Fua o le gaosiga

O le teuteuga totonu totonu o le zonal geranium: faʻamatalaga ma ata o ituaiga, totoina, toe gaosia ma le tausiga

O le geranium geone o se tasi o laʻau matagofie i totonu. O lenei fugalaau manaia e foliga lelei i totonu o le fale. O le laau e tu i fafo mo lona vavalo umi.

I le faaopoopo atu i foliga matagofie, o le zonal geranium o loo i ai le tele o mea faafomai e taua tele i vailaau masani.

E le gata i lea, o suʻesuʻega faasaienisi ua faamaonia ai o le i ai o lenei laau i totonu o le fale e taofia ai le foliga mai o iniseti ma lele i ai - ae maise lava i le taumafanafana.

O le a le mea - uiga faʻamaonia ma talafaasolopito

Geranium o le fale i Aferika i Saute. I le senituri lona 16, na aumai ai i Europa. Ae ona o le fugalaau e leʻi fetuunai i le tau o le lotoifale, na faia ai e faifaatoaga taumafaiga e faʻafetaui lelei. Ina ua mavae lea na avea le laau ma tagata lauiloa. I Rusia, na foliga mai i le 18 senituri.

Fesoasoani O le Zranal geranium o se laau e ola i luga i le vavao ma laʻau vaivai. I le pito i luga o fugalaau e aoina i le tele o inflorescences i foliga o se polo. O le tele lava o paʻepaʻe, lanumumu ma le lanu piniki, e faʻalagolago i le ituaiga.

O fugalaau ma laulaʻau e manogi lelei. E ui o le laau e taua tele, e manaʻomia ona faafou. I le aluga o taimi, o laʻau pito i lalo, pau mai le aʻa, o foliga vaaia ua faʻaleagaina. Ua televave le tuputupu aʻe o le sone o le kerani. Mo le tausaga e mafai ona ola e oʻo i le 30 cm. Faʻasalaga lelei ma faʻaleleia tulaga, e fuga le laau i le gasologa o le tausaga.

Faʻaaliga

Zonal geranium ei ai le tele o ituaiga eseese eseese. Sa valaauina o ia mo le lanu eseese o laulaau. O laulaau ei ai le malamalama. I luga o latou i le ogatotonu poʻo luga o latou pito e mafai ona iloa ai lio i le foliga o se solofanua poʻo se solofanua, ese mai le lanu o le ie lava. E sili atu le moli pe sili atu foi le pogisa, o loʻo i ai ni leo faʻaseseu o mea e tutupu, o nisi taimi o ni lanu mumu-lanu moana ma le lanu violē.

E i ai ituaiga eseese e lanu ai pe lautele lautele. E tatau ona manatua i lena mea Afai e leai se malamalama, o le nofoaga na valiina i se lanu eseese e mafai ona mou atu. Mo se faʻataʻitaʻiga, masani i le taumalulu o lau o le zonal geranium e tasi le lanu e pei o le autu, ma i le tautotogo e toe faʻaalia le vaega lanu.

O lenei mea totino faʻamaʻavale o se mea faʻapitoa ma fugalaau e aoina mai i faʻalavelave vaivai. I tulaga o le potu, o le laau toto e oʻo atu i le 50 cm, ma i luga o le lauʻeleʻele - e oo i le 1.5 mita. O pasi e mafai ona faigofie ona fausiaina.

Fiafia ituaiga: faʻamatalaga ma ata

I lalo e mafai ona e maua se faʻamatalaga o ituaiga o geraniums ma vaai i ata.
O se tasi o ituaiga lauiloa o le geranium zonal o Rafaella. O le vao o lenei laau matagofie:

  • faʻatusa;
  • lelei faʻalautele;
  • mafiafia;
  • malosi;
  • fufusi.

Fugalaau eseese geranium Rafaella eseese lanu.Faʻafetai i lenei mea, e mafai e tagata uma ona filifili se fugalaau o le a fetaui ma ia e tusa ai ma le lanu o le tumutumu.

Faʻalogo! O lenei kulupu e faigofie ona tupu mai fatu. E mafai ona ola i totonu, faapea foi i le togalaau.

O le laau e puipuia mai le vevela ma le faʻapuupuʻu faʻaitiitia le vevela.

