Faatoaga faatoaga

O le mea pito sili ona taua e uiga i le fausiaina o vaega ile fale

Paterika - e masani ona masani i totonu o la tatou latitudes o manulele o le fausuala, o le aiga o le moa, o loʻo i ai se meaʻai e matua suamalie ma lelei. Ae ui i lea, e le o tagata uma e iloa e mafai ona e maua sea ituaiga taaloga e le gata o se tulimanu tulimanu. O faʻataʻetaʻaiga ua leva ona tuʻuina fale ma e mafai ona faʻalauteleina e pei o moa faifaatoaga. E uiga i le auala e fafagaina ai mea faʻapitoa i le fale, ma o le a talanoaina i lalo.

Mo a mea e fafagaina i le fale

O le mafuaaga autu mo le fausiaina o lenei ituaiga o fausuala o le tofo faapitoa o aano o manu. Ae ui i lea, o fuamoa o lenei manulele e leai se tului. E i ai la latou tino tulaga ese o vitamini, ma o le potassium, iron ma fulukalama i lenei oloa e sili atu nai lo a tatou fuamoa moa masani.

E taua! E le pei o fuamoa moa, lea, e pei ona e iloa, e mafai ona saogalemu le 'aiina, fuamoa o le kiliva, e oo lava i le fale ua tupu, e tatau ona kuka, aua o le salmonellosis (lea e taʻua o le "egg egg disease") e mafai ona afaina lenei manulele, ma, e tusa ai ma lena mea, pau atu i ona fua.

Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, o fuamoa o mea vaeluaina e toetoe lava a le mafai ona mauaina, ma e oʻo lava i aso nei e seasea maua i totonu o filifili telefoni. Pe tusa o le tolu taimi e itiiti ifo i le mamafa o moa, e tau fua i le sefululua o nei fuamoa pe tusa o le fa taimi sili atu ona taugata. Afai tatou te talanoa e uiga i aano o manufasi, ona faʻatusatusa lea i le moa, faʻalagolago i le itulagi, o le tau i nisi tulaga atonu e ese i se poloaiga o le tele (10 taimi) ma sili atu. O le faʻaleleia o se manulele i le fale e faʻalavelave, ae sili atu ona aoga.

I totonu o le fale, e mafai foi ona e tupuina ituaiga o moa, i totonu ia i latou: Chickens Sussex, Wyandot, Black Bearded Chickens, Faverol, Silver Adler, Rhode Island, Poltava, Minorca, Blue Andalusian, Orpington, Jubilee Kuchinsky, Chickens Leggorn, Cochinchins , Samoa Brama ma Zagorsky.

O fea e amata ai

Ioe, soʻo se pisinisi e manaʻomia le sauniuni ma le faʻaeteete. E taua tele le le iloa o le mea e foliga mai ai le pusi mata ma le mea e 'aina ai, ae ia suʻesuʻe auʻiliʻili mea o loʻo' ai e meaʻai, oa tulaga e sili ona lelei mo i latou ma le auala e faia ai ia tulaga i totonu o latou lava falemeli. O lea la, o le mea muamua lava e fautuaina e le au faifaatoaga ia manatua, o le puipuia ma le faʻaeteete o le pa puipui. O le mea moni o le manulele lea o le ae fausiaina e tele fili masani ma o se mea e manaʻomia mo le tele o mea taufaasese, e aofia ai manulele.

O meaʻai e laʻititi lava nai lo moa, o le mamafa o le tagata e toatasi e tusa ma le 0.4 kilokalama po o sina mea itiiti, o lea e le o se mea e ofo ai e faʻapea o se manulele e ono aʻafia e le gata o se fox, se luko po o se taifau sesega, ae o se tumutumu masani.

O le mea moni, e taua le suʻesuʻeina o mea taumafa e 'aina i le fale, aua, pei o le a talanoaina i lalo, o meaʻai e talafeagai mo moa ma isi meaola masani e le talafeagai iinei.

E te iloa? O le mea e ofo ai, o le paterika ua faʻaaloalo i le tele o atunuu o le lalolagi ma e oʻo foi i le faailoga aloaia o iunite a le malo o Kanata (Nunavut), Amerika (Alaska) ma le tolu vaega tolu o pulega a Iapani (Nagano, Gifu ma Toyama). I le laueleele o le oso aʻe o le la, o lenei manulele ua taua o le "faititili" ma latou talitonu e puipui ai se tagata ma lona fale mai le faititili ma le afi.

