Fua o le gaosiga

Vaega o le totoina ma le tausia o le Water Hyacinth poʻo le Eichorn

O le suavai o le suavai o se mea manaia tele. E televave le faatelevaveina, ua avea o se vaomatua lelei.

E ola i totonu o vaituloto teuteu, o vai tetele, vaitafe, vaituloto. Manaomia le malamalama faifai pea ma le malulu.

O le Hyacinth o se fugalaau fugalaau fufulu. O le faasaienisi igoa o lenei laau o le "Eichornia". Homeland o le Iunaite Setete. O lenei sui o le fugalaau e mafai ona maua i le eleele o le Amasone. O lenei Ua tafe le suavai i le lalolagi atoa.

O le fugalaau e tupu i vaomatua, vaituloto ma vaitafe. Ua vave ona tupu, lea e matua taofia ai le auina atu o vaa. O le mea lea, o le igoa le aloaia o le laau - "Vai vai".

O le fugalaau e ola lelei i vaituloto teuteu, vaituloto faʻamalo ma tausia ma le lelei - vai inu tetele. O le laau e ola malosi i totonu o faatanoa e mauoa ma vailaʻau.

Faʻamatalaga ma ata o laau

Suavai Suavai o se vaovao lauolaola lauolaola. I luga o le vai, o lenei sui o le lau o loʻo faia e petioles fulafula o loʻo aofia ai le okesene.

O Petioles e aofia ai se ie ma se fausaga o le honeycomb. O fuga o foliga o le paʻu e faʻapipiʻi saʻo lelei le pusa lapisi. O lau fugalaau e aluese mai lona ogatotonu. O laulaau o le laau e foliga mai foliga oona, oona, ma maanuminumi. Veins are arctuate. O le aʻa o le fugalaau e fibrous. O le umi e mafai ona oʻo i le 0.5 mita.

I lalo ifo e mafai ona e vaʻai i ata o le vai hyacinth.

Fuga

I le taimi atoa o le taumafanafana, e fuga ai le laau. E fugalaau fugalaau i le silia ma le 48 itula. Ae ona o le toatele o latou numera, fugalaau e tele ma umi. E maitauina le matagofie o le fugalaau matagofie i le timuga vevela timuga.

A maeʻa ona fuga, e tuu i lalo o le vai le gaʻau. Afai o le taumafanafana na malulu ma e le maualuga le vevela i luga atu o le 22 ° C, ona oʻo ai lea i luga o le vai le pulou lapoa o lau laau.

Toto ma tausia fugalaau

Pe a totoina se laau i totonu o se vaituloto, e tatau ona amanaia o le vai na puipuia i se aofaiga tele o mea tau meaola.

E fautuaina e le au faifaatoaga tomai le faaopoopoina o le vaitafe, humus, mullein, compost, ma fefaatauaiga faapisinisi faapisinisi i vai. O le faʻaleleia o loʻo faia i le tautotogo o le tautotogo - i le amataga o le taumafanafanape a oʻo ina tumau le vevela.

E taua! O le tuputupu ae malosi o laʻau e faʻatatau i le numera o micronutrients i totonu o le vai.

Teuteu

I le taimi atoa o le taumafanafana, e le manaʻomia le tausiga faapitoa mo lenei fale. O taimi taʻitasi, e tipi ese mai ai mai petilesi tuai. Mai le fugalaau o le tina, e mafai ona faigofie ona momotu ese e aunoa ma le faʻaaogaina o le malosi.

E taua! Aua le totoina Eichornia i lili vai. Talu ai ona o le tuputupu aʻe malosi o le Suavai, ua le lava le avanoa o lili vai, ma e mafai ona latou oti.

Tofiga

Mo le ofoofogia o le gafatia ona vave gaosia, ua taʻua e le au faifaatoaga tomai lenei laau o se "toa lua faalua". O le faʻatulagaga e talitutusa ma le toe gaosia o strawberries.

O le fugalaau na faia ai le gaioiga teine. Mo le 30 aso, o le tina e tuʻuina atu sili atu ma le 100 kopi fou Eichornia. O le mea lea, e manatu ai o le toe gaosia e tupu faʻafuaseʻi.

O le siʻitia o le tele o lenei puaa faʻapitoa e tupu i se faʻaitiitia o le ao. E le gata i lea, o le fugalaau e tupu mai fatu. Ae mo le atoatoa o fua o fatu, e manaʻomia ai le vevela mausali e sili atu i le 36 ° C. O le mea lea, i le tele o itulagi o le Rusia, o lenei faiga o le toe gaosia e le mafai.

A uma ona fufulu, o le fua o fatu e afaina, ma o fatu e paʻu i totonu o le vai. I le vevela maualuga, o fatu e amata ona tupu malosi. Faatasi ai ma le leai o se vevela - latou te pala.

E taua! E tatau ona e iloa a oʻo ina tupu ae Eichoria i vaʻai matagofie faʻatasi ma ola ola, o le toe gaosia tele o lenei sui o le laʻau e oʻo atu ai i se suiga i le lumanaʻi oʻo mai. I le vai, o le fesuiaiga o suiga o le eletise, e mafua ai le oti o mea ola. O le mea lea, e tatau i le fugalati ona tuʻuina atu le faʻavaeina o le vai.

Lulu

O le tuputupu ae o le tuputupu ae o le ola i le vevela o le 25-27 ° C. O le taimi vavalalata e amata i le vevela i luga aʻe o le 28 ° C. Afai o le vevela e pa'ū i lalo ifo o le 22 ° C, ona faʻamalo ai lea o puaʻa. O lenei vevela o loʻo tausia lelei i le US ma Asia.

O le itu i matu ma le ogatotonu o le Malo Rusia e faigata ona taunuʻu atoatoa. O le mea lea, ua fautuaina le laau mo le ola i le itu i saute o Rusia, Belarus ma Iukureini. O le vavalalata o le laau i le itu i saute, o le sili atu foi ona fuga mai.

E iai isi ituaiga o hyacinth, lea e mafai ona e faitau i ai i mataupu nei:

  • Ituaiga o hyacinth.
  • Matagofie matagofie "Mouse hyacinth": faamatalaga ma le tausiga.

Malamalama

E manaomia e le laau se malamalama i le silia ma le 14 itula. Faatasi ai ma le leai o se la fugalaau o le a mamae ma paʻu lau.

O le mea lea, afai e le mafai ona tuʻuina atu se ituaiga o moli - o le fugalaau ua faʻaalia. O moli mumulu e lelei mo lenei mea.

E faapefea ona faʻapolopolo i le taumalulu?

A maeʻa le vaitau o le tau vevela ma faʻaitiitia le vevela, e fautuaina e faʻafeiloaʻi lenei sui o le fugalaau i se potu mafanafana, toʻa, ma lelei. I le avea ai ma se vaʻa mo le taumalulu, e fautuaina e faʻaaogā ipu poʻo vai tetele.

E tatau ona faʻatumu le tane taʻavale faʻaaoga vai mai le faatanoape o fea na tu ai le laau. Ua faʻaopopoina le suavai i le vai, faʻafetai i le vave o le laau e faʻafetaui i tulaga fou ma faigofie ona maua. Mo se taumalulu atoa e tatau ona maua e le laau:

  1. Setema e sili atu i le 20 ° C.
  2. Vaiaso o le vai 20 ° C.
  3. Faʻafeiloaʻi ma malamalama i le ao mo le 13-15 itula i le aso.
  4. Faʻaauau o le okesene.
  5. Faʻamamaina o faʻamau ma le matagi saʻo.
  6. Pe a faʻafefe - faʻapipiʻi le vai i totonu o le tane.

Pe a tosoina se pusa laau, faatulaga i se mea e gata ai. ese mai masini afi. O le ea e tatau ona susu i le vai mai le pulumu. E tāua le faʻamautinoa o loʻo nofo le fulu o lenei tagata i le vai. E faasaina le ufiufi o koneteina i le cellophane poʻo isi mea faitino. A leai, o le a leai se mea e manava ai le laau, ma o le a oti.

E faʻasaina le faʻapipiʻiina o le laau i totonu o se potu pogisa, kapoti ma lalo ifo. I laʻau e le pala, i totonu o le vai, o loʻo faʻapipiʻi le laau i luga o le fusi mama.

Faatasi ai ma lana fesoasoani, o aʻa o le fugalaau o le a matua faatofuina i le vai. Ma o lālā o le ai luga o le fogaeleele, e le o fesoʻotaʻi ma vai.

O nisi faifaatoaga ua fautuaina le tausia o Eichornia i le susu susu poo le oneone oneone. E le tatau ona e teuina le fale i tane uamea, e pei o le fesootaʻi faifai pea ma le vai, e amata ona elea.

I le vitio, ua taʻu mai e le tagata atamai le sili atu o le manumalo o le Suavai.

Faamanuiaga ma le afaina

O lenei sui o le meaola e manatu lelei o le ola vai faamama. E faigofie ona toe faʻaaogaina vailaʻau matautia o loʻo ulufale atu i le vaituloto. O le mea lea, i le vaitau o le taumafanafana i le Rusia, e faʻaaogaina ai le faʻamamaina o vai i vaitafe, vaituloto ma vaʻa.

O le aʻa malosi o le fugalaau e ufitia ai se tele o teritori. E pei o se pamu, toso ese penisini, suauu, suauu, phenols, uʻamea uʻamea, eseese iniseti.

Maʻi

O gasegase na o togafitiga le talafeagai poo le taumalulu le talafeagai. Afai o le fugalaau e amata ona mamae, e tatau ona mautinoa okesene o loʻo maua ma faʻateleina le taimi o faʻamalama e le faʻaogaina. O meaola, elemene, sludge ma humus e tatau ona faaopoopo i le vai.

Eichornia o se laau totō. Manaomia le maualuga o le vevela i luga atu o le 25 ° C, le la ma le uila. Faʻapenaina i fatuga ma fatuga o tamaʻitaʻi. E sili le fiafia i le vai faʻamalosia ma se tele o mea faʻale-eleʻele.