Faʻatoʻa totoina laau toto

O a laʻau: ituaiga ma uiga o "laufanua lanumeamata"

Lawn - o se fasi eleele ma vao e ufiufi, na faia e ala i le lūlūina o fatu filifilia faapitoa o laau afu, o se elemene o le mamanu o le laufanua.

Fua o le vao mo le mutia

Laʻau vao - Le fuataga o fatu o le mutia e mamanuina, e faia e tagata tomai faapitoa. O le filifilia o nei fatu sa faia mo le tele o tausaga, ma o le fua faatatau na fuafuaina na fuafuaina i se tulaga faataitai.

O vaomatua o loʻo faia ai le vao vao na atiaeina e tusa ai ma tuutuuga o se vaʻaia ma se faʻafanua patino, lea e mafai ai e laau ona fetuʻutuʻunaʻi i le tau o uiga o se vaega patino. O se mea taua tele, o le mutia vao e le manaomia ona totoina i tausaga uma, e mafai ona totoina, o lona uiga, e ola tutoʻatasi ma faʻapipiʻi le tapuni vao.

O le eletise malosi e puipuia ai le avanoa i vao, lea e sili atu ai le lanuina o le mutia. Laʻau ma laulaʻau mo laʻau e sili atu ona lalelei ma maua ai se laititi laʻititi, e mafua ai ona vevela le lapisi, faʻasaga i aʻafiaga i fafo ma le mafai ona faigofie ona toe faʻafouina lona foliga muamua. E tatau ona manatua o le fuainumera o afu e talafeagai mo le fatuina o se vao e laiti, ma e tele meaola e le talafeagai.

O le mea lea, pe a faʻatau ni mea faʻapipiʻi sauni, e tatau ona e vave gauai atu i ituaiga o loʻo aofia ai i latou. E le tatau foi i le vevela vevela o le malulu po o le vevela o le vevela ona avea ma se tulaga lamatia i se ituaiga o vaomatua, ma e le tatau ona galo ia i tatou le tausiga lelei.

Lawn ituaiga

E eseese ituaiga ma ituaiga o vao, e aofia ai mea e masani ai, masani, togavao, taʻaloga, Maorish ma fasi vaega e faapitoa lava le iloga, e tofu lava ma ona lava uiga.

Parterne

O eleele malulu ma le tele o susu e afaina ai le mutia eleele. E manaʻomia le la, o le a le faʻafefe vao, ma e manaʻomia ai foʻi le seleulu i aso uma e 10. O le vaega o le mutia eleele e tatau ona sili atu i le vaega o moega fugalaau ma moega fugalaau, ma e matua le manaomia le savali ma nofo i luga. I le taumafanafana, e tatau ona puipuia mai le mu, ma i le taumalulu - mai le maalili, ae e ui i lenei, o lenei filifiliga o le laʻau sili ona teuteu. O le a sili atu ona sao le talepe o le vao vao i luma o le faʻailoga o le fale pe i le ogatotonu o se togalaau tetele, ae o le mea autu autu pe a filifilia se nofoaga faapitoa e lelei le malamalama. Aʻo sauniuni le eria mo se mutia, ia mautinoa e aveese uma mea mai fafo o loʻo ono afaina ai le aʻa o le mutia. E tatau foi ona manatuaina o le tuʻuina atu o alavai e faʻaitiitia ai le lamatiaga o puddles e oʻo lava i timuga mamafa, ma o lona toesea e oʻo atu ai i le faia o lanu samasama i luga o le mutia ma mafai ona mafua ai le pala o le aʻa.

O le faʻaaogaina vave o le vai o le a taua tele pe afai e te faʻapipiʻi i luga o le mutia e le mafai ona vaʻaia ulu. Mo le lafoaia maualuga o le nofoaga mai vao (vao, hogweed), e tatau ona tatala le eleele i le loloto o le 25 cm. O le Digging e faia i le faʻaaogaina o se poloka afi, pe a maeʻa ona tatalaina le eleele e se tagata galue. O le auala aupito sili ona lelei e faʻaumatia ai vao leaga o le aveese lea o le eleele faʻapitoa (e tatau ona ave le 30 cm o le eleele tuai ma faʻaaoga lapisi, oneone ma eleele lanu i lona tulaga).

