Faatoaga faatoaga

E faʻapefea ona maua saʻo moa i lalo o le moa?

I luga o faatoaga masani e masani ona faʻaaoga auala masani o le fafagaina o moa.

E le manaʻomia e ia le faʻateleina o le gauai mai le faʻatoʻaga, e pei o le pulemoa moa e faʻafoeina le vevela o fuamoa i le tutoatasi. Ae ui i lea, o lenei auala e faʻaleleia ai e fetaui lelei mo na ituaiga o moa e maua ai se atinaʻe lelei.

O le taimi nei o loʻo i ai le tele o ituaiga o moa ua matua galo uma lava o latou lagona. O a latou toe gaosia e toetoe lava a le mafai, o le mea lea e faʻatau ai e tagata fai mea faʻatau.

O le mea e lelei ai, o le tele o aano o manu ma fuamoa o loʻo maua lelei lenei faʻaleleia, o lea e mafai ai e faifaatoʻaga tutoatasi ona fafagaina moa i le auala tuai faʻamaonia - faatasi ai ma le fesoasoani a le moa.

Hatch i lalo o le moa

Auā o le matafaioi a le moa o ni moa filemu lelei. O ia manulele e seasea ona taufetuli solo faataamilo i le fanua ma aua le taumafai e lele agai atu i pa. O le tele o le taimi latou te faʻaaluina i totonu o le fale, nofo i totonu o se faamoega.

I le pito i luga, o le moa e le tatau ona lapoa tele, talu ai o manulele mamafa e mafai ona lavea faʻafuaseʻi le lanu moa.

E mafai e le faifaatoʻaga ona agai i luma e pei o le moa o le a faʻapipiʻiina se fusi e tusa ai ma ana amioga le masani ai. O se matuamoa na te filifilia se puno mo ia lava i le pito sili ona filemu o le fale. Na ia aveina atu i ai mea mamago o le mutia, laʻau paʻu, faapea foi ma le fulu.

E faasolosolo lava, ona amata ona ia tuu fuamoa, lea e aofia ai ma le maelega seia oʻo mai le moa. I le avea ai o se tulafono, e le mafai ona tuliesea se manulele mai le faamoega, talu ai o le a toe foi mai iina e faʻaauau le faagasologa.

E faʻapefea ona saunia le moa mo le suʻi?

E masani lava, o moa fale e faʻaalia ai se manaʻoga e tuʻu fuamoa ia Mati ma Aperila. O le taimi lea o le tausaga e sili ona lelei le amata ona ola i moa.

A maeʻa ona faʻamautu le hen hen, e tatau ona totoina i luga o ie mo lua pe tolu aso. O lenei mea o le a fesoasoani i le faifaatoʻaga e iloa ai pe o le a moa e le moa le fuamoa i le gataʻaga.

Leona leaga e le mafai ona tatalia se taimi faapena, o lea ua latou le toe mulimuli ai i le faataatiaga.

O matagi lelei e vave amata ona faʻapipiʻi mea. Latou te faʻapipiʻiina foi o latou faamoega i le fulufulu ina ia le malulu fuamoa pe a alu le moa e suʻe meaai.

A oʻo mai se tagata, latou te le tulaʻi mai i le faamoega, ae amata ona faʻapipiʻi lemu. Afai o le moa ua uma ona faamaumauina nei faailoga uma, ona mafai lea ona tatou manatu ua saunia mo moa faʻamaʻi e faʻafefiloi.

Faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina ai mea e faʻaaogaina ma faʻaaoga

Mo le faʻaleleia atili o le pipiʻi i lalo o le moa e te manaʻomia e tausi ai ni mea e faʻamoemoeina.

E mafai ona faia i luga o ni atigi laupapa ma ni ato vicker o loʻo taoto i luga o le fola pe tautau i puipui o le fale. Po o le a lava le mea e teu ai le ofaga, ma e manaʻomia e le moa ona mafai ona saogalemu.

O le alu ese mai le fogafale i luga o le fola e masani ona siakiina ma se tamai fala e fai i vaomago. E leai se tulaga e tatau ona taofia ai le moa mai le ulu atu ma le tuua o le faamoega.

O le 7-senitimita o le eleele vevela poʻo eleele matutu e ufiufi ai vaovao ua sasaaina i luga o lona fola. E tatau ona taulai totoa i tulimanu o le faamoega.

O nisi taimi o fuamoa e mafai ona taʻavale mai le ogatotonu o le faamoe i ona puipui.. Ina ia aloese mai lenei mea, ua lava lea e faia ai se mea faigofie i le ogatotonu.

E masani ona ufiufi i vaovao vaivai po o vaomatua. E mafai foi ona e tuu sina vaega ole fluff.

O nusi uma faʻatasi ai ma manulele e tatau ona i totonu o tulimanu filemu, lea e le mafai ai e se tagata ona ulu i totonu. O lenei mea e mafai ai ona faʻaititia le popolega o se manulele e ono fefefe ai se tagata.

O moa o moa: o le galueaina, aemaise lava i mea e aofia ai ma togafiti o tausiga. O nei mea uma e mafai ona e mauaina i la matou 'upega tafaʻilagi.

Ma e uiga i mea o loʻo i ai i le tuʻuina o lens o loʻo auiliiliina iinei: //selo.guru/ptitsa/kury/vyrashhivanie/soderzhat-nesushek.html.

Afai ei ai ni nai hens i le tasi o le fale o le hen, ona tatau lea ona faʻapipiʻi mafiafia le faʻaoloa mai le tasi i le isi. O le mea lea, o le a faʻailoaina ai e tagata totoa uma le faʻapipiʻi, ma o le a faʻaitiitia le lamatiaga o se taua i le leai.

O a ituaiga fuamoa e talafeagai?

