Apple laau

Faamaumauga o le manuia o le totoina o laau o le apu "Imrus"

Ona o le uiga o le fatu ma uiga o meaola o apu, o le eseesega o le Imrus o loo taitaia i le lisi o ituaiga o le taumalulu. O lo latou amanaia i le au faifaatoaga o le teritori Soviet na latou mauaina mo fua o laau fua, fua, tumau i lalo o tulaga leaga, tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua. O le seleselega mai le tasi apu olive e fitu tausaga e sili atu nai lo mea e manaomia e le aiga, ae mo faamoemoega faapisinisi o le a manaomia ona e totoina ni isi fualaau. E faʻafefea ona faʻamatalaina le moni o le miti o le lelei o le togavao e tausia lelei i le fanua, matou te taʻuina mulimuli ane i le tusiga.

Tala faasolopito

Soʻo se faʻatoʻaga uma e manaʻo e maua se laʻau faʻamalosi malosi e manaʻomia ai fua lelei. Mo le tele o tausaga, o nei miti ua faʻataʻitaʻiina e tagata tomai faapitoa o le All-Russian Institute mo le Fausiaina o fualaau aina. O le taunuuga o se galuega faigata umi o le ituaiga o le "Imrus". Na mauaina i le 1977 pe a pasia le "Anonovka masani" ma le tulaga masani o le filifilia o le taumalulu.

E taua! Ina ia mafai e le apu ona maua atili fua, o nai mea laiti e fesoʻotaʻi i laʻau autu o laumei laiti, ma faʻapea ona fausia ai le va i le va o le ogalaau ma le paranesi. E talitonuina o le tele, o le sili atu ona lelei o le laau.

O le fatu o le fatu na setiina se sini ia fatuina se laau aisa ma le maualuga le puipuiga ma maua ai le fua o le tausaga. E mafai ona ausia nei uiga mai Imrus ina ua mavae le tele o tausaga o suʻega ma faʻaleleia.

Vaʻai i ia ituaiga o apu o le "Medunitsa", "Bogatyr", "Spartan", "Candy", "Lobo", "Zhigulevskoe", "Mantet", "Dream", "Northern Sinap", "Sinap Orlovsky", " Tupe "," Melba ".
I le 1988, o le ituaiga na lesitalaina i se vaega o le au filifilia, ma le 7 tausaga talu ona maeʻa lena, na faamaonia ai ma le manuia lona gafatia i le asiasiga a le setete ma sa ulufale atu i totonu o le Setete Setete.

Eseese uiga

O se vaega o laau Apple o le "Imrus" o le tele o fualaau suamalie, tumau, uiga lelei ma le matagofie o fualaau aina, e pei ona molimauina e le latou faamatalaga ma le ata.

E te iloa? O le vaega lona fa o le apu o le ea, lea e faʻaalia ai le mealilo o se fua e le faʻafefe i le vai.

Laʻau faʻamatalaga

O se uiga iloga o le uʻamea o se laʻau vavalalata faʻatalanoa lapotopoto faʻatalanoa ma le paʻu lanu enaena-lanu meamata i luga o le ogalaau. O lala autu e mamao ese mai le tasi ma le isi ma faatonutonu agai i luga, latou te o ese mai le ogalaau i luga o se pito i luga ma e mafai ona matua malosi.

I totonu o le togalaau, o le apu o le "Imrus" e tu i fafo nai lo le maualuga o le laau. E le tupu le falala i luga aʻe o le 4-5 m. O lala e manifinifi, ae e laititi. O faʻamalosi i luga o ia mea e paʻuʻu, laʻititi, ma ufiufi e lagona ai le faaputuga. O lau o loʻo i ai le foliga o se taimi umi o loʻo i ai ni pito mafolafola ma se faʻamaufaʻailoga maʻoti. I le pito i luga o laʻau e lamolemole ma susulu, o le tele o laʻau e faʻafefe ai. Petioles anthocyanin shade faasalalauga, lolomi ma umi.

O le paʻu i vaega uma o le laau o le lanu lava e tasi. Inflorescences "Imrus" laʻititi o le laʻau, e aliali mai i kolchatkah ma fualaau aina i le sefulu tausaga muamua o Me. Fugalaau papaʻe ma mūmū mūmū mūmū na aoina i pulumu o 5-6 fasi. Fruiting e amata i le tolu tausaga le matua.

E te iloa? O laau Apple e ola i le afa seneturi, ma e amata ona fua mai mai le lima i le fitu tausaga. O kopi masani i le maeʻa o le sefululima tausaga e le aoga, ae faʻaauau pea ona tupu.

