Fua o le gaosiga

Pau mea e tatau ona e iloa e uiga i le tausiga o se potu i le fale ma mo le togalaau. Ata toto

Primula po o le igoa o le Primrose - o le fale sili ona lauiloa. E mafai ona e totoina se fugalaau i le fale ma totonu o le togalaau. O Primula o le a faʻamalieina tagata fai fua fugalaau i ona vave fugalaau, lea e foliga mai e tuai mai le taumalulu po o le amataga o le tautotogo.

Ma le isi, o le ae iloa ni faʻamatalaga i luga o le totoina o se fugalaau susulu i le fale ma le malae vaʻaia, faitau e uiga i mea faʻamaʻi ma meaola faalavelapi e mafai ona faʻaumatia le laau.

Faamatalaga faʻatau

Primula - o se aiga o primroses. O se tasi o laau taatele i le lalolagi, lea e tusa ma le 500 ituaiga. O faʻamuamua e taʻutaʻu ma taʻitasi tausaga. E i ai se fugalaau i Alps, Asia, Himalaya, i Saute ma North Amerika, Europa. Igoa Latin e faaalia ai foliga o lenei laau. Primula - ua faaliliuina o le "muamua."

O lenei sui o le fugalaau e fuga muamua i le mea o totoe, e tupu vave pe a uma le kiona. Fugalaau umi lava. O lenei ituaiga e aafia ai le tele o lanu: mai le lanu piniki i le paauli lanu uliuli. Fugalaau e faʻapotopotoina i racemes poʻo le faʻafefeteina o foliga. O le tele o ituaiga o laau na totoina ona o le matagofie o lo latou fugalaau. Ole lauiloa faapitoa primulas Danova ma Obkonika.

O lau o le Primrose e alu ese mai le aʻa ma aoina mai i le pusa. Sini uumi ma leai. I le pito i tua o le totogo o le a totogo. E le o taimi uma e aoina ai i latou i mea e tutupu, o loʻo i ai ituaiga meaola e tasi. O i latou o le mea sao, o tamaʻi petals e ola faʻatasi i le faavae.

O Primula o se fugalaau mutia, o lona uiga o lona tele o le a faʻatusatusa ma laiti. O le tele o le tele o fugalaau e mai le 25 i le 30 senitimita. Ae o le fugalaau i luga o le laau e tele. O latou lanu susulu ma ufiufi le lanu meamata o le "pou."

Ata

Ona e mafai lea ona e matamata i ata o ituaiga eseese e pei o Danova ma Obkonika:

Primula Danova:



Primula Obkonika:


Tuputupu ae o se fugalaau totonu i le fale

  1. Lulu

    E taua! Mo le Primula, e manaʻomia tulaga vevela lelei.

    I le tautotogo ma le autumn, e tatau ona + 18 ... +20 tikeri. I le taumalulu, mai le +15 i le +18, ma ao faagasolo le vaitau o le fugalaau + 17 ... +20 tikeri. I le tausisia o nei faailoilo, o le a fuga tele le laau ma tele atu. I le taimi vevela e tatau ona e mataala tele. E le fautuaina le tuʻuina o se fugalaau i tafatafa o maa, e ono aʻafia ai.

  2. Malamalama Muamua pei o le susulu o le la, ae le gafatia ia ave saʻo. Mai ia i latou, o le laau e foliga mai lanu mumu, ona amata lea ona vego le fugalaau. O fuga i lalo o le la saʻo e pupuu ma e le tumau.

    E mafai ona e tuʻuina Primula i luga o soʻo se faamalama sill sei vagana ai le itu i saute. Afai o le ipu e mamao ese mai faamalama, ona manaʻomia lea o le malamalama fou. Afai e leai se filifiliga, ma o le fugalaau e tatau ona tuu i le itu i saute, ia mautinoa ia saunia le paolo.

  3. Totogi

    Talu ai ona o le ulu o Primula i se siosiomaga susulu i totonu o le vao, o lea e tatau ai ona i ai le fugalaau i totonu e ola ai i le palapala ma le susu lelei. Ae aua le tumu le fugalaau i le vai, ona o le tele o le susu o le a taitai atu ai i le pala ma le oti mulimuli ane o aʻa.

    I le tau mafanafana, e le manaomia le totoina o le laau, ae i le taumalulu e mafai ona faia i se fana moli.

