Fua o le gaosiga

O le laau o le fiafia ma le manogi o le taumafanafana - o le dracaena manogi po o le Frahrans

Lena manogi Dracaena tuputupu aʻe i totonu motu o Aferika i sisifo, pe a oʻo i le ono mita le maualuga.

E umi, e oʻo i le 80 cm o lau, lea, ao latou tuputupu ae, pau mai le pito i lalo o le ogalaau, o lea o le laau e foliga mai o se laau o le pama: o se uumi umi ma se laulaau lanumeamata i luga o lona palealii.

I le vaitau fuga fusi vine, lapotopoto, lanu papaʻe, samasama lanumeamata poʻo fugalaau samasama, faʻaalia se manogi manaia o vao vao fou. O lenei tulaga ma fuafua le igoa o lenei ituaiga dracaena.

O loʻo i ai foʻi le tuʻuina atu o dracaena fragrans i le vaega "laau o le fiafia": o nisi tagata latou te faʻalagolago i le fugaina o lenei laau faʻatasi ai ma le ola i totonu o fale o loʻo nonofo ai le filemu, fealofani ma le fiafia, o isi e manatua talafatu e uiga i le manuia o le totoina o lenei laau tarako mo aso e lima mai se laau matutu - o se taunuuga, o se mea ofoofogia na mafai ai e tagata alolofa ona lotogatasi.

E ui lava i lea, i le aganuu i le taimi nei, o le tele o ituaiga o lenei "laau o le fiafia" ua tupu manuia - e tutusa ma le monochromatic ma le fesuisuiai, o laulaau lanu, ma le lamolemole po o le paʻu, ma i nisi o laki, o le dracaena manogi e ola ma e tutusa lelei ma lona igoa.

O lenei vitio o loʻo taʻu mai ai le lelei o le dracaena manogi.

E le gata i lea i le tusiga o le a tatou faamatalaina i nisi auiliiliga e uiga i le laau o Dracaena manogi: tausiga i le fale, ata, toe gaosia ma le fugalaau.

Tausiga ile

Malamalama

Malamalama o le a manaomia tele ma i se aofaiga tele, aemaise lava mo fesuiaiga o fomu; e tatau ona susulu, ae tele lava faʻataʻapeʻapeina - e lata ane i le faʻatalama o loʻo feagai ma saute sisifo ma sisifo.

I le itu i saute i saute, i le vaitau o le taumafanafana, e tatau ona e tausia lelei lenei fua o le tarako e leʻi susunuina le susulu o le la.

O masina o taumafanafana e aoga tele. tafaoga i fafo, i le taimi lava e tasi e tatau ona faia le tausiga ina ia mautinoa ai e le oi ai le laau i le la ma e le tu i se ata.

Lulu

Lautele tulaga tau vevela mai le 18 i le 25 tikeri i le taumafanafana. E tatau ona tumau pea i le atoaga o le tausaga atoa mo le faʻafefeteina o mea manogi. O vailaʻau faʻamalosi e iai lau lanu meamata e sili ona lelei, ae e le tatau ona pau i lalo le 15 tikeri.

Faʻamamaga o le ea

Sulu manogi manogi i le gasologa o le tausaga e tatau ona felauai sooFaʻaaoga vai faʻafefete, solo ona lālā susulu, faatulaga se mafanafana mafanafana mai lea taimi i lea taimi.

Soo

E mafai ona faʻaaoga eleele mama mo pama ma afifi, pe saunia se paluga, lea e aofia ai vaega o meaʻai - palapala laʻau, eleele omea, compost, paʻu tao - oneone lapoʻa ma le fibrous acidifier - peat. O mea uma lava e faʻaopoopo i le aofaiga tutusa.

Faʻamasinoga

Suavai faʻapala filifili se sela, pulu, ma se pu ile pito i lalo.

