Apple laau

O tulafono o le tautotogo e totoina ai aisa

O apu taitasi i le vaitau o le tuputupu aʻe ola e manaomia ai meaʻai. O le mea lea, o le alualu i luma ma le fuaina mai o le seleselega e faalagolago lea i le vave ma le tusitusi tusitusi. E faʻafefea ona faʻamagoina laau aʻau i le tautotogo, o le metotia e filifili ai ma mea e aumai i se tulaga faapitoa o le atinaʻe - o nei mea uma o le a talanoaina mulimuli ane i le tusiga.

E faʻafefea ona faʻamagoina laau aʻau i le tautotogo

O le vaega o le faʻaleleia o meaola o le tino e manaʻomia ai isi mea taumafa ma vailaʻau oona. I le tautotogo, aʻo lei paʻu, e faʻaogaina e le faifaatoaga manulele, paluga poʻo mineral telefoni faʻamalosi mo apu. E le o iloa e le au atamamai le lelei poʻo le sili ona leaga o ia mea, ae ia maitauina le saofaga o le nitrogen i le faʻaleleia atili o le tuputupu ae ma le tele o fualaau aina. O pi e le maua ai lenei mea e matua leiloloa foliga ma le tofo.

Siaki i ituaiga eseese o apple pei o Medunitsa, Bogatyr, Spartan, Lobo, Mechta, Uralets, Melba, Bely Naliv, Kandil Oryol, "Antey", "Star", "Mata", "Sun", "Semerenko".
Seʻi o tatou taumafai e malamalama i nisi auiliiliga o foliga o meaola ma mineral fertilizers mo laau apu, ia e fautuaina ina ia faia i le tautotogo.

E te iloa? I le lalolagi, o le tele o gaosiga o apu o China ma le Iunaite Setete o Amerika. I le teritori o Europa, na manumalo Polani i le siamupini i le auina ese atu o nei fua.
Faatasi ai ma mea faʻalauteleina, mullein, faʻafefeteina o manulele ma faapalaga e lauiloa. E le fautuaina togafitiga fou mo laau. O le sauniuni o le fofo o le galuega e saunia le faʻafefeteina, lea e faʻafefe i le vai malulu i le fua o le 1:15 vaega. O le aofaiga o le vai ua fuafua i se auala e mafai ai i taimi uma ona faʻaaoga mea uma, e leai se toega. I le averesi, 1 sikuea. m pistvolnoy vaieli e manaʻomia e oʻo atu i le 8 kilokalama o organics.

O nisi o tagata nonofo i le taumafanafana e faʻasalalau otaota o manu manua, ae i lenei tulaga o le a faʻaaluina le taimi ma le susu e faʻaaogaina ai meaʻai i aʻa. E matauina e le aufailoloa le lelei o le paʻu o povi i luga o le oneone ma le eleele malulu.

E taua! O laau Apple e le lelei ona ola lelei i se siosiomaga oona. E fautuaina ina ia fetuunai le eleele faʻasaʻu 3 uma- 4 tausaga e fai ai le falaoamata o le lolomita, lime poʻo le pefu masani.
Faatasi ai ma le fafagaina i taimi uma, o lona fausaga ma le malosi e taofi ai le suavai faʻalelei ona faʻaleleia. O le compost e tutusa lona aafiaga i luga o le meaʻai, lea e maua mai i laʻau paʻu, otaota ma otaota fale. O le lisi o fugalaʻau o le tautotogo o le tautotogo fautuaina mo le apu opu e gata i le ammonium sulfate, potassium sulfate ma micronutrient fertilizers. I totonu o oloa taʻitasi o loʻo faʻatauina o loʻo iai i tulaga eseese, o le eletise malosi, e pei ona faʻaalia i luga o le afifi.

E tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga, o mea faʻapitoa o meaʻai e le o aʻafia atoatoa i aʻa o laau toto. Mo fualaau suamalie, e lava i mita ta'fafa o le uafu i totonu o le 10-40 g o le elemene galue malosi. E mafai ona e faia uma i le vevela ma le suavai.

E taua! E le fautuaina le faʻaogaina o meaʻai ma isi vaega o faʻatoʻaga vao mo le faia o le faapalaga poo mulch i lalo o apu. O le mea moni, o lenei mea e fesoasoani i le faʻamaʻiina o le eleele, lea e matua le manaʻomia mo le apu opu.
Mo se faʻataʻitaʻiga, afai na e faʻatauina le ammonium nitrate mo le faʻaputuina o le tau o le apu, ona e manaʻomia ai lea o le 20 g o le vailaau mo se pakete vai, ma e oo atu i le 30 g i le sikuea mita mo le faʻataʻiina i le eleele. Mo le faʻamafanafana faʻamafanafana, o le ammonium sulfate e masani ona faʻaaogaina, lea e fesoasoani i le faʻaleleia atili o uiga agavaa ma le aofaʻi o apu o le lumanaʻi ma tumau mo se taimi umi i le eleele. E faalagolago i le matua o le laau ma le metotia o le faʻaogaina o le a manaomia e tusa ma le 25-50 g o le vailaʻau.