O le tele o ituaiga o geranium o le Chandelier Mix. O nei laʻau faʻapitoa e tele, e aoina i se faʻaogaina o le polo, fugalaau e tele ona lanu. O lau e lapotopoto. Chandelier Mix e fiafia i nofoaga lafulafu ma fanua lafulemu, fanua lafulemu.

White zonal geranium o se laau maualalo e ola maualuga e oo atu i le 30 cm. O lenei fugalaau manaia ma le maaleale e tupu lelei i se fugalaau ma i le fale i totonu o se ulo.

O le isi ituaiga lauiloa o le zonal geranium Meteor. E i ai ona lau lanu lanumeamata lanumoana, e toetoe lava a le mafai ona iloa lelei le sone o le felauaiga. Fugalaau e vali mūmū mūmū ma paʻu uumi umi. O lenei ituaiga e lelei mo le tuputupu aʻe i le togalaau.

O fea ma pe faʻapefea ona totoina?

Toto se fugalaau i le tautotogo. Ina ia faia lenei mea, ave se tamai ulo, o loʻo tuʻu ai le alavai. O le filifiliga mo le totoina o se tamai ulo e faʻamatalaina e le mea moni o le a sili atu ona fuga i totonu.

Ona tuʻuina lea o le afa o le fagu i le sauniuni, e mafai ma e le o se mea e sili ona lelei, e faʻaloloto ai le tipi, o aʻa. Vai le laau i vai mama. E fautuaina e faʻaopopo atu i ai se mea faigaluega faapitoa e fuafuaina e tupu atili ai aʻa.

E taua! O le fugalaau e tatau ona tuʻuina i se mea manaia mafanafana. A mavae le 2 vaiaso, e tatau ona faʻafefeteina le fafagaina ma le maualuga o le potassium ma le phosphorus.

I foliga vaaia o le geranium zonal sa sili atu ona manaia, lalelei ma lush manaʻomia le taulimaina o le togavao. O ia galuega e aofia ai le aveesea faʻamalosi o fugalaau fugalaau ma fusi pine.

O laau talavou e totoina i tausaga taʻitasi ao lei amataina lo latou tuputupu aʻe. E te le manaʻomia se puʻe tele, aua o le a tupu lelei lau laau, e tele laulaau o le a aliali mai, ma o le a taofi fua.

Pe a oʻo le geranium zonal i le maualuga o le 25 cm, e le tatau ona toe totoina. O le fugalaau e na o le tatau ona faʻapalapala. Afai e masani ona faia le suʻega, o le a le fuga le geranium..

Malamalama ma le nofoaga

Zonal geranium e tupu lelei i nofoaga faʻamalamalamaina, afai e le lava le malamalama, ona vaivai lea ma toetoe lava e le fuga. Ae o le vevela malosi o le lā e faʻasaina i ai, ao latou taitaia le mu i luga o lau.

I luga ole windowsills i le itu i saute, e mafai ona tuu se fugalaau pe afai oi ai se faʻalavelave i le susulu o le la. O faamalama i sasae ma sisifo e lelei atoatoa mo le tuʻuina o se lau geranium ma se tasi o tulaga, ina ia tumau le moli i le itiiti ifo ma le 16 itula. O le fugalaau e afaina tele i ata.

Manaomia o le eleele

Mo le totoina o se fugalaau, e mafai ona e faʻatau le eleele na saunia pe saunia foi le palapala ia oe lava. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻafefiloi 2 vaega o le fanua o le togalaau ma le paʻu, o le tasi vaega o le oneone paʻu.

E i ai le isi vaega 1 vaega o le oneone ma le 2 vaega:

  • eleele suauu;
  • humus;
  • peat

O le mea e tatau ai o se paipa alavai lelei. Afai e te faʻaopopo le tele o peʻa, o le a faʻavaivai le vai, ma o le a afaina ai le fugalaau.

Faʻalogo! I totonu o laufanua lafulemu o le fugalaau e fuga mai le fugalaau.

Tausiga ile

Zonal geranium e le lelei le fesoʻotaʻi atu i suiga o le vevela ma le vevela o le ea. I le tau mafanafana, o le vevela mo lona tuputupu aʻe lelei ma lona atinaʻe ua avea ma + 20 ° C ... + 25 ° C, taumalulu - 13 ° C ... 16 ° C. I le tau mafanafana, e tatau ona faia vai i aso uma lava, i le taumalulu 1 taimi i le 7 aso. Suavai e tafe i totonu o le apa e tatau ona sasaa.

