Fua o le gaosiga

10 ituaiga laumei sili ona lauiloa

Lupine - tausaga faʻaletausaga poʻo faʻalauiloa. E i ai ituaiga eseese - vao, vaomatua ma vao. O le Lupins Homeland o Amerika ma le Metitirani. O le aʻa o nei lanu e taua tele, o le aʻa autu e mafai ona oʻo i le lua mita le umi. E fuga mai i se tulaga e foliga mai o se pulumu pito i luga mai se nofoaga o fugalaau zygomorphic o lanu eseese. O fugalaau i totonu o le fesuisuiai ua faatulagaina i se isi itu, ua galo po o le puaoa. E sili atu ma le lua selau ituaiga o lupine e ola i meaola ninii e ola i vaega eseese o le paneta. Manatunatu i tagata taʻutaʻua.

Arctic lupine

Arctic lupin - o se laau toto e oo i le 40 cm le maualuga, tupu i le vaomatua i Alaska. O lau o le Arctic lupine o ni pama, e susulu seia oʻo i le ogatotonu o le taumafanafana ma fugalaau eseese o lanu uliuli - mai le lanumoana i le loloto, loloto le lanumoana. O petals e sosola, o foliga o le ipu.

E taua! Perennial lupine i le lona lima o tausaga o le olaga e tatau ona aveeseina, aua o ia laau toto e sili atu ona leaga, ma o le vao e leiloa lana teuteuga ma lona matagofie.

White lupin

White lupine o se laau toto e oo i le 1.5 mita le maualuga, o le au e sao, i le pito i luga o lala. O fugalaau e masani ona paʻepaʻe, e le masani ai o laau e iai fugalaau o lanu paʻepaʻe piniki poʻo le lanumoana. O le fetuunaiga o fugalaau i totonu o le faʻaogaina o le televave. O lau laʻau e pei o tamatamai lima e iai le lamolemole lamolemole luga, o le vaega pito i lalo e taʻu mai i le pubescent, o le i ai o le villi e foliga mai o se pine siliva i luga o le lau. O le tupu aʻe o le lupin papaʻe e le faʻatagaina ai le faʻatoʻaga i le manogi, aua e le manogi fugalaau o lenei ituaiga laau toto.

O ituaiga sili ona lauiloa o le lupine papaʻe:

  • Degas - o le maualuga o se laau o lenei ituaiga o le 0.8-0.9 m. Degas o se ituaiga tekinolosi, e tetee i le faamaligiina o fatu ma nisi faamaʻi, fatu o lanu paʻepaʻe. E totogo fatu pi i luga o le ogaumu autu ma isi lala laulaau, o se fua o le lupine, o le fua tele, ma le maualuga.
  • Desnyansky - maualuga e oʻo mai i le 0.9-1.2 m, ogatotonu o vaitau, faʻasaga i fusarium. Desnyanskiy ituaiga e faʻaalia i le i ai o fugalaau paʻepaʻe.
  • Gamma - fua o laau 0.6-0.8 m, fugalaau lanumoana, fatu paʻepaʻe. Gamma o se amataga vave o le ituaiga lea e le talia le sili atu o le susu o le eleele.

Laʻau lupine

LYupin treelike - o se laau lauiloa, o le maualuga o le vao lea e mafai ona oʻo i le 2 mita, lautele - e oo atu i le 1 m. O le totoa o le totoga saʻo, lau lanu enaena lanu-lanumeamata, e aofia ai laʻau lima e lima. O fugalaau o le lupine e papaʻe, paʻepaʻe poʻo samasama.

Lupine lanu samasama

Lupine lanu samasama - o se faʻalausaga faʻa-thermophilic e oʻo i le 1 mita le maualuga. Laʻau susu, nai laʻau e faʻapipii i ai ma petioles umi. Lea e aofia ai vaega 5-9. O fugalaau lanu samasama na fausia ai ituaiga o gaugau, o lona manogi e foliga mai o le manogi o le pulu. O le foliga o fatu o se mea laʻititi e faʻapipiʻiina i itu i fafo.

