Faatoaga

Faletupe o le soifua maloloina ma le manuia - ituaiga o fuamini uliuli "Belarusian sweet"

E mafai ona maua lenei togavao i totonu o le togalaau i se manogi faapitoa ("currant" - i le tuai Rusia).

O lea matou te valaau ia te ia mo le tele o seneturi currants, faʻamaonia le lanu o fualaau aina i le uliuli, mumu ma le auro.

Black matou te filifilia: e tusa ai ma le tufatufaina masani, o aoga tulaga ese o vine, o le mea faʻamalolo o le mea moni o mea uma o le togavao.

Matou te le taofia le pikiina o fua mai laau totō vao, ae matou te faʻapitoa i vine varietal.

Itulagi o le fausiaina ma le faʻasologa o talaʻaga

O le masani masani o currante uliuli o konetineta uma o le Northern Hemisphere. Se mea fuamoa e naʻo le tasi le ituaiga o mea na fai ma sui, e pei o Europa, ma i se isi mea i isi uma ituaiga 149. E matua taua lava i le tele o vine vao - Siberia, le Far East ma Amerika i Matu.

Galuega autu o se tamaloa sa galue i le fuaina o fualaau aina uliuli talu mai le seneturi lona 16, ua tele fualaau aina nai lo le natura ma tuuina atu i le toto fou le ola-tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua.

O le mea lea, o togavao faʻatoʻaga ma e oʻo mai lava i lenei aso o loʻo aofia ai i le faagasologa o le sopoia, tuʻuina atu uiga uiga ese e pei o le "Belarusian Sweet".

I le fausiaina o lenei ituaiga, na faʻaaoga ai e le au faʻatoʻaga o le National Institute of Critical Studies of Belarus se auala faʻapitoa o le sopoia o iniseti.

Latou te avea o se faʻavae faʻapitoa 2-4D poʻo le 2-6D, i le gafa lea e aʻafia ai le ituaiga o ituaiga tagata Europa lauiloa ma filifili filifilia mai Siberia ma Far East.

10 tausaga o suʻega eseese na pasia e varietal ina ia mafai ona ulu atu i totonu o le Setete Setete i le 1979 e pei ona fautuaina mo le galueaina i totonu o eria e 10 o le Rusia.

I aso nei, o se tulaga ua faamaonia, faatuatuaina "Belarusian suamalie" - o se togalaau e sili ona taua i togalaau faʻanatura ma fanua tumaoti o le 45 itulagi o Rusia. E lauiloa o le ituaiga o ituaiga o nei meaola mo le sone o Non-Chernozem.

Peitai, o ituaiga eseese e pei o Bagheera, Gulliver, Venus, Dachnitsa, Valovaya ma Dobrynya e tele lava ina maua i totonu o togalaau o lenei eria.

20 vine curranti uliuli i taumafa i aso taitasi - aso masani o tatou tino i le acorbic acid.

Ata






Faʻamatalaga o le Belarusian Tanu fuamalie

Black currant "Belarusian sweet" faʻamatalaga. O le saʻo le aiga goisiberry, laufanua, laau toto. I le natura, e fiafia i vaomatua vaeluaina, vanu ma vaitafe. Tuputupu ae na o ia poʻo i totonu o nuʻu.

O le mea moni, o nei masani e tasi o uiga ia o le eseese. "Belarusian suamalie":

  • alofa i le malamalama, ae le matamuli ese mai le penumbra;
  • sili atu le suavai, ma tupu lelei i luga o loams;
  • fefe i le vevela o suiga o le vevela i le fua o le fugalaau ma e le faʻafefeina le faʻaleleia o vai.

I totonu o le paolo, e mafai e le laau ona taofi le fualaau aina, ma i le mea e lata ane i luga o le eleele e piki ai le ipu ele.

  1. Laʻau e tusa ai ma le maualuga, e mafua mai i le malosi (e oo atu i le 1.2 m), e tusa ai ma le faataapeapeina o tipu - faasalalauina lautele (oʻo atu i le 1, 2 m).

    O le fomu ua lapotopoto, ua avea o se fausaga mamana mamana ma ni laau saʻo.

    E faʻateleina tausaga taʻitasi mai le faʻavae ma ni aʻa fou o le basal, lea i le tausaga ua amata ona paranesi, ma a mavae le 3 tausaga - fua mai.

    Latou te faia le selu o se togavao, lea pe a maeʻa le 8 tausaga na leiloa lona gaosiga muamua. E seleseleina le tele o pine i luga o le taimi, ma o le laau tuai, lea e 15 tausaga le matutua, ua suia i se mea fou.