Pe a faia ia tuutuuga, suʻesuʻeina le taumafataga, saunia le fafaga, o le a tulaʻi mai se tulaga e maua ai le manulele. Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻamalositete lapataiga e uiga i mea sese sili e lua: o le taumafai e tame se manulele manuʻa na maua i le vao ma le mauaina o moa mo le teteʻa (po o fuamoa o le a latou paʻu ai). O le filifiliga muamua e leaga ona e le o manino atoatoa pe faapefea ona maua se ulugalii feusuaiga i luga o le sailiga e aunoa ma le afaina ai o se tasi o manu, aua, e pei ona tatou malamalama, o le mea aupito itiiti lea mo le fausiaina, ma e le o iloa pe faapefea ona ola nei manulele i le tafeaga.

O le tuputupu ae o moa o se pisinisi e sili ona leaga ma le matautia., e tatau lava ona e faʻatautaia i le lumanaʻi, o lea afai e te amataina i ia ituaiga o faʻataʻitaʻiga, atonu o le a leiloa le talavou. Ae o le fesuiaʻiina o fuamoa, o le mea masani lava o le "faʻataʻitaʻiga" i totonu o le gaosiga o meaola, ae leʻo le mea e amata ai.

O loʻo faʻalauteleina ile vaega i le fale ile: moa, pato, kusi.
E taua foi le fuafuaina o le ituaiga o pupuni, e moni lava. E fetaui lelei le alu mai le mea o loʻo nonofo ai isi poʻo isi vaega ole natura faʻapitoa, filifilia le pepa lea o le a sili atu ona fetaui lelei ai lau afa.

O le tele o taimi i mea taufaʻatoaga, e faʻaaogaina le lanu, e le masani ona sili atu ona tele mo la tatou lanu mumu mumu, i luga o se tasi o nei meaola e tatau ona taofi lau filifiliga pe afai o lau sini o aano ma fuamoa, ae le o se faleoloa fale.

E taua! E tatau ona maua ni nai vaega i le taimi e tasi, ma o le aofaʻi o tane ma fafine (e ese mai i moa feʻaveaʻi) e tatau ona tutusa, talu ona vaevaeina vaega taitoalua aʻo leʻi amataina. Miniga sili e faʻatau ai 3-4 paʻu.

Aua nei galo e popole i le faʻatagaina o le pisinisi fou, ma o le taimi mulimuli ane, a oʻo mai le taimi e faʻatau ai oloa, o le ae le feagai ma faʻalavelave faʻafuaseʻi ma sala.

Tuutuuga o le tausiga o mea e fai

O lo tatou manulele e ola i le natura i totonu o le vaomatua, ae le o se nofoaga avanoa, e leaga tele mo faʻataʻitaʻiga, ae le tatau foi ona i ai i totonu, e pei foi o le uati.

O le mea lea, muamua, e tatau ona e popole e uiga i le i ai o se fale tapuni (ia mautinoa ua uma ona faaleleia uma pupuni i ona puipui, o le aiga fulufulu e le faalavelaveina le ea malulu), faapea foi ma le avanoa mo manu felelei, e puipuia lelei mai se osofaiga e ono osofaia. I le faasologa oi latou taitoatasi. O le mea muamua, e le pei o moa, felelei lele, o le mea muamua, o le fale e tatau ona maualuga (ia le itiiti ifo i le 2 m), ma lona lua, pe a faatulaga le fale, ia tatau ona tausia ina ia mautinoa e le manua ma le mautonu le manulele.

E fautuaina e le au faʻatoʻa le faʻasolosolo i totonu o le nofoaga o loʻo faʻamamaina ma lalo o le taualuga o se meli lelei o le filo filo poʻo le pulou i sela o le 1 sq. Vaʻaia e puipuia manu e taia i luga o luga o luga.

E aoga foi le tuʻuina atu o se alalaupapa laitiiti i le ulufale atu i le fale moa, ina ia le faʻasalalauina ona tagata fetolofi pe ae ulu atu. O se tulaga taua e lelei lelei le faʻamalosi i totonu o le fale manu: o nei manulele e matua nofouta lava i le pisa. Malamalama e tatau ona lava, i le pogisa, aemaise lava i le tautotogo, e le lelei le manulele, latou te gaosia lelei.

E te iloa? O mea e faʻatapulaʻaina e matamuli lava, ma latou tali atu i le lamatiaga i se auala tulaga ese - latou te paʻu i le valea ma avea ma mea e le atoatoa, atonu e foliga mai ua maliu le manulele. Afai e te tago i lenei faila i ou lima, o le a ia le taumafai e saoloto ma o le a le tali atu. Ae e tau le afaina - o le manulele e "toe faaola" vave.

