Laʻau

E faʻapefea ona fatuina se togalaau i luga o le 'upega tafaʻilagi: o le atamai o le tupuina o lauʻau manogi

O musika e taua tele i le olaga o soo se tagata. Afai e te le fiafia i le manogi masani o isi tagata, o le a le mafai lava ona latou faatasi ma oe, aua e le mafai ona faʻamaonia oe lava e faʻaauau pea le inu mea e le fiafia ia te oe. O le auala pito sili ona faigofie e faatumulia ai lou olaga i le malosiaga malosi o le totoina o laau vevela. O le a se mea sili atu ona matagofie nai lo se siʻosiʻomaga o mea manogi o le a siomia oe i le taeao. O se isi faʻaopoopoga o fualaau oona o le masani ona faia ni vailaʻau vailaʻau ma paleni. Ma o mea manogi e aina. Matou te taʻu atu ia te oe le auala e faia ai se togalaau aina i ou lava lima, ma mea totō e filifilia mo lenei mea.

Faʻamatalaga puupuu o tala faasolopito

I totonu o le monasteries o Europa i Sisifo i aso anamua na latou faia ni sikuea sikuea. O auala i totonu o ia lotoa na tu i luga o le ala, ma o le tulaueleele na i ai ni foliga faataatitia mata.

O togavao e masani ona fafagaina iinei, lea na saunia ai potopoto eseese. I se taimi mulimuli ane, na amata ona totōina laau toto ma mea matagofie e faia ai mea manogi.

O togavao monasoni ma laau toto ma vailaau e mafai ona vaaia i Europa. Latou te tausia a latou tu masani matagofie

O fanua na vaevaeina i vaega taua, lea na fetaui ma vaega o le lotoā. O nisi o togalaau e totoina e tusa ai ma mataupu faavae oa latou meatotino ma mulimuli ane faaaoga: vailaau, matagofie, manogi, ma isi. Faafetai i tu ma aga masani a le monastery, na tulaʻi mai le rabatka, ma mulimuli ane le manatu o se pati paʻu e pupuʻu.

O vailaau faʻamaʻi i totonu o moega fugalaau ua tutupu e oo mai i le aso: //diz-cafe.com/ideas/klumba-aptechka-na-dachnom-uchastke.html

I aso nei, e le faʻagaloina le faiga o le fausiaina o tulimanu malu. O loʻo faʻaauau pea ona faʻapipiʻiina i totonu o se laʻau lelei, ae masani lava o le vaega o le togalaau. O togalaau e filifilia ma le faʻaeteete mo latou, e taʻitaʻia e le mataupu faavae o le alualu i luma faifai pea, poʻo le tulafono o le faʻaopoopoga ma faʻaleleia se sosogi e tasi ma le fesoasoani a le isi.

Aisea tatou te manaʻomia ai sea togalaau?

O le lagona manogi o se tasi lea o auala sili ona taua lea tatou te maua ai faamatalaga e uiga i le lalolagi o siomia ai i tatou. I le gasologa o le aso, matou te inu ma faʻaleleia le ea i le tele o taimi, maua le faʻamatalaga matou te manaʻomia.

Smell o le lagona o le saʻolotoga i le tagata. Matou te maua se avanoa matagofie, mulimuli i le manogi masani, faʻatofuina i matou i mafaufauga ma miti

O le malosi faʻapitoa o mea manogi e taoto i lo latou gafatia e galue ai i nisi vaega o le faiʻai e fesuisuiai o tatou uiga. O le le iloa e i tatou lava, tatou te faʻafesoʻotaʻi mea manogi na maua mai i na lagona ma mea na tutupu ia tatou faʻatasi ma i latou.

I le faʻaaogaina o lenei tomai, e mafai ona e faʻamalosia ai lagona, faʻamalosia ai lagona tatou te manaʻomia. E oo lava i le aso sili ona faanoanoa ma le le fiafia i lalo o le faatosinaga a le manogi manogi e le mafai ona faalavelave i le malosi o le malosi ma le lelei.

Le lelei ma le le lelei o sea tali

Laʻau manogi - o le uluai manatu o le mamanu laufanua. E masani ona fai le ituaiga o moega fugalaau o loʻo faʻalauiloa mai ai manogi manogi pe manogi.

O tulaga lelei o tulimanu taua e pei o:

  • o se nofoaga malolo i luga o lau 'upega tafaʻilagi e mafai ona maua ai le togafitiga talafeagai: ia faʻamalosi pe mālōlō, faʻasaʻo le atuatuvale;
  • o lau laufanua vaʻalele e maua ai se faʻamuamua faapitoa, o le a ese mai isi;
  • manogi e le gata ina faia se lagona, ae e iai foi aʻafiaga faʻaleagaina;
  • afai e te filifilia fugalaau e avea ma uila, e mafai ona e aʻafia ai e le gata i mea malie, ae faʻapea foi le fiafia.

