Fua o le gaosiga

Totoina o le fale i totonu o le fale "Sulu" i le fale

O le aiga o le Pepper e tusa ma le 1500 ituaiga.

E eseese uma i foliga, lapoa, lanu ma le tofo. Mai pepa vevela, o le sili ona lauiloa o le pepa.

O lenei pepa vevela e sau mai Mekisiko, ma o mai i atunuu Europa faafetai atu ia Columbus.

Laʻau moli - o se laau laʻau. E mafai ona tupu i luga o le togalaau, ma e mafai ona e i luga o le windowsill.

O lona lanu mumu lanu mumu o le a avea ma teuteuga matagofie o le faamalama o le umukuka. Ma le isi, e mafai ona faʻaaogaina le fua i le kuka.

Faamatalaga lautele

O le pepa sili ona taatele "Spark" na maua i Europa i Sasaʻe. E mafai ona faʻaaoga i le sauniuni o vasega muamua ma le lua. O le a tuʻuina atu ai le meaʻai ma le faʻailoga.

O le a lenei pepa? O le "sipuni" o se mea laititi teuteu.

E ola i le maualuga pe a ma le 40 cm. E tusa lava pe laitiiti lona lapoa, e mafai ona oʻo i le 50 peppercorns i luga o le tasi laau i le taimi.

Mo le tausaga e tusa ma le 100 pepa e mafai ona aoina mai le vao. O lo latou lapoa e tutusa ma le 2.5-5 cm le umi ma le 0.8-1.2 cm i le faavae. E mafai ona maua le mamafa o le fua mai le 20 i le 50 g.

I le faagasologa o le mama o peppercorns e suia ai la latou lanu. I le taimi muamua lanu lanumeamata, ona lanu samasama, ma a o le matua o le a lanu mumu.

Atonu latou te eseese i foliga - e lapotopoto, oval, ma faʻamaufaʻailoga mataʻitusi poʻo i foliga o ni pyramids elafola.

Pepa "Laʻau", ola i luga o le windowsill, amata ona fuga i le tautotogo, ma i le faaiuga o le taumafanafana na totoina ai fua muamua.

O taimi o le fuga ma le fuaina mai e masani ona fetaui lelei. O le mea lea, o se vavega e ono oʻo mai i luga o le faamalama, lea e mafai ona matauina fugalaau paʻepaʻe ma mumu mumu mūmū i le taimi e tasi.

Tului O le totonugalemu o le pepa o le "Spark" na faʻaalia e ala i le laasia o ituaiga e lua - cayenne ma chili (e tele faʻamatalaga e uiga i le cayenne pepa e mafai ona maua iinei, ma nisi faʻamatalaga e uiga i ituaiga o Chile e mafai ona maua i lenei mea).

O ia o laau totino, ma o le tausiga lelei o le a faʻamafanafana ai tagata e ona le itiiti ifo i le 5-6 tausaga. I masina o le mafanafana, e mafai ona tuʻuina ipu i luga o le pusa.

Pepa fatu

I le faaiuga o le taumafanafana po o le amataga o le tautoulu o fua na fua.

E mafai ona iloa lenei mea e le lanu mumu mumu o le pulu.

E maua mai fatu mai fua o fua. E tatau ona faʻalauteleina ma faʻatagaina e faʻagogo. A maea lea o le a teuina fatu mo se taimi umi. I le tautotogo e faʻaaogaina mo le totoina.

O fatu, e pei o le pulupulu, e tofo malosi.

E mafai foi ona faaopoopo i le ipu i le kukaina pe faʻaaogaina mo le faʻasaoina. O fatu o le a tuʻuina atu i le ipu se manogi lelei ma le manogi.

Ata

O le ata o loʻo faʻaalia ai le Pepper "Spark":





Tausiga ile

E faapefea ona tausia le pepa ile fale? "Lafu" - o se meaola matagofie, e maua ai le tele o fualaau aina suamalie ma e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa. E mafua tonu lava ona o ona uiga e masani ona tupu i luga o le windowsill.

Tausia pe a faʻatau

A maeʻa le faʻatauina o le laau e te manaʻomia e maua ai se siosiomaga lelei.

Muamua lava, e tatau ona e vaʻai pe manaʻomia se mea e faʻafeiloaʻi ai.

Afai e laiti le ulo, pe a uma se vaitau o fetuutuunaiga o le laau toto e totoina i totonu o se koneteina fou.

Mo le vaitaimi o fetuutuunaiga, lea e tumau i le 7-10 aso, ua tuu le laau i totonu o se potu ma le vevela o le 17-20 tikeri ma le malamalama lelei. O le palapala i totonu o le ulo e tatau ona susu.

Malamalama

Laʻau - moli-laʻau. Malamalama le aso e tatau ona 10-12 itula. I masina o le taumalulu e manaʻomia ai faʻamalama faaopoopo. Faatasi ai ma le leai o ni laulaau mama e mou ma paʻu ese, e taofi vaovao. E mafai e le laau ona lafo ese ia peppercorns. I le taumafanafana, e mafai ona ave se ipu o le pepa i fafo o le faapaologa.

Faʻasa

E manaʻomia e le malamalama le suāuʻu talafeagai. O le palapala i totonu o le ulo e tatau ona faʻamamaina i taimi uma. E tatau ona aloese mai le inu tele, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le fesuiaʻi o aʻa ma le faʻaumatia o le vao.

E taua! I le maualalo o le timu e aoga le susueina o le vaega lanumeamata.

Suavai mo lenei mea e te manaomia e teu ai le vevela, vavaeese e le itiiti ifo ma le aso.

Faʻavaeina o le Crown

E le manaomia e le laau le teuteu. Ina ia maua se foliga teuteu ma mo le tuputupu ae sili ona lelei o itu o le itu, e mafai ona e togiina pito i luga o laʻau. I lenei tulaga, o le vao o le a sili atu ona pala. Ina ia mafai ai e le peppercorn ona lapoa, e tatau ona aveese ni nai meaola.

Totoina ma totoina

E faapefea ona toto se fale fatu?

O le faʻaleleia o fatu o loʻo sili ona aoga.

E totoina i le amataga o le tautotogo i pusa fatu.

E tatau ona le sili atu i le 1 cm le totō o le totō. A uma ona totōina, faʻafeʻeina le fogaeleele ile fana.

O le pusa fatu e tuʻuina i totonu o se potu ma le vevela o le 22-24 tikeri. I le 10-14 aso, o le a aliali mai pine. A maeʻa lena, e tatau ona tuʻu ifo le vevela o le potu i le 20 tikeri. A maeʻa foliga mai o le 2 laulaau, o fatu laau e totoina i totonu o fagu.

O le fasi pepa e totoina i le tautotogo i le 2 tausaga. Mo le totoina o mea e ave ai se ipu e lautele.

Tofiga

Mo le toe gaosia e mafai foi ona faʻaaogaina e le lignified pana. Tipi le laʻau e tatau ona tuʻu i totonu o se pusa i vai seia oʻo i aʻa. A maeʻa ona totoina lea i ni ipu eseese.

Tuputupu ae

E faapefea ona ola i le fale? Ina ia mafai ai e le pepa "Lago" ona atiae lelei, e tatau ona matauina le vevela ma le malamalama. Faʻaauau foi le fafagaina masani ma le faʻasusu.

Eleele

Mo le totoina e tatau ona e saunia le faʻafefiloi eleele. I le fua faatatau o le 2: 1: 1 e fefiloi:

  • eleele lanu;
  • humus;
  • oneone

O le pito i lalo o le ulo e ufiufi i se vaega o alavai.

Fertilizer

O faʻamalosi faʻamalami mo tamato e faʻaaoga mo luga o laei. E tatau ona e faʻamafanafanaina le palapala susu ma matuā faʻatatau i faatonuga. E le tatau ona fafaga i le taumalulu.

Faamanuiaga ma le afaina

E taua! Pepa Spark e aofia ai vitamini A, B, E, C ma le PP, e pei foi o capsaicin, carotene, o suauʻu ma gaʻo.

O fua mūmū e mafai ona faʻasaina i se paʻu ma faʻaopopo i se masini lauulu.

O le Capsaicin e faʻaleleia ai le toto i le paʻu, lea e faʻateleina ai le ulu o lauulu.

Pe a 'ai le pepa, o le tino e maua ai le hormone endorphin. E fesoasoani e faʻaitiitia ai le tiga, faʻasaʻo le atuatuvale, faʻaleleia le toto.

O fualaau e fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa, faaleleia le metabolism. Tincture e faʻaaogaina e avea o se mea e mafanafana. Used for cold and radiculitis.

O le fasi "Spark" ua solia mo tagata o loʻo mafatia mai le fatu ma gasegase.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi, e mafai e le tagata faitau ona faamasani i nei ituaiga o pepa:

  • Habanero;
  • Fuga;
  • "Jalapeno".

Maʻi ma faʻamaʻi

E taua! O le tele o le suāsusu e mafai ona pala ai aʻa, ma le leai o le susu - laʻau faʻamago.

O meaola faalafua e sili ona matautia le aphid ma le apogaleveleve. E mafai ona faʻaumatia i latou i le fesoasoani a iniseti.

O le pepa o le "Lagi" ma le tausiga lelei o le a fua mai mo le tele o tausaga. O le a le gata o se teuteuga matagofie o faamalama umukuka, ae e avea foi o se faaopoopoga piquanti i le laulau.