Fua o le gaosiga

Sugar palm Gomuti - se malo malolo i totonu o lou fale!

Gomuchi (Sugar palm) - O se laau toto i le itu i matu o le Vasa Initia.

E talitonuina o le amataga na tupu ai na o le motu o Malay, mai le mea na faalautele ai le faafetai i tagata.

Faamatalaga lautele

Pe a faatusatusa i isi ituaiga o pama, e leai se maualuga o le ogalaau a Gomuti, ma maualuga le maualuga mai le 10 i le 20 mita iloiloina le fuainumera.

Lea o pama e pei o fulufulu o se manulele lapoa, e oo atu i le tasi ma le afa mita le lautele ma e oo atu i le sefulu mita le umi.

I tulaga o faamanuiaga i tagataPaʻu o se punaoa sili ona tamaoaiga o mea eseese mea masani. O le mafuaaga autu mo le tele o le totoina o lenei laau o le aveeseina mai o le suka mai le suavai o mea leaga. E tusa ma le tasi vaelima o le aofaiga atoa o le suka o le suka, lea e maua mai i le vavave o le vai.

Vaʻai faalemafaufau: mai le tasi hectare o le pama laau, o le suka o le suka e oʻo atu i le 10 tone!

O na laau e le lava le suavai, faaaoga i se isi mea. Ua vavae i lalo, ma ua lafoina fafie ma lau laʻau mo le toe gaosia.

E faʻatagaina le fafie fale ma fausiaina fale. Ole laupepa malosi i le malosi e tetee ai le pala i le vai e faʻaaogaina i le gaosia o faʻamalosi mo fesoʻotaiga i lalo o le sami (laina, paipa) ma le fausiaina o alalaupapa, faʻatautau faʻatasi ma i latou. E lalaga foʻi e le fiva ia upega fagota, ato ma isi mea o le fale.

Ata

Ata o suka ma ona fua.

Fua ma la latou talosaga

O fua o le pama ua i ai Gomuti e tusa ma le 7 cm le lautele ma pei o apu, o le mea lea o le a suia ai o latou igoa - aisa aisa. I totonu o se tulaga matua, o latou lanu lanu enaena, ma o le lanu o "apples" tumu o se paluga o le lanu uliuli ma le samasama.

Faiga Fua tumu i meaʻai! Vitamini A, C, ma B. O se numera tele e aofia ai elemene potassium, zinc, iron, phosphorus, ma le tele o isi. O fua o fua e maua ai le faʻasaʻoina o le nofoa, faʻamaonia le paleni o suka i totonu o le toto, faʻaleleia le faʻalaumalie. Ona o nei mea aoga aoga, o fua e fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata ei ai faafitauli faʻaogalua ma fafine maʻitaga.

E le gata i lea, ona o lona tulaga ofoofogia, o "aisa aisa" e matua aveesea ai le fia inu, faapea foi ma se mea lelei tele mo le aveesea o le mamafa o le mamafa.

Tausiga

Muamua lava, e taua le manatuaina o le pama o le suka o se fale vevela, ma o le mea lea e le fiafia i le malulu. O le mea lea, e tatau ona tuu i totonu o le potu ina ia tafe saʻo ai le ea. I le taimi lava e tasi, e le mafai foi ona tuʻuina le pama i tafatafa o masini faʻavevela, talu ai ona faʻamago le malosi o le ea, lea e faʻaleagaina ai se fale vevela.

Ia mautinoa le lava o le susu E fautuaina e tautau ni ie susu poʻo solo i autafa o le laau o le a faʻafefe ai le ea. Lafoaia laulaʻau ma fafaga e tatau ona masani. Ae leai se tulaga e le mafai ona faatumuina aʻa! I le avanoa tapuni o le ulo, ma le le lava o le ea i totonu o le palapala, e mafai ona mafua ai le pala o aʻa ma le oti o le laau.

Talu ai ona o le natura, o lenei ituaiga o pama e maualuga lona maualuga ma ua natia i lalo o le paolo o uso matutua i le ao, o le susulu o le la e mafai ona tupu ai le toto. O le nofoaga mo le palm o le Gomuchi e tatau ona filifilia i se auala e pa'ū tele i ai. faʻataʻitaʻiga (faʻaalia) malamalama o le la.

Laʻei pito sili o pama e iai mea manogi lelei e tatau ona i ai i le taumafanafana, i le taimi e sili ona aoga mo le fale. E leai ni manaʻoga faʻapitoa mo laei;

Maʻi ma faʻamaʻi

O pama gaʻo i totonu o le potu e toetoe lava a le matautia, aʻo faʻamaʻi pipisi e ono afaina ai.

O faʻamaʻi tele o le iniseti o iniseti, pusi miti ma mealybugs.

Shchitovka e foliga mai o le tuputupu ae enaena i luga o au. O le fufuluina o le sap mai le laau, latou te mafua ai ona paʻu lau ma lau. E faigofie lava ona faʻaumatia - ia lava le fufuluina o le mea na afaina i luga o le vai mama ma togafitia i se vaivaiga vaivai o soo se vailaau faʻasaina.

Faʻaaliga siaki e masani ona fesoʻotai ma le le lava o le vaʻalele ma le gaosiga o laʻau leaga. O le i ai o le meaʻai i luga o le fugalaau paʻepaʻe i luga o le laʻau o loʻo faʻaalia. O le siaki e faʻaalia i le auala e tasi e pei o le scythe. Ae ui i lea, i lona tulaga e sili atu ona faigofie le puipuia o le parasi mai le aliali mai, mataʻituina ma le totoa le puleaina o le malo.

Mealybug aafia ai le laau atoa - mai le aʻa i le laulaau. Afai e amata ona paʻu laulaau, mago ma pau - o le galuega lenei a le anufe. E faigofie foi ona aumaia, e lelei tele le faʻaaogaina o le laau atoa ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete.

O le mea lautele, o le sili ona lamatia i le pama i le fale e le o le parasite, ae o le tagata e leai se tausiga, o ia o le a galo le vai / fufuluina / faaopoopo le gaʻo i le taimi. Faʻasalaga lelei, e leai ni faafitauli e tatau ona tulai mai.

Faaiuga

O le laau o le suga o se fale matagofie fale. Faʻatasia lava le lelei ma le agaga o vaomatua vaomatua, e lelei mo i latou oe mananao e maua se laau tele.