Faatoaga faatoaga

Goose Danish Legart: faʻamatalaga o le ituaiga

O le tulafono a Tenimaka e leʻi iloa e le au faifaatoʻaga uma i la tatou latitudes, ae o lenei mea ua naʻo se taimi. I mea uma, o nei kusi e sili atu ona lelei le faʻatinoga, lelei tele, meaʻai manogi ma le natura lemu. Mai i se tulaga tau tamaoaiga, o le fanauina o se ituaiga e matua aoga lava, o le mea lea o lenei tusiga o le a tatou talanoa atili ai e uiga i mea taua, tulaga alualu i luma ma faaalia ai mealilo o le faamanuiaina o fanau.

Faʻamatalaga ma Vaega

Faatasi ai ma le lelei o le Danimaka Legart na ia matauina:

  • tuputupu ae tuputupu ae ma le televave o le manuia;
  • se vaega itiiti o maliu o both goslings ma tagata matutua;
  • maualuga fua o fuamoa.
E te iloa? O le faamaoni e le gata o uiga o le aau. O latou aiga vavalalata, kusi, filifili foi se paaga mo le olaga. E tupu i le matua o le 3-4 tausaga. Afai e maliu le paaga, e tele tausaga e faanoanoa ai le tagata sao.

Amataga

Le tolusefulu e leai se mea na taʻua o le fanau a Tenimaka. O nei meaʻai na fafagaina i Tenimaka i luga o le tele o ituaiga meaola ina ia mafai ai ona faia se manulele tele o le a eseese i le taugofie e aunoa ma le manaomia o tau tau tausiga faapitoa. O le tele o tausaga sa faʻaaluina i le aveesea o Legartania Danimaka, ae o le taunuʻuga na ausia na aoga. I tausaga talu ai nei, na faʻalauiloa atu ai le ituaiga o meaola i le CIS, lea e vave ona salalau.

Faʻaaliga

E faigofie ona iloa le tulafono a Tenimaka mai i totonu o aiga:

  • e sili atu: o le mamafa o le gander e oʻo atu i le 8 kilokalama, ma le geese - 5-7 kg;
  • e ese lava le tino o le tino: i tama tane e tutusa ma le sikuea, ae o fafine e fai si laʻititi;
  • O le legavaʻa mama e matagofie, o le ua, o le mea mulimuli na faia i le lima o masina o le olaga;
  • o latou manava ma pasi eseese i le lanu mumu-lanu enaena;
  • se lanu paʻepaʻe malamalama i foliga o se mataua e mafai ona iloa i le pito i luga o le gutu;
  • i luga o le manava e tu i fafo sina tamaʻi gaʻo;
  • Legartes e iloga foi i mata matagofie lanu moana;
  • pe a uma ona lafoina o le a latou maua se paʻepaʻe papaʻe, faʻafetai i le latou foliga foliga fiafia i le faʻatusatusa ma isi tuaoi i le faatoaga.

I le auala, o la latou gaioiga e ofoofogia foi: faʻagesegese, agaalofa, i luga o paʻu paʻu, e le tutusa ma le goose masani.

Faatasi ai ma le tele o manulele manu mo tagata tulimanu ma tagata o le vao, o manu feʻai e fiafia tele: o le kusi paʻepaʻe, o le fusi lanu (brant), le kusi paʻepaʻe paʻepaʻe.

Uiga

O le fanau a Tenimaka e agamalu ma filemu. E seasea ona tau le taua, e faigofie ona pulea ma usitai. Mo lenei mea latou te fiafia i tagata e ona, aua o ia meaola e le mafua ai ni faʻafitauli le talafeagai.

Telefoni fua

I luga o le tulafono a le au matutua, e 250 aso mo geese ma le 270 alii. I le taimi lava e tasi, o lenei vaitau e itiiti ifo mo le tuai o vaʻa. O manu felelei amata ile amataga o Aperila.

Fua faʻatatau o fuamoa taʻitasi

I le averesi, o le geese breed geese e maua ai le 25 i le 40 fuamoa, mai le 65% o loʻo maua mai ai moa.

Saili pe a amata ona lele manu i le fale, faʻapea foi ma mea e aoga ma pe faʻafefea ona faʻaogaina fuamoa.