Filifiliga eleele

  • Eleele Faleoloa fugalaau faʻatau atu oneone faapitoa mo Primrose. Afai e mafai, e mafai ona faia e oe lava ia le paluga palapala. O lenei mea o le a manaʻomia ai le peat, oneone lapoʻa, turf land ma humus i vaega tutusa. O le fefiloi o nei vaega uma, o le a faʻaogaina ai le meaʻai, faʻafefe ma le susulu o le lalolagi.
  • Fertilizers. I nofoaga nofomau E fuga mai Primula i le ogatotonu o le taumalulu. E oʻo mai i le taimi lenei, e tatau ona fafagaina le fugalaau i fugalaʻau faʻapitoa. E tatau ona aofia ai vaega e pei o le: potassium, nitrogen, phosphorus. O le potassium ma le phosphorus e maua ai le fausiaina o pulupulu, ma o le a fesoasoani le vailaʻau e toto ai laʻau feʻai.

    I le afa lona lua o le tautoulu, o laei pito i luga e faʻaitiitia pe taofia atoa le faia. Pe a aliali mai pupuʻu, ona toe foʻi mai lea, ae o le nitrogen e matua vavaeeseina. A maeʻa le Primrose ottsvetet, tuu atu ia te ia se malologa mo le tusa o se masina, e aunoa ma le faia o ni ofu.

  • Filifiliga o ipu. E le tatau ona loloto le fagu, ae lava le lautele. O le Primula ei ai aʻa tetele, o lea latou te manaʻomia ai avanoa.

    Fesoasoani O le mea e faia ai le ulo e mafai ona avea ma isi mea nai lo le uamea ma tioata. Talu ai ona o nei meafaitino e malulu ma malulu vave, o le a latou maluluina le aʻa, ma e le taliaina lenei mea.

E faʻapefea ona tausia i le togalaau?

O afea e tipi ai?

O le teuteuina o se vaega sili ona taua i le tausiga o se togalaau Muamua. E leai se tulaga e tatau ona lafoai. E naʻo totonu lava o se vaitaimi. O le teuteuga e faia i le taimi o le fugalaau, lea e tupu i le tau faaiʻele o le taumalulu - amataga o le tautotogo E talafeagai le tipiina o fugalaau ua mou.O lenei mea e faaosofia ai se galu fou o le fuga. O laulaau samasama ua aveeseina foi.

O le a le umi e tatau ai ona faʻasoa soʻo?

O mataʻupu e vaevaeina i na o ituaiga faʻalauiloa. O le i ai i luga o le togalaau e tasi i ni nai tausaga i le laina, o le fugalaau e tupu maualuga. O le iʻuga, o loʻo faʻafefe soʻo ma faʻaalia. E le gata i lea, o le palapala e itiiti ifo meaʻai, o le a amata ona sili atu le leaga o Primula ma ua leiloa lona malosi. O le vaevaeina masani o laupepa o se mea e tatau ai. O se masani masani le faʻatinoina o se faʻataʻitaʻiga muamua ile 2-3 tausaga.

Mo le vavaeese lelei ma le toe gaosia o pusa, e tatau ona faʻaleleia lelei le togavao, ona eli ese lea, fufulu aʻa o le palapala ma vaevaeina i ni vaega. O vaega taitasi e le tatau ona tuua e aunoa ma se aʻa. O le vaevaega e faia i le amataga o le tautotogo.

Sogi, faʻafefiloi, faʻafeinu

  • E manaʻomia le palapala ile lafu. E talafeagai le faia o se faʻafefiloi eleele o le lau laʻau ma faaopoopo i ai sina laʻititi o le manua poʻo le tafe. Ua fautuaina foi tagata e fugalaau fugalaau e sasaa oneone i le pito i lalo o se alavai, o le a le mafai ai ona vai le vai.
  • Fertilizers. O le fafagaina o le Primula i le togalaau e tu mai le taimi e amata ai laʻau muamua, ma faʻauʻu laei e tatau ona i ai ile iuga o le fuga. E faʻaaogaina falalaʻau o minerale ae manaʻomia ona faʻaaogaina i lalo ifo o le mea o loʻo tusia i luga o le afifi. Aumai faalua i le masina.
  • Faʻasa E manaʻomia e le Faatoaga Primula ona faʻafeinu, ae e le tatau ona e lolovaia le laau. Faalua i le vaiaso o le a lava. I le vevela o le vevela, e tatau ona faaluaina le taimi ole fafaga. Ina ia mautinoa lelei tulaga mo le fugalaau, pe a uma ona faʻamamaina le eleele ua tatalaina.

Vaʻaia taimi

Sauniuniga i le tautoulu

I le tautoulu, o atunuʻu ua vaeluaina ma faʻafefeteina e tatau ona faʻaleleia lelei. I le taimi o le sauniuniga o le mea muamua mo le taumalulu, e tatau ona faʻafefete i aso uma, ae aua le faʻaaogaina. O le laupepa e le o teuteuina mo le taumalulu, o le a ia faia le galuega o le puipuia o le rhizome mai le siʻitia.