Talu ai tatou te lisi mea lelei, o le a le galo ia i tatou le taʻuina atu o mea le lelei. Nai lo lena, e uiga i le mea e tatau ona e gauai atu i ai, fatuina o oe lava tulimanu manogi.

O le le lelei o lenei manatu e le tele:

  • E tofu tagata uma ma a latou lava manatu e uiga i le matagofie. Mo se faʻataʻitaʻiga, atonu e le faʻasoa e alii le alofa tamaitai i se manogi manogi manaia. Ma o le fafine o le a faʻafeiloaia lana vaisu i le togalaau, o faafitauli ogaoga e mafai ona tulaʻi mai i le aiga. Ina ia aloese mai lenei, o le filifiliga e fatuina se saite manogi e tatau ona faia e tagata uma. E te le faʻatau oe lava i se mea manogi e faʻaleagaina ai lau "isi afa"? O se tasi o filifiliga mo fetuutuunaiga atonu o le vaevaeina lea o le saite i vaega o alii ma tamaitai. Tuu le fafine e goto ona lili fiafia ma rosa, ma fiafia le tamaloa i le mint, spruce ma pine.
  • E le tatau ona tapunia le sone manogi. O lenei mea o le a faateleina ai le faʻaogaina o le manogi e taua tele, lea e mafai, i le isi itu, ona faʻaleagaina le isi ma aʻafia ai le soifua maloloina. Tuu atu i le matagi e fesoa- soani ia te oe e faasalalauina mea manogi, ia avea ma mea manaia.
  • E tatau ona e filifilia ma le faaeteete ia laau totō mo le totoina. E le gata o nisi oi latou e faʻaosooso i se faʻalavelave faʻafuaseʻi, e mafai foi ona aafia ai galuega taʻitasi a lou tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o jasmine, cloves ma lovage e faʻapupulaina ai le malosi lautele. Mafaufau pe o le a aʻafia ai lau soifua maloloina.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le tuufaatasiga o vaivaiga e le mafai ona faʻamalosia. E lava le mafaufau i faʻaaliga uma ma mea le lelei o lenei manatu o le a mou atu.

E masani lava e leai ni faʻalavelave i le fatuina o se togalaau, sei vagana ai le le lava o se tasi o le manogi, ae e mafai lava ona e vavaeeseina

Iloilo le ituaiga o manogi manogi

Ae e te leʻi mafaufau i mea totō o le a matou totoina i luga o la matou lava 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e iloa mea matou te mananao e maua mai i se taunuuga. Filifili le ituaiga o manogi na faia e nei mea poʻo na aganuu:

  • Agamalu: rosemary, sage, lavender, mint.
  • Spicy: fennel, nasturtium, azalea, cloves.
  • Toa: elderberry, clover, heliotrope, honeysuckle.
  • Meli: Musk rose, hawthorn, barberry.
  • Fualaau: geranium, hyacinth, magnolia.
  • Pink: ituaiga eseese o honeysuckle, peony, rose.
  • E manaia: iris, peʻa suamalie, lilac, wisteria.

O le mea moni, e te malamalama o le faʻatulagaga ua fuafuaina e faʻatulagaina, ae ui i lea, e manatu o le aganuu ma o lea ua tuʻuina atu iinei.

O le manogi piniki e fai ma faavae o le tele o mea manogi, ae e aoga le talanoa ma isi tagata o le aiga pe o le a latou mafaufau e avea ma pule i le togalaau.

Filifiliga o laau mo togalaau aina

O lenei ua e filifilia se manogi faapitoa, e mafai ona e talanoa i laau faapitoa, e masani ona sili atu nai lo isi o fugalaau fugalaau manogi.

Thyme, thyme, Bogorodskaya vao

O Laume e tele lava ina taʻua o le Tina o le Atua vao, aua o se fatuga poto, ae sili ona manogi na faʻaaoga i Rusia e teuteu ai le ata vali o le Virgin Virgin Mary. Ae ui i lea, sa taua tele laumeʻa i taimi faapaupau, pe a mafaufauina e le gata o le faamaloloina o tagata, ae toe faʻafouina ai foi.