Dwarf Lupine

LO le vaimatua o le vavao o se vaomatua e maualuga lona 20-50 cm. Laulu o se paolo lanumeamata-lanu meamata, o lanu o lanu uliuli lanu moana ma lanu samasama. E mafai ona totogo toetoe o le tau mafanafana, e ala i le tautoulu o fua e kuka i foliga o pi, lea e aofia ai fatu. Talu mai Aperila, o fatu o le dwarf lupine e mafai ona lūlūina i eleele tatala, e iloga i laʻau lelei, ma e le o manaʻomia le togafitiga mo togafitiga mulimuli ane.

E te iloa? O le igoa o le lupins e tusa ai ma le faaliliuga moni mai Latina mai le upu "wolf".

Lupin e sui

O lenei ituaiga o lupine o se ogalaau 0.7-1 mita le maualuga. Lupine e mafai ona suia, o se fualaʻau faʻaletausaga, talu ai ona o le malulu o malo e faʻatau ai ia te ia. I le faaiuga o le tautotogo, o fatu e totoina i eleele matala, mai ia Iuni o le lupine e amata ona fuga mai i fua o le lanu samasama lanu samasama, ae o le pito i luga o le fugalaau e lanumoana, i le faagasologa o le matuitui o nei suiga o meaola e lanu mumu. O le vaitau fugalaau e tusa ma le 60 aso.

Lupine teuteu

Lupine teuteu - o se laau taʻitasi e oʻo i le 0.8 mita le maualuga, o loʻo i ai se fatu malosi malosi ma laʻau matagofie, ma o loʻo i ai le vaega pito i lalo o loʻo faʻagasolo i luga o le 'oloa siliva. O lau e aofia ai le 7-9 vaega, ei ai ni petilesi umi. Atonu o le a faʻafefeteina ma faʻapouliuligia ia mea, o Corolla o se fugalaau papaʻe, lanumoana poʻo le lanu viole, o le lanu e lanu samasama le lanu. O le susuga teuteu lupine e foliga manaia ma teuteu.

E taua! Afai e afaina le lupine i le gaogao poo le paʻu palapala, e tatau ona vave aveʻesea vaega ua faaleagaina o le laau, o le a maua ai le avanoa e ola ai ma ni vaʻa maloloina fou.

Lupine faʻasalalau

O le Lupine vaapiapi e vaapiapi o se laau toto e tusa ma le 0.8-1.5 mita le maualuga. Faʻasolo faʻamalosi, sina laititi. O laʻau o le pama ma le vaega pito i lalo. Fugalaau o le lupine vaapiapi e le taua, e i ai fugalaau lanu eseese - lanu piniki, paepae, lanu viole. Talu ai o le lanu violē lanu violē na manatu o se ituaiga lanumoana, o le igoa lona lua o lenei laau o le lupine blue.

Lupine

Lupine tele-taloina - o se laau 0.8-1.5 mita le maualuga. Mafiafia lelei vavao mafiafia, ufiufi i laʻau pama ma le lautele i lalo. O le fugalaau lanumoana i le amataga o le tau mafanafana e tusa ma le 23 aso, afai e maua e le tausi togalaau le tausiga o le lupine ma aveese mea e le mautonu, e mafai ona toe ola lata mai i le tautoulu. Lapoʻa Tele - O le ituaiga masani o le lupine i la tatou eria, lea e tele ituaiga faʻatoʻaga.

E te iloa? E talitonuina o nisi lupins na faʻaalia i le vaitaimi o le Cretaceous period.

Silver lupine

O le silver lupine o se laau o le tele o laina 20-60 cm le maualuga, o laulaau o ni pama, o lona pito i lalo o loo ufiufi i se apa o villi. O le lau e aofia ai le 6-9 vaega, e mafai ona oʻo atu i le 15 cm le umi. O le faʻaogaina e faia e fugalaau ma se lanu uliuli lanu moana, e latalata i le pito i luga ei ai se lanu paʻepaʻe ma se nofoaga mumu o petals. O le lupins siliva o ni ituaiga laau toto.