Faʻatoʻa totoina laau toto

Faʻafefea ona tausia le tii

Tea rose - O se tasi lea o fatuga o ituaiga Saina eseese. O nisi taimi e mafai ai ona taʻua lenei laau o le "paʻu manogi".

O le la rose e mo le vasega o faʻataʻitaʻiga, o le poloaiga a Rosaceae, le aiga o le piniki, o le ituaiga o rose vao.

Totoina o lauti tipolo i luga o le saite

O lea, po o le lili manogi ua leva ona avea ma tagata sili ona fiafia i tagata o loʻo galulue i faʻatoʻaga. O le tele o lauti tiiti ua ola i luga o le ituaiga o lanu e sili ona mataʻina i le numera o lanu ma ituaiga. Ae ui i lea, ina ia lelei le lauti e faʻafiafia ai lona matagofie, e manaʻomia e ia le talafeagai lelei ma le tausiga.

Taimi sili ona lelei ma le filifilia o nofoaga e tulaʻi mai ai

Pe a filifilia se nofoaga o le a totoina ai le lauti, aua le faalagolago i le na o le uiga matagofie. Mo fugalaau lelei e manaʻomia se nofoaga lelei lea o le a puipuia mai le matagi malulu. O le la e taua mo le rosa, aua e tatau ona tatala le nofoaga, ma o le nofoaga o laau lata ane e mafai.

E taua! Filifili se nofoaga, mafaufau i le mafai ona fausia se lagolago mo le vao. O le ae manaomia foi le fausiaina o se malulu malulu mo le rosa..

O le taimi sili ona lelei mo le totoina o le autumn, ae ao le i amata le malulu. Afai e te totoina se rosa i le amataga o le tautoulu, ona mafai lea ona maua aʻa i le maeʻaeʻa ma malosi atili, toso, ma i le amataga o le taumafanafana e sosoo ai - fuga. I le tautotogo e totōina ai se ti o le tihi e matautia. Talu ai ona o matagi, o pupu muamua o le tea ua mafai ona mate.

Sola ma ona faʻalaʻau aʻo lei totoina

Mo le tuputupu ae lelei ma le fugalaau, e manaʻomia e le rosa se mea e faʻaleleia lelei le loam, lea e tatau ona faʻamalolo, ma e tatau foi ona faʻaleleia le nofoaga. Afai o le vaega o sina oneone itiiti, e manaʻomia ona faʻaopopo i le totoina o le faʻafefiloi o le omea mama, humus ma turf.

E te iloa? Ua faʻamaonia o le malosi o le manogi e ese mai le lanu mūmū e tupu aʻe i luga o eleele e mamafa tele..

Afai e latalata le vai i le eleele, ona tatau ai lea mo roses e tatau ona faia se maualuga.

Tuai, ma o le mea e sili ona taua, o le fesuiaiga talafeagai o le eleele o le a mafai ai ona fuga lelei le rosa ma atiae lelei. A o le totoina, e tatau ona e eli se 30 cm loloto.

Faatumu le olo ua uma ona eli palapala fuālaʻau, e aofia ai se pakete otaota ma se ipu uʻamea (maualuga mo le 1 sikuea mita). A maeʻa lena, ia totoina lelei le eleele. E mafai ona e faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamalosi o le a maua ai le malosi i lau togavao.

E taua! O le la rose e manaʻomia le susu i taimi uma..

Faʻamasinoga faʻaleleia

Aʻo lei totoina, e tatau ona e sosolo aʻa o le tihi i le vai manino mo le umi itula. A uma lena, ia saunia se lua mo le totoina. Mo rosa, o le ae manaʻomia se lua, o le loloto e tutusa ma le umi o aʻa, ma le lautele e tusa ma le 30 cm.