O lau manogi sa taua tele i Eleni anamua ma Roma: o ona lala mamago na susunuina ma susunuina i le asu, vevela o maʻi ma agaga leaga uma. O lona malosi malosi e mafai ona foia ai le manogi manogi ma e faʻamalolo ai meatotino ma se aafiaga o le balsamic.

Ua fautuaina e le fomaʻi solofanua tagata faʻapitoa ma le le mautinoa o laumela o se punavai o le malosi ma lagona lelei. I le faʻaopoopoga, o lau thyme ei ai vailaʻau e faʻafoʻi ai le soifua maloloina o tama

O le tagata Roma anamua sa maligi i totonu o le susu, ma talitonu o le auala lenei ua molia ai i latou i le malosi. E le gata i lea, na faaopoopo i meaai e avea o se sui soʻo. O le saienitisi o Theophrastus, o le na faavaeina le fatuga, na tuutoina atoa se fefaatauaiga i laume. I Europa, o lenei mea manogi ua salalau atu le faafetai i faifeau Benedictine oe na ola i totonu oa latou togalaau.

I le taimi nei, o lau thyme e faʻaaoga i le kuka, vailaʻau. E faʻaaogaina i le gaosia o le ava malosi ma le gaosiga o oloa. O loume e tamaoaiga i suauu tāua, ma o lea ua i ai se manogi taua. O lou suāuʻu o loʻo faʻaaoga i le cosmetology ma vailaʻau faʻapitoa.

I ituaiga eseese o ituaiga ma ituaiga o laumeme mo le saite, e sili ona lelei le filifilia o se ufiufi o laume. E tupu lelei, ma ia Iuni-Iulai e fuga mai i fugalaau ulaula. O laume e masani lava ona teuteuina i ata alpine ma le avanoa i luga o le ala.

Sage - malamalama ma vavalalata

O se togalaau suamalie e le masani ai e faʻaaogaina i le togafiti. E tele ituaiga, e fuga mai mo se taimi uumi ma e masani ona faʻaaogaina e fatufatu ai fefaʻasoaʻiga o suiga i le mamanu. O lenei laau na ausia lona lauiloa tele i le Renaissance. Ae ui i lea, e taua pea e pei o se mea manogi ma o se vaega o vailaʻau.

E faʻaaogaina foi i le kuka, ma e faʻaaoga uma i le mago ma i se foliga fou. O se tagata e masani ona auai i soo se ituaiga o mea taumafa o mea taumafa lelei ona o lona manogi susulu ma manaia.

O le mea moni, pei o soʻo se isi fualaau, o sauniuniga ma le sage e le faʻaalia i tagata uma. E tatau ona manatuaina lenei mea ma aua le mafaufau loloto.

O le ether o loʻo i totonu o le sage, faʻamaonia i le cosmetology ma le mea manogi. I le avea ai o se sui o meaʻai, atonu o iai i nisi o ituaiga tapaa, i sausa, ti, poʻo ni ituaiga sisi. Ua faaopoopo i le sauniuniga o le totoina o vao.

Sage le malosi o meatotino: astringent ma hemostatic. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e faʻamalolo ai le tele o faʻamaʻi o totoga i totonu. I fafo, e fesoasoani i le togafitiga o manua ma le momotu. Ua faʻamaonia faʻamaʻi, talu ai ona o loʻo i ai ni mea faʻapitoa.

Lavender - o se malolo mai le Metitirani

Lulu lanumoana poʻo le lilac lavender fugalaau e lauiloa i matou mai le tele o ata o lenei laau. I Rusia, na pa'ū mai le Metitirani. E oo lava i tagata Roma anamua, e taʻele, faʻaaogaina e avea o se meaʻai.

Lavender o le a fetaui saʻo i le togalaau Mediterranean. Faatasi ai ma le mint ma le sage, o isi laau e mafai ona ola i totonu o se togalaau: //diz-cafe.com/plan/sredizemnomorskij-stil-sada.html

Lavender o se vailaʻau sili ona lelei, e mafai ona faʻamālōlō le gaogao ma faʻamafanafana. O le taʻele ma ia, ave muamua aʻo leʻi moe, o le a faʻavaivaia le vaivai ma le popole. E le gata i lea, e faʻaaoga lelei i le mea manogi ma le cosmetology, e faʻaaogaina i le fasimoli, ma fesoasoani ai le suauu lavender i le mu, abrasions ma nai mea laiti.

Na faʻaaogaina foi lanu lavela manogi i Eleni anamua: faatasi ai ma la latou fesoasoani, o fale na tuʻuina mai ai se agaga fugalaau fou

O le lavender o le faaSipaniolo, Italia ma Farani e pei o le faaopoopo i ipu eseese. E matua atoatoa lava le faʻataunuʻuina o meaʻai, ipu mamoe ma iʻa. A faʻamamago ma nutimomoia, faʻaaoga le lavender e fai ma mea manogi ma se faʻafefiloi matagofie i le lauti.

