Laʻau

E faʻapefea ona manuia le totoina o se fualaʻau masani o saladoti Pink Giant

Tomato mumu e faapitoa lava le alofagia e le tele o fai togalaau. E talitonuina o le tele oi latou e iai se tofo suamalie ma se uiga matagofie. E le gata i lea, faatasi ai ma ituaiga lanu meamata, e tele lava ina filifilia e le au filifilia le tele, o nisi foi taimi e tauva ai i latou lava i le totoina o fualaau tetele. O se tasi o ituaiga lauiloa e taʻua o Pink Giant.

Faʻamatalaga o fualaau Tomato Pink Giant

O le lapoa lanu piniki ua lauiloa mo le toeititi atoa le 20 tausaga, i le 2001 na aofia i totonu o le lisi o ituaiga o meaola ua faamaonia e le Setete Setete o le Malo o Rusia, aʻo fautuaina atu mo faifaatoaga faatoʻaga ma le au faifaatoaga, tagata o le taumafanafana. E manatu o le taunuʻuga o le filifilia o le tagata. O le mea masani, o se aganuʻu le totoina i luga o eleele, ae e mafai ona faia lenei mea i greenhouses. O le mea e sili atu, o loʻo manino manino mai i le mea moni e faapea, o vaega o lona faʻatoʻaga e le faʻatulafonoina e se pepa aloaia, ma i le itu i matu, ioe, e na o le lanu meamata e mafai.

O le lapoa lanu piniki e mafua mai i tamato e le taua, o lona uiga, e tupu aʻe i se ogaumu umi, o lona uiga o lona maualuga e maualuga atu foi nai lo le lua mita. O laulaau e masani, laʻititi, lanu meamata. O le uluai pulumu fualaau aina o loʻo tuʻuina i le maeʻa o le lau 9, pe a maeʻa uma le 3 mulimuli ane ona faia lea fou. O le pulumu e aofia ai mai le 3 i le 6 tamato, peitaʻi, ina ia mafai ona latou faʻaalia manino, e fautuaina e le sili atu nai lo le tolu vaega.

O fua o se foliga lamolemole, faatasi ai ma le maualuga o le lipine, e aofia ai nusi fatu e 4, o le numera o fatu o loʻo i totonu e laiti. O fua e matua telē lava, pe tusa ma le 350-400 g, ae o loʻo i ai foi le kilo kilomita; i se tulaga matua, o le tamato e piniki i le lanu. O tagata e sili atu i le 2.2 kilokalama ma foliga le lelei e faamatalaina. E le tupu vave le matua, toetoe lava 3 masina talu ona totoina laau i le togalaau.

O se fatu laʻitiiti o fatu o se tasi lea o mea lelei o le salati vine

O le autu autu o le fua, ua uma ona tusa ai ma le igoa, ioe, mo le taumafa fou, o le eseese o le salati. E le gata i lea, o le sua tomato, pasta, o sauʻai eseese ua saunia mai fua. O le tofo o tomato fou ma ipu na faia ia i latou ua manatu e sili ona lelei, talu ai o le paluga o fua e suamalie, manu. O le mea moni, latou te le fetaui i totonu o le fagu, ae o le pikiina i totonu o paʻu e mafai i mataupu faavae, e ui lava e le taua tele lenei mea: e tele naua ituaiga o vailaʻau faʻatoʻa fuafua mo lenei faʻamoemoe.

Faatasi ai ma uiga lelei uma o le ituaiga, o le aotelega o fua o le gaosiga e sili atu ona lelei: e tusa o le 6 kilokalama / m2. O le maualuga o le taunuuga ma le maualuga o le tekinolosi mea taufaatoaga ua fuafuaina i le 12 kilokalama, lea, ioe, e mamao foi mai le tau aoga.

Talu ai ona o le fua tele o fua, ma o le vao e uumi, o laau e manaʻomia ai le faʻamalosi ma le teu. I le tele o faʻamaʻi, o le tetee e sili atu i le averesi, ma e gafatia le vevela o le vevela. E ui lava i le tele-fua, o fua e tumau lelei ai le femalagaaiga, talu ai o loʻo i ai la latou paʻu mataʻutia. O le fale ola o meaʻai fou o le fuainumera: i se nofoaga malulu mo le tusa o le vaiaso, i totonu o le potu - e oʻo atu i le masina.