A o lei totoina, o le rhizome o se rosa ua totoina i se vaifofo o le omea, o le sua ma le vai. O lenei mea o le a fesoasoani i le laau e faigofie ona faʻafetaui i tulaga tau le siosiomaga, ma o le a vave ona aʻa le rose. A maeʻa le totoina o le fatu mo le totoina o rosa ua faʻaaogaina mo lona faʻamoemoe faamoemoeina, ufiufi i le eleele ma fai ai se tamai fale siʻi.

O le a fesoasoani lea e le aʻafia aʻa o le rosa pe a maeʻa le eleele. A uma ona totō, faʻafefe le vai i luga o le vao ma aua nei galo e faaputu le palapala.

Tausia le tii

Aua o le tii i totonu o le togalaau e atiina ae masani ma faamolemole mata mo se taimi umi, e manaʻomia le tausiga lelei.

Tulaga faʻatau

O le tihi e fiafia tele i le vai, ae toaitiiti e iloa le auala e faʻafeinu ai le lauti. E tatau ona faʻafefe i le vaiaso i le tele o vai. Ole vai e le tatau ona aofia ai le lime ma e matua faigata. Ona o le vai eleelea, e mafai ai ona oti le rosa. E sili atu le faʻaaogaina o vaeluaga poʻo le timu.

Afai o le rosa e leai se vai, o lona uiga o le a faasolosolo malie le paʻu, o le fugalaau o le a le manaia, ma o le manogi e sau mai fugalaau o le a le mauoa ma malolosi. I le taimi lava e uma ai le faʻamamaina, mulch le palapala ina ia maua ai le aʻa i le okesene.

Tea Rose Fertilizer

O le faʻaalia mai o fugalaau totogo e faʻatatau tonu i le tele ma le maualuga o le faʻamaʻi. O nisi ituaiga e leai se fugalaau o le a le mafai ona fuga. O fualaau faʻapitoa mo laʻau tihi e tatau ona aofia ai le potassium, magnesium ma le phosphorus.

O le pito muamua pito i luga o le laʻau e tatau ona faia i le faʻamaʻi faʻamalosi, o le lona lua faʻatasi ai ma fugalaʻau o loʻo i ai le potassium, ma o mea uma e totoe e tatau ona vaeluaina i le va o minerale ma meaola. Ae maise lava le talafeagai o le faʻaleleia o fugalaau i le taimi o le fuga ma le fuga.

Auala e teu ai

O le teuteuina o le lauti e tatau ona faʻatino faʻatolu i le tausaga. O le teuteuga muamua e tatau ona faia i le tautotogo, le lona lua - i le taumafanafana, ma le lona tolu - i le tautoulu. O le teuteuga mulimuli o le a fesoasoani i le vao e saunia ai mo le taumalulu.

Ae o le teuteuga autu, lea e faalagolago i le ala o le a foliga mai ai le rosa, e sau i le tautotogo. I le taimi o le tautotogo e te manaʻomia e faʻapipiʻi lelei foliga o le vaomatua ma tipi ni vao ma ni pulumu umi.

Ae e te leʻi tipiina le rosa, e tatau ona e suʻeina. Tipi le rosa e tatau ona maualuga atu nai lo le afa senitimita. I le taimi muamua, e fufuluina lala ua mamaʻi ma ua faaleagaina. E le gata i lea, ia mautinoa e tipiina lala lamolemole, o lona lautele e itiiti ifo ma le centimita.

O le tipiina o lala tetele, e tatau ona e tuua le tasi vaetolu o lona uumi. Ona o lenei mea, o le a maua ai e le rosa le avanoa e totoina ai ni aʻa malolosi, lea o le a tafe ai le tele o mata.

Tali malosi: pe faʻapefea ona saunia se lauti mo le malulu malulu

O le taimi pito sili ona taua i le saunia o laʻau lauti mo le taumalulu o le filifilia lea o le taimi tatau mo le malulu ma le teuteuina. Afai e vave tele ona eli i totonu pe ufiufi se rosa, ona e faʻavaivaia lea o lona puipuiga, ma o le a maliu mai le faʻamaʻi muamua. Afai ua tuai ona sauniuni, o le rosa o loo lamatia le oti mai le malulu.

