Laʻau

Tuputupu ae Roullia ma tausia i le fale

Sa lei maua mulimuli ane Rowell i luga o windowsills o le au faifaatoaga faifaatoaga. E foliga mai, o le mafuaʻaga o lenei mea o le tupu vave vave. Ae o le ruellia e tatau ona tatou gauai atu i ai ona o lona le mautonu ma le faigofie o le tausiga.

Faamatalaga o Ruellia ma lona amataga

Ruelia (lona lua o suafa - Dipteracanthus) o le aiga o Acanthus. Ona o lona tutusa i streptocarpus, o le ruellium o nisi taimi e sese le tulaga o se aiga Gesneriaceae. Ae peitai, pe a tausia le laau, e manino lava le eseesega: muamua le vevela o le vevela, e ese mai i le Gesnerius, e manao e maua ni nofoaga lelei ma lelei.

O le lauʻeleʻele o le togalaau o vaomatua o Amerika i Saute, e maua foi i Aferika ma Asia.

E fiafia Ruelia i le mafanafana ma le lelei, ae le o le moli malamalama

E tusa ma le 200 ituaiga o nei fugalaau e iloga, o loʻo i ai i totonu o latou vao le puleaina, e le masani ona maua - vao ma vao.

Na maua e Ruellia lona igoa e faʻaaloalogia ai le tausi fua o Jean Ruel, o le na suʻesuʻeina lenei ituaiga o laau i le Vaitau Tutotonu.

Roullia e umi, laulaʻau lapopoa, lapoa, e faalagolago i le ituaiga, malamalama, pogisa ma vevela paʻepaʻe. O fugalaau e lanu mumu-lanu piniki poʻo le lilac i le lanu, e masani ona masani - paʻepaʻe, pupuʻu, o loʻo i totonu o laʻau o laʻau i le pito i luga o le aʻa.

O le fuga mai o Roullia e le masani: e amata i le taeao ma faaiʻu i le ogatotonu o le aso; ona fuga ai lea o fugalaau, ma i lo latou nofoaga e foliga mai pusa i fatu. E mafai ona e vaʻavaʻai i le auala na latou osofaʻi ai, salalau solo mea uma. O le aso na sosoo ai, o fugalaau fou ua faʻaalia. E faʻaauau lenei mea mo le tele o masina. E masani lava, o le vaitau fugalaau e amata mai ia Aokuso ia Tesema e aofia ai.

Ona o le vave ona tupu, o Ruellia e le o se pisinisi faapisinisi, o lea e toetoe lava a le faatauina atu i faleoloa puao. O le tele o taimi e faʻaaogaina e pei o le ampel o loʻo totōina i totonu o ipu, poʻo le tapuni o eleele mo togalaau malulu.

Ole ituaiga o Roullia e talafeagai lelei mo le gaosiga o totonu

Mo le ola i le fale, na o ni nai ituaiga meaola e talafeagai. Latou te aʻafia lelei ma e le manaʻomia se tausiga faapitoa. O loʻo i ai ni aʻa e faʻamalolo o latou aa i le vavalalata vavalalata ma le eleele. Talu ai ona o lenei meatotino, e faigofie lava le faʻaogaina o Ruell e ala i le vaʻaia.

  1. Ruellia Portella. Ua i ai pamu. O ona laʻau e foliga mai e lanu lanumeamata i luga ma se lanu mumu i totonu, ufiufi i paʻu papaʻe. O fugalaau e tetele, lanu piniki. O le fuga e amata i le tuai o le taumafanafana.
  2. Ruellia Devos. E eseese i laʻau faʻalaʻau, lea e oʻo atu i le maualuga e oo i le 45 cm. O fugalaau e tasi, paʻepaʻe poʻo le lilac, ma lanu violē i le ogatotonu o le petal. E masani ona fuga i le autumn ma le taumalulu.
  3. Ruelia e tele-faʻafeifo. E i ai le maualuga o laʻau ma le faʻalalelei lelei. O fugalaau e lapoa tele (umi e oo i le 10 cm, lautele - 8 cm), i le foliga o le logo, lanu piniki ma le paauli, o loʻo i le tumutumu o le fana. O le vaitau vavalalata e amata mai i le autumn i le taumalulu.
  4. Rwellia Britton. O le laau lenei e oʻo i le maualuga e 1 mita. I le taimi o le tuputupu ae, o le ogaumu i luga o le fale. O laulaau e umi, lautele, ma o le moli malosi e avea ma mea vaivai. O fugalaau e tele, lanu viole.
  5. Ruelia e manaia, pe mumu. Laʻau, 60 cm le maualuga. Laʻau lapopoa, lanu meamata i le lanu, ovoid, e tusa ma le 12 cm le umi, faʻalelei ma sina pala. Fugalaau o le lapopoa (umi e oo atu i le 2.5 cm), mumu, aoina i inflorescences. Taimi o fugalaau - mai Fepuari e oo i le faaiuga o le tautoulu.

