Cherry

E faʻafefea ona puipui le aʻafiaina o cherries mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le peleni (Prunus tomentosa) o se ogalaau i Sasae Mamao e le sili atu nai lo le tolu mita le maualuga. Ona o le vave matagofie o fua ma fualaau suamalie suamalie na totoina e le au faifaatoaga i Rusia, Iukureini ma Belarus. O fua o fatu cherries e sili ona itiiti nai lo cherries masani, ae toetoe lava a leai se vailaʻau latou te manumalo i le alofa lautele. O fua o cherries e aina fou, malulu mo le taumalulu, e kuka mai ia i latou jam, jams ma compotes. E faigofie le togalaau i le tausiga ma le faʻatoʻaga ma matua malulu.

Maʻi masani o cherries cherished

O nisi taimi, o le o atu i totonu o le togalaau, tatou te iloa ai o suiga le lelei o loʻo tutupu ma le peleni. I le maofa pe aisea ua malogo ai laulaau o le peleni ma o le a le mafaamatalaina fualaau aina, ua tatou iloa ai ua maʻi le laau. O cherries feliga e mafai ona maʻi faʻatasi ma moniliasis, faʻamalosi ma o nisi taimi coccomycosis. E masani lava, o faailoga i fafo o le faʻamaʻi e talitutusa lava ma le tasi, ae ina ia filifili le fofo sao mo togafitiga, e tatau ona e faʻamautinoa le faʻamaonia saʻo. Iniseti e mafai ona nofo i lau o le laau. Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o faamaʻi autu o lagona faapelepele ma a latou togafitiga. Mo se tali vave i togalaau faʻatoʻaga, o le pusa fesoasoani a le fai togalaau e tatau ona aofia ai: Bordeaux paluga poʻo le copper sulphate, lime suamalie ma le togalaau, sauniuniga e faʻavae i luga o le "Fundazole" ma le i ai o fomaʻi. Insecticides e tatau ona i ai i taimi uma.

E te iloa? E manaʻomia foi ona faatosina mai manulele e tau ai iniseti i le togalaau. Mo manulele e te manaʻomia e faʻapipiʻi faleoloa ma fafaga.

Moniliasis (mumu moli)

O le peleni pele o se laau e sili ona leaga, o lea e le masani ai ona asiasi mai faamai. O le togalaau e sili ona vevela i le faamai lea e taua monilial burn

O faailoga muamua o le faamai e vaaia i le asiasiga vaaia a le laau. Laititi laiti e iloa i luga o le paʻu, e amata ona tafe mai gutu. Gum o se vailaʻau faʻamalosi, pe leai foi se fafie. Gum faʻaali i luga o le paʻu o le laau pe a faʻaleagaina masini i le paʻu. O fugalaau ma laulaau o cherries ua maeʻa ma ua lanu samasama, o lala e faasolosolo lava ina amata ona magoto. O le Monilioz cherry. I fafo atu, e talitutusa lava ma le mea moni o lala e paʻu i pogisa po o le togalaau e sili atu nai lo togafitiga faʻamaʻi ma na o le mu lava o le laau. O le mafuaʻaga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le atinaʻeina o le monilia mushroom. O lona atinaʻe e vave tele, e vave ona atiina ae ma faʻafefiloi lala ola maloloina faʻatasi ai ma le paʻu o le silo. Ma o le taimi nei i totonu o le susulu manaia o le tautotogo ua foliga mai o ni mea afu mumu ua mamae ma lau laau mamago. Afai e te le amata togafitiga, o le a faʻaumatia le laau faapena.