Vitio: Pink Giant Ripe Tomatoes

Foliga vaaia o Tomatoes

Mo le faamatalaina o foliga o tamato, e le manaomia e le Pink Giant ni upu faaopoopo: o mea uma o loʻo i le igoa. O le lanu o fua o fualaau suamalie o le piniki enaena, o nisi taimi e oo lava i le rasisi, o le tele e telē tele.

O nisi o tamato e le masani ai foliga, o nisi e le mautonu, ae e tutusa uma le lelei.

Afai e tele naua tamato i luga o le togavao, e le mafai ona ia tu i luga o la latou aofaiga atoa. O le mea lea, o le vao o le Pink giant e foliga foliga mativa, ae o le tamato o loo i ai pea e le o iai i le taimi, ae i vaega laiti.

Vitio: manatu Siberia e uiga i tomato Pink lapoa

Le lelei ma le le lelei, eseesega mai isi ituaiga

O le lapisi lanu piniki o se ituaiga lauiloa tele, e mafua ona o le tofo lelei o ona fua. Afai e te taumafai e faʻamatala puupuu ona lelei uma, o le lisi e foliga faapenei:

  • tele-fua;
  • meaʻai suamalie sili;
  • tetee i le tele o faamai;
  • lelei le gafatia ma le faasaoina o fualaau aina fou;
  • le le mautonu i tulaga tuputupu ae, e aofia ai fesuiaiga mataga i le vevela ma le susu.

Faʻaleagaina faʻaleagaga e vaʻaia:

  • taugofie le maua o oloa;
  • lē talafeagai mo le faʻatautaiga lautele;
  • le manaʻoga mo le faʻaleleia ma le faʻaeteete o togavao ma tuʻuina i latou i ni lagolago malosi.

O le mea moni, o nei faaletonu e le o se mea faitio: o le tele o ituaiga tomato e manaʻomia le teuina o vao, ma tomato faapitoa mo le gaosiga atoa. Ae o le fua o fualaau suamalie taua, o le mea moni, ou te manao e sili atu. O le mea autu o le ituaiga, o le mea moni, o lona natura tele-fua i le tuufaatasiga ma se lanu matagofie ma le tofo mama o tamato.

I le tele o tausaga talu ai, o le ituaiga e mafai ona taʻua o tulaga ese. O le mea moni, o le taimi nei e le o lea: o le numera o ituaiga eseese o loʻo tutupu vave, faatasi ai ma i latou o loʻo i ai ni tagata faʻatautaia o le Pink giant. O lea la, o le kulimi Pink Honey o loʻo i ai uiga matagofie o le tofo, ae o ona fua e teuina mo se taimi puupuu lava ma e le ogatete lelei le femalagaaiga. O Mikato papago mamago e lauiloa, e ui lava o ona fua e laʻititi. I se taimi muamua atu nai lo le Pink giant, o se ituaiga tutusa o le Fugalaau Fugalaau e matua, ae o ona fua e masani ona taʻe. O fua o le tamato e talitutusa lava ma le Elemene Elee, ae o la latou tino ua manatu ua faʻamamago. O le mea lea, e masani lava ona i ai i le fai togalaau se filifiliga, ma e masani ona ia faia ia fiafia i le ituaiga Pink Giant.

Vaega o le totoina ma le totoina o totogo Tomato Pink

O le lanu piniki i le uiga o le tekinolosi mea taufaatoaga o se ituaiga masani e le taua ma fua tetele o le matua matua, lea e tuuina atu ona lava uiga i le tausiga. E pei o le vaeluaga o vaitau, e tupu mai na o fatu laau; na o le itu i saute lava e mafai ona totoina fatu i le tautotogo i le tautotogo. E pei o ituaiga uma e le taua, e manaʻomia ai le faia o togavao, e le afaina pe afai e totōina i totonu o se fale lauʻeleʻele poʻo le avanoa.