Ata pue: vaaiga i totonu o ruellia

Taimi taimi mo Roullia - laulau

TulagaTaimi o le taumafanafanaTaimi taumalulu
Malamalama ma le nofoaga
  1. E sili atu le tuʻuina o se fugalaau ma le ruellium i luga o se faamalama i le itu i sasae e aloese ai mai le susulu o le la i le ao.
  2. I le itu i saute, e tatau ona ufiufi le laau.
  1. Toe faʻaleleia le ruellia i le itu i saute ina ia le tupu le fugalaau ona o le leai o se malamalama, pei e puipuia ai le tupu aʻe.
  2. Afai e le lelei le faʻamalamalamaina, faʻapipiʻi se faʻalauiloa o le phytolamp i tafatafa o le ruellia.
Aloese mai tusi i le potu o loʻo nofo ai Ruellia
Lulu20-25 ° C.16-18 ° C (e le itiiti lalo ifo o le 15 ° C)
TotogiRoellia tupu lelei i le masani pe maualuga maualuga. Afai o le potu e malulu, e mafai ona e:
  • tuu le fugalaau i luga o se palatusi ma papaʻe susu;
  • tuu le laau i tafatafa o le pusa tioata;
  • Faʻaaoga se potu e faʻamaualalo.
FaʻasaAotelega, 2-3 taimi i le vaiaso.Faʻaaloalo, tasi i aso uma 10.
Laʻei pito sili1 le taimi i le 2 vaiaso faʻatasi ai ma faʻamalaʻau.E le manaʻomia.

E mafai foi ona avea ma mea aoga i luga o le faʻatoʻaga ma uiga o mea o loʻo i totonu o le laʻau: //diz-cafe.com/ozelenenie/krossandra-vyrashhivaem-bez-problem-cvetok-fejerverk-v-domashnix-usloviyax.html

Totoina ma totoina laau toto

Roullia e tatau ona totoina i tausaga taʻitasi, e sili ia Mati. Pe a tupu le fugalaau ma oʻo atu i le tolu tausaga, o le gafa e mafai ona faia i se taimi e le tele, pe a talafeagai, pe a tupu tele le aʻa o le fugalaau.

Laʻau talafeagai

I le tulaga o le palapala ruellia e matua fiafia lava. E le fetaui lelei ile palapala mama, ae e sili atu ona lelei i le manava manava. E mafai ona e faʻatauina le masini maeʻa i totonu o le faleoloa, ae e le faigata ona e saunia oe lava. Mo lenei mea o le a e manaʻomia:

  • 20% o fanua o togalaau;
  • 20% oneone laititi;
  • 25% taumate;
  • 35% o fanua fanua.

Nai lo o le oneone, e mafai ona e faʻaaogaina i le tutusa le vaega. O le a matua faateleina ai le ea i aʻa ma o le a fesoasoani e aveesea le susu. Lavelei le paluga ua saunia mo le 10 minute i totonu o le vai e taʻele e faʻaleaga ai siama faʻamaʻi ma siama.