Fualaau Faʻamatalaga

E i ai le tele o iloiloga lelei e uiga i laau apu o le ituaiga o le Imrus: ua faamalieina tagata faʻatau e le gata i le uiga o le laau, ae faʻapea foi ma le lelei o ona fua manogi. Ae maise lava, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le vaomago ma le tele o gaosi. O tama talavou e fa tausaga le matutua ua mafai ona maua mai i le 5 i le 22 kilokalama o fualaau suamalie. I fafo atu, o nai apu e fai si pisi, o ese ma laiti. O le mamafa o le tasi fualaau eseese e eseese mai le 150 i le 200 g. I le vaitaimi o le aveeseina mai le laau, o loʻo i ai se lanu meamata lanu meamata, ma i le taimi o le augata faatau, ua tumu i lanu samasama.

O le paʻu e matua manifinifi, manaia, e aunoa ma le ufiufi masani o ituaiga o le taumalulu. I luga o le malamalama, o vailaau vaʻaia lelei e manino lava le iloa. O le aano o le "Imrus" e suamalie, e lelei ona fatuina ma lelei. O meaʻai e agamalu, suamalie. O le vailaau o fualaau o fualaau aina e puleaina i le suka, pectins, vitamini C ma filo o meaʻai.

E taua! I totonu o le potu, e tatau ona tuʻuina pusa apu mai isi fualaau faisua ma fua. O lenei mea e mafua mai i le ethylene na lafoaia e latou, lea e faʻavaveina ai le matuuga o filo. O se taunuuga, o se tuaoi le manuia e aafia ai pateta na totogo i le ogatotonu o le taumalulu ma le matua o le apu o le apu.
Mo mea e 'ai, na faʻatonuina e le au faipese le vasega i le 4 points, ma o foliga vaaia i le 4.3 o loʻo manino ai le 5 mafai.

Faʻasalaga

O le ituaiga o se vaega o le pollinating. Na faia e le au faʻatoʻa taumafaiga e faʻamautinoa le tumau o le pollen "Imrus" na tumau i le tulaga e 30-55%. O lona uiga, i tulaga o le saolotoga saoloto e na o le 10-20% o greenfinches o le a faia i luga o le laau.

O le mea lea, i le vaiaai mo ia e manaomia laau o le apu o le vave ona matua. O loo suʻesuʻe pea e saienitisi ia pollinators sili ona lelei o le ituaiga.

Gestation period

O le seleselega mai se ituaiga o tagata matutua e mafai i le lua tausaga o Setema, ae e le lava lona matua mo le taumafa.

O le mea lea, o apu e matua faʻaeteete lava, ona o le fefe i le faʻaleagaina o masini ma le paʻu, o mea e afaina ai pela vevela, ua vavae ese ma tuʻuina i pusa o mea e teu ai mea faʻapalaina i totonu o le potu. O nisi o fafine e mulumulu ia fualaau aina uma o susu i totonu o se vaifofo vaivai o le palatini e masani ona fai ma se solo. O lenei faʻamatalaga e le afaina ai le tofo o le fua, ae mafai ai ona teuina seia oʻo ia Me. Ae maise lava i le "Imrus" e leai se mea e puipuia ai mai le ulu o microbes.

I lalo o tulaga lelei o le teuina, o apu e aʻafia ai le faʻaaogaina o tagata i ni nai masina, o lenei faiga e tumau seia oʻo i le tautotogo. O fua matutua e mafai ona iloga e se lanu samasama samasama.

E taua! O laau Apple e le lelei ona ola lelei i eleele palapala. Faʻaliliu le pH o le manaʻoga e faʻavae, lea e toe faʻafoʻi i le 3-4 tausaga. E taua foi le le faʻaaogaina o mea e faʻamalo ai le eleele-mo le mulch: fafie, vao, tola o fualaau vao.

Tuuina atu

E foliga mai o le fua muamua o fualaau aina e iloga e se numera o apu, ae e siitia i tausaga taʻitasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, mai le tolu-tausaga le matua o le "Imrus" na aoina mai ni fualaau sefululua, ma i le tausaga lona lua na ia aumaia 9 kilokalama. E oʻo i le valu tausaga le matua o lona gaosiga na oʻo i le 26 kilokalama. O tagata faʻapitoa e masani ona faʻatusatusa i le "Imrus" tuagane "Antonovka." O a latou fualaau aina e matua ese lava: pe a fai i le taimi o le tele o le faʻatoʻaga, o le a maua mai ai apple o le vasega muamua i le 226 pasene i le hectare i tausaga taʻitasi, ona oʻo mai ai lea i le lua fesuiaiga o lenei ata, e oʻo atu i le 90 pasene i le hectare.

Malosiaga

E le manaʻomia e le kulupu ni mea e maua ai le lanu meamata, ae o lenei uiga e faʻaleagaina e le manaʻomia mo le faʻaleleia ma le faʻaeteete ma le felauaiga o fua. O le mea moni, e na o le pau lava o le ituaiga e ese le vevela.