Tatou amataina le togafitiga o tageli mai moniliosis:

  • Muamua lava, tatou te suʻesuʻeina ma le totoʻa ia maili mamaʻi, vaavaai mo mumu i luga o le paʻu ma tipi ese uma lala ma faʻamaʻi o le maʻi. Sa totoina paranesi ua pisia i fafo o le togalaau ma susunuina.
  • A o leʻi fugaina, e faʻapipiʻi le ogaumu i lenei vaifofo: 10 g o le "Fundazol", "Topaz" poʻo le "Topsina" ua faʻasaina i le 10 lita o vai.
  • Afai o le tautotogo o timuga ma le manava, e tatau ona toe faʻaleleia i totonu o le vaiaso se tasi (lata i le iuga o le fuga).
  • Mo le togafitiga o moniliosis, togafitiga mulimuli ane o maʻi vaivai o le maʻi e tatau ona faia i le tautoulu ma le tautotogo e sosoo ai ma ni fofo:
Totoga o le gataifale Autumn:

  • O loʻo totoina le laau i le 3% Bordeaux poo le 3% copper sulfate solution.
O loʻo faʻaaogaina le tautotogo i luga o paʻu paʻu, ao leʻi tupu le taamilosaga:
  • Faʻaleleia faʻatasi ma sauniuniga lava e tasi, ae o lo latou 1% fofo ua ave.

E te iloa? Monilioz pele cherries - o le maʻi e matua le fiafia, ma afai e te tuua le fale e aunoa ma le teuteuina ma togafitiga, o le a mautinoa lava le oti.

Klesterosporiosis

Klesterosporiozom e masani lava ona mafatia i laau fualaau aina ma laau toto. E faigofie ona aʻafia le laumei, laʻau pi ma le apricot, ae o aganuu sili ona le mafaamaeetia e faapelepele ma lagona le pele. O le igoa lona lua mo lenei faʻamaʻi o loʻo vaʻavaʻai solo. O le fungus Clasterosporium carpophilum o le faʻapogai mafuaʻaga o nodules. O le vaʻaiga, o le liliuina o fafie ma le mafanafana, o le susu o le tau o vaomatua lelei ia mo mushroom spores. E leai se mea e sili ona taua i le taumalulu.

O le taimi lava e oʻo ai le vevela o le tautotogo i luga aʻe o le 4 ° C ma le faʻafefeteina o le kiona ma faʻafefe ai ona amata - o le ova o le fusi e sili atu ona malosi ma faʻalauteleina le mycelium i foliga o ulunua enaena i luga o lālā mamaʻi ma fulafula. Iniseti ma faʻasalalauina le vevela ma afaina ai laau ola maloloina. O le faʻamatalaga o le togalaau e tupu i totonu o le vaiaso, talu mai le klyasterosporiosis e puupuu lava le taimi e faʻaalu ai - e oo atu i le fa aso. I le taimi o le tau vevela o loʻo i ai se atinaʻega o le 3-4 gafa o le fuga. O faailoga muamua o le faamai e foliga mai o lanu enaena-lanu enaena-mumu-enaena i luga o lau o cherries. I le gasologa o le vaiaso, o le tino i le ogatotonu o le mea na afaina ai ua maeʻa ma ua lava le moe, ma laulaau laititi (e oo i le 2 mm) e ala i pupu e tumau i luga o lau. I le pito i tua o le lua, ua faapogisaina itu o le ie, ua maua se tuaoi lanu. O se uiga taua lea o le phytosteriasis mai isi faʻamaʻi fatu.

O faʻalavelave e aliali mai i luga o le paʻu o laau totō o loʻo aʻafia i le klesterosporosis, o le mea lea e paʻu ai le gutu (o se mea e pei o le pusa laau). O fugalaau afu na afaina i le mycelium ua faapouliuligia ma feoti, ma ua mamae le lanu ma ua pala. O le kuluga o le kulimi, o loʻo i tua i le tuputupu aʻe, e le laʻau laʻau ma muamua ona laʻau lau lauʻeleʻele, e le pei o laau ola maloloina.

Puipuiga ma togafitiga o le cholesterol:

  • Matou te filifili mo le totoina o ituaiga eseese e tetee atu i le phytosteriasis.
  • I le taimi na matou tipi ai aʻa o aʻa. O le'alofia o le faʻamalosi, tatou te puipuia ai le afaina o faʻamaʻi faʻaleagaina.
  • O le a malosi le ola ma ola maloloina pe a faʻamaʻaina ma faʻafeinu i le taimi.
  • A uma ona teuteu lala tatou te faʻaaogaina mea faʻapitoa i le togalaau.
  • I le tautoulu tatou te aveeseina laulaau ma paʻu'ū - o meaola faalavela ma afaina e mafai ona lalafi i totonu.