Faʻasologa o gaioiga

  1. Mo le toe totoina, o le ae manaʻomia se fagu e tutusa lona tolu ma le tolu cm le lautele nai lo le tuai. Ia mautinoa e fai ni alavai i lona pito i lalo ma ia faia se alavai faʻavaivai o laumei matagofie, vermiculite poʻo le uamea lautele.
  2. Pe a tosoina mai le mailei mai se fagu tuai, ia faʻaeteete ia aua nei faʻaleagaina le ogaoga o laʻau ma lau.
  3. Vaʻai le aʻa o le laau: e le tatau ona i ai se pala e tasi po o se aʻa mago, a leai o le a afaina ai le tuputupu ae ma le foliga mai o le fugalaau. O le palapala e tatau ona luluina ma le faaeteete ina ia le faaleagaina ai aʻa maloloina.
  4. O faʻafitauli faʻafitauli o aʻa e tatau ona aveeseina. Ina ia faia lenei mea, ave se naifi malosi, faʻapipiʻi mo le 10 minute i le vai pe faʻamaʻi le ava malosi. Oti ese le vaega ua afaina o le aʻa, ma ave pe tusa ma le 2 cm le vaega maloloina. Fafasi le fasi pepa i le gaʻo.
  5. Sasaa le eleele (2-3 cm) i le pito i lalo o le ipu i luga o le alavai. Tuu aʻa o le laau i luga ma, uuina ia upega, faatumu avanoa avanoa i puipui o pusa ma se mea e sui.
  6. Aveese lala mamago. O i latou e umi tele mai le leai o se malamalama ma o loʻo totoe e aunoa ma ni laulaau, e manaʻomia foi ona tipi i se naifi maʻila.

Afai e te manatu e tatau ai, ia fai se lagolago mo le ruellia ina ia le tautau i luga ona aʻa, ae taumafai

A maeʻa le faʻavasegaina, faʻafeu le laau ma tuʻu le fugalaau i le nofoaga filifilia. E le manaomia e Ruelia le lagolagosua, ae afai e te manao e le salalau le togavao, ae ola i luga agai i luga, faapipii se vavae faigofie o koluma umi e lua ma le tele o ufiufi uumi, pe nonoa le laau i se tulaga tu sao.

Mataʻituina le tausiga i le fale

E i ai nai taiala faigofie mo le tausiga o lenei fugalaau.

Taimi o le Taumafanafana

I le vevela o le tau, i le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona faʻafefe le ruellic 2-3 taimi i le vaiaso. I le taimi lea, o le fugalaau ua fuga. E le tatau ona faʻamago atoa le palapala aʻo leʻi faʻafefe. E tatau ona tuu le vai e tu mo le 3-4 aso i le vevela o le potu.

Leai se mea e moli ai le Roullia: o le tafe mai o le vai ma fugalaau o le a mafua ai le fausia o le pala.

A o laʻei pito i luga, e tatau ona faʻaaogaina i le taimi o le tuputupu ae ola faalua i le masina. E mafai ona e faʻaaogaina se tasi o fugalaau:

  • "Pokon";
  • Uniflor-bud;
  • "TerraSol";
  • "Fugalaau Faʻatasi".

Mātauina tulaga o loʻo faʻaalia i luga o le faʻamaʻiina o le faʻala.

A maeʻa ona faʻafefeteina le fugalaau, ia fafagaina faʻatasi i le masina faatasi ma se faʻalaʻau tuʻufaʻatasia mo meafale matagofie.

Taofi le ruellia i le faamalama i sasae, lea o le a le paʻu ai i luga o laula ia ave o le la, ae o le malamalama o le a matua tele lava. Afai e le mafai ona aveese le fagu fugalaau mai le faamalama i saute, ia faʻapipiʻi.

Campanula ua iloga i fua tele. Faitau atili e uiga i lenei mea totino i le meafaitino: //diz-cafe.com/rastenija/kampanula-uxod-za-izyashhnymi-kolokolchikami-v-domashnix-usloviyax.html

Tausiga o Winter

Faʻaitiitia le faʻasaina i le 1 le taimi i le 10 aso, o le a lava lea. Ia mautinoa o le palapala ma le aʻa e le o se mea e matua malulu: aua nei teuina se fugalaau ma se fugalaau i luga o se faamalama malulu, tuu se laupapa laupapa i lalo ifo. Aloese mai tusi i totonu.

