Duck breed

Faʻamatalaga o laʻau paʻepaʻe paʻepaʻe

Ua leva ona tosina mai e Ducks ia faifaatoaga ona o lo latou maualalo o le manaoga ma le gaosia.

Meaʻai faapitoa o manu moa, maloloina ma faʻamalosi ile tofo.

O aso nei tatou te mafaufau i ituaiga lauiloa o paʻepaʻe paʻepaʻe, o latou uiga ma faʻalauiloa o le fausiaina.

Aisea e papaʻe ai keke

O le lanu o fulufulu o manulele e faalagolago i le i ai o nisi o pigments ma e pasi mai lea tupulaga i lea tupulaga. Saienitisi na suesueina le fausaga o le Peking duck, na faia se faasologa o auiliiliga, suesueina o genes o le au fanau o le tele o laina o laina. O se taunuuga, na foliga mai o le gutu o le gafa na tuʻuina atu i tamaʻitaʻi ma alii e nafa ma lanu paʻepaʻe o le fulufulu i totonu o pato.

Saili pe aisea ua aau ai le pato.

Paʻepaʻe papaʻe - ituaiga

Mafaufau i ni nai lapoʻa taʻutaʻua e tupu mai i fuga papaʻe, o latou foliga ma uiga.

Blackarskaya laumei paʻepaʻe

O se koluse fou lava o le taunuuga lea o le galuega a tekinolosi o le vaomatua o le breeding plant. O le lauiloa aloaʻia Kazakh na auai i le sopoia:

  1. O tagata matutua nei o loʻo i ai le lautele o le fatafata ma le tua, o le ua punou ma le ulu tele.
  2. O fulu o siʻu e aoina i totonu o se fusi mafiafia ma faʻatulai aʻe.
  3. O le paʻu i luga o vae ma le gutu o le lanu samasama-lanumoana.
  4. Paʻu paʻepaʻe e pipii mau i le tino.

O uiga o le solofanua e paleni, e malolosi, vave faʻaaoga i mea fou i le pusa. Matua mamalu - maualalo tupe mama i le maualalo o fua o felaʻuaʻiga. O le faaletonu E i ai le faʻalagolago i le fafaga: e aunoa ma ni paleni faapaleniina, o le mamafa o le oloa e ono fesiligia. Kolisi e tosina ai faifaatoaga faifaatoaga mai le tele o atunuu tuaoi (Ukraine, Belarus, Kazakhstan ma isi atunuu) faatinoga:

  • fua faatatau o fuamoa - 240 fasipepa i le tausaga, e fuaina le 95 kalama;
  • aano o manu - ile tausaga e lua masina o le mamafa o le fafine o le 3.4 kilokalama, o le tane e 3.7 kilokalama.

E taua! Afai o le paʻu o le manulele ua sili atu ona paler, o loʻo tautala e uiga i mea sese i mea taumafa poʻo mea e aofia ai, o se faʻamaʻi mafai amata.

Moscow white papule

O le pato ole Moscow o le taunuuga o le sopoia o le kilki Campbell ma le peking. O le mea sili ona lelei o le faʻatoʻaga - faʻamalosi malosi, maualuga gaioiga, faʻafetaui i suiga o le vevela. E manaʻomia lona savali ma le taumalulu, aua e fiafia le manulele e savali ma e aau foʻii le kiona. E tufatufa atu i le taimi o le Soviet avanoa, lea e maua ai le taugofie ma i le tau o le faatau.

O le manulele e iai sona tino tele ma se pusa lapoa, o se malosi malosi saʻo ma se siʻusiʻu siʻosiʻomaga, o ni fulu fusi e fusi i se mama i tafatafa o le drake. Uluulu ulu ma se gutu o le lanu piniki enaena, o le paʻu o paʻu o le moli. Gaosiga:

  • mamafa - 3.5 kg tamaitai, tane - 4 kilokalama, sauni mo le fasiga i le lua tausaga;
  • fua o fuamoa - e oo atu i le 150 i le tausaga, e fuaina le 90 kalama.

