Fua o le gaosiga

Tuputupuina o le Adenium le lelei mai fatu i le fale ma fautuaga mo le toe gaosia

E le faigata le paʻu i le alofa i le pule. I lalo o tulaga lelei fiafia fiafia ¾ tausaga, faʻatupulaʻia le vave, le lelei i le tausiga (faʻataʻitaʻiga, Adenium obese).

Mo i latou e fiafia i fugalaau ei ai foliga matagofie, e maua ai avanoa e ola ai toetoe lava moni moni i se taimi poto ma le poto.

Adenium o le a faʻaalia uma ona lelei i soʻo se tasi e mafai ona tuʻuina atu i le laau sina malamalama, ma o le a le ufitia le puipuiga mai le malulu.

Tulaga tuputupu ae

E faapefea ona tupu?

Adenium ua tupu i fatu, tipi, lafoaʻiina, metotia o le faapipii i luga o le faavae o le oleander poo le ituaiga o laau.
Faʻavae o le galue manuia i le fale o fuʻa laiti o Adenium o:

  • Le malosi e maua ai se mafanafana mafanafana;
  • Lava le malamalama;
  • Le taimi aupito sili ona lelei o le ao (12 itula);
  • Totoina o le suāsusu;
  • Malae vaalele;
  • Le i ai o se alavai faʻavaivai;
  • Vaʻa faʻavaivai i totonu o le ulo.

Eleele

Tolu ni filifiliga palapala mo faʻalauiloa:

  1. Peat from cocon (3 h.), Vermiculite (1 h), Humus (1 h.), Foam plastic (2 h.), Peel mai le fatu oneone (1 h.), Peti maa mafiafia (1 h.).
  2. Vaega ninii vaivai o maa paʻu po o mea talitutusa (8 h.), Pao paʻu (1 h.), Falaʻau vela (1 h.).
  3. Loto sauni mo le cacti.

Filifilia o ipu

Ituaiga, tele o fugalaau:

  • Mea Lave e le afaina ai le atinaʻeina o tupe faʻaalu.
  • O vaʻa e tatau ona i ai alavai.
  • Seʻi vagana ua tolu tausaga le matutua, o kopi taʻitasi sili atu ona totoina i tausaga taʻitasi, filifilia sina lapotopoto, vailaau loloto loloto.
  • I le faʻatusatusaga, e mafai ona e auai i le tuʻuina atu o se foliga manaia, e oso aʻe i luga o aʻa o le eleele.
  • O laau matutua e mafai ona teuina i lautele, tamai vases.

Lafoaʻi ma faʻamafa

Temuga mafanafana mo le fale ma fafaga:

  • Summer: i le 23-38 С ° (faʻaleleia o laulaʻau i aso vevela, faʻafefeteina o le suāsusu i le taimi lava e tafe ai le palapala pe a maeʻa le susu mulimuli, faʻamautu i aso uma i aso pe a vevela ma vevela i le uati).
  • Winter: i le 13-18 i le ° (faʻaleagaina le suālaʻau pe'ā iloa le faʻaitiitia o le mea e mafai ona maua i le pito i lalo o le ogalaau), i le 10-13 ° C (faʻafefeteina e tatau ona faʻaititia i se tulaga maualalo, a leai o le a pala le aʻa).

Totoina mai fatu (lūlū tulafono)

E iai fatu fatu a Adenium puupuu le olaga tautua - A maeʻa le faʻatauina o mea totō, aua nei faʻamaʻaina i le germination. O le taimi aupito sili ona lelei o le totoina o fatu eletise: mai ia Aperila e oo i le faaiuga o Aukuso.

O le taumafaiga e manaʻomia e ola ai fualaau o Adenium e totogi i le mauaina o faʻataʻitaʻiga i luga o le vevesi.

Mo Adenium, o le tuputupu ae mai fatu i le fale e amata i muai sauniuni ma le palapalae aofia ai le oneone, otaota paʻu o le malala ma verimkulita.

E mafai ona sui le vaega mulimuli ma ni fasi iliili vaevaega, faʻataʻitaʻiina i le vai inu poʻo le 20 minute mulimuli ane i totonu o se ogaumu mumu mumu mo le faʻapalapalaina.

Aʻo leʻi tuʻuina fatu i le eleele e mafai ona ia manaʻomia ia le itiiti ifo i le 12 itula i se nofoaga mafanafana, ina ia maua ai se mafanafana lelei o le faʻafefiloi palapala.

