Fua o le gaosiga

E faʻafefea ona togafitia se faʻamaʻi pipisi o se pi, fesoasoani i tagata fai togalaau

E leʻi i ai ni mu o siama i luga o le teritori o lo matou atunuu ao lei amataina le lua tausaga lona lua o le seneturi 21. Seia oʻo i le 2009, e toʻatele le au fai togalaau na masani ona fenumiai i le vaaia o se faʻamaʻi pipisi. Latou te le iloa pe faapefea ona faʻamalolo se laau, ma o le a le mea e aafia ai. Ae o lenei o le a matou taulimaina lenei faafitauli ile auiliiliga.

Faailoga faʻamaʻi

Paga faʻamaʻi - o se faʻamaʻi o fualaau aina, o loʻo salalau i Ausetalia, ISA, Kanata, Iapani ma nisi o Europa. I tausaga talu ai, na aliali mai le faamai i le itu i sisifo o Ukraine. O le vevela paʻu i le tele o mataupu e aʻafia ai laau o le aiga Rosaceae. Laʻau, aʻa, lau, aʻa, fualaau aina e afaina.

E taua! Afai i totonu o le togalaau tuai e toetoe lava o laau uma e afaina i se siama siama, ona totoina lea o se fatu laau i lenei nofoaga ma toetoe atoa 100% le saʻo o le a mafua ai ona afaina.
O lenei faʻamaʻi e aafia ai fugalaau i le amataga o le tautotogo. A maeʻa ona latou mamae lea, ona latou faʻamago ai lea ma tumau i luga o le laau seia oʻo i le tautotogo. Ua pasi mai le bacteria mai fugalaau ua afaina e tatupu ma lafoaʻi. O le mea lea, o le peʻa atoa e aafia.

O le faamaʻi na mafua mai siama mai le ituaiga o Ervini "Erwinia amylovora". O le fanau mai o lenei maʻi ua taʻua o Amerika i Matu, mai le mea na salalau ai siama i le lalolagi atoa. O le tele o mea na leiloa o laau fua na afaina i se siama siama sa tusia i Ausetalia ma Niu Sila.

E leʻi leva ae salalau atu le siama i Iapani, lea na amata ai ona latou faaleagaina ma le leaga ia paina. E le mafai e le au faifaatoaga a Iapani ona malamalama i le mafuaʻaga o le faamai o fualaau aina suamalie, ma na o ni nai tausaga mulimuli ane, na faailoa ai e se saienitisi mafuaaga o le faamai - gram leaga aerobic.

Vaʻai foi i mea matagofie o pears: "Just Maria", "Kokinskaya", "Chizhovskaya", "Talgar Beauty", "Forest Forest", "Lada", pear "In Memory of Zhegalov", "Nika", "Children", "Bergamot" "," Rogneda "," Otradnenskaya "," Duchess ".

Uluai faailoga o maʻi

O le tele o taimi, o lenei faʻamaʻi e iloa i le taimi o le fuga o pears. O fugalaau i luga o le laau e muamua mamae, ona faafuasei lea ona mamago ma liu uli, ma latou te le pauu ese mai lala mo se taimi umi. Pe a uma ona fugalaau, e amata ona uluola le siama i luga o le laau, e aafia ai laulaau, lala, paʻu, aʻa, ma isi. A maeʻa lenei mea, e mafai ona inu le paʻu ma maua se lanu lanumeamata.

Lea o loʻo aʻafia, faʻamago ma liliu le lanu enaena. Ma o le mea pito sili ona manaia o le tumau lea i luga o paranesi i le taimi atoa o le tuputupu ae.

E te iloa? Mo le taimi muamua, na maua ai se mumu leaga i Amerika i le faaiuga o le 18 seneturi.
I le avea ai o se tulafono, i laasaga muamua e lanu uliuli i luga o le tasi le fana (ua feliuliuai i totonu o se pu). Ona maofa ai lea o le pupufana uma, lea e mamae ma mate vave. E le pine ae amata ona pisia e siama isi vaega o le pi. I nisi tulaga, o lenei mea e oʻo atu ai i le faʻaumatia atoa o le laau talavou. E mafai ona saʻo lelei le fuafuaina o le paʻu paʻu siama i le fale suesue. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se fuʻu mamago poo se lua o lau vevela.

Ua tuʻuina atu le tipu i le 'auʻaunaga faʻamaonia, lea e faʻamaonia pe faafitia ai le i ai o siama o le ituaiga o Ervini. Mo lenei mea e faʻaaogaina auala faapena: Clement tali, Gram stain poʻo metotia sikolasipi.