I le pito i lalo e tatau lava ona tuʻu alavai (o le a faateleina ai le oneone, o tamai maa, e fai ma piliki i fasi vaega o le malala), ona sasaa lea o se vaega o le perlite poo le oneone lamolemole, ona fai lea o le eleele mafolafola, "nofo i lalo" i luga o lenei sitaili ma faatumu le palapala i le tulaga manaomia, ma le faaeteeteina.

O lea tulaga talafeagai o le a puipuia ai aʻa e tupu atili i le itu nai lo le loloto mai le pala.

Suiga

Totogi fale talavou totoina i le 2 tausaga, i le tautotogo, tagata suʻesuʻe E tasi le taimi i le 3-4 tausaga, ma i tausaga taʻutaʻua, e mafai ona e suia le pito i luga, lima centimita, le palapala o le eleele ma le eleele fou i le tausaga.

A uma ona faʻatau se kopi fou umia i le puipuiga mo le tusa o le lua vaiaso, ona filifili lea e faʻafetaui: o se laau talavou, lea e vavalalata i lona gafatia, mafai vave ona maua se "falemautotogi" fou, ma o le sili atu o tagata matutua e mafai ona faatali ma le fesiitaiga i se koneteina fou seia oʻo i le tautotogo.

I taimi o gafa, e sili atu ona lelei le tausia o le potu tuai i le faasologa ina ia aua neʻi faamanualia le aʻafiaga o aʻa.

Afai e faatauina mai le dracaena oloa i totonu o le masini felauaiga, e tatau ona vave totoina, toe totoʻa atoatoa mai le eleele.

Faʻasa

Pe a faʻafefeteina, e taua tele le faʻasao o le susū o mea inu o le coma, ma, i le taimi e tasi, puipuia le afaina po o le suavai. Le masani masani o le taumafanafana faʻamafanafana - faalua i le vaiaso, ma le taumalulu - tasi i le 10 po o le 12 aso. Faʻaaogā vai vaivai, vai lelei.

Mo le faʻavaveina o le tele o le susu i lea masina i lea masina, e aoga tele le tatalaina o le eleele.

Laʻei pito sili

I le tautotogo ma le taumafanafana O le vaitau o se faʻalavelave faʻapitoa mo pama ma le uumi, poʻo isi mea faaopoopo o minerale ma mea faʻalapotopotoga e faʻaoga faalua i le masina.

E tatau ona taulai totoa i mea e maua mai i le fualaʻau i totonu o fugalaau: mo mea manogi, e tatau ona faaitiitia le aofaʻi.

I le taumalulu fafagaina e faʻatinoina i le masina, i le afa o le fua.

Teuteu

Ina ia faatapulaaina le tuputupu aʻe ma faʻaleleia le faʻalaʻau, e faʻaaogaina le teuteuga: i le vaitau o le alualu i luma tuputupu aeI le tautotogo po o le mafanafana, latou te tipi le pito i luga, ma tuu ai le 4 i le 5 laulaʻau i luga o le ala.

Oti le mata e mafai ona ufiufi i le polyethylene e fai ai ni taamilosaga lanu. E masani lava ona foliga mai pe a ma le masina. Ona aveese lea o le polyethylene.

Fuga

I totonu o le potu faaleaganuu dracaena frantrans e seasea ona fuga mai - o se fualaau lapopoa lautele e lanumeamata, paʻepaʻe, lanu samasama, ufiufi "polo" faatasi ma le manogi o le vaovao freshest, lea na mafua ai ona taua le manogi.

Tofiga

E mafai ona e faʻateleina dracaena fatu ma fatu: apical ma aʻa. O fesuiaiga o pepa ua na o ni mea e gaosia, e pei o le fatuina o fatu, e le faasaoina le vasega.

Fanauina o fatu

I le tautotogo o le fatu ua faʻamaluluina mo le 24 itula i se faʻaleleia mafanafana o le faʻaleleia o le fofo, ona lūlūina lea i totonu o le pama, ma ufiufi i le palasitika vevela ma teu mafanafana, felafolafoaʻi le fale koli ma faʻaleleia lelei le palapala. Taimi faʻamavae - mai le masina i le lua.