Fautuaga. Ina ia mafai e le fugalaau ona maua le lagona mafanafana i le vaitau o le malulu, o le a totoina le vao i le humus i le aʻa. O lenei faiga o le a laveaʻiina ai le laau mai le malulu ma faʻafefeteina.

O nisi o ituaiga mea e manaomia ai le sili atu ona mafaufau lelei. O ituaiga eseese e ufiufi i lau ma agrofibre. O se tamaʻi Vaʻaia ma e manaʻomia ona faʻafefeteina i atigipusa ma teuina i totonu i le taumalulu.

O faʻasologa o togafitiga o le tausiga muamua i le tautoulu o loʻo faʻamatala auʻiliʻili i totonu oa tatou tusiga.

Fugalaau fugalaau

Mo se vaitau taumalulu lelei, e manaʻomia e le fugalaau se vevela o le itiiti ifo ma le 13. +14 tikeri. E i ai ituaiga meaola e mafai ona gafatia le vevela e le maualalo ifo nai lo le 16 + + 17 tikeri. E le manaomia le masani ona susu. E naʻo le taimi lava e mūmū ai le pito i luga ole palapala. O le faʻatau e tatau ona tasi i le vaiaso, ae le sili atu.

I luga o le matou faʻailoga o le ae maua ai faʻamatalaga e uiga i uiga o le totoina ma le tausia o se meaʻai i le fale ma totonu o le togalaau, faʻapea foi ma le totoina o se fugalaau mai fatu.

Tuʻu

O le nofoa e faia i nai tausaga uma, pe a tupu aʻe le Primrose, ma amata ona fafagu e le tasi le isi ia laupepa fou. E fautuaina e fai lenei mea i le tautotogo po o le masina o Aokuso ina ia mafai ai e le laau ona mauaa aʻa aʻo muamua le kiona.

O le faʻafefiloi o le eleele e tatau ona faʻataʻitaʻiina: oneone, lapisi, lau lauʻeleʻele. Afai o le fugalaau e tupu i totonu o se ulo, tausi lelei le alavai (pe tusa ma le 2 senitimita) muamua. O le totōina e faatoa faia pe a maeʻa le fugalaau. Ina ia aua nei faalavelaveina le faagasologa o le tuputupu ae o le vaitau.

Pests ma faʻamaʻi mafai, metotia o togafitiga

O Primula e tele faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le tele o taimi, o latou foliga uma e mafua mai i mea sese o le fugalaau. Lalo tatou te mafaufau tonu po o fea faamaʻi ma meaola faalafua e matautia mo lenei laau toto.

Faamai:

  1. Jaundice
  2. O le kukama a Mose.
  3. Fulufulu vavae.
  4. Mealy dew.

Pests:

  • Aphid
  • Weevil.
  • Spider mite

Aphids ma mites e masani ona aliali i luga o le laau i le vevela ma le vevela o le tau. Ina ia faatoilalo le parasite e manaʻomia le suluina o iniseti talafeagai.

Ona o le tele o le suāsusu, o le faʻamaʻi e taʻua o le "ulu enaena" e masani ona feagai. Mo le fofoina o le faafitauli, e tatau ona faʻaitiitia le tele o le suāsusu ma fufulu i se fomai talafeagai.

E taua! O le faʻamaʻi sili ona lamatia e taua o le sulu i luga. O le ai ai lenei faʻamaʻi, atonu i le tautotogo. Afai o laulaau ei ai ni lanu felanulanuaʻi, ona fetogi lea o le fugalaau.

E mafai ona faʻaumatia atoa Ulutala, ma afai e ola le fugalaau i luga o se moega, e faigofie lava ona salalau le faʻamaʻi i isi fugalaau. Ina ia manumalo i le maʻi, o laulaau ua aveese, ma o le a tatau ona fai atu faʻatalofa atu i le malosi o ulugaliʻi ia Primula. A maeʻa lena mea, e tatau ona faʻaaogaina le moega atoa ma se vaifofo o le topsin poo se faavae.

Faaiuga

Primula - o se laau manaia e matagofie i lona eseesega. O lenei fugalaau totonu e mafai ona tupu i le fale ma i le avanoa. O le tausia o ia e le faigata, ae o le le mafai ona mulimuli i tulafono e mafai foi ona oo atu ai i le oti o le laau. E tatau ona usitai i fautuaga mo le tausiga ona fuga ai lea o le fugalaau i ona pupula matagofie.