E tusa ai ma le telē o le fale, e tatau ona tatou manatu o le telē tele lea o le eria, o le tele o manulele e mafai ona teuina i sikuea mita: afai e le sili atu i le tolu manulele i totonu o se tamai mita i luga o le mita, ona tele lea o le numera i vaega tele e mafai ona faateleina i le lima. I totonu o le potu e teu ai meaola, e faaopoopo atu i le fafagaina o fagu ma ipu inu, atigipusa ma oneone laititi po o maa laiti e tatau ona tuu i ai e mafai ona faaopoopo ai se tamai apa.

E lelei le i ai o ni pusa lapoa ma se pito i lalo, e mafai ai e manulele ona fufulu a latou paʻu. O le i ai o se tamaʻi tamaʻi tamaʻi pepe i totonu o le manava e fesoasoani i moa uma e teu ai meaʻai o le saito, ma le taʻele i le oneone ma le lefulefu e fesoasoani e faʻatau ese ai siaki, tamai iniseti o loʻo 'ai fulufulu, faʻapea foʻi ma isi parasite.

O le togalaau foi e tupu ai ni manu, manu felelei, peacocks, salu, ma lupe.

O se mea e faʻaaogaina e faia mai vaomago po o vaomago, lea e suia i le tusa o le aso. Ole vaʻalele manu e tatau ona faʻapipiʻiina se tele o fale puipui ina ia mafai ai ona faia ni tulaga tutusa ma mea masani mo faʻalavelave.

Mo nei faamoemoega e faʻaaogaina ai vaovao, tamai laau, vaomago vao, ma isi. E taua foi le tuʻuina atu o se nofoaga e mafai ona lafi ai manulele i le tulaga o timuga e leʻi fuafuaina, kiona pe na o se matagi.

O le taumafataga o paʻu o tagata matutua

Afai e te fafaga se pusa anufe ma fafaga moa, o le manulele o le a mafatia mai le le lava o vitamini.

O le faavae o le taumafataga o lenei tagata o le moa o le cereals, e sili atu ona avea o ni oona po o sana saito (e le tatau ona e tunuina le saito, aua e sili atu ona lelei le manava o le manulele). E mafai foi ona e tuʻuina atu le saito, karite, falaoa (mo laʻau laiti - sola ma soya). Ina ia mafai ona faʻatumu le manaʻoga o manulele mo meaai o le protein, lea latou te faʻamalieina i le vao e ala i le 'ai o iniseti, e tatau ona faaopoopo i ai meaʻai ma aano ma aano.

O le fefete o le fefete, fualaau fou po o le kuka, togafiti laulau, penisina ma meaʻai e faaopoopo i meaʻai (e mafai ona suia i le masani o gluconate calcium, e faʻatau i se fale talavai ma e le taugata).

E taua! O le savali i se pulu anufe i le ea fou e aoga, faatasi ai ma isi mea, aua o le a mafai e manu felelei ona latou maua a latou lava meaʻai i ituaiga o 'eseʻese ma' eseʻese na oi latou lava. E te ioe o le faaopoopoina o se faʻaopoopoga i se meaʻai e le faigofie.

O le le lava ma le tele o meaʻai i le lautele ma ona elemene taʻitasi e tutusa lelei lava le afaina i manu felelei. O meaai e tatau ona faapaleni ma ia lava. O vaega uma lava e faʻaaogaina fou, mama, e aunoa ma se mea itiiti o siama, pala poʻo le faʻapala. E tatau foi ona e manatuaina i le taumafanafana, o le taua o le fafagaina e tatau ona tusa ma le 30% le maualuga nai lo le taumalulu.

Tofiga ma fanau

Faʻatupulaia fanau - o le mea taua i le faʻatoʻaina o mea faʻapitoa, ona o le mafuaaga o lenei mea, e pei ona latou fai mai ai, ua amataina mea uma. O le faamanatuga i le tulaga o le faataatiaina o fuamoa i nei manulele i le vao e amata i le afa lona lua o le tautotogo, ae i totonu o se fale o manu moa ua faatulagaina lelei (e aofia ai le faʻamalamalamaina faʻamalosia) e mafai ona amata mai Mati e oo i le ogatotonu o le taumafanafana. Afai, i tulaga masani, o se patirisi e tuʻuina atu i le tasi ma le afa sefulu fuamoa, ona faʻateleina lea o faʻailoga e fa fafa. A itiiti ifo i le fa vaiaso e alu i le va o le tuʻuina o fuamoa ma le faʻaalia mai o moa.

