Fua o le gaosiga

Fugalaau matagofie i totonu o le fale "Aglaonema": ata, vaaiga, fale tausi

"Aglaonema" o se fualaau teuteu teuteu. E fiafia i le tele o mea inu, fafagaina, faapaologa. Faʻafeiloaʻi aoga pito i totonu totonu.

O lenei sui o le fulu e faamama le ea ma faaitiitia ai mea o le benzene.

Faamatalaga lautele, e uiga i fugalaau "Aglaonema"

Aglaonema o se tasi o le aiga Araceae. O le lauʻeleʻele o motu o Initia ma le motu o Meleisia. O lenei sui o loʻo ola i le pito i lalo o le vaomatua po o le talafatai. E oʻo atu i le maualuga o le 65 cm. E i ai ona lala laiti.

O le aʻa e puupuu lava, naʻo le tagata matua. I fugalaau talavou, lala paranesi i fafo. E tupu malie tele. Lafoaʻi fasipepa, faʻasolosolo. I le umi e oo atu i le 9-16 cm. E faalagolago i alalafaga, ua maua i latou i ni fasi lanu lanu eseese, toso pe maua ai le lanu emerald atoa. O le velo o le laulau laupepa e matua manino lava. E faʻafefea ona totogo Aglaonema?

Fesoasoani! E seasea ona tupu le fugalaau. Ma le tausiga lelei e mafai ona ola i le taumafanafana.

Fugalaau fulafulaitiiti. Inflorescences i le ituaiga o pusa. Fua i le ituaiga o vine o se paolo toto-claret. O tofu taitasi o loʻo i ai le fatu e tasi. Maturation mo le toe gaosia e tupu ile 5-9 masina.

O Aglaonema e taua o se laau e iai foliga o le tao, o Calathea, Ktenante ma Stromant o ni sui lauiloa foi.

Eseesega ma ituaiga o laau ma ata

Maria

O pito sili ona malu-faapalepale. O loʻo i ai ni lau mafiafia o le emerald hue. Faafetai i laupepa e mafai ona ola i ofisa pe a leai se malamalama masani. Tausiga i le fale mo le "Aglaonema Maria" e le manaʻomia se togafitiga faapitoa.

Suia

Igoa Latina: Aglaonema commutatum. O se laau toto. E i ai ni lala lamolemole. O laʻau o loʻo i luga o petiles faʻalanu. O laulaau e faʻatauvaʻa pe i foliga o ellipses. I le umi e oo atu i le 25-35 cm, i le lautele - 6-11 cm.

Butterfly

Igoa Latina: Aglaonema Butterfly. E i ai le emerald e alu i ni fasi lanu piniki. Veins sheet plate lanu toto malamalama. A o tupu lau, ua tumu i lanu. E ola lelei i potu mafanafana ma susulu. E le talia le faʻaalia o le la. E masani ona faʻafeinu ma taʻele i lalo o se faʻavevela mafanafana.

Red

Faʻafeiloaʻi i le vaʻavaʻaiti. Faʻaleleia le tele o le tele. Ua tuʻuina i le paʻu paʻu, ulaula po o laʻau o le toto ma le tele o taʻavale lanu. E tupu tele i Taiuani. Tufatufaina i faatoaga fugalaau. Le lelei le faʻafefe o femalagaiga.

Crete

Vaʻaiga faʻapitoa "Red". O le pale o le fugalaau e ese mai i isi vaega laiti i ituaiga matagofie o lanu. Toeitiiti lava o lanu uma o le nuanua ua i ai. I luga o le laau e mafai ona e vaʻai i le emerald, amber, piniki, paʻu paʻu. E i ai fesuiaiga ma laulaʻau toto susulu.

O le tele lava o lenei lanu e na o talavou laiti lava. O siaki e pale, toetoe lava manino. O alofa faʻapitoa e fiafia tele i le malamalama faʻalelagi. Faatasi ai ma le leai o se malamalama e mafai ona leiloa le teuteuga. I ia tulaga, o le a le toe susulu laulaau ma amata ona paʻu.

Silver beat

O le tele o faʻasologa. O le maualuga e mafai ona sili atu i le 1 mita. O le umi o laʻau e oʻo atu i le sili atu i le 30 cm. E i ai se foliga lautele, tusi i le pito i luga. I le ogatotonu o le laupepa o se vaega siliva ma le pito i tua. O ia lava taʻaiti laiti lava e tasi i isi itu o le lau.

O faʻataʻitaʻiga talavou o loʻo i ai se malamalama o le paolo maa o laulaau. A o latou tuputupu ae ua amata ona latou pogisa. O le laau o loʻo i ai se pale faʻamalama saʻo. Ona o ona lau laau, e masani lava ona le vaaia. A o latou matutua, e leai se paʻu o le shtamb i lalo.

Mai le aʻa o loʻo ola ai lala tetele. Ona o lenei mea, o lenei laasaga e mafai ona faatumauina ai lana pomaini ma le pomp mo se taimi umi. E oo lava i tagata matutua o loʻo taofi le teuteu. O se uiga uiga ese o le tetee malosi. E mafai ona tupu faʻasolosolo i lalo o faʻataʻitaʻiga ma vave vave ona suia le vevela.