O le tautotogo e tolu togafitiga togalaau:

  1. Spraying Bordeaux paluga (luga o paʻu paʻu).
  2. Mo gaʻo fatugavale, togafitiga ma Kuproksat.
  3. Ina ua uma le togafitiga lona lua "Kuproksat" i le mavae ai o le 14 aso.
E taua! O le togafitiga mulimuli faʻamaʻi e faia i le sili atu i le 21 aso aʻo leʻi pikiina vine.

Coccomycosis

O le faʻamaʻi na oʻo mai i le seneturi mulimuli mai atunuu Scandinavian ma taia ai vine pele. O le faʻamaʻi o se mea lelei, e fiafia i se fuga-parasite, ola ma fafagaina i lau o le cherry. O laulaau o se siama pipisi e lanu samasama, e ufitia i le pogisa ma vave alu ese mai le laau. I le taua faasaga i le coccomycosis, togafitiga faʻamalosi e taofia ai le atinaʻeina o spores spores ma oʻo ai ina faʻaumatia i latou fesoasoani.

E le toe aafia aʻa cherries i le coccomycosis, ae afai e tupu lenei mea, matou te togafitia le laau toto e ala i le pulupuluina o le fiva. Tausiga o le togalaau, faʻamaʻi vave o lālā o tagisa ma togafitiga ma fomaʻi ma "Fundazole" mo le puipuia o faʻamaʻi - o le faavae lea o le soifua maloloina o le togavao.

Faʻailoga o le Pocket

O le siakiina o faʻamaʻi, e mafua mai i le spores o le afu Taphrina, e foliga mai o se mea e ese mai i se mea e ese mai i le mea e fiafia i ai. O fualaʻau ulavaʻa e fai ai ni fua e aunoa ma se ponaivi ma i foliga o ni ato uamea. O nei "taga" o le pepe mo le matua o mushroom spores. E oʻo lava pe a uma le faʻamamago, o nei vine o se punavai o siama. E tatau ona aveese mai le laau ma susunuina fualaʻau ua afaina, ma togafitia le falemaʻi faʻamaʻi ma fomaʻi.

E faʻafefea ona taulimaina mea faʻamaʻi sili o manuʻa

O aiga ulavavale o le faʻalavelave sili lea o le au pele. Latou te feosofi i luga o se togavao i le taumalulu. O le mea o loʻo i lalo o le kiona e foliga mai o le a faʻaleagaina, e pei o le fusi o le fusi ona faʻafefe ma laveaʻi i le laau i lalo o le kiona.

Metotia o le puleaina o le taʻi

I le taimi o le tautoulu, ua ufiufi ai ogalaau ufiufi i se uʻamea uamea, o paʻu oona o loʻo tuʻuina atu i tafatafa o cherie. I le taumalulu, o le kiona, e latalata i pristvolny circles, ua solia i se laina o le mita. I le faaiuga o le taumalulu, ua faʻamamāina le kiona mai le ogalaau o le vao.

Laʻu moli

O meaola faalafua e afaina ai e le gata o laumei, ae o isi fua foi, ae le o le tosina atu ma o latou mafaufau ia fua o lagona cherries. O meaʻai o manu e fafaga i luga o le paluga o le fua, o le kulimi e tumau pea i luga o fualaau aina, o fualaau aina e le tupu, e le toe tupu ma ola mama ia vine. I le taimi mafanafana o le togalaau e mafai ona ola ai le tele o augatupulaga o mumu moa. O le tau faasaga i le meaʻai e tatau ona amata i le taimi lava e amata ai le tele o moth moth.