Meat quality

O le tino o se sui o lenei ituaiga e fua mai i le 4 i le 6 kilokalama. O aano o le aano e masani ona taua o le gaʻo, ae o le lagiga o se tuusaunoaga i le tulafono. O a latou meaʻai meaai o loʻo i ai se tofo maaleale, ma o se faailoga lenei o le maualuga.

O le lisi o ona lelei e aofia ai:

  • se aofaiga tele o vitamini o le vaega B, A, PP, C;
  • minerale;
  • gaʻo, lea e aoina i totonu o le paʻu, ina ia tumau ai le aano o meaʻai.
I se tulaga ese, ia maua ai se meaʻai lelei, gaʻo o le tulafono, o nisi taimi e mamafa le 0.8 kilokalama.

Tuutuuga o le taofia

E le o manaʻomia le tausiga mo le tausiga, e le manaʻomia tele le faʻamafanafanaga: naʻo se potu mafanafana mo le malulu o le tau ma se laufanua mafanafana, vaʻaia mo le taumafanafana.

E te iloa? Gase ua leva ona ola, o nisi oi latou e mafai ona ola e tusa ma le 25 tausaga.

Lotoga Manaʻomia

E taua le puipuia o Legartes mai le matagi, fesuiaiga o le vevela, ma le malulu, o lea e tatau ona i ai la latou lava siʻi.

I lona fausiaina ma le faatulagaga, mafaufau i mea nei:

  1. E leai ni mea faʻapitoa faʻapitoa mo le fausiaina, ae e sili atu le faʻaeʻaina o puipui i le pulou, plywood poʻo le filo mai totonu. E manaʻomia lenei mea e faʻamafanafana ai le potu ma faʻamalosi ai le faʻamamaina.
  2. Afai e mafai, fai ni faamalama ma faitotoa i le itu i saute. Faʻasalaga ia le itiiti ifo ma le 10-15% o le aofaʻi o le eria mo i latou: o le malamalama o loʻo i ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina ma le faʻatauina o fuamoa. A o faagasolo lenei vaitau, e manaʻomia le geese pe a ma le 14 itula o le ao, a le o lea, latou te oso vave ma le maua le mamafa.
  3. O le tele ole kusi siani e faalagolago i le numera o tagata i totonu o le pusa: a itiiti ifo ma le 1 sikuea sikuea e manaʻomia mo le 1 togi. m
I totonu o fale mo le faigofie o manulele:
  • nusi i le fua o le tasi i le lua geese. E sili le lelei ona faʻaogaina i latou i le itu i saute o le kusi, i se nofoaga pogisa;
  • ia le itiiti ifo ma le 3 feeders: mo susu, meaai mamago ma mea faʻaopopo minerale;
  • tagata inu: mo se toʻasefulu ma le lua tagata taitoatasi 1 pc. 2 mita le umi;
  • o se laulau o peat, oneone, vao vao poo le vaomago 5-8 cm le mafiafia: afai e itiiti, ona le lava lea o le palapala, ma i se maualuga e sili atu i le 12 cm e faigata ona sui.

E te iloa? Laʻau laiti e mafai ona aau i le aso lona lua talu ona fanau mai.

Nofoaga mo le savali

O le savalivali i le ea fou e aoga mo le tulafono a Tenimaka, o le mea lea i le taumafanafana latou te manaʻomia se avanoa tele e faʻataʻamilo ai. I se nofoaga faʻalilolilo ia avea i latou ma se faʻalavelave e lafi mai le vevela ma le la ile vevela. Le afaina ma se tamai vai. Ae peitai, afai e le mafai, ona taumafai lea e aumai i latou i taimi e fafaga ai po o laufanua mo le taumafa mo le aso atoa. O lenei mea o le ai ai se aafiaga lelei i lo latou soifua maloloina ma le gaosiga.

O le a se mea e tatau ona ou tausia i le taumalulu

O le taumalulu o se vaitaimi faigata mo nei manulele e manaʻomia le felauaiga ma le tele o lauusiusi. O le mea lea, e tatau ona tuʻuina atu ia i latou se nofoaga lelei i le kusi. Ina ia faia lenei mea, mataʻituina le tulaga o tagata inu: e tatau ona avea i latou ma vai, ae e taua e le mafai ona tafe.

