Faatoaga

O se ituaiga matagofie o le taumalulu ma uiga maualuga - - "Memory of a Warrior"

Ituaiga o Apple Manatua o se tagata tau aumai fua suamalie ma maualuga lona taua.

Aganuu e atoatoa e le o se mea e fiafia ai i le galueaiina ma e matua leai lava se manaʻoga e tausi.

O le ituaiga e sili ona lelei mo le faʻamagoina ma le kukaina o faʻamau. O le laau o le Apple-Apple Memory of the Warrior o se ituaiga matagofie tele o le taumalulu, o lona faʻamatalaga ma le ata e mafai ona e faitau ma matamata atili i le tusiga.

Meaola

Uu o le apu o le laufanua O le manatuaina o se fitafita ua manatu e maualuga-gauaʻi. O le faigata o le taumalulu o le averesi. O vaitaimi e teu ai fua e iai foi le averesi.

Peitai, ina ia mafai ona faateleina nei vaitau, e tatau ona tuʻuina atu ia i latou le teuina lelei mo le taumalulu:

  • vevela sili ona lelei e leai;
  • teuina i pusa laupapa po o pusa;
  • humidity vavalalata 90-95%;
  • fua le fua o le fua;
  • tosoina apu i le vasega.

I ituaiga tau o le taumalulu e iai foi Aport, Aperila, Youth, Orlovskoe Polesie ma Moscow Late.

Faʻasalaga

Talu ai o lenei mea o se meaola e le lelei ai le ola, e taua mo le palotaina o loo i ai isi ituaiga o laau o le apu i le togalaau. O le totoina o ituaiga e lua e masani ona faia i se mamao e lima mita.

I le matafaioi a le au palota e sili ona lelei le faia o ituaiga nei: Antonovka, Minsk, Shrefling, Welsey.

Faʻamatalaga o le Manatu o le Manatua

O foliga mai o le apu e masani ona maua i le maualuga, o le palenu lanumeamata lanumoana ma le fua o samasama auro.

Maualuga maualuga, i le aotelega. Crohn ogatotonu ogatotonu, faataamilomilo, spherical. O lala o le selu e ola i le maualuga o le 50-70 tikeri.

O lanu mumu e lanu mumu-lanu enaena, lanu, saʻo. Manoa faʻasolo.

E vaapiapi le lau i le faavae, laʻititi sina uila, lanumeamata lanumeamata, sulufaʻi ma se pito iloga.

O le scape e umi ma malulu. O fugalaau e lanu piniki i lanu, lapoa, mafolafola.

Laititi i le tele (100-120 g), malamalama. O le foliga o le apu e sao, e le faalauiloaina ia lelei. Paʻu faʻatasi ma sina fuga o le vevela, faʻamamago ma le malosi e aunoa ma le pala. O le lanu sili o le samasama auro.

Ufiufi ufiufi pipi-lanu mumu. I luga o le apu e mafai ona e vaʻavaʻai i se numera telē e toetoe lava a le mafai ona faʻaalia. E mafai ona ese le uʻamea. Calyx tele, tapunia.

O le tino e paʻepaʻe-lanumeamata i lanu ma se mūmū mūmū, mea malie, mausali o le fatu. O le tofo o se aga masani suamalie ma le manogi e aunoa ma ni ata faaopoopo. O le fuainumera avega o le maualuga o le 4.5.

O faʻamafanafanaga tutusa e iai foi faʻamafanafanaga nei: Aromatny, Berkutovsky, Zavetny, Zhigulevskiy ma Imrus.

O le vailaʻau faʻasolosolo o le apu O le mafaufau o se tagata taua:

FaʻavaeNumera o
Faʻailoga faʻamalosi0,49%
Faʻapitoa i-lena8.4 mg i le 100 g
Maltose, fructose, sucrose11%
Atunuʻu malolosi154 mg i le 100 g
Le i ai o mea pectine oʻo atu i le 10%

Ata




Faʻasologa o talaʻaga

Laʻau o le Apple Suesuega-Rusia Lotu uma-fualaau aina o fualaau aina suamalie i le 1959. Faʻatoʻaga E.N. Selov mauaina lenei ituaiga e ala i le sopoia masani o Antonovka ma Welsey.