Ruellia e leai se taimi malolo, o nisi o ona ituaiga e ola seia oo ia Fepuari, aofia ai. I le taimi lea, latou te manaʻomia le laʻei pito i luga. Afai o le fugalaau e taofi, e le toe faʻaaogaina le faʻamaʻi.

Ina ia mautinoa le tele o moli, ia toe faatulaga le taualuga i le faamalama i saute. Afai e le mafai lenei mea, ona e seti lea o le moli o le moli e pei o se pito i tua.

Ruellia togafiti ole tausiga: iloa ma toe faatulaga - laulau

Faʻaaliga fafoLaʻasagaFaʻafefea ona faʻaleleia
Leiloloa o laulauina o laulaau, samasama, pala.
  • Faʻaaloaloga i tusi;
  • le lava le suāvai;
  • soona inu tele.
Toe faʻafoʻi le fugalaau ma se fugalaau i se isi nofoaga e aunoa ma ni pusa; Seti le suavai.
Lafoaʻi curl, faʻamago faʻamago.O le ea i fafo.Tuuina atu le faamamaina.
O fua o le laau na faʻalautele ma leai, na laʻititi laʻau.Le lava le malamalama;
ua ola le laau ma ua matua.
Toe faʻaleleia le fugalaau i se nofoaga ma faʻamalamalama lelei pe tuʻuina atu faʻamalamalamaga i se paʻulaʻau; toe faʻafouina le roellia i fualaau aina e ala ile tipi.
Laua le paʻu.
  • Tele o le la;
  • potu vevela e maualuga tele.
Ave le laau i se mea e le o malamalama ma mafanafana pe faʻapogisa.

Maʻi ma mea faʻamaʻi - laulau

Roullia e itiiti se faʻafitauli i faʻamaʻi ma aʻafiaga o iniseti leaga, ae afai o loʻo tupu pea lenei mea, e manaʻomia le faʻatosina vave.

PestFaailoga Togafitiga Puipuiga
Spider mite
  • Lapoʻa uila i luga o le laau;
  • lanu samasama i luga o laulaau laulaau;
  • o laulaau e gaosi ma vego;
  • uliuli faʻaalia i luga o laulaau talavou.
1 ampoule o actellica mo le 1 lita o le vai. Lafoa le laau mai le pala i aso uma e 3, toe fai 4 taimi.Mulimuli i tulafono mo togafiti fugalaau: vevela ma faʻainu vai pule, moli, faʻafefe.
Whitefly
  • O le tele o iniseti paʻepaʻe o laʻititi laʻitiiti e aliali mai i luga o luga uma o le laau;
  • lau lanu samasama;
  • o le laau e vave faʻafefe lau;
  • Ua faaleagaina meaʻai.
Aphids
  • I luga o fugalaau, totogo ma i tua o laulaau laititi, e vaaia ai iniseti lanu meamata lanu uliuli po o le uliuli;
  • ua leiloloa o latou foliga, ua ufiufi i le paʻu paʻu.
  • Fufuluina lelei le laau i vai suamalie;
  • togafitia le fale ma se vaifofo o le phytoerm.
Malosiaga malosi
  • Lafoaʻi ma tumutumu o loʻo ufiufi mai le pito i lalo ma se paʻepaʻe paʻepaʻe;
  • o lau o loʻo faʻamamago.
Afai o le toʻilalo ua na o ni nai laulaau na mafai ona aveesea - ave ese. Taulima le togalaau i le taʻi 10 aso i se vaitaimi o le 10 aso ma se fungicide mo totonu o laau.Aua le faatagaina le tele o le eleele i totonu o le fugalaau ma faʻaalia i le maualalo o le vevela.
Gau pala
  • Faʻafefiloi gutu i luga o lau ma tupuga;
  • lanu enaena ma mea laiti i luga o fugalaau.
  • Oti ese vaega uma na faaleagaina i ni mea maloloina, sasaa le tipi i le malala;
  • togafitia le laau i le immunocytophyte mai le pito i lalo o le ogalaau ma tuu i luga tonu lava.
-

Tofiga

E tele auala e maua mai ai ruellia:

  • toso;
  • lafoaʻi;
  • e ala i fatu;
  • vaevaeina o le vao.