O le lūlūina o fatu mo le afa itula i se faʻamafanafana mafanafana o le paluga faʻasalalau i le vai o le a faaitiitia ai le ono mafai ona atinaʻe le maʻi afaina o Adenium

O le tufatufaina o fatu i luga o le eleele i totonu o togalaau po o mea papaʻu, e totoina Adenium māmā, ma faʻafefeteina ile eleele. Ae le sili atu le mamafa nai lo le 3-4 mm. Fale puipui e ufiufi i paʻu palasitika e faia ai ni lauʻeleʻele.

O pusa o fatu e tatau ona teu mafanafana i le uati.

E matua manaomia lava le vevela ma totonu o le ulo e le i lalo ifo o le 32 ° C.

E sili atu maualalo maualalo (pito i lalo o le 22 ° C) o le a faateleina ai le lamatiaga pala i totonu o fatu ma lo latou maliliu mulimuli ane, na faatuai ai le faagasologa o le faasaoina o tagata sao.

I lalo o tulaga lelei totogo i fafo i le 3-7 aso. Ae ui i lea, o nisi fatu e mafai ona faʻateleina le tolu taimi le umi.

O totogo talavou e tosoina i le vai mafanafana ao susulu le eleele ile itu, ea faalua i le aso.

Faʻamasinoga

I le faaiuga o le lua masina mai le aso o le fugaina o fatu, ua saunia le talavou mo le gafa. Afai e lava le avanoa i totonu o le tane, ma o laulaau e lanu meamata, "fiafia", latou te ola malosi ma aoina le voluma i le "puimanava", ona e mafai ona teuina i le moega umi.

Seeds Adenium, ata

Totoina o fatu laau

E totōina laau totō e mafai ona i totonu o se atigi pusa faʻatasi ma le eleele e tasi e pei ona i totonu o le kiona. E le afaina i le laau ma le suiga o le eleele i luga o le fale teu oloa mo cacti.

O le tuʻuina atu o le fatuina o Adenium faatasi ma se faʻapipiʻi o le eleele i se mea fou susu fou, o le mea muamua lava e leai se mea e faʻavaivai ai muamua i totonu o le vaiaso.

E oo lava i le totoina e ala i le faʻaaogaina o meaʻai popoleO le mea lea, e tatau ona e tausia le fesoasoani o le uati mo le vevela lelei i tafatafa o le fagafao, e faʻaumatia ai le avega mamafa i luga o ia.

E faʻafefea ona totoina Adenium fatu?

O fatu maloloina e mafai ona amata ula. mai le aso lona tolu talu ona toto. Muamua, o se matau e oso ese mai le eleele. O se vavalalata saʻo e foliga mai o se mea eleelea, foliga lanu meamata lanu meamata ma se pea o laulaau laiti i luga.

A o tuputupu aʻe Adenium mai le fatu, o afea o le a fuga ai?

O le lanu o fugalaau atonu e ese mai le uiga o tumutumu o le matua matua, ona o uiga masani e le masani ona auina atu i fatu. Uluaʻi pulupulu e aliali mai i luga o se lua tausaga, fa tausagape afai e tuuina atu ia te ia le tausiga lelei.

Laʻau

Faamanuiaga:

  • E mafai ona faʻamamafa se 'auʻau faʻamaʻi i le fuga i le tausaga a sau.
  • O le laau o le a avea ma ufiufi o matua ma tausia le lanu ma foliga o fugalaau.

Faʻafitauli:

  • O aʻa e fai aʻa e le o taimi uma.
  • I faʻamatalaga faʻapena e tupu aʻe mai le oti, o nisi taimi faigata ona fai se pusa volumetric faateleina le teuteuga.

O mea mo le faapipiiina o siaki eletise maua pe a uma ona teu le vao matua. E sili atu le talafeagai le ave o mea mai le laau i le amataga o le taumafanafana, pe a uma ona tuʻuina se mafanafana o le tau - o le malamalama lelei ma se mafanafana mafanafana e faateleina le pasene o aʻafiaga totō.

E mafai ona soʻosoʻo umi le afaina, ae sili atu le faigofie 12 to 15-centimita "laau" e mauaa ma ni nai laulaau.