O le fugalaau e manaʻomia le fafagaina, aemaise lava i le vaitau e fuga mai ai. Zonal geranium faʻamaʻaina i le tautotogo ma le taumafanafana. Ae ui i lea, i lenei mataupu e tatau ona tausisia le paleni, ona o le tele ma le le lava o meaʻai e mafai ona oo atu ai i faamaʻi geranium.

I le taumalulu, e le manaʻomia le fugalaau, ona e malolo. O pepe o le lumanaʻi e fanau mai i le taumalulu.

E fiafia Zonal geranium i le ea fou, o lea mo le taumafanafana e mafai ona aumai i totonu o le togalaau. I le tautotogo, e tatau ona vavae ese le laau ma vaivai. Faʻaaogaina o le fugalaau:

  • o le a avea ma pulu;
  • o le a maua se foliga matagofie ma foligalelei;
  • o le a lelei le fuga.

O le aveeseina o fugalaau fugalaau e fesoasoani i le lelei o le fausia o ni mea fou. E le mafai e le karaniki ona pipiʻi, ma o le a le mafai ona gasegase pe a paʻu i luga o vai. O se puipuiga lelei o maʻi faʻaleagaina o le faʻaleleia i le taamilosaga o le potu e tupu ai lenei fugalaau.

Maʻi masani ma faʻamaʻi

O le geranium geone i le tele o mataupu e amata ona paʻu mai i le vavalalata le talafeagai. Faatasi ai ma se tele o vai, o le vae o le fugalaau e lanu uliuli. O nisi taimi e lanu mumu, e taʻu mai ai o le vevela i totonu o le potu e maualalo tele, ma pe a samasama - e le lava le malamalama. I le tulaga o le tele atu o le geranium zonal e taofi le fuga.

E seasea lava, o le geranium zonal e afaina mai i le va o le vaʻa poʻo le vaʻavaʻa. E sili lava, o le manogi o le suauu taua, lea o loʻo i ai i fugalaau ma laʻau, faʻamalo ese nei mea faʻamaʻi. Ae peitai, ei ai iniseti e afaina ai geraniums, o:

  • mealy ma mūmū mūmū;
  • aphid;
  • paʻepaʻe.
Fesoasoani Afai i le taumafanafana o le fugalaau o loʻo i luga o le auala, ona leaga ai lea o caterpilla.

Faʻavaeina uiga

Zonal geranium e mafai ona faʻaleleia uma i le taumafanafana ma le taumalulu. O lenei faiga e sili ona lelei ona faia mai ia Novema ia Aperila. I masina o totoe o le a maua ai le malamalama.

O lenei fugalaau e mafai ona faʻaleleia e fatu ma tipi. O le auala o le faapipiiina e sili ona fetaui lelei mo le fausiaina o ituaiga eseese o meaola e fafagaina ona o le fausiaina. O le mea moni o le lelei o le fugalaau tina e le o aofia ai ia latou fatu poʻo ua leai foi se aoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻatupuina i lenei auala, e le faʻasalalau le terry o se fugalaau. E naʻo le tipiina o geraniums e mafai ona maua:

  • cactus;
  • tuli fugalaau;
  • rozbudnye

E tatau ona manatua i lena mea afai o se ituaiga e mafai ona faʻaitiitia i nei auala e lua, e sili ona lelei le faʻaaogaina o fatu. I lenei tulaga, o le a malosi le laau, teu oloa, mafai ona fetuunaʻi lelei i tulaga masani.

O le togafiti e faigofie tele. E vave ona aʻa aʻa laasaga o le geranium ma le taimi e tasi e toetoe lava a le pala. Aʻo lei oʻo i le faʻapipiʻiina o fatu, o loʻo aveeseina ia mea mai ia mea. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaleleia ai o latou germination. E tatau ona lūlū fatu fatu i totonu o se mea susu susu ma oneone.

Zonal geranium e le na o se mea ofoofogia i foliga, ae o se laau aoga tele foi. O ona laʻau e faʻamaesea ai le ea vaʻaia ona e mafai ona latou faʻaaogaina siama leaga. O le matagofie ma le manuia o uiga ia e faʻafiafia ai fugalaau.