Laʻau

I le tautotogo, pe a uma ona toe totoina le ruellia, oti ni nai lala. O latou umi e tatau ona 8-9 cm, i luga o le au pe a ma le 3-4 knots. Ia mautinoa o le vavaeina e le o toto.

Faatumu le fagu i le paluga o peat ma le susu i le fua faatatau o le 1: 1. Laʻau i totonu o le faʻafefiloi (4-5 fasi vaega i le ipu ina ia sili atu le lapopoa o le laau) ma faia ai ni fale lauʻeleʻele mo i latou e ala i le ufiufi o le atigipusa i se ata tifaga po o se fagu. Siʻi le faʻapipiʻi i aso uma mo le 15 minute e faʻamalosi ai.

O le faleoloa i luga ae o le ulo e tatau mo le gaosia saʻo

O le maualuga o le taumafanafana mo le germination e 21-22 ° C. A mavae le 2 vaiaso, o le a aliaʻe aʻa. I lenei laasaga, ua saunia le laau mo le toe totoina i totonu o se potoa tumau ma se meaʻai.

Tuʻu

O le auala o le faʻaleleia o le ruellia e ala i le taoto e faigofie tele pei o le mafai. Tui le fana i le eleele ina ia le itiiti ifo ma le 1 le faapipii e fesootai lelei ma le eleele. Faʻapipiʻi lenei nofoaga i se lauulu poʻo se fusi e faia i le uaea mama. A oʻo mai aʻa ma ulu i totonu o le eleele, vavae ese mea mai le vao matua.

Afai e lapoa le fugalaau, e mafai ona e tuʻuina le taoto i le nofoaga pe faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i se manua manifinifi ma faʻafeiloaʻi i se isi ipu.

Fatu

Ruelia e sili atu ona faigofie nai lo isi fugalaau i totonu o loʻo faʻaleleia e fatu. Ina ia maua, faatalitali mo le fua o le atigipusa e fufulu, tuu sina mamafa i luga, o le a matala ma o le a pau fatu i lou lima.

O fatu o Roullia e mafai ona totoina i latou lava i totonu o se ipu, pe afai o le potu e talafeagai lelei le vevela, vevela ma moli

Ona mulimuli lea i faatonuga:

  1. Saunia se atigipusa ma se paluga oneone (1: 1).
  2. Tui fatu ma susulu lemu i le eleele.
  3. Mo le aʻafiaga, e manaʻomia tulaga o le greenhouse ma le vevela o le 21-22 ° C, o le mea lea, e tatau ona ufiufi le fagu i se ata tifaga po o se tioata. Aua nei galo e uiga i le vaalele.
  4. A maeʻa le 3-4 vaiaso, o le a totoina fatu, ma mafai ona siitia le koneteina i se nofoaga ma le malamalama lelei.
  5. A faʻamalosi le totogo ma tuʻuina mai a itiiti ifo ma le 4-5 tagata matutua, e mafai ona totoina ile suavai.

Bush division

I le taimi o le faʻaaogaina o se fugalaau tuai, ua tele ona tupu ma fuga faʻamau, e mafai ona e vaevaeina le vao i ni vaega. Fai ma le faaeteete, taumafai ia aua neʻi faʻaleagaina le aʻa, mafiafia.

Faʻasoa ma le faʻaeteete le togavao i ni vaega

O vaega vavae e mafai ona totō vave i totonu o se fugalaau tumau ma le alavai ma se mea talafeagai. Tili se pu e le sili atu ma le 2 cm le loloto, tuu se fatuga i totonu ma fufuluina i le eleele. Faʻaofi le pusa i le laau i se nofoaga talafeagai, mataʻituina le faiga faʻafeinu, ma a maeʻa le 20 aso o le a e vaʻai i ni vaʻai fou.

Iloiloga aoga e uiga i le tuputupu aʻe o Roullia

O loʻu Ruellia Devo ua tuputupu aʻe mo le 10 tausaga, na ia faʻafiafiaina o ia ma tamaiti a aʻu uo uma. Sa ou totoina le 2 laau i totonu o se ato tautau ma foliga lelei i le taumafanafana. Sa ou tipiina lala mo le taumalulu. Laʻau e sili ona tali mai i le eleele lanu ma luga o laei. Ou te tautau i le itu i matu. O fugalaau e pupuu: i le taeao latou te fuga, i le afiafi latou te pauu ai.

