Faatoaga

Hardy Sun Lover - Chocolate Chocolates

O le Cherry o se aganuu lautele i le tele o atunuu i le salafa o le lalolagi.

E masani ona e mauaina o ia i le tele o tupe a le USSR muamua, e aofia ai togalaau a Rusia ma i le macha.

O lenei uiga o le au faifaatoaga e tuleia ai le fausiaina o ituaiga fou ma fou, ma faaleleia atili laau ma fualaau aina. Afai e te mafaufau i iloiloga o le au faifaatoaga, ona ou mafaufau lea i le tele o "tasi o mea pito sili ona maualuga" o Chocolate Chocolate, o le faamatalaga ma le ata, faapea foi faamatalaga i le faiga o Chocolate Chocolate, e mafai ona maua i lalo.

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

O lenei peleie e faatatau i tupulaga talavou ma atinaʻe fualaau aina suamalie.

Maʻeu i le fausiaina o se ituaiga mea fou, tagata atamamai Faʻapitoa Suesue Faʻasaienisi-Russian Scientific Research Institute o le Fausiaina o Fualaau Fualaau (Orel) na amata mai le fiafia o tagata Rusia i totonu o se laau fua, lea o le a faamalieina ai mea taua e lua - o le ai ai se tikeri maualuga o le malulu ma o le a maualalo.

O le tulaga muamua na afua mai i le faʻamoemoe mo le gaosia o Chocolatnits i faʻatoʻaga faʻatoʻaga i totonu o Rusia.

Ma, e pei ona lauiloa, o le tele o le teritori o le Rusia Federation o loʻo i totonu o eria o loʻo i ai se vaʻaia lelei ma le faʻaogaina o le tau, pe a sili atu, ogaoga ma faʻafitauli mo le faʻaleleia lelei o fua o fualaau aina suamalie.

I luga o le teritori o Rusia, o ituaiga nei o cherries e limafoai, Vladimirskaya, Moscow Griot.

Ae o le itu puupuu le tinoo lenei manaʻoga o le tusi o le sefulu tausaga mulimuli ane pe a taumafai le tele o fai togalaau e fai a latou gaosiga sili ona faigofie ma vave ona toe foi mai.

O se mea maualalo e faigofie ona faʻamautu. e aunoa ma le faʻaaogaina o meafaigaluega faʻapitoa ma isi masini faʻaopoopo, o le sili lea e talafeagai mo lenei mea.

O lea la i le 1996, o se taunuuga o le sopoia o le tele o suiga o le sui Faʻatau paʻu ma cherries Lyubskaya o se ituaiga matagofie fou na maua mai (tusitala - A. Kolesnikov, T. Trofimova, M. Miheeva).

I le tausaga lava lena, o le Sukalati, lea na maua lona igoa mo le uiga lanu sukalati fualaau aina ulufale atu i le Setete o le Setete mo le Itulagi Tutotonu o le Malo Rusia.

E le gata i lea faigata o le taumalulu ma le maualalo o le tuputupu aeO lenei peleie ua faailogaina e le tele o isi uiga mama, lea o le a talanoaina atili.

O ituaiga eseese e pei o Volochaevka, Morozovka ma Vyanok e faaalia ai le faigata o le taumalulu.

Vaaiga o Cherry Chocolate

O lenei ituaiga o loʻo faʻaalia i uiga nei e iloagofie ai mai isi ituaiga o cherries.

Laʻau

E i ai se laʻititi laʻitiiti, o le maualuga o le maualuga o le laau e eseese i le 2.1-2.5 m. O le paʻu i luga o le ogalaau (ogalaau) enaena poʻo le lanu-enaena.

O le laau ua faapaleina i le fua o le pale, e sili ona lelei ma maualuga i luga aʻe o le eleele, ua i ai le foliga o se auivi (inverseti) (faatasi ai ma se mea mafolafola ma se pito i luga lautele).

Lanu. Tuputupu ae i le umi. I le avea ai o se tulafono, saʻo. E pei ona i ai i luga o le ogalaau, i luga o lala autu, o le paʻu e enaena ma le lanu enaena. I luga o fugālaʻau e faʻapupulaina foliga o le fatu, pe a ma le 3-4 mm le umi. E i ai i totonu o se tulaga e fufusi, e latalata i laʻau.

Lea. Atiaeina mai fatugaʻo, latou te mauaina le taʻavale o se vaʻa masani masani. O laʻau bicuspid o le Chocolatnica o loʻo i ai se pito mautu ma o se pito sili ona mataʻutia. Faʻapipiʻi i lālā e ala ile uʻu pe a ma le 1.5 cm le umi. O le pito i lalo o le lau o le malamalama lea, o le pito i luga e paʻu le lanumeamata.

Fugalaau Lanu paʻepaʻe matagofie, faʻatasi ai ma peti vavalalata. I totonu o se tasi fualaau tolu 3 fugalaau e aoina, lea e saofaga i le fua lelei o fua. O le paʻu o le fugalaau e foliga mai o se logo laʻititi ma se pipi malosi.

Le fua

Faʻaalia e lautele lapotopoto ma le lapoa o le 18-19 x 16-17 mm. Ole maualuga o se tasi o cherry e oʻo ile 3.5 - 4 g.

Laua o lapotopoto samasama mamafa o le tasi vaesefulu o le mamafa atoa o le fetus. O le sukalati Cherry Chocolate e maua ai se lanu paʻu, lea i le tulaga o le atoatoa o le fua o le fua e masani lava ona liua i se mea lanu uliuli.

O le fualaau aina e le o tausia e sosola ese i le umi o le mita 32-36 mm. O le lanu mumu eleelea o le peleni ma le maa e vavae ese le tasi mai le isi.

O fualaau tetele matagofie o le Black Large, Volochaevka ma Zhukovskaya.

Ata





Eseese uiga

Chocolate Cherry ua faʻavasegaina o le tagata lava ia fualaau aina fua - o lona uiga o ia e mafai ona faʻamaʻaina i lona lava ulu ma e le manaʻomia ni elemene faaopoopo.

O le faʻaleleia o le tagata lava ia e iai foi le mafaufauga o Olekeeva, Mayak ma Novella.

Ae ui i lea, ina ia mafai ona maua muamua le "Chocolate" e oo lava i fua maualuga atu, o tagata fai togalaau ma fomaʻi e fautuaina le totoina o se laau, o se tagata palota faaopoopo, e sosoo ma le pele o lenei ituaiga.

I le faagasologa o le palota, o le sukalati e mafai ona avea ma fesoasoani lelei. Cherry vine Griot ma ituaiga meaʻai Vladimir ma le fagu. Afai e totō laau i se vaega, mo le sili atu o le aafiaga i le va oi latou. Tuu le faʻamaonia o le 2-3 mita.

E tatau ona maitauina o ituaiga o ituaiga o le peleni e masani ona totoina i totonu o na itulagi e foliga mai e faigata tele mo togalaau e sili ona lelei.

O fualaau o lenei ituaiga e faatatau tonu i ai vailaʻau vevela.

O lona uiga e atiina ae i le auala sili ona lelei ma tuʻuina atu le maualuga o fua e mafai ona gaosia, ola aʻe i le togalaau aina, malamalama lelei i le la.

O faufautua faʻapitoa e fautuaina se nofoaga e filifili ai i le itu i saute o le togalaau. E tatau ona manatuaina o le i ai o le paolo mai laau lata ane po o se fale e mafai ona faʻaititia le fua o le Chocolate Woman.

Ae ui i lea, o lenei vasega e faʻatatau i tagata atamamai e faigata tele. I soʻo se tulaga, o lenei taumalulu mafiafia e mafai ona faʻafeiloaʻi uma le vevela ma le malulu malosi.

Mo le umi umi e aunoa ma le faʻamalosia o le laau e mafai ai sili ona atiaeina aʻa.

O fugalaau e masani ona amata ia Me. Ua uma i le ogatotonu - i le afa lona lua o Iulai, o fua o le Chocolate Woman ua faʻamamaina. O le uluai seleselega e masani ona ia tuuina atu i le fai togalaau i le fa tausaga lou olaga.

Faʻatasi ai ma le faʻatonuina lelei o fua faʻatauvaʻa ma le faʻaeteete ma le faaeteete, o lenei peleni ua lava mea e maua maualuga maua.

E tusa ai ma fuainumera, o le fua faatatau o fua eseese o le ituaiga e 78 pasene o le gaosiga i le hectare (11-12 kg mai le tasi laau)O le maualuga o le gaosiga na maua i le toeitiiti 97 pasene.

Robin, Generous ma Lyubskaya e mafai ona mitamita i le lelei o fua.

I le alu ese o le laau e fua mai ai fualaau aina ma mea o loʻo taua i lalo vailaʻau:

FaʻavaeNumera o
Suga12,5%
Acids1,65%
Mea vevela18,3%

Fuʻu Fruit Chocolate masani lava e sili ona lelei. O le uiga o le ita e sili atu i luga o le suamalie suamalie ma le manaia, lea e maua ai lenei pele Aʻai togi.

Ae ui i lea, o fua o le ituaiga e le gata e lelei, ae e maloloina lelei foi. Aemaise lava, latou te mauoa i le uʻamea, cobalt, apamemea - mea e matua aʻafia i le gaioiga toto.

Tuʻu i le pusa pectin fesoasoani e faʻamalo lelei le toxins mai le tino.

Mo tagata o meaʻai, o le sukalati sukalati e manaia ona o lana fesoasoani manaʻoga faʻaleleie faʻaleleia ai le aoga ia faanatinati le galala ma faʻamaonia le gaioiga o le manava.

O fua o Chernokorka, Zhivitsa ma Kharitonovskaya ituaiga e maua foi le lelei ma le lelei.

Toto ma tausi

Tatou te aʻoaʻoina le auala ma le mea e tatau ona totō saʻo ai le sukalatikilatilatilakilakikalaki? A o leʻi totoina le kulla sukalati, e tatau gauai atu i le eleeleO le isi itu tulaʻi ma le tuʻuina atu ua manatu.

E pei o le tele o ituaiga o peleni, e le fiafia Chocolate Chocolate i eleele manogi lelei e faʻamalosia ma meaʻai ma tuʻuina atu i ai se alavai lelei.

E fautuaina e aloese mai le totoina o eleele papago ma nofoaga e latalata ane ai le vai ile eleele (itiiti ifo i le 1.5 m) le maualuga. E le gata i lea, o le nofoaga e tulaʻi mai ai aʻo leʻi totoina se laau e manaʻomia e faʻafefiloi ai le manurele (humus).

E taua tele le gauai atu i le tulaga ole fatu. O fai togalaau faʻapitoa e tausisi pea i le toto e le tatau ona maua "i le lima".

I le taimi lava lea e tasi, o latou pito i fafo e tatau ona fetaui lelei i le tausaga na folafolaina.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se fatu fatu pele i le tausaga e tasi le tausaga e tatau ona i ai le maualuga e tusa ma le 1-1.2 m, o le aʻa - 20-30 cm, o le lautele o le laina - 10-13 mm.

Laʻau tilati ua totōina ia Aperila poʻo Setema. Kili se pu mo fatuga taitasi ma le diamita o le 70 cm ma le loloto o le 60-70 cm.

Manure, potassium chloride, superphosphate, ma le pefu o loʻo faaopoopo i le vaieli.

I totonu o se lua ua faʻafefeteina i lenei auala, ua tuʻuina atu le fatu, o ona aʻa ua lilofia i le eleele ma ua solipala le palapala i lalo o le ogalaau.

Vai le fale ua totoina ma se vai malulu puipuia. Pistol area e tatau ona mulch ma le humus ma le vao.

O le tausiga lelei o le keke sukalati Chocolate e fautua mai faʻaleleia faʻavaivai masani, faʻapea foʻi ma le taimi e veleina ai, faʻamalo ma faʻamaʻiina le eleele.

I le tautotogo, mo le 22-27 aso ao lei tupu le fatugaʻo, e tatau tipi tipi ma faaleagaina lala.

I le taimi o le fuga ma le matua manaʻomia le tuʻuina atu o le laau lelei faʻamaʻa - e oʻo i le 3-4 pakete vai i lalo o laau uma.

E tatau foi ona faʻaaoga le fomaʻi talafeagai i le palapala ile taimi.

O le tautotogo o le taimi o le fuālaʻau faʻasusu, ae faʻapipiʻi faʻasusu phosphate ma fugalaau i le tautoulu. I le vaitau o le vegetative, ua faʻaofiina le faʻafefete o mullein ma mineral fertilizers.

Afai o le tuputupu aʻe o fualaau i tausaga taʻitasi o le e le itiiti ifo ma le 70 cm, o lona uiga o lena e saʻo le atinaʻeina o le laau.

Maʻi ma faʻamaʻi

O lenei ituaiga, e pei o le tele o ituaiga ituaiga o cherries, e fiafia e taoto i le taumalulu. eseese tootoo. Ina ia puipuia le paʻu mai nei meaola faalavela, e fautuaina i luma o le malulu afifi le falala i se ie laititi.

Ae o faʻamaʻi, faʻamaʻi faʻaleagaina e pei ole coccomicosis ma moniliasis.

O se mea e faʻamaonia ai le afaina o se laau i tafatafa o le manulele Blumeriella jaapii (Sossomuse hiemalis) o le foliga mai o lanu mumu i luga o laulaau ae le o le vaitau ao le i oʻo i le pau.

E le afaina ai le laau, ae o le laau e afaina mai le maʻi ua taua i lalo e vaivai le vaivai ae e le o toe oti, ua le mafai ona ola i le malulu malulu.

O le taua faasaga i le coccomycosis o le i le faasologa faasolosolo o laupapa ma le filogides: O le taimi muamua o le a tupu le pala, o le lona lua o le taimi o fugālaʻau, latalata i lona pito, o lona tolu o le 2-3 vaiaso pe a maeʻa le fuga (pe tusa ai ma le tulaga, pe afai o loʻo mumu pea lanu mumu i lau).

O ituaiga Tsarevna Felt, Ashinskaya Steppe ma Tamaris e puipuia mai lenei sasa.

O le faʻamaʻi o Monilias, o le mafuaʻaga o le solomycete fungus Monilia, na maua lona igoa lona lua - monilial burn - ona o le mea moni o lālā mamago e foliga tele i luga o laau o loʻo aʻafia ai.

Afai mo le tele o tausaga e te le amata tauina lenei faʻamaʻi, o le a faasolosolo ina faʻavaivaia ma mate le laau.

O le tausia lelei o le soifua maloloina ole lumanaʻi laau e le tatau ona avea ma tulaga o le filifilia o laau.

"Puipuiga" e aofia ai le filifilia o se nofoaga lelei mo le totoina, togafiti faʻatulafonoina o ogalaau ma lala ua faaleagaina ona o se gaioiga faʻapitoa, faʻapipiʻi faasolosolo o pale paleni.

Afai e le mafai ona puipuia le laau mai siama, ona tatau lea ona togafitia i le vave e mafai ai.

Mo lenei mea tele vaitau e tatau ona faia le gaosiga o fatu fomaʻi - muamua, i le taimi ma le maeʻa o le vaitau fuga.

E manino lava le maʻi (mago ma mamago) e tatau ona tipi lala, ma pe a teuteuina, e tatau ona puʻeina le 10 cm le vaega maloloina o le paranesi.

Ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona tupu i luga o laau vavalalata, togafitiga faʻamaʻi ma le teuteuina o lala e tatau ona faia. tau lava i le timu vevela.

O le mea lea, ina ia mafai ona fiafia atoatoa i le tofo o se tasi o cherie sili ona matagofie ma manogi, e tatau ona e faia le tele o taumafaiga. Ae le o le sukalati sukalati e aoga?

Matamata i se vitio aoga e uiga i tulaga e manaʻomia mo le fuaina o cherries? E faʻafefea ona puipuia siausi mai mea faʻamaʻi? O a ituaiga ituaiga faʻamaʻi pipisi?