O isi metotia o le puleaina o otaota e aofia ai le mulching, faʻamaisaina o le palapala ma faʻaaoga ai vaovao.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le talosaga vaovao "Roundup", e matua leai se afaina i le palapala ma o le a faigofie ona foia le faafitauli o vao. O loʻo togafitia le nofoaga i le tau vevela, faʻatasi ai ma lapataiga: ia mautinoa ia ofuina se moli vavave ma puipui. O le fua faatatau e 120 ml mo le 10 l le vai. I le vaiaso mulimuli ane, e toe eli ma toe faʻapala le fasi fanua. Ina ia puipuia le tuputupu ae o vao i autafa o le mutia, e tatau ona vaeluaina o latou teritori ma otaota pe laiti.

Laʻau vao vao - o le vaega autū o le vao vao, lea e manaʻomia eleele eleele alkaline ma humus, e ui lava e le leaga mo palapala vaivai (ole eleele e mafai ona faʻataʻotoina i le eleele palapala) faʻamalosia ma le lime. Laveʻa mumulea foi o se vaega o ia vao, lagona le manaomia o le suāsusu faifai pea ma o le a le tupu lelei i luga o le eleele palapala mamafa.

O fomaʻi sili ona lelei mo kapeti ola gaʻo (faʻaleleia le lanu o le mutia ma le lelei) fumela (faʻamalosia le totoga laau, faateleina le tillering) ma paluka (faʻalauteleina le tetee atu o le pata i le lāmala ma faʻamaʻi). Ole lalaga pito i luga e manaomia i taimi uma, ae o le taimi muamua e faʻaaoga i le palapala 5 aso aʻo leʻi luluina.

O le a aoga taʻavale (sauniuniga eleele mo le mutia) ma faʻanoanoa palapala. O se lamolemole lamolemole e aunoa ma le ogaumu ma le atuatuvale e faʻaaogaina i lalo ole mamafa o le lima (o le faʻatinoga e faia i le tau vevela), ma a maeʻa le 10 aso e faʻafeinuina i le suauu (e le itiiti ifo i le 25 cm le loloto o le palapala) ma totoina.

O le faʻaleleia e le lima, tagata taʻavale poʻo le solofanua e faia i le faaiuga o Aokuso pe i le amataga-ogatotonu o Me, pe a leai se lamatiaga o le kiona faʻafuaseʻi. Mo le mea saʻo ma le laugatasia o le mutia, aʻo lei luluina, e tatau ona faailogaina le nofoaga i luga o laufanua e tutusa lelei le lautele ma le 2 mita le lautele.

E sili atu ona aoga le taofi mulumulue ala i le faʻafefiloi o peat, oneone ma le togalaau aina. O lenei faʻagasologa o le a faʻaleleia ai le laufanua lafulemu ma puipuia mai i faʻamaʻi vao. Matagofie le tau e lelei mo le totoina o se mutia.

Faʻasa partern lawn na faia i afiafi uma, e faʻaaoga ai vai malulu, ma o le eleele sili ona lelei e fesoasoani i le taimi. I le taumafanafana, e faalua i le aso ona faʻafefe le mutia: i le vaveao ma i le leva o le afiafi.

Haircuts parterny lawns o loʻo faia e moa vao lanu moli faʻatasi ma ni naifi fusi e faʻapipiʻi i le vili. Mo se eria tele, e sili atu le filifilia o se faletalimalo ma se lapoʻa tele, lea o le a matua faafaigofie ai le tausiga, e ui lava o le a lava le pulufana o pamu mo vaega laiti. O le mowing muamua e faia i le tautotogo, pe a oʻo le vao i le maualuga o le 8 cm.

O le moa vao e le o se mea lamatia mo taʻaleʻale laiti, ae a le o le soliina o le mutia i le taimi o le seleselega e faʻateleina ai le vao. Mo le taimi muamua, latou te aveese sina (tasi pito), ae mulimuli ane vavaeina pe a oʻo i le 5 cm le maualuga o le mutia.a faʻaauau ona faia le taualumaga - sili ona lelei le puipuia o vao. E le gata i lea, e maua ai foi i le mutia se foliga vaaia lelei ma fesoasoani i le fausia o le vavao.