Tuputupuʻe tuputupu aʻe

O le uluai suʻega o suʻega a le Maluga Warrior na tupu i le totonugalemu o Rusia i le 1979. O le vailaau o le tuputupu ae faʻale-natura e iloiloina Central Black Earth Region.

O le ituaiga na faaalia ai le sili atu ona maua mai o teritori o vaega e tolu o Rusia: Moscow, Tula, Oryol.

Talu ai o lenei ituaiga e le o se mea faigata i le galueaina, e tupu lelei ma fua mai fua matagofie i isi itulagi. O le mea taua e na o le faʻaauau pea ona pulea le apu, faʻasolosolo faʻamaʻi ma faʻapala.

Mo le totoina i totonu o le faʻalapotopotoga faʻapitoa e eseese foi ituaiga: Anis Scarlet, Summer Arcade, Berkutovsky, Borovinka ma Venyaminovsky.

Tuuina atu

Fua e fua i tulaga lelei o le fesuiaiga i le luasefulu o Setema. Taimi o taumafa amata ia Oketopa ma e oʻo ia Fepuari. Tuuina atu maualuga, taʻitasi.

Pau lava le toe foi mai o le apu o se seleselega atoa mai le apu o le Manatua o se mea e mafai ona aveesea. i le tausaga lona fitu talu ona tulaʻi.

O fua maualuga e mafai foi ona mitamita ituaiga: Augustus, Gala, Papirovka, Lyubava ma Apple Spas.

Toto ma tausi

O le manatuaina o se fitafita o se ituaiga o tausiga le lelei. A o totoina se laau e faʻaaoga ai faʻamalosi masani ma elemene.

O le taumalulu ma le tuai o ituaiga o le taumalulu o laau apu e totoina i ni vaitaimi se lua:autumn (faaiʻuga o Setema - amataga o Oketopa) po o le tautotogo (faaiʻuga o Aperila).

Ae ui i lea, ua fautuaina le au fai togalaau e filifili se fitafita mo le totoina o le Manatua o se fitafita tau o le tautoulu.

E tatau ona totogi le taulaiga i le faagasologa o le mauaina o ni laau. E manaʻomia lou filifilia o fatu ma se aʻa.

E fautuaina e filifili se vaovao i le talavou e mafai ai, ona vave faʻafetaui lea i le eleele i le mea e tupu ai.

TATAU: Pe a totoina, aloese mai nofoaga e tu ai le vai i tafatafa o le eleele. A leai, o le fatu o le a i totonu o le vai, ma o le a pala le laau.

A e totoina se laau, e tatau ona e usitaia taʻiala nei:

  • O le tulaueleele e tatau ona susulu;
  • totoina o nofoaga e tatau ona lelei le suavai;
  • toto laau i se mamao o le 3-4 m tasi mai le isi;
  • saunia lelei le lua e tulaueleele ai;

Ina ia ola malosi le laau ma aumai le maualuga o gaioiga, e fautuaina e faʻaaoga eleele palapala.

TALI: Afai e le mafai ona e maua sea palapala, e mafai ona e eli se lua i se loloto ma le loloto o le mita e tasi, faatumu i le oneone, compost ma le mimiti. O lenei mea o le a faia ai ni tulaga sili atu mo le totoina o fualaau. Ia mautinoa e faʻamautu le tele o le laau i le taimi lava e uma ona totoina ai.

I le tausaga lona lua talu ona tulaʻi, i le tautotogo, e taua tele palakalafa foliar apu.

E tatau ona faʻapipiʻu pito o paranesi taʻitasi. Ma mo le lima muamua poʻo le ono tausaga, aua e te tuʻuina atu le apu o le ituaiga Faʻamanatuga o le Tagata Faʻamalosi e fua mai.

Afai o le eleele e lafulemu, ona masani lea e le manaomia e le tele o le apu. Fafaga ia te ia i le tausaga o le a lava lea.

Mo lenei mea e sili atu le faʻaoga:

  • manure humus;
  • se faʻafefiloi o elemene taua (N, Se, B, P);
  • 0.5% urea;
  • suauu masi (calcium chloride).
O tausaga taʻitasi i le ogatotonu o le tautotogo e tatau ai ona faʻafefiloi laau ma mea faʻafefiloi e puipui mai mea faʻamaʻi.

O lenei faiga e tatau ona faalua ona faia:

  • pe a amata ona fuga mai tumutumu i lala;
  • ao le i fugaina pupu.

