Faatoaga faatoaga

E faʻafefea ona afaina le maile ma lele i moa ma le ala e faʻaumatia ai tagata toto?

Afai e tupu se vavega ma fai mai le moa i se leo o le tagata, ona avea lea o le fuaiupu muamua o le tele o moa, ponaivi ma geese o se talosaga mo le laveaʻiina mai siama - o nei vaʻa ma gasegase e matua faʻalavelave lava, e faigata ai ona momoe, faigata ona ola masani.

Ma le manu krovushki ole toʻa tele na inu - e le tasi le sefulu lita o le aofaʻi o le aofaʻi.

I se aotelega, o se pa puipui tele e faʻamalieina ai le moa ma le kusi - fiafia i fafo.

E le gata i lea, e ui ina laiti i latou, ae o loʻo avea pea i latou ma avega o soʻo se faʻamaʻi pipisi. I le lautele, o lē e ona, e manaʻomia ona e foia se mea ma i latou.

O se mea faʻapenei e mafai ona foliga mai o se pusi faʻamalolo o soʻo se moa na mafatia i le parasite.

Ma talu ai ona o le moa e mafai ona aioi atu tagata mo se fesoasoani i le naʻo le leo, i ni tulaga ogaoga, ma le popole, o le faifaatoaga o manufelelei e tatau ona fafagaina le moa i le tele e gata ai ma tusia ai faaiuga talafeagai: fai ni nai "au nofo" i totonu o le fale.

Ma, afai e faʻamaonia masalosaloga, ia faia faʻatautaia auala e faʻaola ai manulele.

Fia i moa: matautia pe leai?

E leai se mea e mafai ona faʻaleaga ai le lafu.

O le mea moni, e avea i latou ma mafuaʻaga o le faʻavauvau mo moa, ioe, latou te faʻaleagaina le foliga mai o manulele, ioe, latou te le tuua na o manulele lava ia, e masani ona mumu i luga o latou paʻu ma toe faʻaleleia o latou toto.

Ae e oʻo lava i taimi o osofaʻiga, o moa e le muta le taʻavale, 'ai e masani ma faʻateleina le mamafa o le tino.

E ui lava, o nisi o le faʻaitiitia o le gaosia o meaola i le oʻo mai o taʻavale ma tafaoga, o loʻo matauina pea. O le lamatiaga e na o le pau i luga o le tino o le manulele o le a tele naua ma o le a mafai ona latou manumalo i le moa, ma afaina i faʻamaʻi pipisi.

Ae o ia tulaga e seasea ona tupu, talu ai o le au faifaatoaga faiva e mataituina ma le faaeteete le foliga mai o parasite i totonu o le fale ma vave ona faia ni auala e faaumatia ai i latou.

Faailoga

Aʻa, taia le fulufulu o manulele a le aiga, nofo ai iina mo le "nofo tumau" (seia oo i se taimi e le o faaleagaina).

E eseese mea e fai e Bedbugs: latou te osofaʻi mai ai i le po, i le taimi o lona moe, ma, o le suimui toto i le tele, fafagaina ma faamalieina, latou te tuua le manulele e lalafi i totonu o le fusi seia oʻo i le isi a latou asiasiga faigata.

O iniseti e ese, latou te inuina uma o latou toto ia latou lava mamanu, ae o faailoga o lo latou i ai i moa e tutusa lava. Faatasi ai ma foliga vaaia o na mea ma isi, o le moa e masani ona sasa ma fufulu o latou fulu.

Duo ei ai ona vae pupuu tele e oʻo atu ai i nofoaga uma na 'ai e parasite, faʻatautaia o latou laʻau, e pei o le vao.

E le gata i le vevelaina, o se faailoga o foliga vaaia o palapisi e mafai ona avea ma se faʻaogaina o le fulufulumanu: o fulufulu manu i le moa e maumau o latou luster, e faʻafefete ma faʻafefe.

O le i ai o parasite e mafai foi ona faʻaalia e ala i le paʻu o le gaosia o manulele ma se lelei (e faʻamalo, faateleina) manaʻo. O le faʻaitiitia o faʻamaʻi pipisi e faʻaaoga foi i faʻamaoniga e faʻaalia ai le i ai o ni vaʻa po o ni moega i totonu o moa.

O le cock cock Bress ua i ai se lanu paʻepaʻe mama, pei lava o le fafine. Ae o le mumu mumu ma lapoa tetele o le a le mafai ai ona e fenumiai.

Afai e te mauaina le syringophilosis i au manulele, ia faitau i le taimi nei: //selo.guru/ptitsa/bolezni-ptitsa/nasekomye/siringofilez.html.