Faʻamasinoga

Manatu mo le totoina o totogo O le pope piniki i le tele o lo tatou atunuu e amata i le ogatotonu o Mati; o le vave totoina e tauamiotonuina i le itu i saute pe tuʻuina atu o loʻo totoina i le amataga o Me i totonu o se fale laufanua lelei. E tusa ma le lua masina e tatau ona pasia mai le lūlūina o fatu e totō ai fatu i le togalaau. E tatau ona manatua i le mafaufau o le totoina e mafai ona le mafai muamua nai lo le eleele e mafanafana e le itiiti ifo i le 15 e uiga iC, ma le taufaʻataʻu o gutu o le po e toetoe lava a uma (faʻamalama vave pe a uma le tulaueleele e fesoasoani e taulima le vevela e latalata i le 0 e uiga iC) O lea, mo se faataitaiga, i le ogatotonu, ao leʻi oʻo i le faaiuga o Me, o le totoina o tamato i le laufanua avanoa e lamatia. O le mea lea, i le afa lona lua o Mati, o fatu e totoina i le fale. O le faagasologa atoa e aofia ai laasaga e iloa e le au fai togalaau.

  1. Sauniuniga o le fatu (faʻavasegaina, faʻapalapalaina, faʻamalosi ma, atonu, o aʻafiaga e aofia i lenei manatu). Faʻavasega fatu e ala i le tuʻuina i totonu o le 3% o vaifofo o le sodium chloride, ma a maeʻa ni nai minute, e lafoai ia vaimoai. E le afaina i le 20-30-minute togafitiga i se faʻafitauli pogisa o le paseka. Faʻafefe i le tuʻuina i totonu o se susu susu mo le 2-3 aso i totonu o le pusaaisa. Sprout seia oʻo ina oʻo mai siʻusiʻu laiti.

    Ina ia vaʻaia fatu, e tatau ona faʻamalosia se vaifofo o le palanala, toetoe lava 1%

  2. Faʻaleleia eleele. O le mea aupito sili ona lelei o le peat, humus ma le eleele fola, ua faʻafefiloi i le aofaiga tutusa. O se ipu fafie o loʻo faʻapipiʻi i se pakete o le mea e tupu mai ai, ona faʻapalaina lea o le eleele e ala i le liligiina o se vaivaiga vaifofo ole potassium.

    Ina ia ola ile luaselau pe lua vao, e mafai foi ona faatauina mai eleele ile faleoloa.

  3. Lauina o fatu i totonu o se pusa. E masani lava ona lūlūina le Pink Giant ma vave loa i totonu o fagu a le tagata lava ia, talu ai e itiiti lava ia vao, ae sili atu le toto muamua i totonu o se atigipusa, ona totoina lea o fualaau. O le maualuga o le eleele e tatau ona itiiti ifo i le 5 cm, o fatu ua saunia e tuʻuina i totonu o vao i le loloto pe tusa o le 1.5 cm, i mamao o le tusa ma le 2.5 cm mai le tasi.

    Mo le lūlū fatu, ave soʻo se pusa talafeagai

  4. Faʻaaofiofia le vevela manaʻomia. A maeʻa le 4-8 aso, e aliali mai pulapula i totonu o se pusa tioata, ma faʻaitiitia le vevela i le 16-18 ° C, ao faʻamalamalamaina ua saunia i le tele e mafai ai (lava le malamalama masani ile windowsill south). A maeʻa le 4-5 aso, e faʻaleleia le vevela i le 20-24 ° C.

    E tele lava le malamalama masani i luga o le windowsill pe a le faʻafetaia pupuni i matu.

I le vaitausaga o le 10-12 aso latou te totoina ai tamato na totoina i totonu o se atigipusa: totoina totō i ipu eseese pe i totonu o se atigipusa o le tele gafatia; i le mataupu mulimuli, o le mamao i le va oi latou e tusa ma le 7 cm.

Totoina o togalaau - faʻafefe faʻafefe ma, atonu, 1-2 laei faʻatasi ma fofo o soʻo se mea faʻapitoa. Ae peitai, afai o le alualu i luma e masani lava, e le tatau ona toe faamamaina ia laau toto: ua sili atu le leaga o laau totō nai lo laau ua ola i lalo o fualaau faasaina. 10-15 aso ao le i totoina i le togalaau, o laau toto e tuu i luga o le faapaologa, masani ai laau toto i le ea fou ma le maualalo o le vevela. E oʻo mai i le taimi nei, fualaau totogo O le lanu piniki e tatau ona i ai ni laʻau tetele e 5, o le vaʻaiga mafiafia ma le pulumu e tasi. O le totoina o laau i le togalaau e mafai ma le amataina o le mafanafana o le tau.