I le tausiga o laʻau, o se mea taua o le faamamaina lea o le laulaau, e mafua ai le tafaoga o le vao i lalo o le kiona ma fasiotia ai i le tautotogo, faapea foi le taitaia o le tatutu o le autumn, lea e faaleleia ai le tafe i luga o le eleele ma aveeseina mai vao (le fua o le oneone i le 100 mita o le 0, 1 m³).

Laʻau masani

I le tuufaatasiga o le vao masani e tupu ryegrass - falalaʻau ma teleleaf, faʻateleina i le le mama o suauu po o le faʻailoa. O le tuputupu ae o laau toto o lenei ituaiga, i soo se taimi o le tausaga, e sili atu ona malolosi nai lo isi uma, o le mea la lea e tatau ona sili atu ona faʻaauau le faʻaleleiina o le ulu.

Mo se laumua masani, o se nofoaga e mafai ona susulu e ala i le la e talafeagai, e ui lava e manaʻomia le faʻaleleia o le eleele e ala i auala faʻataunuʻu ma le faʻamalosia o le palapala ma mea e maua ai le eletise.

A maeʻa lena mea, e tumau pea i le maualuga ma susulu i luga o le eleele ua saunia, faʻafefe lelei ma faʻafefe. O le faʻaleleia o fatu o le eleele o le a fesoasoani i le vevela o le eleele e le maua ifo i lalo ifo o le88 ° C, faʻapea foʻi ma le mafanafana lelei ma le vevela o le ea e sili atu i le +25 ° C.

E eseese ituaiga laʻau, ma e faʻavae i luga o le iai / leai o meafaigaluega faʻapitoa, e lua auala autu i totonu ia i latou: i le lima poʻo se fatu fatu faapitoa. Fatu loloto i le eleele e ala i le 0.5 cm, ona taomi ifo lea i lalo ma se uila. O fualaau e le mafai ona tanumia atoa, ao latou totogo i luma o se aofaiga o le malamalama.

I le faʻalauteleina o fatu, sasaa i totonu o vaitafe manifinifi, ae naʻo le faʻaeteete lava ina ia le fufuluina i latou mai le eleele. E mafai ona faʻamaʻi faʻamalolo i le phosphate, peitaʻi pe a maeʻa ona tutupu mai laau toto ma lanu mumu lanu meamata o loʻo i luga aʻe o le eleele, o le uluaʻi seleseleina e vave lava ona mauaʻa le mutia ma oʻo atu i le 5-7 cm.

E taua! E mafai e le vao ona taofi lelei le pefu (mai le 1 hectare e maualuga i le 60 tone).

Laufanua Laʻau

O lenei ituaiga laʻau ua fuafua mo le savali ma malolo. O le tele lava o loʻo i totonu o paka vaʻa ma lata ane fale faʻataʻitaʻitaga, ma faʻatupuina laufanua matagofie e faʻapipiʻiina e fugalaau. Mo le maua o le malosi o loʻo manaomia o se vao vao, ia i latou ua uma ona tupu, o laau talafeagai e totoina atili. O le faʻamoemoega o laʻau laʻau o le faʻaalia lea o laufanua matagofie e uiga i se laʻau o laau ma laau talatala, faʻapea foi ma le fausiaina o avanoa mo togavao poʻo le faʻaopoopoga i le vaipanoa e lata ane i vai. O le lūlūina o se mea matua e tupu e fuafua i le faʻatoʻagaina o laau tumbous i luga ma luga ole maualuga ole maualuga o le mutia. O le lauulu muamua e seleseleina pe a oʻo le vao mo le mutia e oʻo atu i le 8 cm, pe a maeʻa ona vaeluaina ile lua vaiaso i le maualuga e tasi.

Faatasi ai ma le fesoasoani o se suōlaʻau, e tatau ai ona tilotilo vao i luga o vao, ae o le a mafai ona faʻaaoga fualaau aina i na o le ono masina talu ona tupu aʻe le turf ma le tausaga talu ona lulu le fatu. Muamua moa o fualaau aina e fai pe a uma ona fuga le fugalaau mulimuli (pe afai oi ai ni laau pipi) pe i le amataga o Iulai.

Ina ia faatumauina se foliga lelei, e tatau ona moa ia le itiiti ifo i le taʻitasi i le masina ina ia le oʻo atu le vao i se maualuga e sili atu ma le 10 cm. O le mowi mulimuli na faia ia Setema, lea e faʻaaogaina ai le moa fua.