Faʻailoga

Le faʻamaonia fusi manu, malosi malosi lima ma le vaʻaia lelei. O le maualuga o le malamalama o le a avea ma se elemene faaopoopo o le suʻesuʻega.

E mafai ona e vaʻavaʻai i vaʻalele e ala ile siakiina ma le faaeteete o fulufulua ma le paʻu o le manulele. Filifilia soo se tagata, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa lona ulu, vae ma le vaega i lalo ifo o le siʻusiʻu, i le mea e sili ona manaia ai le manogi.

Afai ei ai ni pusa, o le a mautinoa lava latou te tuʻuina atu i latou lava: o taʻavale i moa e le nofo filemu, aemaise lava i na taimi latou te lagona ai le lamatiaga o sauāga ma faʻaumatiaga.

Afai ua e mauaina pamu i latou lava i luga o le tino moa, ma e le mafai ona faʻavae foliga, e tatau ona liliu i se tagata suʻesuʻe.

O meaʻai e osofaia ai se manulele mo na o le fafagaina (bedbugs) e faigata ona maua. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatino se siaki manu i le po.

Togafitiga

I le fale, o le manulele e togafitia i le auala tuai: afai ei ai se tasi ua i ai ni fualaau o le efuefu, sasaa le manulele i lenei manogi manogi. O lenei, i le mea moni, ua maeʻa le faʻatautaia.

Peitai, na faia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina i nai tausaga talu ai faaiuga e uiga i le leaga o le pefu ma na aveesea mai le gaosiga.

O le a la le togafitiga o moa mo fleas ma bedbugs i le taimi nei, postdustovogo stage? O fualaau lelei e lava: organophosphorus tuufaatasia, pyrethroids synthetic, carbamate ma pyrethroid insecticides.

O nei mea uma mai faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻatau atu i vailaʻau faʻataʻitaʻi ua maeʻa ona maeʻa ma o loʻo faʻafefeteina le suavai, palu, faʻamalosi.

I le faʻaaogaina o nei vailaʻau uma e faigofie. Pau lava le mea na lapatai mai ai veterinarian ao leʻi amataina togafitiga e le tatau ona faʻafefiloi i soo se auala.

O nisi o augatupulaga matutua oeo loʻo masani i tala o togafitiga o vailaau faʻamaʻi ma le tele o le faʻanoanoa, talitonu o le wormwood masani o loʻo i ai le maualuga o le togafitiga, lea e sili atu i lo tatou avanoa avanoa mo le tasi o le hen house.

O isi e manatu o se togafiti togafitiga sili. Peresia Persis (ia aua nei fenumiai ma le fale talavai). O lenei laau e aofia ai se mea oona tele i vaʻa ma bedbugs - pyrethrin, lea, afai latou te iloa lena mea, o le a sosola mai le fale, pe o le a oti.

Puipuiga

O gaioiga puipuia uma e faasaga i taʻavale ma mea moe e tatau ona taulai i le fatuina o tulaga talafeagai mo le tausiga o manulele: fale mama, fufulu mama taimi, faamamaina.

I le puipuiga o siama, o se suiga faigofie o le moe e aoga tele.lea e mafai ona maua ai pamu ia lava ma o latou aʻa.

O le isi faiga faʻapitoa o le puipuiga - o le faʻaumatiaga o meaola o loʻo paʻu i le moa. O lapisi ma muse e le gata ina lamatia mo manu laiti, fuamoa, ae mo tagata matutua foi, latou, faatasi ai ma isi mea, e pagatia i mea mama ma mafai ona aafia ai manu felelei uma i ni vaʻa.

O le fesili e uiga i le faʻaumatia o meaʻai e sili ona aoga i le tautoulu, pe a oʻo i le faʻamoemoega o le mafanafana, o manu ma fusi e masani ona sosolo atu i le taugata.

Faaiuga

O le faʻafeiloaʻi o taʻavale ma mea moe e tuʻuina atu ai i le manulele le tele o le faʻalavelave faʻalavelave.

Ona o nei meaola laiti, e masani lava ona leai se malologa o moa, ma ola ai i taimi uma ma le manao e tosoina, o le a lafoaʻia le lagona le lelei o le suamalie i luga o le paʻu.

Ae afai o ni 'ai ma lele e na ona faʻaitaita ai manu felelei! Ae mafai ona latou faaosofia le tele o faʻamaʻi tuga: hepatitis B ma le C, salmonellosis, typhus ma maʻi paʻu.

Ma o sea tulaga lamatia e avea ma mafuaʻaga mafuaʻaga ina ia faʻaumatia otaota, pe afai e fafagaina i totonu o le falemoa ma puipuia le faʻaalia pe afai latou te leʻi i ai iina.