O mafuaʻaga o le vevela

O le mafuaʻaga autu o le vevela faʻamaʻi o loʻo avea ma afifi. I le vaitau o le tuputupu ae, o nei iniseti e fafagaina i luga o le vai mucous.

O lenei suavai ua faʻaaogaina e se paina i nofoaga e aafia i siama. O se taunuuga, o paʻu na salalau le faitau miliona o laau mama i isi laau. E sili atu le lamatia o lenei mea pe a tupu mai se fuainumera tele o fualaau olaola i totonu o le togalaau.

O lenei faʻamaʻi e ono mafai foʻi ona salalau i le aʻa aʻa (i totonu o nofoaga e ola latalata ane ai laau i totonu o le togalaau). E masani ona manatu le au faifaatoaga o aʻa e afaina aʻa masani, o lea latou te le amanaʻia ai se faʻamaʻi matautia. O nisi taimi e mafai ona matauina ai lago o amber poʻo lanu lanu i luga o lau o loʻo aʻafia ma lau fuga. O nei palapalima e aofia ai le faitau miliona o laau mama e salalau atu i isi laau e ala i lago ma isi iniseti.

O le mafuaʻaga o faʻamaʻi pipisi e mafai ona avea ma matagi malosi, timu poʻo puao. O le leaga o le tau e mafai ona faʻalauteleina le pata o loʻo tumu i siama i fugalaau ma lau o isi laau totō.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

Afai e te matauina faailo o se mumu mumu i luga o lau pi, o le mea muamua, e tatau ona e aveeseina le tipi ma lau, ma susunuina. O lālā ua aʻafia e susunuina ina ia faʻamamatia ai siama atoa (latou te mate i le vevela i luga 43.7º C).

E taua! Afai o loʻo e punouai i le tausiga o lagomeli, ona tatau lea ona tuʻu ese le sulu mai vao.
O le mea e aʻafia ai e tatau ona faʻamaʻi i le oxide copper or copper sulphate. Afai o le seedling na matua oti lava i se siama siama, ona i lona tulaga e le mafai ona toto ni laau fou mo le isi lua tausaga. E mafai ona togafitia faʻamaʻi paʻu siama i vailaʻau. O faifaatoaga mai atunuu i Sisifo o Europa sa faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi mo se taimi umi, talu ai latou te le o vaaia le tele o aʻafiaga o oloa faʻamaʻi kopa. Faatasi ai ma vailaau faʻamalosi, terramycin ma streptomycin e sili ona lauiloa.

Aua e te fefe e faʻaaoga nei fualaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le streptomycin e leʻi faʻaogaina e fomaʻi mo se taimi umi. O siama faʻamaʻi tagata ua leva ona atiaʻe le faʻamaʻiina i lenei fualaau faasaina, o le mea lea, e le afaina ai le tino.

Ae mo siama e afaina ai laau, aemaise lava mo Erwinia amylovoraO lenei vailaau faʻasaʻi o se auupega matautia. Faaaoga e pei o lenei: tasi le ampoule i le 5 lita o le vai; o sea fofo e lava lea e sosolo ai peina vao e sefulu. Ae e le tatau ona faʻaaoga le streptomycin mo le sili atu ma le 2 tausaga i se laina. A mavae sina taimi, e mafai e le siama ona atiaʻe le puipuiga, ma o le a latou le toe oti mai le gaioiga a le antibiotic. I lenei tulaga, e mafai ona faʻaaoga le tetracycline. E tatau ona faʻavaivai pei o le streptomycin.

E te iloa? Papateria e mafua ai le mumu o le paina e amata vave ona tupu vave i vevela i luga o le 18º C.
O le paʻu paʻu paʻu e manaʻomia ai togafitiga talafeagai i le taimi muamua lava. A leai, o le faʻamaʻi e mafai ona aʻafia laau lata ane.

Puipuiga

Afai e maua se mumu siama i se taimi talafeagai, e mafai ona togafitia le laau e aunoa ma ni taunuuga ogaoga. O le puipuia i lenei mataupu e matua taua lava le taua.

Filifiliga talafeagai o tipu

Pe a filifilia fualaau, e tatau ona e gauai atu i lālā, laulaau, toto ma aʻa. E tatau ona lamolemole lala, ma o laʻau e ola maloloina (e leai ni afaina, manuʻa, tafe ma le sua).

Afai o lanu uliuli i luga o le laau, o lona uiga o le faailoga muamua lenei o le fatuina o maʻi. O aʻa e tatau ona maloloina (afa-lignified, e aunoa ma le pala). E sili ona lelei le faʻatau mai o vine. O loʻo faʻaalia i le lelei o le faapaleʻaina o le lamala ma le puipuiga lelei i nisi faʻamaʻi.

