Lafumanu

Mateʻa o le Rabbit: Faʻapefea ona togafitiga Coccidiosis

O Coccidiosis o se faʻamaʻi masani i le va o lapiti e mafua ai le leaga tele o latou tagata nofoia. Faʻaalia i maʻi e faʻavaivaia ma le le atoatoa o le faʻaogaina o le tino. Afai ua maʻi le lapiti ma le coccidiosis, e taua le amataina o togafitiga i se taimi vave e mafai ai. O lea, seʻi o tatou vaʻaia le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻi ma le auala e togafitia ai le coccidiosis i lapiti.

Faailoga faʻamaʻi

Coccidiosis (eymerioz) - o se faʻamaʻi faʻamaʻi e le o se faʻalavelave faʻamaʻi. O le faamaʻi e fiafia i ituaiga e 10 o coccidia (o faʻasolosolo sili ona faigofie), parasitic i le ate ma le manava o lapiti. E iva ituaiga o parasite e aafia ai le mucosa o le lapiti, ma na o le tasi le ituaiga - o le ate. O faʻamaʻi pipisi o le ate ma le gaogao e masani ona lauiloa. O Coccidia e faaalia le maualuga o le tetee atu i tulaga eseese o fafo. E masani lava e le tali atu i le pisapisaʻi. O le faʻamaʻi o loʻo mataʻituina i le gasologa o le tausaga, faʻateleina i le tautotogo ma le taumafanafana. O le faʻafitauli sili ona maualuga o loʻo tusia i "pepe" o le 1-3 masina le matutua. I lapeti lapopoʻa, o le fomaʻi o le coccidiosis e seasea ona tupu, na o latou o loʻo tauaveina le pathogen. O le gasegase o lapiti e mafua mai ile afaina, vai, susu. O faʻasalaga e aʻafia i le gasegase susu o le tina o le faʻamaʻi. O le gasegase o lapiti e mafai ona tupu mai isi maʻi mamaʻi e leʻo taofia. O faʻalautele o coccidia e mafai foi ona avea ma nifo, manulele, lele.

Faitau foi e uiga i ituaiga ituaiga o lapiti e pei o lapiti lapopoa, lanu uliuli ma le enaena, lapopoa lapopoa, tagata papaʻe paʻepaʻe, Californian, Rex, Butterfly, Baran, flandr (po o le Pelege) ma le toe Tu.

Faʻaiʻuga o coccidiosis

O le mafuaʻaga o le tuai o le coccidiosis i lapiti o le solia lea o tulafono mama o le tausia ma le fafagaina o tulafono a mamame:

  • tulaga vaʻaia o le tausiaina o lapiti (sailia o manu o vaitausaga eseese i totonu o le tasi fale);
  • le i ai o palapala ma otaota i totonu o le pusa;
  • lafoaia ma tusi;
  • oloa faʻaaogaina e faʻaaoga mo le fafagaina o manu;
  • monotypic poʻo meaʻai e le paleni, leai o vitamini ma elemene mineral;
  • faaopoopo i le taumafa o lapiti oloa e aofia ai coccidia (susu susu pe siliva, bran, alfalfa);
  • faʻafefe le suia o nisi meaʻai i le isi.
E te iloa? O le puipuia o le protéini e fesoasoani i le faaputuputuina o le lapiti o le lapiti, o mea e faaleagaina ai le polotini, lea, i le itu, e maua ai tulaga lelei mo le atinaeina o coccidia.

Faʻailoga muamua

E ui lava i le mea moni o loʻo iai le parasite i le tino o le lapisi, o le manu e mafai ona tumau lelei le soifua maloloina. Seiloga o le faʻaleagaina o le coccidiosis o le ate ma le vavae i lapiti e tupu ai ni faʻafitauli ogaoga.

Faailoga o le fomaʻi

Faʻamatalaga faʻapitoa i le faʻamaʻi o le coccidiosis, o faʻamaoniga e le faʻailoaina nai lo le oona. O le taimi mai le faʻamaʻi i le tino i le amataga o uluaʻi faailoga o le maʻi e 2-3 aso. O le maʻi e pe a ma le 30-50 aso. O manu e maua i le maʻi o le ate, faʻaalia i le mucous o le gutu ma eyelid. I le leai o togafitiga talafeagai, o lapeti e matua paʻu ma mate.

Faailoga o le inumaga

O le coccidiosis o le intestinal e tupu i totonu o le talavou i totonu o le laʻititi laʻititi. O le faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻasaina i le gastrointestinal tract. O se faʻaaliga fafo o le manava. E masani ona tupu le vavave i le taumafanafana, pe a uma ona 'ai le mutia. E masani ona o mai faatasi ma le pupula ma le fuga o le manava. E leai se meaʻai a manu laiti, latou te paʻu'ū ese mai o latou tino, o loʻo i ai le paʻu i le tuputupu ae. O le fulufulu susu e amata ona pala, vevela, o le manava e tupu i le lapisi ma faapau.

I le leai o se togafitiga talafeagai, o meaola e foliga mataga ma feoti 10-15 aso mulimuli ane. I nisi tagata, o le popolega o le tino e faʻalavelaveina: o le manu e faʻafuaseʻi pa'ū, o loʻo i ai ni faʻalavelave faʻalavelave poʻo ni faʻavevesi o pito. Faatasi ai ma le itiiti ifo o le coccidiosis, o nei faailoga e foliga mai e vaivai, o nisi o lapiti e toe faaleleia, avea ma avega o le siama.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

Faʻataʻatia uma lava tulaga lamatia o coccidiosis, o lona togafitiga talafeagai e mafai ona maua ai se taunuuga lelei. Aʻo leʻi togafitia faʻatalanoaga i lapisi i fualaau faasaina, o faʻafitauli uma e faʻamavaeina i tulaga o tulaga ma le fafagaina o mamanu.

Le faʻaogaina o vaifofo iodine

O le faʻaaogaina o fualaau oona e aumaia ai le tele o aogā i le togafitiga o coccidiosis. Iodine galue e avea o se malosi malosi. E faʻagesegese ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, lagolagoina ai le vevela. Mo se vailaau e 0.01%, faʻamalu le iodine i le 1 lita o le vai. O le fofo i le taeao e sasaa ifo i totonu o le fagu o manu.

E taua! Ona o gaioiga faʻavaomalo i le taimi o sauniuniga o le iodine solution, ua faʻasaina ona faʻaaoga soʻo se koneteina.

Sulfa fualaau faasaina

Sulfanilamides - vailaau faʻamaʻi faʻamaʻi, vave ma matua gauai i totonu o le tootoo laiti. I totonu o le toto, vailaau vailaʻau e tuʻufaʻatasia ma pulu plasma, ona maua ai lea o se aʻafiaga o le antimicrobial. I le aso muamua, o le sulfa o vailaau oona ua faatonuina i le 0.2 g i le 1 kilokalama o le mamafa o le lapiti. I le isi fa aso, ia tofia le 0.1 g mo le 1 kg o le mamafa. A maeʻa aso e lima, ona toe fai lea o le vailaʻau.

Togafitiga e "Baykoksom", "Solikoksom", "Stop-Koktsidom" ma "Brovitokoktsidom"

Baycox ma Solicoks o fualaau faasaina ia na faʻaalia i le maketi lata mai nei. "Baycox " - o le fofo sili ona lelei o le fofo. O fualaau faasaina e maualuga mea e faʻamalolo ai, e masani ona faasaoina ai manu i se tulaga ogaoga. O le fualaau faasaina ua faʻafefe i le vai e tusa ai ma faatonuga. E sosoo ai e te manaʻomia le tuiina o le lapiti e tasi le 10 minute pe a ma le 10 ml o fualaau faasaina. I le tulaga masani o le faamai, "fautuaina Baycox" ia aua neʻi toe faʻavaivaia. Faʻaaogāina o se syringe e ulufale ai i le meaʻai manu 2, ona faʻamalo ai lea i totonu o se meainu. Faʻafetai i le "Baykoks" lapisi tuga mama na mafai ona faʻapolopolo saʻo i le aso e tasi.

O fualaau nei o loʻo faʻaaogaina foi i vailaʻau faʻatoʻaga: "Bipin", "Alben", "Trivit", "Tetramizol", "Enrofloks", "E-selenium", "Tetravit", "Fosprenil", "Enrofloxacin", "Nitoks-Forte" , "Baytril", "Biovit-80", "Amprolium", "Gammatonic" ma "Enroksil".
Mo le puipuia poʻo le togafitiga o le laititi o le coccidiosis, e talafeagai le fualaau faasaina "Solikox"O le tau o le" Solikox "e toetoe lava fa taimi e maualalo ai nai lo le" Baykoksa. "

O isi sui solafuran agents e faʻaaoga i le taua faasaga i le ameriosis. Fualaau e pei "Taofi Coccid"ma"Brovitokoktsid"e aoga uma i togafitiga ma i le puipuia o coccidiosis. Faaaoga nei sauniuniga e tusa ai ma faatonuga na tuʻuina mai e le kamupanī.

E te iloa? Coccidia e atiina ae i luga o le taimi e tetee ai fualaau faasaina. O fualaau oona e le toe aoga pe a mavae le tausaga o le taliaina.

Puipuia o coccidiosis i lapiti

O le puipuia o coccidiosis i lapiti o le tausisia lea o tulafono taua nei:

  • mai le taimi o le fanau mai, e tatau ona tausia tamaʻi manu laiti i ni vaega laiti e fausiaina i luga o fola;
  • e tatau ona faia le faamamaina lelei o aso uma o le laupepa. I le tasi taimi i aso uma 7-10, faʻamaʻi (faʻavavega masini ma isi masini ma se afi mai se pu);
  • fafaga meaʻai naʻo meaʻai e sili ona lelei, aloese mai le tele o polotini (e le silia ma le 10% i le 1 le vaega o fafaga), mutia paʻu, saito ma le alfalfa;
  • i le tautotogo ma le vaitau o le taumafanafana, fai se fesuiaiga faifaipea mai meaai mamago i taumafa fafaga;
  • aua neʻi faatagaina le aʻafiaga o le tino o lapiti o na mea leaga e pei o le pala, faʻataʻitaʻi, susu;
  • taumafai e fufulu le tagata inu tele ma aua nei galo e sui le vaiinu;
  • O meaai fou i le taumafa o lapiti e masani ona ulufale malie.

E taua! E matua faasaina le lafoaiina o vao, mutia ma aʻa i luga o le palapala ua faaleagaina i le lapiti feces. Faʻapipiʻi pusa pusa ma fafaga i se auala e le ulu ai le lapiti.

Faʻamanatuina nei puipuiga faigofie, faʻapea foʻi ma togafitiga talafeagai o lapiti, o se maʻi lē lelei e pei o coccidiosis o le a le lamatia ai au fagafao.