Taʻaloga taʻaloga

Laʻau masani mo laʻau taʻaloga - lafumanu ryegrass, paʻepaʻe paʻepaʻe ma le puloulea e faʻafeiloaʻi lelei ai uta. Faatasi ai ma ituaiga uma o laʻau taʻalo, o foliga ma uiga o lenei fesuiaiga o le mutia o nisi ia e sili ona taliaina. E vave lava ona toe fua mai, ma o lona tumau e faalagolago i le ituaiga palapala, alavai ma le tuufaatasiga o le kulimi vao. Lauina fatu mo se laʻau taʻaloga e faia i le amanaʻiaina o mea e mafai ona latou tupu. Le faʻaaogaina o le lakapi faʻaoga moa lanu moana ma lanu mumu. O le nofoaga e sili ona mamafa i luga o le mutia o le eria o le taʻutaʻua, ma o le mea lea e tatau ona faʻateleina le fuaina o le fatuina i lenei sone.

E mafai ona maua le tuputupu aʻe vave o le vao i le faʻaaoga suauu o le ryegrass ma le ryegrass. Lelei i nisi taimi aerate o le mutia ina ia aloese ai mai le faaleagaina o le palapala o le a aoga foi masani ona tipi ma laeiina i le gaʻo.

I luga o le fale tenisi, o le tele o taimi, e tupu ai moa lanu moana po o le lanu mumu, aua e manaʻomia ai se sulu lelei ma lelei, lea o le a maua ai le saʻo saʻo o le polo mai le mutia. Tipi le mutia ia maualalo ma masani (2 taimi i le masina).

Pusa taʻalo a tamaiti Timoteo vao, vao ma le mutia rye. O le vavalalata taimi ma le faʻaolaina o le mutia, e tipiina i nai vaiaso uma, o le luluina o vao i luga o nofoaga ua faaleagaina, o le ki lea i se laufanua taʻalo taalo, o le mea na sili atu ona lelei le tolopo i le ogatotonu o Me seia oʻo atu i le faaiuga o Setema.

Fale vao

O laʻau papae o se tasi lea o ituaiga sili ona lauiloa o le laufanua laʻau. I lona tuufaatasiga ei ai fatu o fugalaau vao ma mutia o le cereal. O le tele o taimi, e faʻafefiloi ai gaosi lanumeamata mumu lanu mumu, manisi lanumoana, vao o le chamomile, echinacea, bluebells, laʻau tele-flowered ma le nemesia. O nei fugalaau e lelei tele laau totō o le meli, ma o latou laʻau mumu ma le manogi, e tosina uma mai ai lafu ma pi. E mafai foi ona aofia ai ituaiga o bulbous e fuga i le tautotogo: tulip, crocuses, daffodils, aua o le a latou fatuina ni mea matagofie i le gaʻo - o le vevela vevela, o le vao matua, o le ryegrass. O le numera o vao mutia e tatau ona sili atu i le numera o fugalaau (o le tele o taimi latou te amanaʻia le fua faatatau o le 80:20). O se nofoaga lelei mo se mutia Moa o le a avea ma se manaia laitiiti, lofia i le susulu o le la, le va i le va o laau, po o le eria i autafa o le tuaoi.

A o lei totoina le autumn, ua aveeseina le teritori mai vao ma eli loloto le loloto o le 15-20 cm, ona faʻaaogaina lea o le faʻamalositino, o le palapala e ufiufi i le 5 cm ma toe faʻapala i le 40 cm.

Ua toto fatu 2 vaiaso pe a uma sauniuniga, poʻo le tautotogo: mai ia Aperila ia Iuni. O loʻo aumaia i le eleele faʻamamaina, ma faʻalauteleina le fua i fua o laau toto i le 10%. E mafai foi ona e faʻafefiloi ia fatu, lea o le a tele ai lanu lanu, pe i le amataga o le totoina o fatu, ona fugalaau lea, o le a fausia ai ni motu, lea e matagofie foi. A o lei totoina, latou te faʻafefeina le eleele, mulimuli ane o le fatu e loloto ile 5 mm. Mo le 1 mita, o le 50 g o fatu e manaʻomia.