O nisi tagata faʻatau e tautala lelei e uiga i lenei mea, faʻamatalaina o latou tulaga o se avanoa e faʻatau saoloto ai ma fiafia i le tofo o le pulupulu suamalie. O isi, i se isi itu, faitioina o se lanu mimiti-paʻu ua faigofie ona faaleagaina i taimi o felauaiga.

E te iloa? I le lalolagi o le auga o le apu, na alu atu le tulaga muamua i le Republic of People's Republic of Saina, na ave e le Iunaite Setete o Amerika le nofoaga lona lua, ma o le lona tolu na o atu i Polani, lea, i le auala, e taitaiina ai Europa e tusa ma le numera o oloa auina ese atu.

O le faigata o le taumalulu

A o faʻatoʻaina se ituaiga, o faʻataʻitaʻiga uma, togavao ma le faʻavasegaina o le toto fou na tutupu i tulaga leaga o le tau, o le mea lea e le fefe ai Imrus i le malulu, timuga ma le malulu. O loʻo i ai le tikeri maualuga o le faigata o le taumalulu.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

O le faamaualuga o saienitisi o le fugaina o le Vf, lea e faamautinoa ai le puipuiga atoatoa o le laau mai le paʻu ma isi faamaʻi masani o laau apu. O lenei faʻamatalaga e tele lava ina faʻaleleia ai le tausiga o apu, aua latou te le manaʻomia se togafitiga puipuia.

O le a aoga ia te oe le aoao atili e uiga i mea matuia o meaʻai o apu.

Talosaga

O le isi uiga lelei o le eseese o le faʻaaogaina lea o ona fua. O apples "Imrus" e masani ona seleseleina mo le taumafaina faʻatau i le taumalulu. A maeʻaeʻa, e mafai foi ona faʻaaogaina mo ituaiga sauniuniga uma mo fale, masimama, faʻatumu mo pies, sua suamalie fou.

Fautuaga mo le faatauina mai o fualaau maloloina

Ae e te leʻi filifilia ia tipu apu, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa le aʻa, lala ma lala o le skeletal. O aʻa e tatau ona malosi, lanu, atoa ma lamolemole. Vaavaai mo ni meaola, mea tuʻufaʻatasi, galls po o ni nodules.

Siaki i lo latou fou. Mo lenei mea, ua lava lava le tosoina o le fao i le pito o se tasi o faagasologa. Laʻau fou i le nofoaga manua o se faʻamaoniga manino lea o mea lelei e totoina ai.

E taua! Pe a faʻafefete le mulch i ogalaau apu, ia siitia pea le 15 inisi mai le laau. E talafeagai lenei mea ina ia puipuia le ogalaau ma aʻa mai i meaola faʻaleagaina e tulaʻi mai i le faagasologa o le faʻavaeina o meafaitino ua faʻaaogaina.
Filifili ni kopi ma se vaega atoa o le ogalaau. Afai o matou talanoa e uiga i le fugaina o laau totō, suʻesuʻe ma le totoʻa le nofoaga o le tui. E tatau ona aunoa ma ni mea e taʻe ma malepe.

Ua talitonu tagata popoto o mea lelei mo le apu o apple o se aʻa malosi, o se ogalaau e mafai ona ola e tusa ma le tasi ma le afa mita le maualuga ma le 4-5 skeletal branches ma le malosi o le aʻa.

Totoina o apu opu

O le faʻatauina o se fatuga maloloina e na o le afa o le manuia i le galueaina o le "Imrus". O le 50% totoe e faalagolago i luga o le 'upega tafaʻilagi na e filifilia i lalo o le apu, le taimi o le totōina ma le faʻavaeina o le auala lava ia.

Aoao atili e uiga i le totoina o tipu aʻau i le tautoulu.

Taimi sili ona lelei

I se vaʻaia lelei o le tau, e masani ona fuafua laau apu mo le tautotogo po o le tautotogo. O le mea taua o le lalolagi e mafanafana, ma o le vevela o le aso e fesuiaʻi i totonu + 12-14 ° C.

I le tulaga o le tautotogo totogo, ia saunia mo le manaʻomia e susu susu i le vaomatua aʻo leʻi oʻo i le malulu - o le a puipuia ai le laau mai le mago. I le taimi lava e te leʻi totoina, e tatau ona e salu le rhizomes i totonu o se tane vai ma se vai mo le aso, ma a uma ona tuʻu ifo i totonu o se pu, faʻafeinu seia oʻo ile palapala ile susu. O galuega uma e sili ona faia i le faaiuga o Aperila poʻo le amataga o Me.

I le tautoulu, o laau siliva e sili ona totoina i ni nai vaiaso aʻo lumanaʻi le malulu. I a tatou ponesi, o lenei vaitaimi e masani ona pau i le lua sefulu lua tausaga o Oketopa. Faatasi ai ma nei laau e totoina e le o se tulaga e lamatia ai, e pei ona i ai i le mataupu muamua. Ona o le faigata o le taumalulu o le eseesega o le Imrus, e mafai ona mauaa i le tautoulu.