E le o mea uma O faʻamatalaga mo le vave amataina e mafai ona faʻaaogaina mo faʻasalaga. O le mea lea, e sili atu le tuʻuina atu o le tipi e matutu i le ea. 30 minuteona taofi malie lea i totonu o le eleele centimita 5 lolotoona sosoo ai lea aofia ai le gafatia mai le polethylene eletise, se ipu tioata afa-lita, se fagu tioata.

Tulaga taua o tausiga aʻafiaina o aʻa:

  • O le eleele (2 vaega o le perlite ma le 1 vaega o le vermiculite po o le 2 vaega o le oneone mama, 2 vaega o le sphagnum, 1 le vaega o le perlite) e tatau ona matua susu, ae le susu;
  • O le laau e tatau ona maua i le vevela (25-35 ° C) ma le malamalama;
  • Faʻaaogaina ma le faʻavaivai o soʻo se fofo ma mea e faʻamalosi ai. le mafai.

Faʻaleleia e ala i le tipi i le vai

Siʻitia le aʻa i le vavaeina o le eletene - mama tele.

Ma se avanoa e 50-70% o se lala tipi e ono amata ona pala.

Ae i nisi o fugalaau fugalaau, o loʻo maua ai pea aʻa i lenei auala o le germination.

Lueina

E faapefea ona aʻafia Adenium? Mo aʻafiaga e manaʻomia mai le faʻasalaga i le tolu. O le aʻa o lala, vavae ese mai le vao ma toto i le eleele i le vevela o le tau.

Afai o le faʻatinoga e faia i le amataga o le tautotogo po o le maeʻa o le tautotogo, i tua o se faleafi faapitoa, ona i lalo o se fagu e tilotilo e te manaʻomia salalau le fala i le galuega faʻavevela. Tuʻu saʻo le pusa i luga o le laina o le faʻamafanafana i tafatafa o le faamalama.

Vaʻaia

Folalaau e maua auala e lua tui puipui:

  • Flat (fola).
  • V-foliga.

E ono mafai ona fai muamua le tui tui muamua sili atu le lelei ma itiiti ifo le faʻaleaga mo le laau.

Talu mai:

  • leai se mea e tatau ona vaevae ai le fasi fanua i luga o le matua matua;
  • o le sulu lava ia e le lua, ae tasi le oti (faʻamafola);
  • 'otiʻoti faʻamalosi i le faʻatau.

I se faaopoopoga, o le nofoaga o le faapipiiina o ata e sili atu lona matagofie, faatasi ai ma lona fesoasoani i luga o le "tasi" e mafai ona e totoina ni mea e vavae ese ai mai vao eseese.

Mo le vali lauiloa V-foliga mai le rootstock aveese le vaega apical. O le toega o totoe o loʻo pipii, ma o se sauniuni na saunia talu ai nei ua faʻaofiina i totonu o le mea na tupu, o le pito pito i lalo e tipi ese mai itu e lua.

O le nofoaga o tui puipui e faʻamalosiina i le faʻapipiiina o ie, ie, palasitika. Aveese le mea o loʻo faʻaaogaina pe a maeʻa le faʻamalosia o le inoculum.

Tulaga faʻatagaina mo se faʻamaoniga manuia i soo se auala:

  • rootstock ma le sulu e tatau ona maloloina;
  • i luga o le sulu e tatau ona le itiiti ifo tasi fatu fatu ola;
  • fuga laau ma laau, lea na maua ai le tipi, a tatau ia tuputupu aʻe;
  • E tatau ona faia le faʻaaogaina o mata vailaʻau faʻamaʻi;
  • E tatau ona i ai i totonu le laau toto i tulaga lelei;
  • e tatau ona tumau le vaeluaga leai se mea.

Mo se faapipii laugatasi:

  • Vetka oloa e tatau ona lapoa lautelenai lo le faapipii (pe tutusa).
  • Faʻafesoʻotaʻi pito o le laau saʻo le tipi.
  • A maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi lelei le lala o loʻo faia afifiina i le polyethylene, ona faʻamautuina loa lea, faʻaaogaina le mea faapipii, faʻamau eletise.

O le a le taimi e amata ai ona fulafula ile tui?

Folauga varietal adeniums ma tui puipui i nai masina.

Adenium o se laau "faafetai" tele. Mo se tausiga faigofie ma le mafanafana, e le gata i le loto faafetai ma le moni tele, ae o le a ia mautinoa lava le faafetai mo lona ulu tele. Ma o le a faʻatagaina e le au faifaatoaga poto masani pulupulu o lanu eseese i luga o le laʻau e tasi.