Auala ola

E mafai ona e tautau mailei mailei mo pepe. I totonu o le togalaau, tane ma vaʻai suamalie, e faʻapipiʻiina ai le kelu, tuʻuina ma tautau i laau. E lele lele i luga o le manogi ma feoti i le kelu. O mailei e faʻamamaina i aso uma mai iniseti oti ma sasaa i totonu. O lea o le a tatou puipuia ai le lagona o le peleni mai le tele o vaega o moth.

Metotia Faʻaumilo (lua togafitiga e faia)

  1. Le togafitiga muamua i le taimi lava na tupu ai, pe a amata ona faʻatumu le ovary o le fua, ma sauniuniga "Decis" poʻo le "Ala". Matou te faʻaumatia le uluai augatupulaga o le moa.
  2. O le faʻaleleia lona lua o loʻo faia i le tolu sefulu tausaga o Iulai. Togafitiga ma fualaau faasaina "Karbofos" po o le "Kinmiks." O lenei togavela matou te faʻamamaina ai le togalaau mai le lua o augatupulaga o moa.

Aphid

E tele taimi e tatau ai i le tasi ona mataʻituina i totonu o le togalaau pe faapefea ona tumu le pito i lalo o laʻau o le vine ma ni iniseti uliuli laiti. Na foliga mai o aphid i luga o le pele. Aphid e moa le sua o le laau, faavaivaia ma tatalaina le auala mo faamaʻi eseese.

E mafai ona e tauivi ma metotia a le tagata aphids:

  • Lafoaia le togavao i totonu o le nofoaga o loʻo nofo ai ma le pusa. Ina ia saunia le vaifofo, o le fagu lita e tasi le lita e sasaa atu i le 5 lita o le vai ma faʻaogaina mo le 24 itula.
  • E fesoasoani tele i le togafitiga o laʻau e aʻafia i le fasimoli. O se fasi kulu paʻu lanu meamea e sasaa i luga o se mea ma sasaa i le vai mafanafana i se voluma e 10 lita. A faʻamaʻaʻa atoa le fasimoli i le vai, e mafai ona e amata gaioiga.
  • O laau i luga o fualaau aina suamalie e totoina e a latou "leoleo mamoe" - anufe. Ina ia mafai ona taofia i latou mai le faasalalauina o aphids i luga o laau ma laau talatala, o mailei ua faapipiiina i ogalaau o laau, ma faapipiiina i le kelu. Ua pipii aneti ma e le mafai ona sopoia lenei pa. O le laau e tumau pea le le nofo i aphids.
  • Aphids e le fiafia i le susunuina o meaʻai i tapaa tapaa, yarrow, pateta ma tamato. Faʻataunuʻu ma soʻo se tasi o nei laau totō ua saunia e pei ona taua i lalo: o le afa o pakete o le masini fualaʻau leaga ua tumu ma sasaa i le pito i luga ma vai inu. Ufiufi ma faʻamalosi mo aso e lua. O le fusi ua sauni e faʻaaoga.
Afai e le fesoasoani togafitiga faʻale-natura, matou te liliu atu i le puipuiga o vailaʻau.

E mafai ona e faʻaaoga le iniseti "Iskra" poʻo le "Faʻatonu". O sauniuniga e faʻaumatia ai aphids ma caterpilla ma puipuia togafiti ua togafitia seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana.

Plum (Pocket) Mite

O le taga pepa, faʻaputu i luga o cherries, e fafagaina i luga o le lau o laulaau laititi, ma o lea e saofagā ai i le faʻavaivaia ma le maliu o le laau i le lumanaʻi. Afai, pe a tilotilo i lagona o cherries, o laulaau ei ai "paʻu", o lona uiga o le togavao ua pisia i siaki.

E matua aoga lava i le tau faasaga i mites togafitiga o le kuka o le vai ma se vao. O ia togafitiga e faia i le amataga o le tautotogo, e oo lava i le taimi e le o toe totoina, e mafai ona fai le gaosiga i luga o ni lala e leai ni paʻu. O le vai vevela (toetoe lava o le vai inu) e sasaa atu i totonu o se mea e faʻafeinu ai faʻatasi ma se tagata faʻasalalau i luga o le paʻu ma faʻavaivai faʻatasi ma laʻau e lafoina (i luga o lala).

