Faatoaga faatoaga

Toa laititi ma le lelei lelei - Toa moa

O se tasi o ituaiga e sili ona lauiloa o moa, o fatuga o aano o manufasi ma fuamoa. O a latou filifiliga na amata ona gaosia ma sili atu ma le selau tausaga talu ai.

Ona o lo latou agavaʻa, latou te avea ma faʻatoʻaga e sili ona manavaina e talafeagai mo aiga, e maua ai e le faifaatoʻaga meaʻai ma fuamalie lelei. E ui lava i lea tulaga, o le ituaiga o le Zundheimer e seasea lava.

O le ituaiga o le Zundheimer na fafagaina i Siamani e latalata ane i le taulaga o Sundheim e lata ane i Kehl i le Rhine i le faaiuga o le seneturi sefuluiva, e ala i le sopoia o laʻau moa nei: Dorking, Brama, Cochin ma French Goudany.

O se tasi o sini o le fausiaina o le fausiaina, ave le fuamoa ma se atigi enaena.

O se ituaiga fou i le 1893 i Leipzig na manumalo i le pine siliva i le faʻaaliga o manu. O le ituaiga meaola na i ai nei na faia i le 1966.

Zundheimer Breed Description

O Sundheimer e aofia ai aano o manufasi ma fuamoa, o le mea lea e tuufaatasia ai le gaosiga o fuamoa ma fua tele o aano o manufasi.

O Sundheimer e iai iloga iloga uiga taua:

  1. O le tino e toetoe lava i luga o le taamilosaga ma e umi lona umi, e le malie ma le musika, e paʻu i lalo. Nofoaga i luga o le pavv. Ole vaega o le tino e faailoa mai ai le ituaiga o moa.
  2. I luga o le pito i lalo ma se fulufulu foliga e ufiufi ai le ua.
  3. O le tua o se foliga paʻu e umi lona umi. I le vanu o le lumbar, o le maualuga o le maualuga e mafai ona iloagofie, aemaise ile moa.
  4. Tele se mea e faʻafeiloaʻi ai le fata.
  5. Lata faataamilo lautele tauau.
  6. Vaʻa umi-malosi malosi, lautele lautele metatarsus ma fulufulu mumu malamalama i tamatamailima. O tamatamailima e fa lautele ma e tutusa le umi.
  7. O le ulu laʻitiiti e faʻaloloa le tele o laʻau. Lapoʻaʻi laʻitiiti ma 4-6 inisiua i le gata ma le moa. Mumu lanu mumu lanu moana ma pupuʻu pupuu, lapotopoto.
  8. Mata e mafai ona moli pe mumu.
  9. O le fusi o le puʻu malosi o le lanu samasama.
  10. Mafiafia, malu, mausali. O le ufiufi e ufiufi le pala. O le maualuga o le apaʻau e fetaui lelei ma le tino.

E faigata ona faʻavasegaina le solo ma le moa, aemaise lava ao leʻi oʻo i le sefululua vaiaso. E ese mai i luga o le laumei i luga o le paʻu o latou fulufulu ma o latou ua, e pei foi o se leo sili atu ona maualuga. O le moa o le hen e laʻititi lona tele, ma o le tino i lalo e lautele.

Faʻapitoa

O Sundheimer o se tupuaga e le masani ai i Europa. O le moa o lenei ituaiga i le lalolagi e tusa ma le afe tagata taitoatasi, lea e tupu tele ma eseese tulaga o le manuia i totonu o teritori o Siamani ma lata ane i atunuu pepelo.

O loʻo i ai nei i le Tusi Pulu Mumu, e pei o le fulafulaina mai o le moa a le moa. Ona o le maualuga o le tuputupu ae o moa, e masani lava ona tupu aʻe e faifaatoaga lelei.

Tagata taʻitoʻatasi o lenei fomaʻi Siamani ia i ai fulufulu lanu uliuli ma le lanu mananaia. O le tele o fugalaau paʻepaʻe, na o fulufulu uliuli ma fuga siliva e ola i luga o le pua ma le siʻu.

O apaau foi e iai ni lanu uliuli ma paʻepaʻe, lea e na o le malo lava e mafai ona vaaia. O le fulu i lalo o fulufulumanu o le siliva foi-paʻepaʻe pe papaʻe. Le lanu o le moa ma le moa ua toetoe lava tutusa.

O le lelei o Sundheimer e aofia ai mea nei:

  • faʻateleina o le moa, e pei ona fesootaʻi i le aano o manu-fuamoa o ituaiga;
  • taumafa lelei-aano o manufasi;
  • maualuga gaosiga o fuamoa, Sundheimer e faʻamaʻaʻaina fuamoa, e oʻo lava i le taumalulu;
  • siliva matagofie;
  • maualuga le tuputupu ae o le fuamoa o pepe;
  • toʻafilemu;
  • foliga matagofie.
O laumei o le ituaiga Loman Brown e lauiloa i Europa ona oa latou uiga faʻaalia.

Afai e te fia iloa le tele o le kukaina o sana i luga o le pusa seia maeʻa ona saunia, o lea matou te tuuina atu ai fautuaga faapitoa.

O le le lelei o moa Siamani e:

  • telegese le tuputupu ae o fualaau, e masani lava e seasea lava;
  • faigata ona faʻafesoʻotaʻi tagata, le talitonu ma faʻaeteete;
  • faigata ona iloa uiga tau feusuaʻiga;
  • o faʻafitauli tau atinaʻe e masani ona faʻafetaia ona o le faifai pea o le totoina ona o le laʻititi o le faitau aofai o tagata.