  2. Faʻaʻau aʻa i luga o le eleele i le 30-senetimita o le palapala, ae o se tagata matua e mafai ona maua aʻa malolosi (e oʻo i le 2 m). O le mea lea, e taua tele pe a totoina e amanaʻia le loloto o le vai.
  3. Fualaau aina o loʻo faʻatusalia e 4 ituaiga (faʻafefiloi, fua, bouquet, colla). E ese foi lanu i le lanu: o nisi oi latou o le lanu o le natura - i le lautele o le lanu mumu lanu mumu, e faalagolago i le siosiomaga oona.

    Tele i totonu o le mafiafia - enaena, sina laititi. O pupu fou taitasi e tolu tupuga o laufanua ma e na o le 2 (pito i luga) fua o fualaau.

  4. Fatuga i tulaga o galuega tauave latou te tuʻuina atu: moe, tuputupu aʻe ma le fugalaau. I vaʻaiga eseese, o laʻau eseese e eseese lanu, lapoa ma foliga. O aʻafiaga tuputupu aʻe e maua ai le tuputupu aʻe o lau, alalaʻau - fualaau 'aina. O momoe - faatalitali i apaau, i le tulaga o tulaga ogaoga mo le laau.
  5. Lea - lanumeamata lanumeamata (laʻitiiti ma mumu i pito o lālā) ia i ai se faʻatulagaga e 3-blade ma se pulou ogatotonu malosi. O le pito i luga o le 'apa laulau' oloʻese, mimiti, vaʻai le nifo. Sue ese - lanu violē, umi.
  6. Fugalaau - faʻaleleia e le tagata lava ia, lea e fuafua i le fua o le tele o sima ma le koluma. Le lanu ua lanu samasama lanumeamata, o fugalaau e pei o se logo laiti, ma ni pi se 5, ua faaputuputu i se pulumu, lea e mafai ona tatala ai fugalaau ma tumutumu i le taimi e tasi. O le fuga e le tupu i le taimi lava e tasi, ae faasolosolo mai: mai le pito i lalo e oo i le pito o le pulumu.
  7. Fusifaia i le faagasologa o le fuga, i le vaitaimi o foliga mai o le ovary maua mai le tele e oʻo atu i le 7 cm (3-6 fua). O fua o le suamalie e tutusa ma le fugalaau, tumau. Lulu lalaga, tautau, o nisi taimi e tuufaatasia i fuifui.
  8. Berry - lapotopoto, manogi, e le faʻavasegaina, i laʻasaga eseese o le tuputupu ae suiga lanu mai le lanu meamata i le lanu uliuli ma le paauli; o le paʻu e manaia, o mea manogi e aofia ai vailaau - mai le vaega o flavanoids; e taitasi le mamafa e tusa ma le 1.6 kalama. e oʻo atu i le 37 fatu.

    O le maualuga o le vitamini "C" e maua ai le fua o se manogi suamalie suamalie. O le togi i luga o fualaau aina e mafua ai le sasaaina.

  9. Tuʻu atu ituaiga - e oo atu i le 5 kilokalama mai se togavao pe 12 t / ha (i le gaosiga o galuega). O le gaosiga o oloa e foliga mai e maualuga i luga o le 4-5 tausaga, sosoo ai ma le faʻamalosia (e oo i le 12 tausaga).

    O le maualuga o le gaosiga o le vao o loʻo matauina i le 6-8 tausaga. E oo lava i tulaga le lelei i le taimi o le fugalaau e le afaina ai le fua.

E pei ona fai mai, o le tofo o lenei fualaau lelei e lelei, lea e mafai ai ona faia ni siamu lelei, mo se faataitaiga, faatasi ai ma ituaiga o apu o le aano: Yellow Sugar, Korobovka, Red Hill, Papirovka, Dachny.

O le le tutusa o le fua o vine i le pulumu e tau atu i se eseesega o le fua, lea e aafia ai le faatinoga. O le vailaʻau e vaivai tele le faʻaogaina o ni manua.

Matua taua Belarusian ituaiga fuamoa uliuli:

  • vave ulu atu i le taimi e fua ai fua (mo le 2 tausaga o le olaga o le seedling);
  • gafatia i le faʻamalosia o le tagata lava ia ma le sili atu i le 72%;
  • faʻateleina fua o fua taʻitasi;
  • amataga vave (i le ogatotonu o Iulai);
  • sili atu le lelei o tagata faatau o vine;
  • faaaogaina masani;
  • mea faigata o le taumalulu;
  • tetee atu i faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻaleaga mea;
  • toe gaosia manuia e ala i le faapipii.
Ina ia faʻaleleia le gaosia ma maua mai vine tetele, latou te faʻaaogaina le aafiaga o le filopalapala, lea e totoina ai currants uliuli i vaega o ituaiga varietal eseese.