O le taimi aupito sili e sauniuni ai laau roʻe mo le taumalulu o le iʻuga o le tautoulu. Ae o le aso tonu e faigata ona fai atu, aua o le tau e mafai ona ese. O le amataga mo le amataina o sauniuniga e mafai ona avea o se faailoga i le thermometer i le 0 tikeri.

O le mea muamua lava e tatau ona e faia e saunia ai rosa mo le taumalulu o le tipi o pine sili ona umi. 6 laʻau e totoe i luga o le fana ina ia toe tupu le rose i le isi tausaga. A maeʻa lena mea, e tatau ona e suʻeina le togi na totoe. Afai e maua vai pe lanu lanu, e tatau ona aveeseina.

A maeʻa lena, e tatau ona ufiufi le rosa. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻataʻitaʻi le rose i luga o le lalolagi, e ufiufi aʻa ma le vaega. I lenei faagasologa, ua tumu le palapala i le ea, lea e mulimuli ane avea o se asiasiga vevela, ma taofia le eleele mai le maalili.

Lagolagoina o lauti ua tulaʻi mai i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le rose e afaina i faʻamaʻi eseese. E taua le faailoaina i latou i le taimi ma faia togafitiga e faʻamalolo ai faʻamaʻi, a leai o loʻo e lamatia lou leiloa o lau laau.

O se tasi o fili o roses e mafaufauina paʻu palapala. E tupu ona o le faʻamamago mai le palapala. O faʻafitauli o foliga vaaia o paʻepaʻe paʻepaʻe po o le pefu. Afai e te vaʻai i faʻaaliga faapena i luga o lau roses, vave faʻamalolo le vao ma "Raykom" poʻo le "Fundazole".

Gau pala e le mafai e fuga ona fuga. Na te ufiufi i fuga papaʻe, ma latou amata ona pala. O le mafuaʻaga o le maualuga o le timuga. Mo togafitiga, Euparin Multi o loʻo faʻaaogaina, lea e togafitia i laau vao.

Paga o le kanesa aafia ai aʻa. E faigata le siakiina, ona o le taulaʻi o le faʻamaʻi o loʻo natia lalo. Vaʻai le aʻa aʻa mo tuputupu aʻe. Ua amata ona tupu le kanesa ona o le pala, o le tele o le manurele i le fomu ma manuʻa manuʻa.

Ina ia togafitia se rosa mai le kanesa, e tatau ona e tipiina le tuputupu ae ma togafitia manua i le vali lanumeamata. I le faaopoopo atu i ai, ua eliina le laau ma totoina aʻa i totonu o se vaifofo o le apa o le sulfate.

O se tasi o meaola tuga matautia i totonu o iniseti e mafaufauina paʻu apamemea. Latou te foliga mai o anufe i le masina o Me ma aemaise lava le fiafia i laulaau manogi. Pe a amata ona amata le pipi i luga o se rosa, latou te feosofi i pusi.

I le faaiuga o le taumafanafana, e pupuni ai le pipi i le eleele, ma i le tautotogo latou te toe tolotolo ma faaauau pea ona 'ai le rosa. Pau lava le auala e faʻaumatia ai beka o le aoina mai ma le lima. E faia lenei mea i le vaveao pe a latou nonofo lemu i luga o vao.

I se tulaga lautele, o le ti o le a avea ma se filifiliga sili ona lelei pe afai e te manaʻo e teuteu lau 'upega tafaʻilagi, ma o le malamalama na maua o le a fesoasoani ia te oe e ola aʻe ai i se laau maloloina ma malosi. O le uiga lelei o le lauti e le mafai ona faʻamaloloina, o le mafai foi lea ona faʻaaoga i le kuka.