E mafai ona totoina ni laau tetele lapisi, ma faʻatumu i nofoaga e leai ni mea totino pe a uma togavao taʻitasi, faʻapea foʻi ma le faʻaopoopoga o le fatuga faʻatasi ma fualaau aina laiti, tuu i vaega o le 10 i le tasi. E fautuaina e ufiufi le eleele i mea e le o lalagaina mo le gaosia o fualaau aina e maua ile tasi i le lua vaiaso.

O le vao vao ua faatonuina foi le faʻaleleia ma le faaeteete o le suāina ma le masani ona veleina, lea o le a fesoasoani e aloese ai i foliga o se tele o vao. Uluai lauulu ulu e faia i le totoina o fualaau aina, ae leai ni fugalaau fugalaau (e pei o le vao e le lilofia ai le fugalaau). I le vaitau o le taumafanafana, o le lawn e tupu ma fuga, pei o le totoina masani, ae i le taimi o le tautoulu e amata ai le totoina, ma e tatau ona toe vavae ese (o le maualuga o le mowing e le sili atu i le 12 cm). O le tele o le mowing e fuafua e le e ona.

E te iloa? Lawns e mafai ona faʻaitiitia le vevela o le taumafanafana i le 3-4 ° C.

Vae lawns

O le vao vao e lelei tele ona uiga. O loʻo faʻaalia i le aoga, tumau, agavaʻa, faʻataʻitaʻiga. O ia o se taʻavale e faigofie tele ona taoto, na o le taʻavale i luga o se mea lautele. Mo le faʻapipiʻiina, o faʻalavelave ma tulimanu e faʻaogaina i totonu o le nofoaga, ma luga o vaega tele e faʻapipiʻi faʻapipiʻiina i puipui.

O le vao vao, e le pei o le natura, e le soloia, e le afaina i aafiaga o le vevela ma e le fefe i se tuusao o se la susulu. Faatasi ai, e mafai ona e fatuina se elemene taua o le togalaau, faatulaga se faapaologa po o se faamalama faleoloa.

E lua ituaiga o laʻau faʻamalosi: i le aunoa ma le leai o se alavai. Faʻaaogaina le ufiufi e fetaui lelei mo le gasegase o mutia i fafo (o le a faʻagaoioia le vai ma faʻalelei lelei le fofo o le vai).

Auala e leai se saolotoga e masani ona taofia ai le susu, o lea e faʻaaoga ai i totonu. O le taimi atoa o le faamamaina o le paluga o le a fesoasoani i le puipuia o le lanu muamua ma foliga o le mutia, faapea foi ma le faateleina o lona soifua tautua.

E taua! Laʻau e lelei ona maua ai le okesene nai lo le tumutumu o laau, aua ona o le faifai pea o le seleselega ua mafai ai ona sili atu le malosi o le tipiina o tipi ma laʻau fou.

O le a le vao vao

O vao mo le vao ua vaevaeina i ni ituaiga.

I le ituaiga o aʻa

E tusa ai ma le ituaiga o fana ma le aʻa, ua vaevaeina mutia vao rhizomatous, rykhlokustovye, rhizomatous-rykhlokustovye ma tightly kustovye.

Teluring knot rhizomatous vao e papaʻu i le eleele. O le atinaʻeina o aʻa fou aʻa e amata ile taʻele ile lalo ole eleele, ma o nisi taimi e faia ai ni laina eleele lalo.

O le palapala lalo ifo i se mamao mamao mai le nato e faʻasaga i luga, tulaʻi i luga o le eleele ma fausia ai se laau fou ma se aʻa tutoatasi ma le aʻa ma le aʻa aʻa.

O nei laau totō ma fua mai fatu. O le vave gaosia o vegetative e faʻatagaina ai oe e teu sau otaota mo le tele o tausaga. Rhizome mutia: fesesia mumu, lanumoana, maseta, alpine, paʻepaʻe paʻepaʻe, togavao.

Le lala totogo mutia, o le faapipiiina o nonoa e papaʻu foi, ma o le mea e alu i fafo e sau i fafo, e tulaʻi mai i luga o se pito i luga ma faia i totonu o le eleele se faaputuga tillering, lea e toe fua mai ai pusa. Latou te atiina ae ni totō fou, toe faʻaleleia le eleele i se mamao mai le mea tuai.