Faatoaga Pulea o le Faatoaga

Pe a fuga se pi, e tatau ona togafitia i se sui antibacterial. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le vai Bordeaux, o loʻo i ai se lanu matagofie. Ina ia saunia lenei paluga o le a e manaʻomia: 10 lita o le vai, 100 g sima sulphate, sina lime fou ma lua ipu e lima lita (tioata, maʻa poʻo laupapa). I totonu o se tasi o vaʻa, e tatau ona e faʻafefiloi 5 lita o le suavai ma le suavai, ma i le isi, lime ma isi vai.

Faʻaaoga vailaau o loʻo i lalo e faasaga i faʻamaʻi manu i totonu o le togalaau: "Sparkle Double Effect", "Decis", "Nemabact", "Nurell D", "Actofit", "Kinmiks", "Omayt", "Calypso", "Bitoxibacillin", "Actellic" , "Malathion", "In-vir".
Ma le isi, o le vai ma le vitiol e tatau ona matua manaia se vaitafe e sasaa i totonu o le fofo o le lime. Sa suavaia le suavai, e le o le isi itu! O le taunuuga e tatau ona avea ma se mea lanumoana lanumoana.

E taua! Bordeaux vai e mafai ona suia e fomaʻi. O loʻo i ai foi le kupa i totonu o la latou tuufaatasiga.
O le autu autu i le sauniuniga o le Bordeaux: ia aua neʻi faʻamalosi i le copper sulphate, a leai o loʻo i ai se lamatiaga o fugalaau mu. Le siakiina o paluga e te manaʻomia se fao masani. E tatau ona togi i totonu o le vai. Afai e te vaʻai i le mumu lanumumu i luga, o lona uiga o loʻo i ai le tele o vitriol i le vaifofo, ona e manaʻomia lea ona fetuunai le faʻaogaina o le paluga e ala i le faaopoopoina o le lime.

A lelei ona saunia le paluga, e mafai ona amata ona e fufulu fugalaau fugalaau. I le averesi, 10 lita o fofo e lava mo le 10 vine.

E tatau ona amanaia le mea moni e faapea, faatasi ai ma le faʻaauau ona gaosia o le pi ma vailaau, o siama e tupu ai le puipuiga. E amata ona latou mimita ma mulimuli ane taofi le oti pe a faafesootai nei mea. O le faʻamalosiina o le laau i totonu o le togalaau e faʻaitiitia ai foi le lamatiaga o le mu o le siama i luga o le pi. O manulele ma manoa e 'ai i aʻa o se laau e mafai ona gafatia siama siama.

Mo fualaau o le vao e mafai ona e faʻaaogaina mea e faʻamalosi ai faʻamaʻi: immunocytophyte ma zircon
E faʻaosoina e le simulators ia tali faʻasao o le laau ma fesoasoani ai i le tau faasaga i siama siama.

Le faʻaaogaina o meafaigaluega i le togalaau

O le tele o fai togalaau e faʻaaogaina le ava malosi e faʻamaʻi ai meafaigaluega i le togalaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te ave se vaʻa mai se tasi o tuaoi ma teu i le ava malosi, e mafai ona e mautinoa o le siama na mafua ai le mu o le pene na matua maliu.

I le USSR, o vailaʻau o loʻo i ai chlorine poʻo le kerosene na faʻaaogaina e faʻaaogaina ai meafaigaluega i le togalaau. E mafai ona fufulu le suo, glanders poʻo le vaʻaia ma le pāmara, e pei foi o le 'apamemea poʻo le uʻamea uʻamea. O le faia o lenei mea, o le meafaigaluega i totonu o le fofo mo sina taimi, ona fufulu ai lea ma se ie mama.

Sapa pe hacksaw e mafai ona gaosia i le afi. Ona fufulu mama ai lea o nifo o le mea gaʻo mai meaola ninii uma.

E te iloa? Bordeaux vai e faaigoaina i le falesa Farani o Bordeaux. Na fatuina e le tagata Farani o Pierre Marie Alexis Millyard lenei paluga.
I aso nei, e tele fai togalaau e faʻaaogaina falemaʻi faʻamaʻi fale. O le gaioiga malosi o lenei fualaau faasaina o se iodine soluble vai.

O lenei meafaigaluega e mafai ona faʻamaʻi ai soʻo se meafaigaluega, ma e oʻo lava ile palapala poʻo greenhouses.

Mulimuli ane ou te fia fai atu: afai e te vaʻai lau lanu uliuli i luga o lau pi, ona vave tipi lea ma susunuina, ma faʻamaʻi le meafaigaluega e faʻaaoga ai soʻo se metotia o loʻo lisi atu i luga.

O le taimi e te tau ai i se siama siama o le a puipuia lau laau mai le oti.