Laʻau

Euonymus - afi i lala o lālā

Euonymus - o se laau poʻo se vao mai le aiga Eurasia. I le gasologa o le tausaga, e afaina ai le matagofie ma le matagofie o le lalelei. O laʻau moli e suia lanu mai lanu meamata i le mumu ona lanu samasama lea. E ui o fugalaau e le o se uiga manino, o fua e avea o se teuteuga matagofie. Mo lenei mafuaaga, ua leva ona manumalo le laau i loto o le au faifaatoaga, ma ua faʻaaogaina foi e avea o se fale fale. Faʻafefe o le musika e maua i luga o le vaʻaia ma le faʻaleleia o alavai o Eurasia ma Amerika i Matu. Faʻalagolago i le nuʻu o se ituaiga ituaiga, o suiga o le taofia e sui foi.

Uiga o le Botanical

Euonymus o se laau maualalo po o se laau toto e oʻo i le 4-10 mita le maualuga. O laulaau ma se vaega lapotopoto poʻo le faʻasolosolo e vave faʻapipiʻi ma fausia ai se tuputupu aʻe. Faʻafeagai ma se lamolemole lamolemole, o loʻo i luga ia latou. O laufanua e lamolemole, lanumeamata poʻo le motusia. O le toomaga o vevela tutotonu ma le pito i luga e manino lava ona iloa i luga. O faʻataʻitaʻiga ma faʻavevela e maua i le natura. I le amataga o le tautotogo, e suia e laʻau lanu o laulaau mai lanu meamata e mumu-lanu mumu, ma mulimuli ane avea ma sulu, lanu samasama.

A maeʻa lau lau, ona amata lea o le fuga o le laau. O fusi laulaau laititi po o talipupuni e fai i totonu o axils o laulaau. O fugalaau e fesuisuiai, e lanumeamata pe lanu enaena-moli. O le fugalaau eo mai faatasi ma se manogi manogi leaga.









A maeʻa le palotaina, o fua ia e nonoa - pusa fatu. O fualaau e 4-lau e foliga mai o se aluga ulu. O le suamalie, o laulaau ua avea ma pologa, fusi, lanu samasama ma le lanu violē ma tatala. I totonu, o fatu o loʻo i ai se fatuga fatu e mafai ona iloa.

Faʻalogo! E ui lava o fua e pei o fualaau suamalie ma e matua manaia lava, o latou oona.

Eseesega o meaola

O le genus euonymus e aofia ai le sili atu i le 140 ituaiga o laau, lea e 20 Rusia o se natura masani.

Euonymus winged. Ua totogo le laau i vanu ma vaitafe papa o vai fou o Saina, Sakhalin, ma Korea. O se laau afu ma se pale sili ona paleni ua maualuga le 2.5-4 mita le maualuga. O ona lala o le tetrahedral o loʻo ufiufi i le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe. O fasi pepa pepa o le obovate poʻo le foliga faʻapitoa e iloga i se lanu uliuli lanu meamata. I le va o le vaitau o le tautotogo, e aliali mai ai le tele o faʻamalosolo matala ma fugalaau lanu meamata. O fualaau aina suamalie e sui mūmū. O le eseesega o ituaiga fugalaau na gaosia ai le pale e oo i le 2 mita le maualuga. E aofia ai lau lanu lanumeamata lanumeamata, lea e maua ai se paolo mumu i le autumn. O fua e moli. Ole ituaiga e mafai ona malulu ile gutu, ae mafai ona mafatia mai le vevela ma le lamala.

Faʻasolosolo malie

Euonymus emonmus. E le lelei le eleele, o loʻo ola le ituaiga i vaomatua o Asia Minor ma Europa. Korky e tutupu aʻe tuputupu aʻe i luga o laʻau lanumeamata lanumeamata, ma o le paʻu e toetoe lava uliuli. O lau o le fuamoa e ola ile umi e 11 cm. I le autumn, e liliu mai le lanumeamata lanumoana i totonu o le paʻu. O fua e mama moli. O le ituaiga o manu e lauiloa i le taulaga i le taulaga, aua e puipuia mai le lamala, faʻamaʻi ma le kesi. Eseese "lanu mumu" o se laau laʻau po o se laau e 3-4 mita le maualuga. I le taumafanafana e ufitia ai le lanu lanumeamata lanumoana, ae i le amataga o le autumn o le a avea ma lanu samasama ona lanu viole.

Euonymus Europa

Fortune uonymus. O le taalili, faʻaputuina o le vao e fetaui lelei mo itulagi ma se tau malulu. O se fulufulu e lelei mo le ogatotonu. E ufiufi i lanu lanu meamata-lanumumu e tusa ma le 4 cm le umi. Pepa laʻitiiti. Eseesega:

  • Emerald Gold - laʻau felafoaʻi 50 cm le maualuga ma le 150 cm lautele lautele laʻau faʻalauteleina e ufitia i se mamanu auro;
  • Emerald Gaeti - o se ogalaau e oo i le 25 cm le maualuga e iloga i laʻau laititi vaivai ma se lanu paʻepaʻe.
Fortune uonymus

Igoa Iapani euonymus (fesuiaiga). O se laau laʻau po o se laau e toetoe lava o le taamilo i le tino i le natura e mafai ona ola e oʻo i le 7 mita le maualuga. E faʻaaogaina foʻi e pei o se faʻatoʻaga fale. O lanu lanu e foliga mai e foliga mai e lanu meamata e lanu meamata ma e iai sona lanu paʻepaʻe paʻepaʻe. Laitiiti samasama lanumeamata-fugalaau lanumeamata ma se limite e tusa ma le 1 cm ua aoina i palapeti eleelea. O fua e valiina i lanu piniki-lanu moli.

Iapani japona

Euonymus warty. O le tagata nofo i mauga mauga o Europa ma le itu i sisifo o Rusia o se laau poʻo se laau e 2-5 mita le maualuga. I le tau mafanafana, lanu lanumeamata susulu e fai ai se pale pupula, ma o le autumn ua latou liu piniki. I totonu o laʻau lanu meamata-lanu meamata lanu meamata.

Euonymus warty

O le musika o se tasi. O se togavao e 30-100 cm le maualuga e aofia ai fetolofi ma oso aʻe lala. O talavou laiti e fesuisuiai, lanumeamata, ma togi. Faatasi ai ma le matua, latou te le mautonu ma ufiufi i paʻu pogisa. Laʻau e tusa ma le 4 cm le umi ei ai se lanu meamata lanu meamata ma se vaapiapi, foliga faʻasolo. I le masina o Iuni, e fuga ai fugalaau lanumumu lanumumu-mumu. O loʻo i totonu o laʻau o laulaʻau taʻitoʻatasi pe o le semi-umbrellas o le 2-3 itūlā. O le fua o se pusa samasama ma ni moli moli.

Dwarfish euonymus

Eucalyptus maak. O se vao vavao po o se laau lapopoa 3-10 mita le maualuga e iloga i laau lanu meamata lanu meamata-mumu. E masani ona i ai se pulu lauulu i luga o le cortex. O fua pe o le alo ese o laʻau e tupu ile 5-12 cm le umi ma le 1-5 cm le lautele. I le faaiuga o Iuni, e aliali mai i luga o faʻailoga matala ma fugalaau paʻepaʻe. Ia Setema, o fualaau aina e mamago piniki pe mumu.

Laʻau fafie

O le musika e paia. O ogalaau e ufiufi i luga o fualaau papa ma lau lanu lanumeamata lanumeamata. Autumn e sili atu le susulu o le la, paʻu.

Uonymus paia

Faʻatauga auala

E mafai ona maua se laau fou mai fatu poʻo auala vegetative (talafeagai mo ituaiga teuteu).

E totoina fatu mo le 3-4 masina aʻo lei totoina i totonu o se pusaaisa poʻo se isi nofoaga malulu i le vevela o + 2 ... + 3 ° C. O iinei e tatau ona latou togi. E na o le pau lava o le paʻu e paʻu i le tele o fatu, e faʻamamaina o laʻau ma togafitia i se vaivaiga vaivai o le potassium. Saunia muamua ni koneteina mo le totōina ile laufanua laufanua lafulemu e faʻafefiloi ma le oneone. Ua totoina fatu ile eleele i le 2 cm. Ua ufiufi le pusa i se ata tifaga ma teuina i le vevela o le potu. E mafai ona vaaia lanu i 15-20 aso. O nisi o fai togalaau e masani ona totoina le euonymus i totonu o le eleele. I le autumn, o le moega e ufiufi i vaovao ma laau toto.

E mafai ona totoina pupule Basal. I le tautotogo, pe a lava le malosi o pupu, ae le sili atu i le 40-50 cm le maualuga, ona eliina lea. O le aʻa e tatau ona 25-30 cm le umi ma 1.5 cm le mafiafia.O le eleʻele eleʻele e le o gatete atoa ma e le faʻamagoina, ae vave tuʻuina i se nofoaga tumau poo totonu o se mea e ola ai.

I le afa muamua o le taumafanafana e mafai ona e tipiina lanu lanumeamata 7 cm le umi ma 1-2 knots. O le vaega pito i lalo e togafitia i le tuputupu ae o le tuputupu aʻe ma ua totoina totō i totonu o fagu i oneone ma oneone. E teu vaovao i se nofoaga sili ona malulu, ae lelei le malamalama. O le faasologa o le faagasologa e 1.5-2 masina, a maeʻa ona totoina lea i totonu o le eleele.

Mo totonu o le fale poʻo le tele o ituaiga, e talafeagai lelei le vaeluaina o laau. Faatasi ai ma ni ituaiga eseese, e faigata ona iloa faaletino. E tatau ona eli se laau. Ma, faatasi ai ma se suo poʻo le lau, e vavaeese ai se vaega o le rhizome ma se pu malosi. Mo se fetuutuunaiga sili atu, e faapuupuuina pupuʻu i le 60-70%. Na tuu loa e Delenki le lua o vaalele.

Mo vaovao ma le tolauapiga o lau, e faigofie ona faʻaaoga le auala e maua ai le taotoga, talu ai e mafai e aʻa ona aʻaina i latou lava e ala i le faʻafesoʻotaʻi le palapala. O se paranesi malolosi o loʻo taatia i luga o le eleele, faʻapipiʻi i se slingshot ma fusi i le eleele. O le pito i luga o loʻo totoe i luga. O aʻafiaga o aʻa o loʻo faʻaalia mai e lala laiti. A maeʻa lenei mea, ona vavalalata lea o le fana i le tina ma totoina i se nofoaga fou.

Tausiga i fafo

Talu ai ona o tulaga ola i le natura e eseese mo ituaiga eseese o siamu, o la latou tausiga e eseese. O le mea lea, ao le i totoina, e taua le suesue i foliga o le tausiga mo ituaiga taitasi. O le tele o laau totō e sili ona totōina i le paolo. O le euonymus euonymus e tupu malosi i lalo o le la susulu, ma lagona le fiafia i totonu o le paolo ma le vateatea ma Europa.

O le palapala ile luga ole laupepa e tatau ona gaogao ma lelei. O le vavalalata o le vai o le eleele, faapea foi ma eleele palapala eleʻele o le a faalavelaveina ai le tuputupu ae. O le faʻamaoni e tatau ona le faaituau poʻo sina pisi. Lime ua faaopoopo i le eleele.

O isi tausiga e faʻaitiitia i le vavave taimi o le palapala ma e le masani ona inu. E le taliaina le faʻaleleia o le 'upega tafaʻilagi, ae o le a le afaina lava sina lamala.

I le tautotogo, o le teuteuga e faʻatagaina. Aveese lala mago ma vevela i nofoaga mafiafia.

Faalua i le vaitau i le vaitau o le tuputupu aʻe ola, o le vao e faʻamaʻaina i se mea faʻapitoa. E lelei le sua i totonu o le vai ma sasaa i totonu o le eleele i sina mamao mai le ogalaau.

Mo le taumalulu, o fale mai lala laʻau ma laʻau paʻu e manaʻomia. A oʻo atu ile tolu tausaga i le 3 tausaga, e mafai ona taumalulu e aunoa ma se malutaga.

I le tausiga lelei, euonymus e le afaina i faʻamaʻi laau. Ae ui i lea, e masani lava ona maua i le apogaleveleve le osofaʻiga, o le togafitiga ma acaricides ("Aktara", "Aktellik") e faia i le tautotogo mo faamoemoega puipuia.

Tuputupu ae i le fale

E mafai foi ona avea ma le matagofie o le fale. Faafetai i se laulu masani, o lona tele e le tele naua ma o le togavao e fetaui lelei i luga o le windowsill poo le komepiuta.

Malamalama O le tele o faʻasaumoa e le taʻutaʻua i le susulu. Latou te tutupu tutusa lelei i le paolo po o le susulu o le la. O ituaiga eseese e manaomia le tele o le la. I le taumafanafana mai le la o le aoauli, e manaʻomia le puipuiga.

Lulu O le vevela vevela mo le laau e le lelei tele. E sili ona lagona i se potu malulu (+ 18 ... + 25 ° C). I le taumalulu, o lenei fuainumera ua faaititia i + 6 ... + 8 ° C. O le mafanafana o mea e maua ai mea e tau atu i le pa'ūina o vaega o le laʻau.

Totogi. O le paʻu paʻu o laʻau e puipuia ai i latou mai le vevela tele, o lea e le o se mea sili ona leaga. Mo le faatumauina o le matagofie, ua soloi laulaau pe taʻele mai le efuefu.

Faʻasa. O le toʻatele o tagata e manaʻomia le fafagaina masani. Faafetai i lenei mea, latou te tuputupu ae ma sili atu le vave, ma fusi ai se fuainumera tele o fua. E taua le aveeseina o le tele o le vai mai le paʻu i se taimi talafeagai.

Fertilizer. Ia Mati-Setema, o le vaega o minerale faʻalavelave faʻapitoa e faʻaaogaina i le palapala ile masina.

Teuteu. Ina ia lelei le pale, e masani lava ona teuteu ia pine. E sili atu le faia i le tautotogo. Faʻapipiʻi foʻi pupu vine. E mafai e le laau ona faʻapipiʻi lauulu lauulu, e mafai ona tuʻuina i toetoe lava o foliga. O nisi tagata atamamai e latou te fatuina foi ni tulafono.

Suiga O le faʻatinoga e faʻatino ile 2-3 tausaga. O le aʻa o le euonymus e matua lalata lava, o lea e le manaomia ai ni ipu e loloto. O paʻu uʻamea lapoa po o piliki piliki e masani ona tuʻuina i lalo. I le paluga eleele e tatau ona iai:

  • oneone;
  • pepa palapala;
  • laʻau humus;
  • eleele vevela.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O le euonymus e matua teuteu lava. E matua matagofie lava le togalaau faigogo, ae foliga lelei foi i le taumafanafana. O taʻavale ma laau e mafai ona faʻaaogaina i vavaega solo i le ogatotonu o le 'upega tafaʻilagi, faʻapea foi le fausia o se tuaoi i autafa o puipui, puipui ma puipui faʻatasi ai ma le fesoasoani o le faʻaaogaina o lapisi. Ua tuufaatasi le laau ma sui o conifers (spruce, juniper, thuja).