I lalo o le eleele e na o le tasi le faaputuga e faia ai, ae peitai, o le atinaʻeina o taʻalo lalo ifo e le tupu, ae o se vao vao e faia i luga ae o le eleele, lea e fai ma sui o le tele o lala. Le totoina o totogo aofia ai laufanua faʻanoanoa, suauu o le vao, solofanua solofanua, ma isi. Latou te le faia ni vaovao tele, ae ua tapunia le lapisi. O le toe gaosia e tupu na o fatu.

Rhizomatous rykhlokustovye Laʻau e fai ai ni taʻaleʻele lalo o laʻau uumi. Из подземной части, которая загибается кверху и даёт на изгибе розетку, происходит развитие новых растений, кустящихся по типу рыхлокустовых.

Mai tumutumu, lea o loʻo i totonu o axils leaf, ua faia rhizomes, lea e avea ai vaega o roetette i le paʻu.

O mutia e fai ai le malosi o le turf, ma fai ai foi ni aʻa o vao vao, lea e fesootaʻi i rhizomes eseese, o le mafuaʻaga lea e tupu aʻe ai aʻa eleele i luga o le eleele. O nei laau totō lanu moana, lanu mumu, masani masani.

Le fulufulu lauulu O loʻo i luga o le eleele le pona o le togavao. O se pupufana fou e atiaʻe mai i le fuga, e fesoʻotaʻi lelei i se mea tuai. I le taimi lava e tasi, o aʻa o se paranesi fou e aliali mai ma ola. O nei laau toto e pei o vao vao, o totonu o vaega o le oti, ma i pito e laiti. Laʻau tele e tautua: mamoe felelei, faamemelo, fesa, nisi o ituaiga moli moli.

Legumes refer to taua tele laau toto I lalo o le eleele lalo o le ogatotonu o loʻo fausia, i le eleele - sola ese. O le ata autu o loʻo tuʻuina i le foliga o se aʻa aʻa ma e masani ona faʻapuupuu. O vaovao fou e ola mai i aʻa e tupu i luga o le ua, ona fai ai lea o se laau i luga o le eleele, e foliga mai o se fala oona.

O togavao fou e atiina ae i luga o le tasi taproot, lea e tele tausaga ma sili atu ona pala, ma loloto le loloto i le eleele. O se pupu eseese e na o le tasi le vaitau e tuputupu ae, ae i se tulaga aoao, o laau uma e taua tele: mūmū mūmū, paʻepaʻe, uʻamea, lanumoana, salu, samasama samasama, totoina le vavae, marsh papa.

I le maualuga

E tusa ai ma le maualuga o le mutia, o vao vao uma e vaevaeina i le 3 pito i luga. I le pito i luga e i ai vao e fiafia i le malamalama. tietiega. E itiiti la latou togavao ma fai lapopoa laʻau, ma lau. O le fualaʻau lauusiusi lauusiusi, wheatgrass, alfalfa lanumoana.

Fugalaau otaota o loʻo i le pito i lalo. O a latou pulou manifinifi e oʻo atu i le maualuga o le 70 cm, latou te totoina faʻamalosi pe a uma le moa, latou te faia se lapopoa tele o laʻau pupuu ma pu (lanu moana lanumoana, lanu mumu, tamaʻi moa).

I le va o mutia ma tumutumu o vao e ola semi-luga. E mafai ona maua i latou eletise tetele (mai le 70 i le 100 cm), lea e fausia ai le tele o pupuʻu pupuʻu, ma tuʻuina atu ai vao mafiafia. O le tele lava o latou e ola vave pe a uma le seleselega ma maua ai se uiga o le tillering lelei.

E mafai ona taua lenei vaega vao o le mutia, vao vao vao, vao vao, ma isi.

I le umi o le taamilosaga o le olaga

E i ai tausaga faʻaletausaga, tausaafia ma le lelei o mutia mo laʻau.

Le tausaga taʻitasi O togavao e faʻataunuʻuina le taamilosaga tau atinae i le tausaga muamua o le olaga. Pe a lūlū fatu, e mate uma eleele ma lalo ole vaega o le laau. O lenei vaega e aofia ai ryegrass tausaga, bluegrass tausaga ma isi.

Muamua vaitau tuputupu ae lua tausaga o mutia e muta i le fatuina o aʻa, pu, lau, ma fualaau aina e totoina ai fugalaau, fualaau aina ma fatu e faia i le tausaga lona lua.

A maeʻa ona toto fatu, vao lelei (mo se faʻataʻitaʻiga, multiflowered ryegrass poʻo hopper alfalfa), mulimuli ane maliu.