O se mea taua o le saʻo lelei ole totonu ole fale: o le vevela e tusa ma le + 22 ... +30 ° С, a leai o le a mafatia manufeʻa mai le fufulu poʻo le vevela. I vevela vevela, o le fuainumera o fuamoa e faʻaitiitia ma o le mamafa e faʻaititia i geese. E i ai fautuaga i luga o le susu: e tatau ona i le 60%. Ina ia faia lenei mea, o le a tatau ai ona faʻapalapala le kusi ma le faʻamaʻavale, lea o le a aveesea ai le vevela tele.

E taua! E taua lenei mea ona o le maualalo o le susu e lamatia mo le faʻagata Tenimaka - faʻatasi ai ma se faailoilo i lalo o le 50%, o latou mucous membranes o le a mumū ma o latou fulu. Ma o le tele o le susu i totonu o le potu e mafai ona faʻaosofia ai le tuputupu ae o le gaʻo ma faʻamaʻi.

O le a le mea e fafaga

Meaʻai - o se mea tāua mo le gaosia ma le mamafa o meaʻai. E tatau ona mataituina lenei mea, e amata i le fanau mai o moa. A uma mea uma, e manaʻomia e tamaititi se gauai faʻapitoa, aua latou te tuʻuina atu le gafatia o se manulele i le lumanaʻi.

Faʻailoga

Fafagaina le tala e amata mai i le aso muamua, i le taimi lava e maeʻa ai lo latou afu. Meaʻai i lenei tulaga e manaʻomia e leʻo le tele mo mea taumafa e pei o le aveeseina o togene totoe mai meaola laiti. Ona o lenei mea, o pepe e sili atu ona malolosi, latou te maua se avanoa sili atu e ola ai. Fanau mai pepe:

  • fuamoa, fufulu muamua ma maeʻaeʻa;
  • fatu saito;
  • suauu sana, eleele ma greens.

E oʻo lava i se laʻitiiti laʻititi, o le manumatua o moa e 50% le mutia. Fafagaina e faia i le averesi i le 3-4 itula, e oʻo atu i le 8 taimi i le aso, aʻo pepe e tatau ona maua pea le vai inu. Ae o oloa gaosi pe a faasaina.

Ma vaiaso muamua E le sili atu i le aso le fafagaina e le tala faalilolilo i le aso, ma o latou lisi e mafai ai ona suia nisi suiga:

  • e leai ni fua i totonu;
  • polotini protein e aliali mai;
  • taimi e faʻaleleia ai vaega (e oʻo atu i le 30% faʻatusatusa i le aso muamua);
  • moa minimi e faʻalauteleina le maualuga o le protein;
  • E le gata i lea, e mafai ona e ulu atu i le fala o le ponaivi, o le suauʻu iʻa, meaʻai manu e pei o vitamini.

I le faaiuga masina muamua ua uma ona tuuina atu olaga i le talale- lei:

  • pi ma greens ma fatu filifilia e pei o se faavae;
  • mūmū susu ma faʻafefiloi mo ituaiga eseese;
  • beets kuka, kapota, pateta;
  • E mafai ona e faʻapipiʻi sina sina siʻi kulupu fou.

E taua! Mea taumafa i le taimi lava e tasi e tatau ona faʻavaivai. O meaai paleni e masani ona faaosofia ai le pipiiina o fua o le va i pepe.

E tatau ona tuʻuina atu i totonu o le afa itula pe a uma sauniuniga, faʻalua i le aso. O taumafa mamafa i le taumafataga o taʻifaʻi masina e tatau ona le silia ma le kuata. Latou te taumafaina 3 taimi i le aso i le tele, ae fafagaina laitiiti i le po.

Amata mai lua masina o le olaga, o le tuputupu aʻe o le tamaititi ua 'ai ma tagata matutua.

I le faaopoopo atu i vaega o loʻo i luga o le taumafataga, ua oʻo i le taimi e faʻaopopo ai:

  • keke;
  • tamai atigi;
  • penisina mumu;
  • lala

Faitau foi e uiga i mea lelei ma le lelei o le tausia i le aiga o vao e lalagaina le lanu uliuli, Linda.