A maeʻa ona siakiina le faʻataʻitaʻiga o le moa ma le fesoasoani a le faila, e mafai ona e mafaufau i le filifilia o fuamoa moa moni.

Aʻo leʻi tuʻuina i lalo, e tatau ona asiasia mo vaʻavaʻa, togi ma soʻo se isi lava fesuiaiga suiga. Togi laiti ma tele fuamoa e vave ona teena.

E manaʻomia e se faifaatoʻaga ona manatuaina o se moa lelei e mafai ona na o le fuainumera o fuamoa e mafai ona tuʻu saʻo i lona tino. E masani lava e mai i le 13 i le 15 fasi vaega. I lalo foi o le moa, e mafai ona e tuu fuamoa o isi moa, e fai ma faataitaiga, o pato ma geese.

Lafo manu

O le numera o moa ua totoina e faʻalagolago lava i le tausiga o le moa aʻo faʻapipiʻi.

A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona tuua le faʻaologa 1-2 taimi. E masani lava ona alu le manulele e 'ai pe inu vai. Afai e le manao o ia e alu ese mai le faamoega, ona ave lea o ia i ona lima ma avatu i le lotoā.

I lenei auala, o le vaivai o le tina moa i le taimi o le tuʻuina o fuamoa e puipuia. Ua lava mo ia le nofo ai i le ea fou mo le 20 minute, mulimuli ane e mafai ona toe foi atu i le faamoega.

O nisi taimi ei ai taimi e le toe manao le moa e toe nofo i luga o fuamoa. I se tulaga faapena, e sili ona lelei le faʻamalosi o le manulele e nofo i totonu o le faamoega. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona maua ma nofo i luga o le faataatia o fuamoa.

O nisi o hens e fefefe e alu ese mai le faamoega, ao latou popole i le setete o fuamoa. Ona o lea mea, o nisi o faifaatoaga e faʻapipiʻi mea inu ma fafagaina latalata ile faʻaologa.

E lata ane foi ile atigipusa ma le kiona. I totonu, o le a maua e le manulele le "oneone" vai taele, e mafai ai ona faʻaumatia otaota.

E mafai ona fafagaina le moa ma felauaiga eseese: faʻafefiloi, fualaʻau ma fatu. Ua leva ona faamaonia o le tuufaatasiga o ituaiga uma o meaʻai e mafai ona e maua ai taunuuga lelei. I le hens, ua faʻamalosia le puipuiga ma faʻamalosia le faʻavaivaia.

Puleaina o le tuputupu aʻe o le pepe

I le taimi o le vevela masani o moa, e taua le pulea o le atinaʻeina o masini i fuamoa o loʻo nofo ai le matuamoa. O suʻega uma e faia faʻatasi ma le fesoasoani o se ovoscope.

O le mea muamua e tupu i le aso 6 o le faʻaosoina. I lenei vaitau, o le tamaititi e laʻititi tele, o lea e le o iloagofie i le taimi o le paʻu. Ae ui i lea, o vaʻa toto i totonu o le taga uʻamea e manino lava ona iloa.

Afai e le lelei le atinaʻeina o le pepe, ona oʻo ai lea o le malu o le sami.. O fuamoa e leʻi faʻafefeteina i luga o se kiona foliga foliga leai. O le manulele e le faʻaosoina ai fuamoa gaogao, e aveeseina mai le faamoega.

O le asiasiga lona lua o le masonry e faia i le aso 10 o le faʻaosoina. O tamaʻitaʻi uma e mafai ona iloa manino i le vaitau lenei, o le fesoʻotaiga o toto toto e mafai foi ona iloa.

O le asiasiga lona tolu o le masonry e tupu i le aso 18 o le faʻafeiloaʻiga. Faatasi ai ma le fesoasoani a se meaʻai, e mafai e se faifaatoʻaga ona iloa e matua telē lava le tamaʻitaʻi ma e oʻo lava i sina mea itiiti.

Le foliga mai o talavou

O le vaitaimi lenei e sili ona taua i le fafagaina masani o moa.

I le taimi lava lea e tatau ona maitauina o le taimi o le faataatiaina o fuamoa atonu e le ogatasi ma faʻamaumauga o loʻo i ai i tagata taʻitasi.

Latou te faʻalagolago atoa lava i tulaga e teu ai, faʻapea foʻi i luga o le lelei o le faʻafefe. O le mea lea, ao le i aveeseina le moa mai le faamoega, e tatau ona e siaki uma fuamoa mo atigi vailaau.

O nisi taimi i le taimi o le pulou, e manaʻomia e chicks le fesoasoani e alu ese mai le fuamoa.. Mo lenei mea, o le atigi puʻe ua vaeluaina, ma o le ulu o le moa ua faʻasaʻolotoina.

Ae ui i lea, e leai se mea e tatau ona ave faʻamavae vave mai le hen. E tatau ona faʻamago, ma pe a maeʻa e mafai ona aveese.

Na aveeseina uma mai moa ia moa mai lalo o le moa ma tuu i totonu o se fafie laupapa ua tumu i vaovao. E tuʻuina i se nofoaga mafanafana ma malulu ina ia mafai ai e moa ona mafanafana lelei.

I le pito i luga o le pusa ma moa e tapuni i le gau. O le afiafi e sosoo ai, e mafai ona totō moa i le moa. I le avea ai o se tulafono, e tasi le moa e mafai ona "tulia" mai le 20 i le 25 o moa.

Faaiuga

O le sisiina faalenatura o le auala pito sili lea ona faigofie e fafaga ai moa. I lona faaaogaina o le tupe maualalo e faʻaaluina. Ua lava lea e filifili ai se moa moa lelei, sauniuni ma filifili fuamoa lelei e mafai ona maua ai moa maloloina.