O le malosi o le vaitau tuputupu ae ma le numera o le ovary ua faia, e tele lava ina faalagolago i le taumafataga o le potassium. Potassium sulphate ua lauiloa o le sili lea o lenei vaega o fugalaau. Ina ia maua se atinaʻe soʻo ma se seleselega tele, o le a lava lea e teu ai le 10-25 g o mea mo falala taʻitasi.

O le ae fiafia foi e aoao e uiga i le teuina o laau o le laau i le tautotogo ma le autumn.

Apple root dressing

O le tele o faifaatoaga e sili ona fiafia i lenei auala o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina. E sili atu le aoga ona e maua ai le tuusaʻoina o meaʻai i totonu o le aʻa o le laau. E faʻafefea ona fafagaina le apu i le tautotogo e faalagolago i le vaega o lona atinaʻe: aʻo leʻi fuga, i le taimi ma mulimuli ane.

E naʻo le vaitau e le manaʻomia e sili atu i le 3-4 feedings. O le a tatou malamalama i auiliiliga.

A o leʻi tupu

I le sefulu tausaga talu ai o Aperila, e taua tele le faʻafefeina o le laau e fafagaina ai lona gafatia, faʻavaeina o faʻafefegalea ma le tuputupu ae faaletausaga.

O le mea lea, o tagata fai togafiti poto e salalau faataamilo i le 5-6-6 pakete o le humus i tafatafa o ogalaau apu. E mafai ona e suia i le afa kilokalama o le Uurea, lea e faʻapipiʻiina foi i lalo ole laau i se faʻagogo.

E te iloa? Mai le fiaselau o fatu na aoina mai fua o le tasi laau, o le a tupu tele laau apple.

I le taimi o le fugalaau

O le fafaga faalua o apu o le a faia i le taimi o le fuga o fugalaau fugalaau. Ma e le mafai ona faatuai lenei faagasologa. E taua tele le faʻafefeina o fualaau aina i le amataga o le fuga. Mo le mafuaʻaga lenei, o le tele o laei o le 800 g o le sulfate sulfate, 1 kilokalama o superphosphate, 10 lita o le paʻu ma le 5 lita o manu felelei. O vaega uma ua solo i se tutusa tutusa i le 200-lita lita i le vai. Afai e leai sau meaʻai, e mafai ona e sui i le 0.5 kilokalama o le urea poʻo le 2 vials of Effectan.

E tatau ona faʻafefiloi le paluga mo le 7 aso. Ona liligi ifo lea i totonu o le afa mita-loloto loloto o loʻo faia i totonu o le vavae.

I le averesi, i lalo o le apu 1 e tatau ona e sasaa atu i le 40 lita o vai suamalie. O le aofai o fofo e lava mo le 5 laau. O faufautua poto masani e fautua e fufuluina ia ogalaau ina ia faʻavavevave vave le fesuiaiga ma sosoʻo i aʻa. A maeʻa le maniposo, ona faʻamau ai lea o pu ma toe faʻafouina le eleele.

E taua! I totonu o le tusi resitalaina o le fua o le fua o le tausaga e sosoo ai, lea e paʻu i le masina o Iulai ma Aokuso, e le mafai ona faʻamaʻaina apu i fualaau oona. Latou te aʻafia ai le faigata o le taumalulu o le aganuu. A o faagasolo lea vaitau, na fautuaina ai le falaoamata phosphorus-potassium.

Ina ua uma ona tupu

A amata ona tumu ia lala, e manaʻomia e le laau le fafagaina mulimuli. Mo lenei mafuaʻaga, ua saunia se fofo mai le 1 kilokalama o le nitrophoska ma le 20 g o le paʻu mamago "Humat naltrium". O le vaega mulimuli e tatau ona faʻamavae muamua i se vaega itiiti o le vai. O mea uma e faʻaaogaina e sasaa i totonu o le 200-lita lita o vai ma faʻafefiloi lelei. Faʻasalaina 'apu a tagata matutua e faʻatatau i le 30 lita i lalo ifo o le 1 ogalaau.

Faaaogaina Foliar o apu i le tautotogo

O le fufuluina o palealii o apu o le a masani ona faia e avea o se faʻaopoopoga faaopoopo, lea e faʻapipiʻiina ma togafitiga puipuia ma togafitiga e aʻafia ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se vaifofo o le Urea i le va o le 60 g o mea i se pakete vai.

