ao le talavou e le tatau ona tuua le sili atu ma le 12 ulu o laupepa laiti.

O le a aoga mo oe le aʻoaʻoina uma o faʻamatalaga o le tuputupu ae o gosles i totonu o se mea faʻapipiʻi.

E manaʻomia e le e ona ia fufulu mama le nofoaga, ia fafagaina lelei ma faʻaleleia le lelei o le vevela i le maualuga o le + 22 ... +25 ° C (faʻataʻitaʻiga lelei mo gutu o vaiaso).

I aso muamua pe a uma mai moa, e mafai ona latou malolo, pe afai e tatau ai, e tatau ona vevela le falemaʻi ina ia le pa'ū le koluma o le thermometer i lalo +28 ° C.

I le faaopoopo atu i tulaga o le vevela, e tutusa lava le taua o le tuʻuina atu o le ea lelei ma malamalama lelei i totonu o le potu, lea e aofia ai meaola laiti. I le vaiaso muamua o le olaga, e tatau i le moli ona ulufale i totonu o le fale faataamilo i le uati (faʻaaogaina faʻamalamalamaina o laʻau), ona faʻaitiitia le umi o le aso i le 17 itula.

I luga o le savali po o le fafagaina o moa vao amata amata mai le vaiaso, ma faasolosolo malie ona faateleina le taimi o le savali (e fautuaina e amata i le 30 minute i le aso). Mai le lua vaiaso o le matua, e mafai ona e tuua manu felelei mo le aso atoa.

E taua! E oʻo atu i le tolu vaiaso le matua, e le tatau ona faʻateʻaina moa i luga o le sau, talu ai ona o le susuina o paʻu, latou te amata ona tiga.

Fafaga

Fafagaina o moa e mafai ona amata mai i le aso na latou fanau mai ai. I aso muamua e fitu, latou te tuʻuina atu ai meaai e fa 7 taimi i le aso, ma o nisi taimi e oʻo lava ile tolu itula.

I soʻo se tulaga, o le taumafa o talavou Tula tauʻai vao e tatau ona i ai fafaga poʻo se faʻafefiloi o fatu saito saito, buckwheat, peas ma soʻo se isi meaʻai, lea e aoga ai le faʻaopoopoina o le siisi ma le fuamoa masini.

Afai e mafai, e aoga le faʻapipiʻi o le fasi falala ma le pulupulu i le ratio 1: 1 ma le isi meaʻai.

E mafai ona e faʻasalalau le lisi ma le fesoasoani a iniseti, anufe ma pusa frogs, e ui lava, e pei o le mulimuli, e faigata i se tasi ona manaʻo e faia lenei mea. I ni nai aso talu ona maeʻa, e faaopoopo atu i oloa o loʻo lisiina, e mafai ona e faʻaopoopo malie i le keke keke ma fualaau faisua ua kukaina, ma o se faʻaopoopoga aoga i se isi atigi pusa mo ni nai shellfish ma ni penisina. O le suia o vai i totonu o le fale ma meaola laiti e tatau ona faia i aso uma.

Faitau foi e uiga i le galue tutoʻatasi a tagata e fafaga manu.

Aua nei galo o nei kesi uma mai lava i le matua e manaʻomia ai le tele o le afi, a maeʻa ona 'ai le meaai autu, e amata mai i le vaiaso lona lua o le ola, e aoga le faʻasaʻoina o moa i le meaʻai, ma tuua ai i totonu ile leaga leaga.

Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma lona mana uma ma le matagofie, o le Tula fighting geese e leʻo iai ni faaletonu maoti na latou mauaina.

O le mea lea, ina ia mafai ai ona iloilo le mafai ona fafagaina nei manulele i totonu o latou fale, e tatau ona faatusatusa mea lelei uma ma le lelei o le filifilia o lenei ituaiga fatu.

E te iloa? I le taimi o le faigamalaga, e mafai ona tulaʻi vao vao i le 8-kilomita le maualuga, lea e matua faigata mo se tagata e aunoa ma se masini faapitoa e manava ai.

O tulaga lelei e aofia ai:

  • ituaiga e le masani ai, e mafai ai e tagata faʻamaonia moni ona fiafia i tauvaga kusi, lea e faʻatusatusa atu i le vaʻavaʻai e foliga mai e le afaina;
  • malosi malosi ma le malosi o manufelelei;
  • atiina ae maso o le tino;
  • maualalo manaoga i tuutuuga ma le fafagaina;
  • meaʻai suamalie ma suamalie ma se tino sili ona lelei o gaʻo.
Faatasi ai ma le le lelei o le fausiaina o nei "au tau" o mea nei:

  • telegese lona alualu i luma, talu ai o manu felelei e oʻo atu i lo latou matua atoa i le lua tausaga, o le mafuaʻaga lea e le aoga ai le fausiaina o "meaʻai";
  • o le mamafa o le mamafa o le Tula fighting geese e na o le 5-6 kilokalama, lea e tutusa ma isi ituaiga;
  • matua maualalo fua o fuamoa (e le silia le 25 fasi vaega mai le tasi tagata);
  • faigata i le natura, e faigata ai ona taofia i latou i isi ituaiga o manulele.

O le a aoga mo oe e iloa pe a amata ona lele lele.

O le mea moni, afai e te fafagaina ni moa ona o le fia maua o fuamoa po o aano o manufasi, o le mea lea e leʻo mo oe le vaʻai Tui. Ae peitai, mo i latou e fiafia i manulele anamua ma mamana, o mea uma lava e le taua, aemaise lava ona o lo latou lava faaaogaina o le a lava le tele o aano o manu e mafai ona maua mai ia i latou.