O se nofoaga mo tamato e filifilia ina ia tapunia mai gaioiga a matagi i mātū ma malamalama lelei. O le moega, e pei o le tele o fualaau faisua, ua saunia i le tautoulu, faaopoopo i ai meaʻai ma mineral fertilizers. O Tomatoes e manaʻomia tele le phosphorus, o lona uiga o doses manaʻomia o se paketi humus, o se ipu fafie ma le 30-40 g o le superphosphate i le 1 m2.

O lenei ituaiga e fiafia i le saolotoga, e le o iai le togavao. O le mamao pito mamao i le va o laau e tatau ona mai i le 50 i le 60 cm, ma sili atu le faʻaogaina o le 70 x 70 cm. E sili atu i le tolu laʻau tetele lapoa e le tatau ona totō. O le togalaau e masani lava, e sili atu le totoina i le afiafi poʻo le timuga.

  1. Latou teli se pu i nofoaga ua filifilia faatasi ma le siakiina o le tele o le manaʻomia, faaopoopo i ai le fugalaau i le lotoifale. E mafai ona fai sina lima o le pefu po o se sipuni tele o le nitroammophos. E faʻafefiloi faʻamalolo i le palapala, ona faʻafeinu lea o le vaieli.

    O le ash ash o le sili lea ona taua ma toetoe a leai se totogi

  2. Aveese ma le faaeteete ia laau toto mai se atigipusa po o ni fagu ma se paluga o le eleele ma tuu i totonu o pupu, aʻo faʻalauteleina lau laʻau. Afai ua ola lelei laau, e tatau ona totōina lelei ina ia le tanumia ai aʻa i totonu o se eleele malulu.

    E taua le aveeseina o fatu mai pusa e aunoa ma le faaleagaina o aʻa.

  3. Vai vai i vai i le vevela o le 25-30 e uiga iC ma mulch le palapala ma sina humus po o le faapalaga.

    E mafai ona e suʻeina tamato mai se mea e faʻafeinu ai, ae e sili atu le aua le sola i laulaʻau

E vave fautuaina, ao leʻi tutupu le vao, e faatulaga ai se faiga mo le nonoaina: o siteki malolosi po o se taatele masani. O le maualuga o ia mea uma e tatau ona tusa ma le lua mita. E tatau ona vave amataina le vao i le taimi lava e maua ai se aʻa i se nofoaga fou ma toe amata ai lo latou alualu i luma.

Tausiga

Tausiga Tomato O le lapisi lanu piniki e foliga mai e le faʻalavelave; e aofia ai le faʻamalosia, faʻamaʻapeina le palapala, faʻamafunaina vao ma laei i luga taimi. Ae, e ese mai i lenei, e tatau ona nonoa le vao i le taimi, ma isi laasaga ma laulaau e aveeseina i lea taimi ma lea taimi.

O le taimi sili mo le fafagaina o le afiafi, fai pe tusa o le tasi i le 5-7 aso. E tatau ona mafanafana le vai, faʻamafanafana i le la. Afai e foliga mai o le palapala o le palapala e susu, e le tatau ona e inuina: o tamato e le manaʻomia le tele o vai. O le maualuga o le suavai e matauina i le maualuga o le fua tele o le vai ma i le taimi o le tuputupu aʻe o fua. Ae pei o le totoina o tamato, o le suāsusu e faʻaitiitia ai, pe a fai o le a mafai ona gaogao tele. Faʻasalaina o le Pink Pink i lalo o le aʻa. E sili atu le puipuia o le vai mai le laʻau. Tino lelei pe afai oi ai le avanoa e faʻaaogaina ai le suavai.