E te iloa? I pese a le gagana Rusia ma Ukrainian, solo ma faile tales, o le pato ma le tataga e masani lava ona faʻaalia o se ulugalii alolofa, o faila ma ni tagata lelei lelei e fesoasoani i le tagata autu. I le olaga i aso faisoo, o le foliga o se manulele e masani lava ona teuteuina ipu, ie lanu ma e oo lava i luga o taualuga o fale i le ituaiga o laʻau.

Aylesbury

O le talaʻaga o le faʻato'ā amataina i le 1845 i Egelani. O le aano o manu fasi vave na maua ai le lauiloa ma faʻasalalau i Europa atoa ma tala atu. O le manulele e sinasina-kiona ma mata lanu moana ei ai sona tino tele, pusa lautele ma tua. O le ulu e telē, malosi malosi, lautele, moli moli. Paga puupuu, ae malosi ma lautele lautele. O le pau i luga o vae o se moli lanumeamata.

E manaia le faamasani i ituaiga o meaola ma lanu paʻepaʻe: moa, lapiti.

O mea lelei e aofia ai le maua vave o se tupe maua, o se mea lelei tele mo le pulou. O loʻo taoina Ducks mo aano o manu i Egelani, atunuu Europa, i le CIS. Gaosiga:

  • mamafa o manulele matutua - fafine e mamafa le 3.5 kg, tane 5.5 kilokalama;
  • fuamoa - e oo atu i le 95 fasipepa i le tausaga, e oʻo atu i le 90 kalama.

E te iloa? E tusa ai ma talitonuga a Kirghiz, o le afafine o le perofeta na solia lona vaʻa ma fufulu i le vaituloto. O le faasalaga o lona suiga i totonu o se ponumumu ulaula - o le afi.

Crested duke

O le talafaasolopito o le faʻaalia o iniseti gaogao e le o iloa lelei; e mafai ona maua mai e ala i le sopoʻia o faʻailoga i le lotoifale ma le gaugau Saina. Manulele laʻititi, faʻatasi ai ma se faʻauʻu i tua, faʻalagolago i le ua i lalo. O le manulele o le muscular, faatasi ai ma se pusa felafolafoaʻi, o ni apa uumi na uʻu i le tino. I laʻau paʻepaʻe papaʻe o lanu moli lanu lanu ma paʻu. O le pito i luga o le ulu e tusa ai ma le matauina o faifaatoaga moa e aʻafia ai le gaosia o le manulele: o le tele, o le maualalo o le gaosiga. E ui lava i lenei mea, o le tagata oona o loʻo i ai se meaʻai lelei, o le aano o le aano o manu, o le gaosia lelei o fuamoa ma se uiga toʻafilemu. Gaosiga:

  • fuamoa e ave i le tausaga atoa, e tusa ma le 70 kalama, le fuainumera o le tusa ma le 120 vaega;
  • mamafa o fafine - 2.5 kilokalama, drake - 3 kg.

Faitau foi e uiga i ituaiga o moa.

Initia tagata Initia

E tusa ai ma le au saienitisi, o le ituaiga e tupuga mai i paʻu penguin. O tagata tamomoe na aumai i Europa i le 19 seneturi ma na muai sosolo i zoos o manu felelei. O tagata tamomoʻe ua taua nei mo le gaosiga o fuamoa maualuga (latou te le o ola mo aano o manufasi) i atunuu Europa, e aofia ai Iukureini ma Rusia. O le tino o le tagata tamoe e pei lava o se penguin:

  • o fulufulu paʻepaʻe paʻepaʻe e fetaui lelei i le tino paʻu;
  • ulu ua faaloloa;
  • o le ua e manifinifi ma umi;
  • beak ma paws o lanu samasama uliuli.

