Fua o le gaosiga

E i ai ni mea aoga e maua e feijoa? Faamanuiaga ma le afaina o le tamaititi

Pasila o le fale o Feijoa. O le laau ei ai fua suamalie e toe faamanatu le tofo o le pineapple ma le kiwi.

I Rusia, ua tupu le laau i le itu o Dagestan, ua maua foi i le teritori o le eria o Krasnodar.

Green Shade Berry eseese tulaga uigaese e tele mea aoga, faʻaaoga feijoa ma mo togafitiga faafomaʻi.

O a faʻafitauli o faʻamalolo o feijoa, o faʻamanuiaga ma mea leaga, o ata o laau - o nei mea uma ma e le gata o le a maua i lenei tusiga.

Feijoa e tele naua mea lelei, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo faʻaaoga lelei i le taumafataga, o lea e leai se tele o aʻafiaga leaga.

Mea aoga

Faʻamanuiaga sili i le maualuga o mea o se elemene e pei o iodine.

O sina tamaʻi lima o fualaau aina o le a faamalieina ai le manaʻoga o se tagata matua i aso taitasi.

E tele le faʻaaogaina taua mo tagata o loʻo nonofo i nofoaga e leai se vaivaiga iodine. Latou te manaʻomia le aofia ai o nei fua i la latou meaʻai.

E le gata i lea, o loʻo i totonu o se solu tioata, lea e mafai ai e le tino ona gauai atoatoa.

E faaopoopo i iodine, o fualaau aina e iai isi vitamini. I le tuufaatasiga ua i ai vitamini C, vaega B, PP.

Talu ai ona o mea e maua i fulufulu faigofie ma le feijoa, e fautuaina ai i mea taumafa taumafa, ma le malolo, vaivaiga o le vitamini. Ina ia faʻatumu le malosi, e fautuaina e faʻaalu fua e lima i le aso.

I totonu o le tuufaatasiga o loʻo i ai suauʻu tāua, o lo latou i ai e mafai ai e oe ona atiaʻe le puipuiga i le faʻamaʻi o le pipisi.

O le suka o le Berry o loʻo i ai faʻamalosi malolosi e lua:

  • kakhetin;
  • leukoantotsin.

Latou te tauivi ma aʻafiaga le lelei o le faʻaogaina o meaʻai, e puipuia ai mai siama o le kanesa.

FESOASOANI! O Berry e maualalo lona kalori, o le selau kalama e na o le fasefuluiva kalori. Mo lenei mafuaʻaga, ua matua aofia ai i le taumafa o taumafa eseese.

O le a le aoga?

O le maualuga o le iodine i vine e mafai ai ona latou faaaogaina i togafitiga ma le puipuiga o maʻi faamai.

Faʻalogo lelei! E leʻo fua uma e aofia ai le aofaʻi saʻo ole iodine.

I le gagana Georgian, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai se vaega itiiti o lenei elemene. O le mea lea, e le talafeagai mo togafitiga.

O le vailaʻau C ua manatu o se antioxidant sili ona lelei, o lona i ai i fualaau lanu meamata e mafai ai ona e tau i le atherosclerosis, maualuga maualuga, malulu.

O meatotino faʻamaonia e faʻamaonia e faʻavaeina faasaienisi. E tuʻuina atu ai le aiā e faʻaaoga ai pe a maeʻa faʻamaʻi faʻamaʻi, i taimi o le taimi mulimuli.

FESOASOANI! Feijoa e mafai ona faʻaaogaina i le taumafataga o allergies, aua o fua e le mafua ai ni gaioiga.

I mea e fai ai le tino, o le faʻamalolo o le feijoa e aoga i faʻamaʻi o le manava. Faʻafetai i a latou penefiti, o fualaau aina e le faʻasaina le aofia ai i le taumafataga mo faʻalavelave eseese o le vaega o meaʻai, faʻamaʻi o le pancreas.