A maeʻa ona faʻaleleia taʻitasi, o le eleele o loʻo siomia ai le vao e papaʻu le vaʻaia ma le aveese faʻatasi o vao. Fertilizing e masani lava ona tuuina mai, 4-5 taimi i le taimi o le taumafanafana, e faʻaaoga ai mullein infusions ma fugalaʻau uma. O le taimi muamua e fafagaina ai le Pink Giant i le oʻo mai o uluaʻi ovaries. Ina ia faia lenei mea, pe a uma le suāuʻu, fai, mo se faʻataʻitaʻiga, 1 m2 e tusa ma le 20 g o azofoska, ma ua maeʻa ai ona toe faʻafeinu. O le fafagaina faifaipea e faia i vaiaso tai tolu. I le afa lona lua o le taumafanafana, latou te taumafai e tuuitiitia le suauu, faʻapulaʻaina i latou i le vao ma le superphosphate.

I totonu o togalaau patino, e seasea lava ona latou auai i togafitiga puipuia o tamato mai faamaʻi, aemaise lava talu ai o lenei ituaiga o togafitiga faafomaʻi. Ae i le tulaga o le le lelei tele o le tau, e fautuaina e faatino le gaioiga ia le itiiti ifo ma togafitiga faʻataʻitaʻiga (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafefeteina o fua o le sipuni).

O le laʻau lanu piniki e fai i le 1, 2 po o le 3 'au: o filifiliga e faʻalagolago i mea e fiafia i ai le tagata talimalo. O le tele o pipi i luga o le vao, o le tele o fua o le ai ai, ae o le a latou tuputupu aʻe laiti. O le lua ma le tolu o fatuga o le muamua lea o le malosi o le laititi, o le a totoe le taimi e toso ai, ma le puipuia mai latou ola mai i le sili atu ma le 5-7 cm. I le aluga o taimi, ua aveeseina laulaau samasama: e masani lava o lenei faagasologa e amata mai le pito i lalo, faapea foi nisi laulaau, aemaise malosi malosi fua mai fualaau aina mai le la.

O le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai le lua ma le 3 o tafaʻi mai ma pe faapefea ona toe faʻavae nisi laasaga

E le tatau ona e tuua uma tamato tamato i luga o le togavao: atonu o le a le faʻalauteleina e le togavao le sili atu i le 6-7 brushes; o le a le mafai ona latou tuputupu aʻe ma matutua. E le gata i lea, o le togavao lava ia ua faʻamapulaʻaina foi i le tuputupu aʻe: afai e maualuga le maualuga i le 1.8-2 mita, e tatau ona fusi le pito i luga.

E tatau ona e fusifusia e le gata naʻo aʻa, ae o palasi foʻi ma fua, ae peitai, e tatau ona faia ma le faʻaeteete lelei ma i se taimi tatau. O nisi taimi i lalo o pulumu e tatau lava ona e suitulaga i lagolago, e pei lava o le tulaga o fualaau 'aina. Aveese fua i le taimi, puipuia i latou mai luga o le vao.

Faʻamatalaga

E matua matagofie lava ma manuia Pink giant mai Flos, na o ia o se lau pateta. O le tofo o se mea malie, suamalie ma nisi ituaiga siliki (e le o le suka i le malologa).

Garnet

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=3052.0

Ole ituaiga tomato lenei e sili ona saʻo pe a vaʻaia o se elemene i le fuamata o le tautotogo. O se tasi o na tamato e mafai ona fafaga le aiga atoa. Ma le tausiga lelei, o fua e mafai ona mamafa tele.

Glaropouli

//otzovik.com/review_2961583.html

O le lapisi lanu piniki o se mea fou fou, saʻo mai le vao. O le pulupulu e lapopoa, maualalo i le vai, sooga ma e manaia le tofo. E leai se tausaga e tasi na ou matauina ai o lenei ituaiga e laiti, e afaina pe o ni filo faigata, e pei o laupapa. I le gasologa o tausaga, ua na o le tupu lava o fua o latou lava fua, o nisi taimi latou te ola umi ai. I se tulaga aoao, o se tasi lea o ituaiga o tamato e sili ona ou fiafia iai e mafai ona e 'ai fou.

AlekseiK

//otzovik.com/review_5662403.html

O le lapisi lanu piniki o se tasi lea o ituaiga o tomati e fiafia i ai a tatou fai togalaau. E mafua lenei mea ona o le tofo lelei o tomato tetele-fualaau o se lanu piniki matagofie ma le vavalalata vavalalata o laau. E ui lava i le tulaʻi mai o ituaiga fou ma faʻapipiʻi taʻitasi tausaga, o le lauiloa o le Pink Giant e le maualalo.