O se mea faapitoa o Sundheimer o le, e ui lava i lona gaosiga o fuamoa, ae o le taimi nei e masani ona tupu aʻe o se faʻatoʻaga masani o moa.

Initaneti ma faʻatoʻaga

O le samaser hen breeds e mama. Ae e manaʻomia ona tuʻuina atu tulaga maualalo mo le vela o fuamoa.

Aemaise lava, i totonu o le fale e faʻapalapala ai le vaʻaiga ma nofoaga. E le fautuaina e tuu i latou i luga aʻe o le afa mita. O se nofoaga mafanafana ma le le lelei e fetaui lelei mo nofoaga.

O moa a Sundheimer e faigata tele ona tupu., aemaise lava mo le au faifaatoʻaga. Ina ia aloese mai le leiloa o meaola laiti, o tagata tomai faapitoa e fautuaina le faatauina o ni moa na o ni nai vaiaso le matutua. E tatau ona fafagaina i latou i aso taitasi ma o latou lava lima ina ia latou maua ai lo latou faatuatuaga ma vave ai ona fetuunai.

O le uluaʻi vaiaso muamua talu ona maeʻa moa le moa, e tatau ona faʻamafanafana ma tumau pea i le malamalama, aua e toetoe lava a leai ni fulu. Ona faasolosolo malie lea ona faʻaitiitia le faʻamalamalamaina i se tulaga masani. O manu laiti e tatau ona fafagaina i meaai papaʻu, tumu i protein, 4-5 taimi i aso uma.

E fautuaina ia vavao i taimi uma le moa e faia le iniseti ina ia alofia ai le foliga mai o moa ma moa ma faaletonu faʻaleagaga. E mafai foi ona e sopoia isi ituaiga o moa, ae o le a aafia ai le mamā o le ituaiga o moa.

Talu ai o lenei ituaiga e leai se laumei malulu o plumage, e tatau ona mautinoa ia i latou se potu mafanafana mo le taumalulu. O le faʻamaunuʻuina o lenei tulaga o le a faʻamautinoa ai le maualuga o le gaosiga o fuamoa o moa ma puipuia ai mai faʻamaʻi.

Pe a fausiaina se pou moa, e taua le maitauina o lanu o le ituaiga o le Zundheimer e tele naua ma e mamafa tele. Ina ia maua ni meaʻai aano moa, e manaʻomia le avanoa mo le savali. O le mea lea, o le tumau i totonu o le falemoa e silia ma le 50 tagata taitoatasi e le talafeagai.

O Brekel o se ituaiga o moa ua lauiloa i Rusia, ae ui i lea, e le toatele o latou tagata e ona. Brekel - lauiloa, ae seasea tupu.

Ma afai e te manaʻo e matamata i se ata o se apu lapopoa, ua lava le alu i le sootaga lenei: //selo.guru/sadovodstvo/yabloni/luchshie-sorta-kolonovidnyh-yablon.html.

I le tulaga lautele, o Sundheimers e le lelei ma fetuunai i soo se tuutuuga o le taofia. A maeʻa le faʻamalosaga atoa ma faʻaaoga i tulaga fou, e leai ni faafitauli ma i latou. E mafai ona aofia ai ma tusa ai ma le savaliga savali, ma i totonu o se avanoa avanoa. O le meaai maeʻa ua lelei mo i latou e avea o se fafaga tumau, faʻaopopo i le mutia.

Ona o lona agavaʻa, ua talafeagai ai le Zundheimers mo le faʻatupulaia o faifaatoaga moa amateur.

Uiga

O le tele o tagata taʻitoʻatasi o le ituaiga o le Zundheimer, e pei o le tele o aano o manufasi - fuamoa fuamoa, o le faʻaoga. O le mamafa pito sili ona mamafa o se taʻi matua matua e oʻo atu i le 3.5 kg, aupito maualalo - 3 kilokalama. O le mamafa o se moa matua matua e mafai ona aofia ai le 2 i le 2.5 kilokalama.

O fuamoa o le ituaiga o le Zundheimer e matua fua tele lava, ona o latou e le o ni ituaiga o fuamoa. I le averesi, latou te aveina i le 220 fuamoa i tausaga taʻitasi. O le mamafa o le fuamoa e tasi e 55-60 g, ma o lona atigi e mafai ona sau mai le malamalama i le lanu uliuli.

Analogs

E tusa ai ma faʻamatalaga mai fafo ma ola mamafa, o chicken siliva a Adler ma tagata taʻitasi o le Sussex e maua mai ai le lanu Colombian e malamalama lelei lava i lanu o le ituaiga o le Zundheimer.

E taua i latou i meaʻai suamalie, e foliga mai e ese mai le aano o meaʻai o moa a Siamani, ma e lelei foi e pei o ni fatu teuteu, ae e sili atu ona leaga i le Zundheimer i fua o fua o fuamoa. O la latou gaosiga faʻaletausaga i luga o le limasefulu fuamoa o loʻo maualalo.

O moa a New Hampshire, lea e aofia ai aano o manu ma fuamoa, eseese i le lanu, ae tutusa lelei lava ma tagata mai fafo mai Siamani i tulaga taua e pei o le mamafa o le tino ma le fuaina o le tausaga.

Siamani Zundheimer moa e tele, ae o loʻo faʻamaonia e le gaosiga o fuamoa. E talisapaia foi i latou mo la latou lanu matagofie teuteu.

O nei moa, o se aano o manu ma fuamoa, e lelei mo le faʻaaogaina o fale. Pau lava le faafitauli o le fausiaina o le Zundheimer o le faʻafefe masani lea o tagata taʻitoʻatasi, lea i nisi tulaga e mafai ona oʻo atu ai i ni faaletonu faʻaleagaina.