Ona le toe manaʻomia lea ona faʻamaʻiina le laau mo le tausaga. Vaʻaia a Apple O le manatuaina o se toa e le manaʻomia se vai. O le mafuaaga lena e mafai ai ona faia e aunoa ma le tele o le suāinu.

Maʻi ma faʻamaʻi

O ituaiga Apple ituaiga War Warrior o loʻo faʻaalia maualuga le puipuiga i le paʻu.

Ae ui i lea, o loʻo aʻafia pea le osofaia e faʻamaʻi ma le amataina o faʻamaʻi eseese. Aua e te faatalale i le puipuiga o foliga i luga o le nofoaga o le apple podozhorok, fualaau aina suamalie, silkorms, toso ma mina.

E taua e mafua mai i faʻamaʻi ma meaola faalafua, o le seleselega atoa o le apu o le a mafai ona leaga, o fua o le a le toe maua a latou aoaoga ma le taua. O le uiga ese o le paʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, o le, muamua lava, e afaina ai laulaau o se laau, ona faʻaaoga lea i le fua.

O foliga o le paluga e lelei atoatoa. Faʻailoga muamua mataʻu o foliga vaaia o lanumeamata lanumeamata-lanu enaena i laulaau, faapea foi i se aofaiga tele o mea enaena lanu enaena, faia ai se mea e palu ai, afu i fua.

O le mafuaʻaga o lenei laʻau e masani lava ea o le ea i totonu o le palealii o le laau poʻo le maualuga maualuga. Ina ia aloese mai le faaleagaina, e taua le vavaeeseina o le apu mai isi fualaau aina i totonu o le togalaau, mataʻituina lelei le laau ma ia faʻaauau pea le puipuiga.

Paʻu pusi e masani lava ona atiae ona o le le lava o le konupini i le palapala, o le tele o gaosiga o le gaosiga o le nitrogen, maualuga maualuga o le suavai, o le taimi o le seleselega, ma tulaga le lelei o le teuina.

O le faʻamaʻi e aliali mai o ia lava i le foliga o le lanu enaena vaivai ma e afaina ai le fua i auala e lua - pe a iai pea le fua i luga o le laau ma le taimi e teuina ai.

Auala e taofia ai le vevesi o mea e matua faigofie lava:

  • O le kaluka chloride e totoina i le vaitau o le tuputupu ae;
  • seleselega tatau;
  • teuina lelei o apu.

Ma o se masani foi o le tele o ituaiga o laau manatuaina o se toa mushroom musika. E matua aʻafia ai le ogalaau o le apu, ae e leai se aoga i fua. E tatau ona faʻaumatia vave se ituaiga o malie.

Afai e le maeʻa, e mafai ona manatu le faʻaaogaina e le mafai ona faʻaaogaina. Lago i aso taʻitasi i luga o le paʻu toso malosi le malosi ma meaʻaie manaʻomia mo le ola o le apu.

Filifili se meafaigāluega faʻalagolago i le tele o le nofoaga ua afaina. Afai e le tele tele le mushroom, ona mafai lea ona e faia i se naifi togalaau, tata le laupapa. A oʻo ina telē tele le sone, e tatau ona faʻaaoga i se toʻi.

O le ola maloloina e masani lava ona mafatia. E tatau ona faʻaumatia le mushroom i ona aʻa. Afai e le faia lenei mea i le aluga o le taimi, e toe faʻaleleia le galo i le nofoaga e tasi.

Ina ua uma ona aveese le faamaʻi, o le mea na tupu ai manaʻomia le faʻamautuina. O le mea autu lava o le tipiina, e masani lava, e masani lava ona i ai se mea e faia ai ni nai mea e sili ona paʻu.

Faʻasagaga e tatau ona faʻatinoina copper sulphate, pe a uma lea e manaʻomia le valiina o le nofoaga ua togafitia suauu suauu. Afai e le faia lenei mea, o le manua o le a avea ma se faamoega mo ituaiga ituaiga meaola faalafua eseese.

O ituaiga Apple o le Memory Warrior e lauiloa i tagata faʻatau ona o le lelei o le tetee atu i le paʻu, o le maualuga o fua ma le lelei o fua, o le umi o le ola, faapea foi ma a latou meaʻai ma meaʻai.