O manulele e le taua i meaai paleni, agaalofa, o aano o manu e suamalie, suamalie, ae o tagata taʻavale o le fuamoa fuamoa, talu ai latou te le mamafa tele. O se tama matua e tusa ma le lua kilokalama, ae o le fuamoa o le fuamoa e manaia - e oo i le 350 fuamoa e tusa ma le 70 kalama i le tausaga.

Aoao atili e uiga i le Initia Indian Duck breed.

Beijing

O le ituaiga na fafagaina i Saina i le seneturi lona sefuluvalu. Ona o ona uiga sili ona lelei, o lea ua iʻu ai i le vaega o aano o manufasi i totonu o atunuu Asia ma Europa. O le le lelei o le popole tele atu o manulele. Vaega:

  1. O se tino tele o se foliga laititi, o le pito i tua ma le pusa.
  2. Uluulu ulu ma se vaega pito i luma o le pito i luga o le gutu umi.
  3. O fulufulu paʻepaʻe o le kiona e fetaui lelei i le tino, o le siʻusiʻu e puupuu, faʻalautele.
  4. E pupuu lima, ae malosi, samasama-lanu moli i lanu, pei o le pi.

Gaosiga:

  • o le mamafa o le patoʻi e tusa ma le 3.9 kg, ma o le drake e oʻo i le 4.2 kilokalama;
  • fuamoa e tusa ma le 120 fuamoa i le tausaga, o le mamafa o le tasi i le 90 kalama.

E taua! Ina ia mafai ona taofia le tau mai le faʻaalia o le itumalo ma le tagi, e tatau ona e aveesea le faʻapogai o le ita. Atonu o le pisapisao, ma e oo lava i meaola a le aiga ua feoai solo i lo latou teritori, atonu o ni mea lelei-lelei.

Tausaga o le tuputupu aʻe o pato i le fale

Sei o tatou malamalama i faiga autu o le tuputupu aʻe o pato:

  • o le potu e faʻasolosolo, e leai ni pusi ma ni pu, e aunoa ma ni pepa;
  • nofoaga faʻatulagaina - i sikuea mita e le sili atu i le tolu tagata matutua ma ono tagata talavou;
  • laʻau - loloto (30 cm), faʻataʻitaʻiga lelei mea faʻapitoa meaola, sulu, vali;
  • nusi o loʻo i lalo o puipui i le paolo, o le averesi o le 40x50x50, porozhek e tusa ma le 8 cm le maualuga;
  • le numera fuafuaina o fafaga mo vaega eseese mo ituaiga eseese o meaai;
  • tagata inu vai fou;
  • vevela - 16 tikeri, i le taumalulu e le tatau ona i lalo ifo o le 5 tikeri;
  • susu - 60-70%;
  • moli - e sefulufa itula i le aso, i le tau malulu o le taumalulu;
  • i le taumafanafana, o tagata inu ma tagata e fafagaina e ave i luga o le auala;
  • le i ai o se faatanoa;
  • i le taumalulu, savali i luga o aso e le matagi;
  • o le potu e tausia mama, o le moe masani e sui.

Aoao atili e uiga i le tausiga o le pato: fausiaina o oe lava taʻaloga ma le vaituloto; faia o nusi ma fafaga; fafaga meaʻai o pato ma pato.

Ma siamu ua tuu i latou i le tele o itu. E tatau ona mafaufau i luga o se fola mausali ina ia le paʻu ai pe faʻaleagaina ai paʻu o le manulele. E sili ona fetaui lelei mea e masani ai mo aano o manufasi: o le itiiti ifo o latou gaoioi, o le saoasaoa latou te maua ai le mamafa. I le faaiuga: o le mama i totonu o le potu o le ki lea i le soifua maloloina o moa. O le faʻamauina i luga o le fulufulu e faʻaalia ai le manulele i luga o le paʻu, lea e mafua mai i faʻamaʻi. Aua neʻi galo o le pefu o ni vai faʻafefe, latou te manaʻomia se vaʻai i luga o se laufanua savali.