Laʻau faʻatau maua le malosi e ola ma fua mai mo le tele o tausaga. Faatasi ai ma vao ma le lanumoana.

Faʻavasegaga o faʻafefe o le mutia

E iai ituaiga o ituaiga o gaʻo.

Anapogi

E ala i le anapogi e aofia ai laʻau felelei, laʻau vao vao, vao vao. Laʻau tupu olaola i le eleele susu, vave ona tupu, ma a maeʻa le tausaga ona maua ai le vevela lanu meamata, e ui lava e le o toe umi (e faaumiumi le ola e sili atu le sooga ma isi laau).

Ata

O le ata lafoia o laau e mafai ona taua mūmū mūmū ma le fanua o le ryegrass, lea e lagona le manaia i nofoaga pogisa ma maua ai se tetee tele i le solia.

Matagofie

Ina ia tumau pea le la ma le lamala Lafu mamoe e felelei solo, faapea foi ma laulaau lanumoana e pei o alfalfa.

Uma

O le mea lautele e valaʻau polevitsu, lea e mafai ona tupu i le malulu, vevela ma le lāmala, ae o loʻo i ai se mea taua tele - pe a uma le moa e faʻagesegese le tuputupu aʻe.

O le a le sili atu o le monogazone poʻo le gasegase

O le Monogazon e tupu lelei na o le malamalama lelei, e vave lava ona oʻo mai i lona foliga muamua pe a mavae ni aʻafiaga masini, ma tuputupu ae vave. E masani lava ona i ai le filifiliga a le Faatoaga: monogazone poʻo le mutia ma faʻafefe e faʻaaoga le kulimi o le kulimi e itiiti le manaʻomia e tausia ma tulaga, e sili atu ona lelei le vao ma e le o le soona inu i le suavai.

O laʻau sili ona lelei ma mutia mo le totoina o mutia

O loʻo i ai le tele o taʻiala mo gaʻo o le cereal: faʻamalosia o le mafanafana, malosi o fafo, faʻavaeina aʻa, fua faatatau lelei o le faʻapupulaina o le talipupuni pe a uma le moa, gafatia i le toe gaosia o laau, fetuunaiga i tulaga tau.

E mafai ona valaʻau lauʻau sili O tagata e lanu, lanu mumu ma le lanu moanaoe le fefefe i suiga o le vevela, taofi le malulu, fausia le salu mafiafia, e puipuia mai vao leaga, ma e masani lava ona lauiloa. I le faaopoopo atu i ai, latou te vave faʻaolaina i auala vegetative.

Laveʻa mumu faʻapupula lemu, o lea o le faʻaaliga e na o le tausaga lona lua. Ae ui i lea, faʻavae aʻa laʻau lanu moana pasi malie, o lea e sili atu le aoga e filifili ai se paluga lea o le a avea ma vaega autu. Paʻu vevela - togalaau faʻamalosi ma le malulu ma se meaʻai gaosi tino.

E mafai ona i ai ni isi mea afaina i laulaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga laʻau lanu moana, e mafai ona ola i le paolo, lea e laveaiina ai le mutia mai mea lanu, ae i le taimi lava e tasi e le taliaina ai le gaioiga ma le mowing faifai pea. Bluegrass marsh - fai se laupepa matagofie ma aʻa malolosi, ae e le eseese i le tumau (e mafai ona tuʻufaʻatasia i le paʻepaʻe paʻepaʻe po o le taifau).

Faʻaopoopo mea faʻapitoa laʻau felelei - o le vao e ola vave, faia se kapeta mafiafia. E i ai se tuputupu aʻe lelei falanialia ryegrassfaʻapea foʻi ma le le lelei ma faʻalelei lanumoana tasi tausaga le matua. Fomu o le Hummocks vevela mamoe ma pike szo, o le mea lea e le manaʻomia mo laʻau.

Lawns taofi o latou foliga muamua ma le elasticity, foliga mai o le mutia moni, e aunoa ma le manaʻomia o se faʻafitauli faʻapitoa, lea e avea ai ma se fofo sili ona lelei i le faʻafitauli o le faʻatulagaina o se togalaau.

E te iloa? Faatasi ai ma le fesoa- soaniga o mutia e mafai ona e fatuina ata ma faanatinati i le toomaga o le saite.