Faatoaga faatoaga

Faailoga iloga ma faailoga o le manulele manu ile manulele: o le a se mea e tatau ona iloa e tagata uma?

O aʻafiaga faʻapitoa e feagai i nisi taimi ma faʻamaʻi i manulele latou te tutupu. E tele faʻamaʻi e aafia ai moa ma moa.

O se tasi o maʻi sili ona lamatia o le afaina o le avia. O le a, pe faʻapefea ona atiina ae ma auala e togafitia ai, o le a sili atu ona auiliiliina.

O le a le mea?

O lenei faʻamaʻi na muamua taʻua i le 1880 i Italia. Ua iloa e le au atamamai ona eseesega mai le kolala, na faaigoa ai le fiva fiva. I Rusia, na muamua tusia i le 1902 le gutu o le manulele.

E tusa ai ma aso nei, o le manulele o le manulele na aumai ai manu felelei, ma na amata ai se afaina matuia i manu. O le lamatiaga o lenei maʻi, o le atiina ae e pei o le uila.

E faigata tele ona faia ni taimi talafeagai mo togafitiga. O lenei siama ua salalau solo ma le malosi e mafai ai ona vave faʻaumatia uma moa. O le eseʻesega o lenei siama e mafua mai i le mea moni o manu felelei e le faʻaalia faailoga e ese mai manu.

Faailoga o le avia flu i manu felelei

A maeʻa le faʻamaʻi pipisi i le avian, o le moa maʻi e le faʻaalia ai ni uiga iloga i le aso. Ia iloagofie mai tagata soifua maloloina e toetoe lava a le mafai. A mavae le aso e tasi, e mafai e le moa ona matau faailoga faʻaleagaina nei o le afaina o le avia:

  • taofia le tali atu;
  • o le numera o fuamoa o loʻo faʻataatia i le aso e faʻaititia tele;
  • o vailaau mamai e tele vai inu;
  • fulufulumanu e pipii i itu eseese;
  • curvature o le ua ma apaau;
  • mativa le lelei po o le le atoatoa;
  • mata mumu;
  • sili atu elemene faasee mai le gutu;
  • selu ma tautaliga sui o latou lanu - e avea i latou ma lanu violē-vaivai;
  • gaogao le mautonu;
  • taimi masani.

Muamua lava, e aʻafia le aʻafiaga o le tino, lea e aliali mai i le tulaga o se tulaga le lelei ma se tulaga le fiafia i fualaau oona.

A oʻo mai nei uiga vave ona faasaoina le moa ua matua faigata lava. I le autopsy, e mafai ona matauina le afaina o totoga i totonu.

Faʻalogo lelei! Ae paga lea, o uiga masani o le manulele manu i manulele e aliali mai pe a le toe aoga le togafitiga!

O le mea lea, e tatau ona e siakiina pea manu. I le faʻamuamua e le faʻamaonia le faʻaleagaina o faailoga i manulele, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Mafuaaga o le faamai

O le mafuaaga o le lino a le manu o le H1 N1 virus. O avega o lenei faʻamaʻi o migratory, waterfowl ma manu felelei.

E le gata i lea, o poumoa ma moa e mafai ona pisia i le siama e ala i le faʻaaogaina o se peʻa mamaʻi po o fuamoa moa, faʻapea foʻi mai manu mamaʻi.

Togafitiga i tagata matutua ma moa

O le taimi sili ona mataʻutia i le faʻaalia o lenei faʻamaʻi i se meaola e le mafai ona faʻamalolo. Talu ai o ona faʻaaliga mai fafo o loʻo faʻaalia ai le faiga e le mafai ona faʻafefeteina o le faʻaumatia o le tino o le moa.

E oo lava i tulaga faʻaonapōnei, e le o atinaʻeina fualaau faʻamalositisi lelei mo le togafitiga o manu mai le gasegase avia.

Na o le pau lava le gaioiga e tatau ona fai e le tai pe a ia iloa se manu maʻi o le vavaeeseina vave lea mai moa maloloina ma moa, ona fasi ai lea. Ae manuʻa afaina manu o le a lamatia pea. I le puipuia o isi meaola e uiga i faʻamaʻi, o le tino o se moa maʻi e manaʻomia ina ia mu.

E taua le manatua! Taumamafa i aano o aano o manufasi ua matua faʻaseseina! O le tagata foi e mafai ona aafia i lenei siama.

Auala puipuia mo manufelelei

Ina ia aloese mai faʻamaʻi pipisi i manu feʻai. manaomia e tausisia nei tulafono:

  1. i sina masalosaloga o faʻamaʻi pipisi, e tatau ona vavalalata vave le manu mai isi laumei;
  2. ia aua le faatagaina a latou moa i nofoaga e mafai ona ola ai ma feaveai ai le feoai solo ma le suavai;
  3. i soo se tulaga, aua nei fafagaina le faʻaogaina o faʻatauga i luga o elemene o meaʻai po o fuamoa.

E tatau foi ona e tausia lelei se mea paleni o manu. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga o le moa, ma faʻaitiitia ai le faʻafitauli i le siama.

E leaga le manu felelei mo tagata?

E le tatau i se tasi ona le amanaiaina le mea moni e faapea o se tagata foi e faigofie ona maua i siama i le avia. O le mea lea, pe a iloa se moa ua afaina i lenei faʻamaʻi, e manaʻomia tele le faʻaeteete. Faʻasalaga o le manua o manu se tagata e iai lona aiga e tatau ona tui.

Ae o lapataiga pe a faʻafesoʻotaʻi le moa afaina, e le tatau ona fafagaina le paipa moa mai nei lima, ma 'ai a latou fua ma aano o manu.

Ina ia puipuia oe lava mai le faaleagaina e le siama, e tatau ona usitaia tulafono nei:

  • taofia le faafesootai o tamaiti ma manu felelei ma manulele;
  • lafoaia o moa mamaʻi e ala i le mu, na o le pau lava le auala e faʻaumatia ai le siama;
  • pe a lafoaʻi meaola afaina, e tatau i se tagata ona faʻaoga se masini puipui ma totigilima. A uma ona faia le faʻataʻitaʻiga, fufulu fufulu lima i le fasimoli ma le vai;
  • e matua faʻasaina le 'aina o aano o manufasi ma fuamoa o mafuaʻaga, o oloa e leʻi faʻaaogaina;
  • O aano moa e tatau ona teuina eseese mai fuamoa i totonu o le pusaaisa, e le tatau ona latou paʻi atu;
  • afai e mauaina se moa poʻo se moa, faʻafesoʻotaʻi le auaunaga o vailaau;
  • Afai, pe a uma ona faʻafesoʻotaʻi ma se manuʻa maʻi, o le a faʻavaeina e se tagata se faʻalavelave sili atu o le maʻi o le gasegase, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi. O se tasi lenei o faailoga muamua o le faʻamaʻi pipisi.

Mataʻituina se vitio pe faʻafefe le pipili o le manulele mo tagata:

Faaiuga

Ole fomaʻi avian e leʻo se faʻamaʻi masani. E seasea lava ona maua i manu feʻai. Ae o le lamatiaga o lea mea o loʻo taoto i aʻafiaga matuia e ono oʻo atu ai i le siama. O le mea lea, e tatau ona mataʻituina le amio a manulele. I le uluaʻi faʻaaliga o faʻamaoniga, e manaʻomia ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.