A maeʻa aso e tolu e mafai ona e toe faia le gaioiga. E masani lava lenei mea. Pe a tupu le laau, e tatau ona togafitia i iniseti ("Aktara" poʻo "Karate"). I le tautoulu, e aoina ma le totoina lau laʻau mai se vao, ma ia Oketopa e tatau ona eliina le eleele i totonu o le liʻo lata ane o le laau. O nei fua uma o le a le maua ai ni avanoa mo le taumalulu.

Paʻu pepa

E ola anufe o manu felelei ma fafaga i luga o vao ma laau. Caterpillars moths e oo i le 2 cm i le lapopoa, faatasi ai ma se lanumeamata lanumeamata poʻo le lanu enaena. I le tautotogo, latou te goto i totonu o pulupulu po o tumutumu o le laau, i le taumafanafana latou te fafaga i laulaʻau ma fua. O laau toto e afaina i le lau e faigofie lava ona iloa i laupepa gaugau.

  • E tatau ona vaʻaia ma le totoʻa ia laʻau, e tatau ona vaʻavaʻai ma le totoa o laau, o le faʻaumatiaina o lala na afaina i le fua o fuamoa, o laulaʻau faʻatasi ai ma le ogatotonu e mimilo i totonu o se pipili ua malepe ma susunuina.
  • A oʻo ina faʻavae le vevela i le tautotogo i luga aʻe o le 4+ °, togafitia togalaau faʻasaina "Prophylactin". O se vaifofo e faia i le fua faatatau o le: 0.5 l o le vailaʻau mo le 10 l le vai. O lenei aofaiga e lava lea e gafa ai le tolu po o le fa o vao o peleli.
  • Afai ua e tuai ma togafitiga o le tautotogo ma ua uma ona nofoia anufe i laulaau ma pulupulu o le laau, ona sili atu lea ona faaaoga le togafitiga ma pyrethroids. O fualaau talafeagai e pei "Ivanhoe", "AltAlf", "Accord", "Alphacin", "Alfashans", "Tsi-Alpha", "Fatrin", "Fastak" O le fofo galue ma nei sauniuniga e faia i luga o le faavae: 10 ml o le vai i le 3 ml o le sauniuniga, faʻaaoga i le vevela ole ea e maualuga atu nai lo le +25 ° C. I le vevela o fualaau faasaina e le aoga.
  • O le totoina i luga o lau o le vao ma Insegar, o se atinaʻe iniseti ma le faʻatonutonuina o atinaʻe, e maua ai se lelei lelei. O le mea autu o le faia lea o togafitiga aʻo leʻi oʻo i le taumafanafana tele o le moa pepe ina ia faʻatulagaina le fuamoa ile laʻau e togafitia.
E taua! O le faʻaaogaina o tapenapenaga e aofia ai pyrethroids e mafai ona mafua ai le toe faʻatoʻa toe faʻaleleia o siaki i totonu o le togalaau.

E faʻafefea ona puipui le aʻafiaina o cherries mai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi: faʻaoga puipui

I le aotelega o mea uma o loʻo taʻua i luga, o gaoioiga nei e manaʻomia e ola ai se togalaau ola maloloina:

  • Taofia togafitiga o laau totō faʻasolosolo mea e puipuia ai manu.
  • Togafitiga o lagona faapelepele mai faamai ma meaola faalafua e maua ai vailaau ma togafitiga faafomaʻi.
  • Autumn teuteuina o lala ma faamamaina ma le faaeteete le togalaau mai laau ma fualaau pau.
  • Oliina o pristvolnyh circles mo le taumalulu, lea e fasiotia ai meaola afaina i le palapala.
Afai e te mulimuli i nei tulafono faigofie i le tausiga o lagona faapelepele, o lau togalaau o le a maloloina, ma o le seleselega o fua suamalie, suamalie suamalie o le a fiafia ia te oe i tausaga uma.