E te iloa? I le averesi, o le apu e na o le 80 kilokaloka.

Filifilia se nofoaga

O laau Apple e fiafia i le faʻamalosia o le eleele o le petenizem ma le eletise le taua, o le mea lea e tatau ona togafitia muamua le mea e faʻamalolo ai meaʻai ma se falaoloa lauiloa po o le falaoamata i le dolomite.

O le aofaʻi o mea faʻaaoga e faalagolago i le gaioiga o le pH. I le fale, e mafai ona e siakiina i luga o le kulimi vailaau - ia na o le pa'ū ifo o nai mataua ile lima. O le leai o ni mea e faʻaaogaina ma laiti e faʻaalia ai se siosiomaga oona. E taua foi mo nei fualaau aina suamalie ia puipuia le laufanua mai matagi i matu ma tusi. Aloese mai le filifilia o se nofoaga o le papa, nofoaga eleʻele, eleele maualalo, pe a nonofo ai le ea malulu i taimi uma, ma le la.

O laau Apple o le a tuʻuina atu i ai le atinaʻe atoa o se vailaʻau lelei, lea e tu ai le vai i le eleele e latalata i le 2 mita i le fogaeleele. Afai o le laau o loʻo i lalo o le paolo, o le a tupu tele ona aʻa, ma o le a faʻaitiitia le fua.

Faʻasologa o le faʻaleleia o auala

O le totoina o fatu o le apu e muamua atu i se faagasologa umi o sauniuniga. E aofia ai e le gata o le filifilia o le 'upega tafaʻilagi, ae o le sauniuniga foi o le eleele, le faʻaleleia o le lua fetaui ma le faʻavaeina o aiaiga mo le faʻaaogaina o le microflora aoga i totonu. I se tasi nofoaga, e tatau ona faia se toe malologa o le 70 cm, 1 m le lautele. I le taimi lava e tasi, taoto le pito i luga ole palapala i se isi faaputuga, mulimuli ane o le a aoga mo oe e saunia se paluga kulimi.

Ona faataatia lea o le pito i lalo o le omea lautele, i le pito i luga, sasaa mea e saunia ai vaega tutusa o le peat, humus, compost ma le fanua na teuina. A maeʻa ona faʻaaoga uma manua, e tatau ona ufiufi le lua i se ata tifaga, faʻamautinoa pito.

E te iloa? Fai mai tagata fomaʻi o le apu o laau taʻitasi uma lava i luga o la tatou paneta: o o fualaau 'aina sili ona taatele i le lalolagi.
Amata le totoina e tatau ona toe siaki le mea toto ma siaki le fou o aʻa. A maeʻa ona aveese uma vaega ua oti, ia togiina aʻa i totonu o le mash mash. O lenei e mafai ona e tatalaina se lua sauni ma tuu se fatu laau i totonu. Aua nei galo e faasaʻo aʻa.

Vai le laau ma fufulu i se palapala o eleele laulelei. Ina ia faʻatumu le vavao o loʻo faia i aʻa, lulu le puʻu lelei ma toe faʻapipiʻi le masini.

Aua e te tanumia le auala o le ogalaau i le rhizome - e tatau ona tulaʻi i le 4-5 cm. Mai i luga e mafai ona e sasaa se tamai faaputuga eleele i luga, lea o le a mautinoa ai le tafe mai o le vai i le taimi o le faasusu ma le faasusu.

Vaʻaia togafitiga taimi

A uma ona totoina se togalaau e taua mo ia le saunia lelei o tausiga. O laau Apple o le ituaiga o le Imrus eseese e matua le faigata ma faigofie ona fetuunai i soo se ituaiga o togalaau. O togafitiga masani e aofia ai le faʻamamaina, faʻamaina, teuteuina ma togafitia le eleele.

Faʻaleleia eleele

E mafai ona ola laau totō uma o le laau i lalo o tuutuuga e leai se avanoa e maua ai le okesene i aʻa, o le eleele eleʻele ma le le lava o fualaau vevela e toso mai ai meaʻai mai le loloto ma fesoasoani i le toe gaosia o iniseti leaga ma meaola ninii.

E taua! Mo le tetele o laau o apu o le ituaiga "Imrus", ia tumau mamao i le 2-3 mita i le va o laau lata ane.
Faʻaaogaina lenei fautuaga i le mea moni e tatau ona vave ona totoina le fatuina. O le mea mulimuli e tatau ona mulumulu pristvolnyh circles. O Mulch o le a faia ni faʻalavelave mo le vave faʻaleleia o le vai ma o le a le faatagaina ai le atinaʻeina o vao.

Faