Faatoaga

O meaʻai suamalie, maloloina ma le lelei le fualaau 'eseʻese uliuli "Dachnitsa"

E le mafai ona mafaufau i se togalaau i aso nei e leai currants, o lenei aganuʻu matagofie e fiafia tele i tagata - lelei, soifua maloloina, le lelei.

O ituaiga eseese e mafai ai ona filifili laau ma ni uiga taua muamua, ituaiga o currant currant e sili atu ma le lua selau, ma o lenei mea e mafai ai ona faamalieina soʻo se manaʻoga. O fua e sili ona fiafia i ai e mafai ona fiafia i le taumafanafana uma, pe afai e te pikiina ituaiga eseese o le taimi o le matutua.

O le a tatalaina le vaitau o le togiina Dachnitsa ituaiga.

Faamatalaga eseese Dachnitsa

Dachnitsa - currants uliuli o le vaitau o le seleselega o Iuni. O lana tama e lapopoa, suamalie, e matua vaivai lava, ma le manogi le lelei ma le paʻu mumu - o se mea manaia matagofie. E toetoe lava a leai ni aoga, lea e iloagofie ai mai le tele o ituaiga.

Saili po o fea ituaiga o fuamini uliuli e vave ona fai:
Fuga, Belarusian sweet.

O le togavao ua na o se vaaiga manaia - e maualalo, e aunoa ma le mafiafia ma e peiseai o le lanu e sili ona faʻalanu, o loʻo ufiufi i vine matagofie. Mo se tamai togavao, o se fualaau aina e fa i le lima kilokalama e na o se mea manaia lava.

Fruiting is stable and occurs in the third year after planting. O le tauina o Berry i le tele o faʻafiafiaga, e maua ai le avanoa e faʻaaoga ai fualaau faisua seia oʻo i le amataga o le tele o vaitau o vaitau. E ese le lelei o le tagata lava ia ma faʻalautele pe a pereopylenii faʻatasi ma vao vavalalata lata ane o isi ituaiga.

E faʻasaina e le laau ia malulu malulu, faʻasaʻo i paʻu manogi ma mite.

Tofiga

Blackcurrant Dachnitsa na maua mai i le auala o le faʻavasegaina i le va o fualaau o le Seedling Dove ma le Bredtorp i le All-Russian Scientific Research Institute o le Fausiaina o Fualaau Faʻatoʻaga ma le Institute of Institute of Horticulture of Siberia. M.A. Lisavenko.

Ata






Tausiga

Tuputupu ae

Afai e te manaʻo e faʻamautinoa i le tausisia o le fale na faʻatauina i le ituaiga o mea e manaʻomia, aua le faʻatau ni fatu mai se tagata faatau.

Currant manaia ona e faigofie lava ona faapalepale sina ata, o lenei uiga e mafai ai ona sili atu le faʻaaoga tatau o le togalaau togalaau.

E taua le totoina o currants i le va o vaovao o le lua mita, totoina o pu e tatau ona faia laiti, limasefulu i le limasefulu senetimita ma le loloto o le tolusefulu minute.

O le palapala e tatau ona saunia lelei, mo le sefulu po o le sefululima kilokalama o le humus o le a manaomia le lua selau limasefulu kalama o le superphosphate, fagafulu pe fasefulu-lima kalama o le potassium sulfate, ma ni suo pusa.

Sa tele le suasusu o le sapling, mulch le palapala, vave ona tipi le vao i ni lua pe tolu atigi. Talavou e le mafai e le togavao ona faʻamago ma faasusuina e tatau pe a manaʻomia, ave faʻamalosi vao ma tatala le palapala.

Teuteu

O le tele o currants "faʻataʻitaʻiga" faʻamatalaga tala. Black currant Dachnitsa O le vaomatua e puupuu ma e le faʻaalalauina, e tatau ona mafaufau i ai pe a faʻapipiʻi. O le faʻavaeina o le togavao e faʻataunuʻuina seia oʻo i le lima o tausaga o le ola o le laau; o tautotogo taitasi, o le tele o pupuʻu o lelei lelei o loʻo puipuia, o le mea lea, o le vao o le a aofia ai ni fuʻa o vaitausaga eseese.

Faatasi ai ma le faʻaeteete atili, o le teuteuina o le a manaʻomia ona aveese moli tuai, ma tuʻu ai se tuputupu aʻe talavou, faʻaleleia le gaosia o le sui, e aunoa ma le faʻaitiitia o gaʻo, tausia lelei le fale i le lelei. I se tasi nofoaga, ma le tausiga lelei, o le laau e mafai ona fuaina fua mo le sefululima tausaga.

Tofiga

Black currant "O le Fafine Resitala" faamatalaga o le toe gaosia.

Currants faʻaleleia e ala i vegetative aualaaʻo tausia uma uiga o le matua matua.

O le faigofie ma sili ona aoga o le toe gaosia e ala i le taoto, ona o le fesoʻotaʻiga ma le tina e le faʻavevesiina, o le aʻafiaina o meaʻai e mafai ai e le autalavou ona atiaʻe ma maua aʻa ma se faʻamautinoaga atoatoa o le manuia, o le fatuga o loʻo i ai le aʻafiaga o aʻafiaga ma se vaega malosi. I le tulaga o le aʻafia e ala i le taʻavale e le fetaui, e faʻaaoga lelei. fualaau matutua.

E vaevaeina i latou i le vavaeina o ni vaega o le sefululima senitimita ma totoina i se nofoaga na saunia muamua i le maualuga o le fasefululima tikeri, ma tuu ai le lua pe tolu tafe i luga o le eleele. Faʻaauau pea le tausiga lelei aʻafiaga, ma o le a oʻo i le tautotogo e sosoo ai ua latou saunia mo le tulaʻi i se nofoaga tumau.

Maʻi ma faʻamaʻi

Fualaau eseese Dachnitsa O loʻo i ai se teteʻe malosi i le paʻu palapala, faʻapea foi ma fatugaʻo, ae e le faʻapuupuuina le lisi oi latou o loʻo fia taumafa i au tupe faʻaalu. Fiafia mea e puipui ai o amataga o tautotogo toto fufulu i le vai inu ma le tele o vai inu i luga o le palapala i lalo o laau.

Currant e le o mafatia, o ituaiga uma o meaola faalafua e le o sauni mo le maualuga o le vevela. Suavai le vao i le vai inu e sili ona faigofie i le fesoasoani a le togavao masani e mafai ona susu.

I le tulaga e ui lava teteʻe i fatuga fatu, o loʻo maua pea le meaola (o le tele o pulupulu e lapoa tele) aʻo leʻi tupu aʻe ma pe a maeʻa ona totoina le laau ia Neoron, Actellic, Akarin, e filifili mai. O le faʻagasologa e tatau ona faʻatinoina e tusa ai ma faatonuga.

A o asiasia le vaomatua ma fualaau aina ua uma ona ola, ua matauina anufe na nofo i totonu o se laau lanumeamata lanumeamata. O le afi lenei, e sili atu, o lona anufe ma fua e faʻafefe ai, e tatau ona puipuia i le natura - o le toinaina o le eleele i lalo o le vavao ma le pulupuluina o le fua o le pala i mua o le fuga.

Laʻau vao lelei-teuteuina, malosi, fiafia i mata, ona vaʻaia ai ni okeni ese faʻapiopio, vaivai i laʻau laititi? Faʻamau i luga o lau tioata faʻataʻitaʻi ma nofo i totonu o lauʻau.

O vaovao ua afaina ua vave ona tipi ma susunuina, ma o le vao lava ia e felafoaʻiina ma Carbofos poo se iniseti e tutusa. Ma o le mea moni, aphid, e mafai ona e faʻafeinu, ae e le talafeagai, pe afai o loʻo ola nei pusi i lau togalaau - o le a vave ona latou toe faʻafoʻi mai la latou tlyafermy. Tau lava o faʻamoemoega uma o anufe eli i fafo ma sasaa suavai vai.

Currant Dachnitsa o le au fai togalaau fiafia mo le silia ma le sefulu tausaga talu ona amataina, o le eseese na faaalia uma ona lelei ma nofo mamao i tua atu o tuaoi o Siberia - o le nofoaga na maua ai ma o lona lauiloa o loo tupu i tausaga uma.