Feijoa e mafai ona faia ni mea laiti, e aoga le faʻaaogaina i le kielonephritis o eseese etiologies. Peel o fualaau mai fafo E fautuaina e faʻaopopo i mea inu vevela, ona e tele naua elemene aoga.

Afai e te faia se teuteuga o vine ma lau, e te maua fomaʻi. E mafai ona faʻamaʻi le paʻu manuʻa, e aofia ai le loloto o le vavalalata ma le vavae. Latou te faʻamalolo ai foi le gasegase, faʻaaoga i le tulaga o gasegase toto.

O lou mafaufau feijoa i le ata oi lalo:

Togafitiga metotia

Faʻafefea ona faʻaaoga meatotino aoga o le fualaau aina ina ia maua ai se faʻafitauli o le soifua maloloina? Mafaufau i ni nai fua mo fomaʻi eseese.

O lea, metotia o togafitiga ma feijoa:

  1. Mo le faʻamalosi, o fua e aina i le aofaiga o le tolu pe fa faʻi aso i aso uma. Ona o le maualuga o le fiber content, e mafai ona faʻavasega nofoa masani.
  2. Afai ei ai sau maʻi faʻamaʻi, e tatau ona e 'aina fua e tolu i aso uma.
  3. Mo le puipuia o maʻi fatu ma le atherosclerosis, e tasi le sipunetone o le feijoa juice e faaopoopo i le limasefulu kalama o le vai ma inu i lea taimi i lea aso.
  4. I le maualuga o le toto maualuga, e lua fua o le eleele e tasi le sipuni suka ma faalua i le aso. E tatau ona teuina le paluga i totonu o le pusaaisa.
FESOASOANI! E sili lava le teuina oi latou i se nofoaga malulu, aua e vave ona mou atu. Ina ia faasaoina le oloa, e mafai ona avea oe ma se lapisi po o se mea manaia suamalie.

Faʻaleagaina

Afai o vine o se laau toto ua matua, o lona uiga la e leai se afaina.

Ma iinei immusite pepe e ono aʻafia ai i galuega galue fualaau

I nisi tulaga, o le unripe feijoa e mafai ona mafua ai le oona.

E ui i le lelei o meatotino o iodine, o lona sili atu tupe e matautia e pei o le leai. I le hyperthyroidism, ua solia e aofia ai le feijoa i le taumafataga.

TALI! E te le manaʻomia vave faʻatau feijoa, faʻagasolo mo sina taimi i le vevela vevela.

Contraindications:

  1. Ona o le maualuga o le suka, o fualaau suamalie e tatau ona ave ma le faʻaeteete i se tulaga e pei o le maʻisuka.
  2. Feijoa e le ogatasi ma meaʻai susu. E le mafai ona e inu i le suāsusu, a leai o le a le mafai ona faʻafefeina lenei meaʻai.
  3. E le mafai ona e tuʻuina atu pepe pepe e oʻo atu i le tausaga. E le i faia e tamaiti ni enzymes mo le atoatoa o fualaau aina.
  4. O fafine maʻitaga e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, o le sooga o le iodine e matautia. E ui lava i ni laʻititi laʻititi, e fesoasoani le fetus e taulimaina se faafitauli taatele i le taimi o le maitaga - le mautonu.

O lea, feijoa e tele mea lelei pe a faʻaaogaina. Aua e te fefefe i le feijoa allergy, o le fua lelei e gafatia e le tino ma e faʻamalolo ai meatotino. I le taimi lava e tasi e tatau ai ona faʻamautinoa ua matutua le fua, e taua foi Aua le faʻaaogaina i le taumafaina o iodine.

Ua e aʻoaʻoina le mea e aoga tele feijoa, o vailaʻau faʻaleagaina o le laau, ona matamata ai lea i le vitio.

Faitau foi e uiga i fua taua e pei o: Mango, Fortunella, Orange, Sicilian Orange, Pamegranate, Lemon, Nightshade "Black."