Faaaogaina o vine

Talu ai o le Belarusian Sweet o se ituaiga lautele, e mafai ona faʻaaogaina e pei ona taʻua i lalo:

  • mo togafitiga togafitiga, i le televitamin sauniuniga (vine, tumutumu, laulaʻau) ma oitema anti-inflammatory, e faavae i luga o le gamma-linolenic acid o loo i totonu o fatu;
  • mo mea teuteu, e avea o se elemene o le mamanu;
  • o se gaosiga o le meli suamalie (30kg / ha);
  • e avea o se meaʻai (tea, kvass, sau sau) ma mea manogi mo le suʻeina;
  • e avea o se elemene o meaai (glucose-faʻaitiitia o salati);
  • e pei o ni mea e le aoga mo le gaosia o meainu ma mea e gaosia ai: sua, compotes, suauu, keluʻu, meaʻai, vine, suamalie, yogurt, jams, jams, jellies, pastila, fuga mo pies ma sweets;
  • e avea o se oloa o le vave faʻavelaina ma le faʻasaoina o le tofo o vine ola.
O le curranto Black e tumau pea lona aoga aoga uma e le gata i le faagasologa o le malulu, ae faapena foi i soo se ituaiga o gaioiga mo sauniuniga i fale.

E lelei tele i fuamini mumu, e pei o ituaiga: Andreichenko, Natalie, Jam, Pele.

Tausiga

O mea e tatau ona e iloa "Belarusian suamalie" tuputupu ae ma fua mai i lau togalaau.

  1. Filifilia le nofoaga saʻo:
    • tapunia i matagi malolosi;
    • ma le malamalama atoatoa;
    • puipuia mai le vaipuna i le taimi o le liusua o le kiona;
    • aveese mai le eleele;
    • eleʻele eleʻele e le maualuga atu nai lo pH7.
  2. Faʻaleleia seʻia oo i le ogatotonu o Oketopa, aloese mai le faʻafeiloaʻiga mulimuli ane.
  3. Foafoaga i faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia o tuutuuga mo le faʻatonu (i totonu o le ituaiga) ma le koluse (faatasi ai ma isi ituaiga) eleʻele. I le taimi lava e tasi, o le mamao i le va o vao e tatau ona tumau i le itiiti ifo i le 1.5 mita.
  4. Ina ia faʻafouina pea le togavao ona o le faʻaaogaina o pusi basal, sa muaʻi totoina i le eleele i le maualuga o le 45mo, ina ia maua ai i le tuputupu ae le mea e liliu ai.
  5. Faatasi ai ma le fesoasoani o le fufuluina o le tautotogo e mafai ona fesoasoani tele i le laau e toe faʻaleleia pe a uma le taumalulu, ma tuu ai le 10-12 togi o tausaga eseese.
  6. Faʻasusu soo - 10 lita i lalo o le togavao.
  7. O le faʻamalo e tatau ona muamua i le faʻasaina.
  8. O le veleina e talafeagai foi mo currants.
  9. 2 taimi i le vaitau o fua o le taimi e sili atu ona faʻavasegaina i se vaifofo o le copper sulphate.
  10. O le sauniuni o le vao mo le taumalulu, e tatau ona e aveese uma laʻau mago ma se maea malosi e toso ese ai le vao i le vaega basal.

I le malulu sili ona mataga, i le ogatotonu o le taumalulu ua fautuaina vai le laau ma le eleele i lalo ifo o le vai inu. O ia togafitiga faʻafitauli e faʻaleleia ai le atoaga o le pulumu ma le tele o vine.

E tusa ai ma faamaʻi, matou te fautua atu ina ia e faamasani i maʻi sili ona taatele o fualaau faʻatoʻaga lea e tusia ai tusiga auiliili i luga o la matou upega tafaʻilagi: anthracnose, chlorosis, bacteriosis, oidium ma le paʻu, ma le //selo.guru/ptitsa/bolezni-p/gribkovye/parsha .html, lapisi, vevela siama ma le kanesa siama, rubella.

Laʻau uliuli "Belarusian sweet" - o se oa taua o le soifua maloloina ma faamanuiaga i totonu o se tasi laau. Lui i se laina - manumalo i le seleselega.