Tagata matutua

O le tulafono a Danimaka o se tamaoaiga tele: i le averesi, o nei gaʻo e 'ai le 20% le itiiti nai lo sui o isi ituaiga. O le taumafa o nei manulele e faalagolago i le vaitau. I le taumafanafana latou te 'aina le 2 kilokalama o le mutia vao i aso taitasi, lea e lava mo i latou. Na o le afiafi e mafai ona e sasaa sina fatuga i totonu o fafaga.

Ae i le taumalulu o le tulaga e sili atu ona faigata. O lea e le mafai e manu felelei ona aveesea le mamafa ma lagona lelei, talu mai le taumafanafana, saunia:

  • vao vao, alfalfa, vao vao (i le 15 kilogilama i le 1 manu mo le vaitau atoa);
  • fualaau faisua: kāloti, beets, Ierusalema artichoke.

E taua! E sili ona tāua lenei mea i le lisi o manulele: faʻafetai i le paʻu o le eleele, o le ono mafai ona gasegase i meaʻai, o le a sili atu ona lelei meaʻai, lea e saofaga i le maua o tupe mama. O le mea lea, e le mafai ona faʻatapulaaina lona taliaina.

I le taumalulu, o le maualuga o le fafaga tuʻufaʻatasia e faʻatupulaʻia i le 30-40%, ma faaopoopo i latou i taumafataga uma e tolu. O le aofaʻi o le aofaʻi o laau mago i le vaitau e 37 kilokalama i le tagata taʻitasi. O le a faʻafetai foi manu faaopoopoga i le tulaga o:

  • rose lugavae;
  • uʻamea;
  • viburnum;
  • algae;
  • laʻau o birch;
  • oak acorns;
  • uila, lea e tatau ona eli i le taumafanafana, ona mafai lea ona teu i pusa ma eleele i le fogafale lalo.

Totoina o moa

E aoga tele le auai i le fausiaina o tamaʻi Danimaka:

  • latou te le mautonu;
  • maua se sao lelei ola;
  • tuputupu vave vave;
  • Maua sili le mamafa o le mamafa.

Hatching taimi

I le gasologa o le vaitau, e tasi le kusi e mafai ona ave i luga o le 40 fuamoa, ae o le atinaʻe o le faʻavevesi e le oi luga o le lisi o malosiaga o lenei ituaiga. O le mea lea, afai e te manaʻo e auai i le faʻamalosia o le tulafono, tausi le incubator.

A oʻo i taimi e le masani ai, o loʻo faʻaalia pea e le tamaʻitaʻi manaʻoga o le tina, ona le mafai lea ona ia faia e aunoa ma se nofoaga faapitoa. Faʻasaʻo lona ofaga i le paolo, i le le pisa. Le isi mea tuʻu le fafaga i se tagata inu. O le vevela i totonu o le potu e tusa ma le +12 ° С. E tusa ma le 10-13 fuamoa o loʻo tuʻuina i lalo o le kusi se tasi.

E taua! Afai o le nofoaga o le faatalanoaga e mama tele, o le manulele o le a amata ona faaalia le osofaiga, toso ese le fulu i luga o le fatafata ma e mafai mulimuli ane ona lafoaia le fanau.

I le averesi, o foliga mai o goslings e tusa ma le 28 aso. Afai e faigata i se tasi o pepe ona fanau mai, ona tatau lea ona fesoasoani ia te ia e aunoa ma le faaleagaina o le atigi. O le fafine e savali ma fafagaina ana tala taʻitoʻatasi. Afai e tatau ona e faʻaaogaina le incubator, ona manatua lea o ni nai tulafono:

  • piki ni manu moa mama;
  • siaki i latou mo le malamalama: e tatau ona i ai se lanu uliuli o le vailaʻau e iloagofie, lea e tufatufa tutusa i totonu o le atigi;
  • i fuamoa lelei o le a leai ni pusa i totonu o le porotini.