O le tuputupu aʻe o le lavender i le totonugalemu o Rusia e le faigofie. E tatau ona e iloa nisi togafiti. Aemaise lava, naʻo ituaiga o le malulu e tatau ona filifilia mo le totoina. Mo le taumalulu, e tatau ona ufiufi le lavender, ae tatau ona faia lelei ma le faʻaeteete ina ia le faʻafefe le mutia vao. Lavender e fiafia i le malamalama lelei ma fiafia ile tau vevela. Ae o le tele o le susu o le a afaina mo ia.

Mint ma le matagofie o le mint

Masalo, o le moa o le ogalaau pito sili ona matutua, o meatotino ia sa talisapaia e le tagata. O lenei vao o loʻo taʻua i laupega launiu a Asuria ma Aikupito. Avicenna ma Hippocrates na talanoa e uiga ia te ia. O ona suauu taua e faʻaaogaina i vailaʻau, ma mea manogi, ma le alamanuia o meaai.

Ua faaopoopoina le moa i le tele o ava malosi. Latou te faʻaaogaina foʻi e pei o se mea manogi vevela mo ipu eseese. I le kukaina, e faʻaaogaina i fualaau mago ma fou. O le fasi pepa e masani ona faʻaaoga i togafitiga faʻapitoa. E le gata o le loto vaivai ua faia mai ai.

O se vaega o suauu, laulaʻau ma meaʻai, ona o loʻo i ai se mea faʻapitoa ma le faʻaleagaina o meatotino. O le mint e faʻaaogaina i foliga o teuteuga ma meaola, e faʻamamafa ai le ulu tiga ma le faʻaogaina o meaʻai.

O le mint e atoatoa i salati ma sauga, i totonu o vaʻavaʻa ma pastries. O suamalie matagofie o le mint ua i ai se tofo faapitoa.

E le faigata tele ona tupu le moa: e vave ona tupu ma e le lelei. Afai e te manaʻo e aloese mai le salalau tele o lenei mutia, e mafai ona e totō saʻo i totonu o ipu. I lenei tulaga, o le a le mafai ona faasalalauina le rhizome.

I le faaopoopo atu i le manogi manaia, o le moa foi ei ai se isi mea manaia: o le mea lea e paʻu ese ai mailei. Faitau atili e uiga i lenei mea ma isi fesoasoani fesoasoani i le talanoaga: //diz-cafe.com/vopros-otvet/parazity/kak-izbavitsya-ot-myshej.html

Rosemary - Fuga o le Sami

Pepa lapisi, e tutusa lelei ma nila, ma se manogi manaia manogi - e faigata ona le iloa le rosemary i lenei faʻamatalaga. O lona lauʻeleʻele foi o le Metitirani. Lona igoa Latina o lona uiga o "sea freshness." I aso nei ua lauiloa ai o ia i Europa.

O le manogi o le rosemary e pei o le faʻafefiloi o fatu o lemoni, eucalyptus, camphor ma pine. O se vaega o le tele o mea faʻafefiloi e masani ona faʻavelaina. O lenei, mo se faʻataʻitaʻiga, fuaitau Farani "o laau o Provence." E faavae i luga, ua saunia le vinika ma saulaʻai eseese e faʻaaogaina ai ipu o manu.

I le taimi lava e tasi, o le rosemary e taofiofia lona manogi malosi e oʻo lava i le uumi o le kuka. E tele auala e saunia ai mea manogi ma suamalie e ala i le faaopoopo i ai o sina suauʻu olive ma se lua "laʻau fou". E tāua le aua nei faʻamalo, aua o laʻau manogi e mafai ona faʻavevesi le fuga o le ipu ia lava, lea e le masani ai.

Rosemary - o lenei mea manogi e lauiloa ma salalau. I le vao, e mafai lava ona maua i le taimi nei i Europa i saute.

I le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana, ua ufitia le rosemary i fugalaau lanumoana. O le faʻafitauli o lona faʻatoʻaga o le le mafai ona faʻafeiloaʻi le manumalo a Rusia e tusa lava pe i ai se fale malulu. E manaʻomia e ia se vevela faaopoopo. Ae i totonu o se faapaleni poʻo se mea faʻapitoa, o le a ola le rosemary. Ma i le taumafanafana e mafai ona feaveaʻi saogalemu i le eleele. Faitau atili e uiga i le totoina ma le tausiga.