E taua! E fautuaina e le faipule le filifilia o tamaʻitaʻi na tuʻuina le tele numera o fuamoa e fai ma laulau mo le tausaga a sau, ma faaopoopo le numera o "moa" talavou i le fua 4: 6.

Mo tamaiti e taua foi le iloa nisi o masani a nei aiga o moa. O le eseesega muamua ma sili ona taua mai le mea masani mo i tatou o meaola, o mea ia i totonu o le vaitau o le tokania e fausia ai aiga (na o le tautala - ua vaevaeina taitoalua), lea o loʻo tuʻuina atu ai ni tiute faaopoopo i luga o le faʻatoʻaga. E tatau i aiga taʻitasi ona tuʻuina atu i lona lava teritori i totonu o le aviary ma i luga o le laina, o le isi taua i le va o tane e le mafai ona alofia.

Le faia o se aiga o manulele e tatau ona e fesoasoani: i le mavae ai o sina taimi, e totō se tane i se tamaitai e toso i se isi potu ma matau le amio a manulele. Afai e le piilima le paga (o manu felelei e iloa e le tasi le isi i le ita), o le tama ua suia i le isi.

A o le masina e muamua atu i le vaitau o fuamoa, e faʻapipiʻi vaega o vitamini A ma E i le fafaga i le 60 ma le 10 mg i le tagata lava ia, lea e faʻamalosia ai le gaioiga faʻafeusuaiga a le manulele ma faʻavaveina le foliga mai o le fanau ua loa ona faatalitali.

Initaneti o moa

A oʻo loa ina puʻe moa, latou te le paʻi atu i lo latou tina po o le tina mo le aso muamua. Ona fautuaina lea o le manulele e alu i le potu lua "potu", vaevaeina ina ia mafai e tamaiti ona o atu i le vaega lona lua. O le tele o le telē o se potu faapena mo tamaʻi meaʻai e tasi ma le afa mita i le afa mita, o le umi o puipui ma pe a ma le afa mita le maualuga.

Faʻatasi ma le pa puipui i se aso manaia, e mafai ona e faʻatulagaina moa laiti e savavali i le ea, e tatau ona tuʻuina se fausaga i le ogatotonu o le vao maualalo. O le la, mutia fou, mama ma le mago, o uiga taua ia o fanau ola maloloina.

E taua! E le mafai ona tatou faʻafefe le paluga i moa: mai le vevela o le la e tatau ona aveese le fale i le paolo.

Ua sauni le tamaʻi faʻapitoa mo taʻavale tutoatasi i le 30 aso o le soifuaga, ae ui i lea, e le aoga le savavali faatasi ma moa matutua matutua. I le taimi nei, o le moa ua toetoe o tagata matutua, tutoʻatasi ma ua amata foi ona felelei malie.

Tulafono mo le fafagaina ma le tausia o tamaiti

O aso muamua talu ona fanau mai, e mafai ona tuʻuina moa moa moa vao, faʻafefiloi i totonu o mush, faʻaopoopo le faʻaopopoina i le gaosia lelei o lau laʻau fou - laʻau faila, lalaga, yarrow, upega. A maeʻa ni nai aso, e mafai ona e sui i le falaoa paʻepaʻe, ma pe a mavae sina taimi, faʻalaʻau, aano o aano o manu, gaosi i ni fasi vaega laiti.

E faʻaaogaina le faʻapipiʻi o le siʻisi o le kalu falaoamata i le fafaga, poʻo se fuamoa o le salu ma le tagata e tautala i le susu.

E tatau ona tuʻuina le suavai i le tulaga pe a vevela le vevela, ma o sina mea itiiti - e tatau ona maua e moa le aofaiga autu o le vai mai le fafaga lea e tatau ona tele ni lanu fou.

O le mea lea, o le pusa pusa mo le hen e tatau ona faatulagaina i se auala e le mafai ona maua e tamaiti. I le gasologa o le aso, e tatau ona e fafaga faalua (i le taeao ma le afiafi), e pei ona ola tagata Initia, o le tele o meaai e faasolosolo malie ona faateleina.

Paterika - o se manulele le lelei, o le tuputupu ae i se tulaga atoa e faigofie, ae matua aoga. Suesue ma le faʻaeteete amioga ma tulafono o le tausia o nei manulele, ona manuia ai lea ma aoga lau pisinisi.