Lolka//frauflora.ru/viewtopic.php?t=7572

Faʻatoʻa faʻapitoa laau! I totonu o se ulo o le a foliga lelei pe afai e tele na totoina. Ina ia faia lenei mea, o aʻa ma lala e mafai ona mauaa i totonu o se ipu vai. E itiiti fugalaau i luga o paranesi tuai. O le a totogo pe a laiti le ulo. E faigofie ona faʻapipiʻiina e fatu, ae ae leʻi oʻo i luga o le suʻega e manaʻomia ona e faia se ato gau, aua na te totoina fatu i luga o le potu. Afai e le manaomia fatu, ona e tipi ese lea.

Galinka //forum.bestflowers.ru/t/ruehllija.23866/

Ou te manatua le taimi na ou maua ai Ruellia (e ui ou te leiloa lona igoa i lena taimi), na i ai fatu na totogo i luga o le fale i totonu o ipu uma! Ou te le iloa pe o le a le mamao na te fufuluina ai i latou, ae o le matagi e ave lelei i latou, ma i totonu lava o isi ipu. O le mea lea, e leai se mea e manaʻomia ai aʻafiaga, o le mea autu o le fuga mai, ma ua uma ona iloa le vao i le tele o nofoaga

Ae o tulaga tuputupu ae: na ola i lalo o le malamalama, e lata i le faamalama i saute i Central Central. O lona uiga, e mafanafana ma lava le malamalama, ae e leʻi tu mausali le susulu o le la.

leshj//iplants.ru/forum/index.php?s=bce6b5d258740ddd45ce3adb6c9cf643&showtopic=15936&st=15

... Ruelia e afaina, o lea ou te le suluina ai; ua tupu le ruellia i totonu o se ipu tioata kulimi ma ua lava mo ia; pulu (pu) i totonu o le ipu e le o vaaia le mea moni e faapea o ruellia o se mea e ola ai vai-vai; Roullia faigofie ma vave ona maua aʻa i totonu o le vai - Na tuʻuina mai ia te aʻu le 2 lala i le 3 cm le tele! ma vave ona latou maua aʻa ma amata ona tuputupu ae, ma oʻo atu i le tusa ma le 7 cm na latou tatalaina mai fatu ma fuga; Ruellia tu i le faamalama i le maualuga o oʻu mata (pusa vaisaisa), o le sun tu saʻo e le pa'ū, malamalama! O le afa o aso fugalaau e lanu enaena. Ou te le iloa le ituaiga. Roundwell fatu e taamilo 1.5-2mm fola (tagaʻi i le ata), tafe i totonu o le umukuka! ae leai se isi mea i isi ipu ua latou o aʻe! i le taimi lava na ia tatalaina ai le pusa lanu enaena ma luluina le fatu i lana lava ipu - o le taunuuga i le ata - o lea latou te manaomia ai le susu, e aunoa ma se kiona ma aunoa ma se "pulou"! e le tatau ona tumu i le eleele, o fatu e taoto i luga o le eleele.

Nadina//iplants.ru/forum/index.php?showtopic=15936&st=45

Sa i ai sau tala, ae sa ou le fiafia i se vao vao, lea sa le manao ia ou lelei ma taugofie i soo se auala lava. Ona ou faitauina lea e tatau ona tipi faalua i le taumafanafana ma e sili atu ona lelei le ola ae pei o se laau toto. I se tulaga lautele, sa ou tuuina atu i se tamaititi i se vasega aoga. E ui o le faasalalauga e masani lava o le ...

Anna Malik//www.lepestok.kharkov.ua/forum/viewtopic.php?t=910

Vitio: tausiga fale mo le faʻaleleia

E tatau ona e iloa lelei sili atu le fiafia. Matou te faʻamoemoe na faʻamaonia oe i la matou faʻamatalaga o le tausia lelei e le o se mea tele.