O le muamua suauu e faatulagaina aʻo leʻi tatalaina fugalaau, o le lona lua - i le taimi o le fugalaau, ma le tolu - i le mavae ai o le 20 tausaga mulimuli ane. E manaʻomia e le gata ina pa'ū le vai i luga o le laʻau, ae faʻapea foi i luga o le ogalaau ma lala skeletal.

E le gata i lea, o tagata e tausia le tausiga o latou togalaau aina i le 2 vaiaso i manganese, boric, potassium, zinc, ma togafitiga molybdenum. O nisi e faʻaaoga le tele o oloa faʻatau oloa, lea e aofia uma ai elemene talafeagai. O se tasi o nei mea o Kemira. O le fofo o galuega e saunia mai i le fua faatatau o le 10 g o le vailaʻau i le pakete vai.

E taua! Pe a faʻatau ni mea faʻapitoa mo faleoloa mo le faʻamaina o laau apu, suʻesuʻe ma le totoa le tuufaatasiga o fualaau faasaina, ia mautinoa e leai se chlorine.
E mafai ona faia fugalaau faila o fualaau aina e le gata i le faʻatau. Mo nei faʻamoemoega, e matua talafeagai lelei le pefu laupapa, lea e aofia ai le tele o le calcium, potassium ma le phosphorus.

O le ava malosi o lona tina ua saunia i le fua faatatau o le 1 ipu o le eleele i le 2 lita o le vai mafanafana. Ona faʻasese lea o le vai i se pakete e 10-lita.

E te iloa? I le apu e tasi, o le tele o le tele o le sili atu i le 80 calories.
O isi tagata o le mafanafana e tafe laau i le paluga o le 1 teaspoon o Urea, 0.5 lita o le paʻu ma le 10 lita o vai. Aʻo leʻi galue, e tatau ona faʻamaʻaina le suavai ina ia le aʻafia e le kulimi maʻaleʻale le sprayer. O laau apu laʻitiiti e manaʻomia faapitoa lava ia ofu pito i luga i le tautotogo.

Fautuaga aoga

Ina ia aua le afaina ai le apu i le tele ma le le faʻasalalauina o meaʻai, iloilo le tulaga i fafo o laau i totonu o le togalaau.

O tagata tomai faapitoa e taulai atu i lanu o laʻau, e tusa ai ma mea o loʻo misi elemene elemene e manino i le taimi muamua na tilotilo ai:

  1. Afai e leai se apu a le apu, o ona lau e foliga foliga paʻu ma e le mafai ona tupu atoatoa i latou atoa. O togavao tuai e avea ma samasama ma leai se ola, o le malepelepe vave. Fua o fua, ae eseese i laititi laiti.
  2. Laʻau e le masani ai o loʻo taʻu mai ai le le lava o le maika. I lenei tulaga, o lau o loʻo pito i tua i le tuputupu ae, e toʻaitiiti i latou i lālā.
  3. I le vaivai o le potassium e mafai ona faaiuina i se paolo malulu i lau. I le aluga o taimi, o le a vevela, ae le pauu mai lala. O leʻau i luga o sea laau e matua le mautonu.
  4. Le leai o se uʻamea e taʻitaʻi atu ai i le atinaʻeina o chlorosis, lea e atagia mai i le leiloa lanu lanumeamata i luga o le laʻau. A o agai i luma le siama, o le laulaau lauusiusi e tafe uma.
  5. Afai e manaomia e le apu le zinc, o ona laulaau e le o toe atiaʻe, e le mafai ona ausia lo latou masani, ma amata amata ona faʻapipiʻi. O le fua o laau e faʻaititia e le afa.
  6. A oʻo ina matego se togālālā talavou ona o le leai o se mafuaaga, mafaufau i lenei faailo e pei o le leai o se kopa. O laau apu laʻitiiti o loʻo mafatia i le le lava o lenei mea e le tupu aʻe, e faʻapitoa i le tillering, ma o latou laulaau e ufitia ma ufitia i le lanu uliuli.
  7. O le toilalo o le pulu e faʻaalia i lau lanu samasama vave. O loʻo i ai se vaaiga manino i le lanu violē, ma o apu e aʻafia i le gaʻo. E le gata i lea, o ia laau, e tusa lava pe o le a le malosi o le kiona, e matua leaga lava ma e matua nofouta i se faaitiitia o le vevela.
Manatua: o meaʻai sili atu e matautia e pei o le leai o meaʻai. O le mea lea, i itu uma ia tausisia le fuataga, ma o lau apu o le a faʻafetai mo le tausiga o se seleselega lelei.