O aso muamua muamua e ono i le incubator e manaʻomia ai le vevela e lelalo ifo i le +38 ° C, ona tatau lea ona faʻaititia le tikeri i le +22 ° C. Lili fua ile 3-4 itula, ma aso uma e siaki ai i latou i se ovoscope e aveese ai pepe ua oti.

Faitau foi e uiga i tulaga filifilia ma uiga o mea sili ona lelei: "Cinderella", "Blitz", "Lelei atoatoa", "Layer".

Faʻalogo lelei i le masini i le masini: a uma le fanau mai o pepe, o le a pe tusa ma le 70%, pe a maeʻa ona mafai ona tuʻu ifo i le 46%.

Tausia le talavou

Mo pepe, saunia se potu mamā - e faigofie ona latou maua mai faʻamaʻi i tulaga le mama. Ia faʻamamāina e le aunoa ia meaʻai ma meainu, sui le fafaga mo mea fou - mo faafitauli goslings i le gastrointestinal tract.

E te iloa? O gaosi vao i le taimi o vaalele i luga o vaalele e mafai ona siitia i luga o le 10 kilomita maualuga. I lenei laasaga, e le mafai e se tagata ona manava e aunoa ma se masini o le okesene ma ua le iloa ai le malosi.

Ina ia faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, e manaʻomia ona tui tui pepe. Ae afai ei ai ni faʻataʻitaʻiga vaivai i totonu o moa, o le a le faʻafefeina i latou i luga o laʻau meaʻai: faʻaitiitia le 1 lekene ma le 0.5 ipu o le susu, faaopoopo le "Biomitsin" poʻo le "Penicillin", lea e faʻaleleia ai le puipuiga. O le foai atu e aoga i taumafataga uma. O tamaiti vaivai e le tatau ona savavali i lalo o le la vevela mo le silia ma le 10 minute. Faatasi ai ma le ola maloloina lelei o goslings, i le 2 masina latou te ausia se mamafa o le 5.5-6.3 kilokalama.

Vitio: Tanu Danish Legart

Faʻamanatu e faifaatoaga faifaatoaga le tulafono a le Danish

Ola ola goose e tusa ma le 7kg. kusi 5-5.5kg. fuamoa 30-40 fuamoa. I le tau mafanafana pe a avatu e fatu o fatu fatu ni nai manu ina ia toe foʻi aiga i le fale. O le meaʻai autu mo geese o le mutia i le vao. E masani lava ou te fafagaina lelei ia tamaiti laiti, ma pe a latou tutupu ae, ona avea ai lea o le togafiti autu o le mutia i le vao ma le mata i totonu o le fanua.
Olga Vladimirivovna
//fermer.ru/comment/168861#comment-168861

O lenei tausaga, mo le taimi muamua i o latou olaga, na latou aumaia ai kusi, na latou amataina i Legart. I le lautele, sa ou matua fiafia lava i le faatinoga o le manatu ma o le taunuuga, o le gaosi na atiina ae lelei, faaluaina 2 taimi i le aso, ia Oketopa ua latou gaʻo i le 5 tausaga le matutua na amata ai ona fasi. O le mamafa aupito sili ona mamafa o le 3,660 kilokalama (e leai ni pito o apaau ma se vaega o le ua) Ou te fai atu, latou te lei tuʻiina tagata uma, o le tipiina o tino maliu, o paʻu ma ogavae sa matua faagaeetia lava, aua na foliga mai ia te aʻu o le ola ai o manu, atonu ona o latou lava na tutupu ma iloa le mea na fafagaina ai i latou. I le 5 geese, o le a latou vevela le 2 lita o le gaʻo; o le gaʻo gaʻo e le sili atu i le 5 mm.
ShaSvetik
//forum.fermeri.com.ua/viewtopic.php?f=44&t=2270

O le tulafono a Danimaka o se ituaiga lelei tele ma se meaʻai lelei ma le manaia. O lona galueaina o le a le tele se taimi ma e le faigata pe afai e te mulimulitai i fautuaga saʻo. O faifaatoaga faʻatoʻaga faʻatoʻaga e fiafia i lenei ituaiga o gaioiga mo se taunuuga lelei i se tau maualalo nai lo le tulaga o isi ituaiga o geese.