O le meli sa totoina le hyssop officinalis

I Europa, Asia, ma e oʻo lava i Aferika i Matu, o le hyssop officinalis e mafai lava ona maua i le vao i aso nei. I Rusia, e tuputupu ae i le steppe ma le vaomatua-steppe zone. I tua i aso o Avicenna ma Hippocrates, na faʻamatalaina o ia o se tagata sili ona faʻamoemoe. I aso nei ua tumu le isopo i fualaau ma le meli ma faʻaaogaina o se vailaau mo malulu.

O suauu taua e mafua mai i le hyssop e mafai ona faʻamamaina le potu o faʻamaʻi, e faʻaaogaina foi e avea o se auala aoga e faʻafefe ai le gasegase. Ia Iulai - Aokuso, ua lilofia lenei laau meli i fugalaau. I le taimi lea, ma amata lana aoina. E mafai ona faʻaaoga le hyssop lelei-mo le lua masina.

I le amataga o le faa-Kerisiano, na faaaogaina ai hyssop e avea ma se taimi taumafa i le taimi o le anapogi. Sa latou fafaga le areto ma le masima

E mafai ona totō Hyssop i le eleele lafulemu lelei i foliga o fatu poʻo tipi. I le itu i matu sisifo o Rusia ma totonu o le Itumalo o Non-Chernozem, e lelei tele le faʻaaogaina o laau toto mo lenei faamoemoe mai fatu i le vevela o le 18-20 ° C, i le pogisa ma i tulaga o le faʻamafanafana tumau. O le totoina o fatu e matauina i le lua vaiaso mai le aso o le luluina.

A o lei toe totoina laau toto, 1 sipunipuni ole faʻamaʻiina o le ituaiga "Efeso" ma e oʻo atu i le 2 kilokalama o le humus humus e tatau ona faʻaopopo i le mita o le eleele. E tatau ona eli i luga o le bayonet o se suo, ufiufi ma pisi lalo. O fualaau e totoina i laina, ma tuʻu ai le 30 cm i le va oi latou, ma le va o laina - 60 cm.

O Marjoram e taua o le marjoram taumalulu ona o lona tetee atu i tauva ma gutu. O se mea totino o le meli lea e tupu i Lusia i soo se mea, sei vagana, masalo, i le mamao mamao. O Oregano e fiafia e ola i fanua lanu papaʻe, i luga o laufanua lafulemu, i tafatafa o le vaomatua ma le fiafia fiafia. E masani ona faaaoga i vailaau faafomai.

O le tele o taimi, o le oregano e faʻaaogaina o se mea manogi. I le kukaina, o ona laʻau e faʻaopoopo i laʻau o manufasi, fualaʻau ma pateta. O le i ai o le oregano i le lauti po o le sau sauʻai e sili atu ona lelei lona tofo, sili atu ona faʻaalia uma le avanoa o se ipu poʻo se mea inu.

Le lelei oregano i le tuufaatasiga o le taoina o fale. Afai e faʻaaogaina i le sauniuni o vaʻa, ona puipuia lelei lea o fale uma.

O Oregano e fiafia i eleele lelei o le eletise. Matou te totoina o se laau meli ma le puna o le ether. Oregano fanau ma fatu laau. O lona faʻatoʻaga e manaʻomia le sui i le 3-5 tausaga. O lenei vaovao ei ai le manogi manogi ma le tart, o se mea manaia tele.

E faapefea ona tausia se "togalaau manogi"?

E leai se tausiga faapitoa e manaʻomia. O mea uma lava e pei ona masani ai: e manaʻomia e le togavao le tausiga, faʻamaina ma le faʻasusu. Afai o loʻo e fuafua i le totoina, ia mautinoa e teu lelei le nofoaga, fai atu faʻafeiloaʻi i vao uma ma faʻamaʻaina le palapala ma fugalaau faʻamalosi o le a faamanuiaina ai fualaau uma e faʻatatau mo le totoina.

Afai e te fuafua e fau se fugalaau e manogi lelei, ona e mafai ai foi ona faʻaloloa le umi. Ina ia faia lenei mea, filifili fugalaau i vaitau eseese o vaʻalele. I le amataga o le vaitau, o lili o le vanu, hyacinths ma daffodils e mafai ona e fiafia ai. Ona tago lea o le taʻalo i le tapaa, pi ma meaʻai. Ma o le vaitau e muta i le phlox, meaʻai ma meaʻai.

O se mea le fiafia e le mafai e le vitio ona faʻaliliu le manogi, ae e mafai ona e talisapaia le foliga mai o le togalaau: