Fua o le gaosiga

Fautuaga mo le tausiga o carlodendrum i le fale: aisea e le fuga ai ma o le a le mea e fai e uiga i ai?

Clerodendrum (Clerodendrum) o se lau laau ola e ola i le aiga o Verbenov. Fale ile o le laau ua manatu o vaʻaia o Asia ma Aferika, faʻapea Amerika i Saute. I le natura, o loʻo i ai 400 ituaiga.

Clerodendrum ei ai nai isi igoa - Volkameria, Innocent Love, Tree of Fate. E talitonuina o lenei laau toto aumai le fiafia i lē e ona.

Tausiga ile

Afai e te filifili e faʻatau Klerodendrum, tausi ile fale e faigofie. Fugalaau o Clerodendrum e matua manogi ma e foliga tutusa ma foliga o pepe.

Talu ai ona e fesuisuiai ma feaveaʻi vine, e masani ona faʻaaogaina le laau mo togalaau faʻasalalau. Pe a teuteuina mafai ona ausia laau toto.

I le fale e tatau ai mo le laau ona tuʻuina atu ni mafanafana vavalalata vavalalata i le vao vao. Faatasi ai ma le faʻaeteete ma le faaeteete, o le a fiafia Clerodendrum i le ola umi.

Tausia pe a faʻatau

A maeʻa le faʻatauina o se fagu ma se laau e te manaʻomia e faʻavae se nofoaga tumau o le tuputupu ae. Mo suiga vave, e manaʻomia e Clerodendrum ona tuʻuina mai tulaga mafanafana.

Muamua, e tatau ona e tausia le moli. Le malamalama o le la e tatau ona lava, o se faʻalauiloa alofa. Ae tatau ona e aloese mai ave saʻo e mafai ona afaina ai laulaau.

Ua saunia foi Clerodendrum suāuʻu talafeagai ma le vevela pe a ma le 20 ° C. A maeʻa fetuunaiga, lea e mafai ona tumau mai le 7 i le 14 aso, e mafai ona totoina le laau i totonu o se eleele fou.

Teuteu

I luga o le laau e tatau ai ona aveese lala mamago. E le gata i lea, i tausaga taʻitasi, i le amataga o le tautotogo, ua uma ona teuteuina.

FESOASOANI! Ina ia faʻaleleia le totoina ma le faʻalaʻau, e tatau ona faapuupuuina pupuʻu o se laau ile 1/3 o le uumi.

Le faia fafie laau pe tusa ma le 50 cm le umi e tatau ona totoe. A maeʻa ona tutupu mai itu fou o le itu, e tatau ona latou tipi luga, ma maua ai se pale pale.

E mafai ona ausia le teuteuina foliga o laau. Tumau i le 1-2 vaʻaia malosi o le 60-75 cm ma tipi uma itu o le itu. I le vaega pito i luga o le laau, o le faapipiiina o tumutumu o vine laiti e faia. Ma i le pito i lalo, i luga o le ogalaau, aveese uma pupu.

Faʻasa

Talu ai ona o le natura natura o Clerodendrum o ni vevela, o manaʻomia togafitiga faʻaeteete.

Ina ia faʻamamaina le palapala, ia faʻaaoga na o vai eseese i le vevela o le potu.

Aʻo leʻi faʻamamaina, o le pito i luga o le palapala i totonu o le ulo e tatau ona faʻamamago sina mea.

E tatau ona faʻapitoa le totogi i le susu. i le taimi o fugālaau. I totonu foi o lenei vaitau, 2-3 aso uma e tatau ai ona pamu lau.

I le taimi o le malologa, o le taimi e fafaga ai le palapala ua faʻaititia.

TAITAI! E oo lava i le taumalulu, o le eleele i totonu o le ulo e le tatau ona matutu.

Mo le faʻaleleia atili o le susu e tatau ai ona tuʻu le maama i totonu o le apa ma tuʻu ai vai i totonu.

Faʻamasinoga

Mo le totoina o le mixga eleele o Clerodendrum e mafai ona faʻatau i le faleoloa. E mafai foi ona e kukaina oe lava ia. I le fuainumera 2:1:1:1 fefiloi palapala palapala, peʻa, oneone palapala ma oneone.

O le pusa mo le totōina e vaʻaia, e laʻititi tele nai lo le muamua. O le pito i lalo o le ulo e tatau ona tapuni i se alavai faʻavaivai. Claydite poʻo le piliki mumu mūmū e maua ai le lelei atoatoa o le vai. O le faʻafefea i totonu o se ulo e tatau ona tusa ma le 5 cm.

Suiga

O le fugalaau i totonu, Clerodendrum, ua totoina i totonu o se fagu fou i tausaga uma, pe a uma ona teuteu. E mafai ona toe totoina se vao matua pe a manaʻomia, ae sili atu ile 1 taimi i le 2 tausaga. I lenei faagasologa, e le aveesea le lalolagi mai le aʻa.

Laʻau uma o le eleele e aʻa totoina i totonu o se ulo, e laʻititi tele i le tele, ma faʻaopoopo le paluga o le eleele ua saunia. O lenei metotia o le taulimaina o le saogalemu lea mo aʻa.

Afai e manaomia e le laau le lagolago, ona faʻapipiʻi lea i totonu o le fagu i le taimi o le gafa.

Lulu

I masina o le taumafanafana e le tatau ona sili atu le vevela i le 25 ° C. I masina o le taumalulu, i le vaitau o le malologa, o loʻo i ai se vaega o le paʻu o lau. I le taimi nei, e manaʻomia e Clerodendrum le tuʻuina atu o le vevela o + 15-17 ° C.

I le taimi o totoe, ua taoto ai le taotoga. Afai e le mafai ona faaitiitia le vevela i totonu o le potu i le taumalulu, e mafai ona tuu le ulo fugalaau i luga o le faamalama sill latalata ile tioata.

Malamalama

E alofa Clerodendrum malamalama susulu le malamalama. E tatau ona aloese mai le susulu o le la. Mo le faʻaauau pea ona faʻatupulaia fenusita e feagai ma sasaʻe poʻo sisifo. O loʻo i le faamalama i saute, e manaʻomia ona e faia se ata. O faamalama i matu e le lava le malamalama.

E te iloa o loo i ai le 4 o ituaiga taatele o Clerodendrum: Wallich, Ugandan, Filipaina, ma Thompson?

Ata

Fiafia fugalaau o Clerodendrum e ola i le fale e mafai ona i ai i le ata:

Tofiga

Laʻau

O le auala sili ona faigofie e ola ai se laau o le tipi. Ina ia faia lenei mea, ia tipi le taʻi tasi tausaga ma tuu i totonu o se fagu vai seia oʻo mai aʻa laiti. A maeʻa tuʻu i totonu o se fagu.

E mafai foi ona vave totoina i totonu o le ulo, ae o le pito i luga e tatau ona ufiufi i se fagu ipu. O le mea lea, o se microclimate ua faia i lalo ole mafai. A maeʻa ona amata lau laulaau fou, e mafai ona aveese le fagu.

Fatu

O fatu e totoina i pusa lapisi i le sefulu tausaga mulimuli o Fepuari po o le afa muamua o Mati. I le avea ai o se paluga o le eleele ua faʻafefiloi i le tutusa o le sodoma, humus ma le oneone.

Pusa pe a uma ona toto fatu ufiufi i afifi poʻo tioata. Vaitaimi, e aloese mai le faʻamago, e tatau ona susu le eleele. O le vevela i totonu o le potu ma laau e tatau ona tusa ma le 20 ° C.

A maeʻa ona foliga mai 2-3 laulaau, o loʻo faʻafefeteina laulau i ipu eseese. E fuga mai Clerodendrum i le tausaga na sosoo ai ina ua uma ona toto fatu.

Faamanuiaga ma le afaina

Clerodendrum leai soʻo se mea tau vailaau. E le afaina foi. E mafai ona ola i nofoaga e iai tamaiti laiti ma manu.

Talosaga

E faaaoga e Clerodendrum mo le faʻaogaina o fanua fale po o le taumalulu. E mafai ona tupu e pei o se mea, ona faʻaaogaina lea mo togalaau faʻasaina.

Maʻi ma faʻamaʻi

Toto ma le tausiga lelei e manaia e seasea maua i faʻamaʻi. A maeʻa le palapala, ona lanu samasama ma paʻu. O lanu enaena lanu enaena e mafai ona fausiaina ma mu o laʻau vaivai. O le maualalo o le vevela i le ea e mafai ona mafua ai le paʻu o lau laʻau ma faʻalavelave. Faatasi ai ma le leai o se malamalama, e toso ese ai le laau.

O faʻamaʻi pipisi mo Clerodendrum sili ona lamatia mealybug ma spider mite.

I le taimi muamua, e tatau ona togafitia le laau atoa i se fasimoli solution. Afai e le fesoasoani le togafitiga, ona tatau lea ona togafitia i iniseti.

Aisea e le fuga ai le mea e fai?

I le taimi o le malologa e tatau ai matau tulaga malulu. Afai o le vevela e maualuga + 17 ° C, ona le toe malolo lea o le laau.

Ona o lenei mea, e le mafai ona fuga mai le Clerodendrum. O le vaitaimi o loʻo totoe e amata mai ia Novema e oʻo ia Fepuari.

Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le a fiafia Clerodendrum i ona fugalaau mananaia ma matagofie mo se vaitaimi umi. O le a avea ma se mea ola matagofie o le fale.