O fualaau e tatau ona tausia ma lava, ae le o le susu o le susu, fafaga tasi i le masina ma puipuia mai le tele o le la. A oʻo ina ola le dracaena i le maualuga o le 4-5 cm, e mafai ona latou nonofo i totonu o tamai fagu.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

E lua ni auala e saunia ai na ituaiga vavae: toesea ma le faʻatonu saʻo.

I le auala muamua i luga o le ogaumu i lalo o le pito i luga, o le mea e faʻaaogaina ai le T-mea e faia ai le susu susu po o le sphagnum moss, ona afifiina lea i le polyethylene. Mo se masina, o le peʻa (sphagnum) ma le maualuga o le faʻamafanafana e faʻaosofia ai aʻafiaga o aʻa. Ona faʻasolosolo ai lea o le aʻa i lalo ifo o aʻa ma ua totōina le pito i totonu o se ipu.

Lua ala e aofia ai le teuteuina lelei o le ogalaau i le pito. O nofoaga manua e sosolo i le manalalala, ma o le tipiina o le faʻasolosolo faʻasolosolo e faʻaopoopoina ile togafitiga aʻa.

E mafai ona e faʻaogaina muamua i le vai - ona faʻapipiʻiina lea o le malala i le vai - pe mafai ona e vave totoina se tipi i se ipu ua saunia ma se alavai faʻavaivai ma le eleele susu e aofia ai le aofaiga tutusa o peat ma oneone. Afai o le seleselega o loʻo i ai le tele o laʻau, e mafai ona faapuupuuina e le tolu.

Toe faʻaleleia o aʻafiaga

Laʻau ola maloloina maloloina ma se mea auupega 'otiʻoti i fasipepaina ia tofu le vaega taʻitasi ma le itiiti ifo ma le lua tupuga tuputupu aʻe. E masani lava o le umi o ia vaega e 5-7 cm.

O nei seleselega ua totoina i le mama mama eleele, tausia mafanafana, puipui mai le vevela malosi o le la ma masani ona sosolo. I le avea ai o se tulafono, i totonu o le masina, e aliali mai i luga o pine talavou.

O lenei vitio o loʻo taʻu mai ai le tausiga o le manogi manogi.

Maʻi ma faʻamaʻi

Afai ua mautinoa le tulaga saʻo, o le dracaeni e le o maʻi.

A tupu togafiti a le tausiga e mafai ona mafua ai le pala. E tupu lenei mea pe a faʻaopoopoina le maualalo o le vevela ma le suavai. I ia tulaga, e tatau ona e tuʻu dracaena fratrans i se nofoaga vevela ma faʻaitiitia le soona inu. Afai e salalau lautele le faiga o le pala, e tatau ona e tipi ese le ola maloloina ma aʻa i ai, ma faʻaumatia le toega o le laau.

O meaola faalafua spider mites, mealy anufe ma fuainumera iniseti ia faʻapipiʻi i luga o le paluga suamalie. O le fofo muamua e faasaga ia i latou o le aveeseina lea o iniseti faatasi ai ma le fesoasoani a se fofo, peitai e na o le faʻaaogaina o iniseti talafeagai e iu lava ina faʻamaʻi faʻamaʻi.

I totonu o potu mafanafana ma mafanafana, ma le lava, ae le o le susu o le susu, o le mea e manogi ai le elecaena (manogi) e atiaʻe, ma afai e le mafaamatalaina, fiafia ephemeral ma le maaleale e faaopoopo i lenei mea, e fuga mai le laau, manogi ma mea manogi o le taumafanafana.

E faaopoopo atu i ai, dracaena faʻamamaina lelei le ea mai amonia, formaldehyde ma benzene i soo se vaitau.

Ata

Dracaena Fragrance: ata o le laau o le fiafia.

Suega Dracaena: ata o se laau totō.