Faʻafaigofie

Igoa Latina: Aglaonema modestus. Laʻau o le emerald hue, faʻaloloa, tusi i luga. I le umi e oʻo i le 18-22 cm, i le lautele - 8-10 cm. Faʻafeiloaʻi i lalo o le paolo-toleni subpecies. O le maualuga e le sili atu i le 45-55 cm.

Tausiga ile

Faʻasa

O le laau e sili ona fiafia i le suāsusu. I le vaitau o le tuputupu aʻe, o lenei sui o le fugalaau e tatau ona sili atu ona inu vai.

Aua neʻi faatagaina le palapala palapala e malolo. I le tautotogo ma le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le vai.

Ole faʻafefe tele i se taimi malulu e mafai ona taʻitaʻia ai le aʻa.

Faʻamamaga o le ea

Mo le ola tuputupu ae o le laau e fiafia i le maualuga o le suasami o le ea. I le tau mafanafana, e tatau ona sosolo le fugalaau i aso taʻitasi i le vai mai se fagu moli. E mafai foi ona e tuu le fagu i luga o le atigipusa i luga o le galu susu, pebbles poʻo le uamea lautele. E faʻaopopo le vai fou pe a faʻafefe le susu. E taua le fufuluina o lau o le pefu.

E taua! Talu ai ona o lenei sui o le puaa e mafai ona faʻamamaina le ea, ua faʻasaina le ufiufi o lau laʻau ma sauniuniga eseese e faʻaopopo ai le susulu.

Faʻamasinoga

O le palakalafa e aafia ai le mucous membrane. O totigilima gafa e tatau ona ofuina pe a faʻapipiʻi. Fufulu lima i le maea ai o le faʻatinoga. O le laau toto e tupu lelei i le vaʻavaʻa, eleele elemalea. Mo le totoina e faʻaaoga vaʻa loloto. Ae e le mafai ona e filifilia ni ato lapoa tele. A leai, o le aʻa o le a faʻatumu ai le fagu mo se taimi umi, ma o le fugalaau o le a le tupu. O le mea lea, e fautuaina e filifili ipu e 4-5 cm sili atu nai lo le maualuga o le aʻa. O le totoina ma le totoina o laau e tatau ona faia naʻo le tautotogo.

E taua! "Aglaonema" e aʻafia ai le mucous membrane. O le mea lea, e le fautuaina le fugalaau e teu i le faleaoga, falemaʻe. E le mafai ona e totoina se fugalaau i totonu o potu e iai meaola po o tamaiti laiti.

Suiga

Talu ai e telegese le tuputupu ae o laau, e seasea lava ona totoina. Tasi le gafa i le 3-6 tausaga ua lava. E faia le faʻatinoga i le tautotogo. Afai e gata le aʻa i se tamai voluma o le gafatia, ona maua ai lea e le laau se tupuga lelei o laulaau.

Tofiga

O le toe gaosia e tupu mai i fatu, laau totō ma fatuga faʻatasi.

O le toe gaosia e tupu i le faigata, e pei o le tuputupu ae o le fugalaau e telegese lava.

O le auala sili ona faigofie o le toe gaosia o le vaevaeina o le vao i le taimi o le gafa.

O le faagasologa o se taimi e tele, ae e faʻamaoniaina lava ia i le taunuuga. E taua tele i totonu o togavao taʻitasi o loʻo i ai ni vili laiti ma 4-5 laʻau fou.

Lulu

I le tau mafanafana, e ola lelei le laau i le vevela o le 19-26 ° C. I le taumalulu, e le tatau ona faatagaina le vevela e paʻu ifo ile 15 ° C. E fesuisuiai fugalaau i suiga i le vevela, matagi, ata.

Malamalama

Faʻaaloalogia o laʻau o le emera o loʻo ola lelei i le paolo. Fugalaau ma lau lanu felanulanuaʻi e manaʻomia se malamalama malamalama malamalama. O le susulu o le la e mafai ona mafua ai le oti ona o ogaoga mu.

E taua! "Aglaonema" e faatatau i fugalaau i totonu totonu. Ua tupu ae o se auala e faamama ai le ea. O lenei sui o le fuga e faʻaitiitia ai mea o le benzene, faʻapipiʻi o le ofisa. "Aglaonema" e faigofie lava ona fasi laau pipisi ma siama.

Maʻi ma faʻamaʻi

Afai e sili ona aʻafia le tausiga o le leaga ona o togafiti. Aphids atonu o mai i luga o laupepa. O le pefu malosi e mafai ona maua ai se apogaleveleve. O faʻataʻitaʻiga ua faʻaaogaina e ala i togafitiga faʻaleaganuʻu - paluga faʻasalalaʻau ma fasimoli o fale. O le fugalaau e mafai ona maua ai le paʻulea po o le pipisi. O faʻamaʻi e faʻateʻa ai faʻamaʻi fomaʻi.

Aisea e amata ai ona lanu samasama le aglaonema? Masalo sa i ai se suavai o le eleele pe o le laau e le lava le susulu o le la.

Faaiuga

Aglaonema e tele ituaiga meaʻai. Faʻailoa i mea teuteu motley decorative. E tali lelei i luga o laei, faʻateleina le faʻafeinu ma le vevela. E matua tupu lelei ma le maualuga o le susu.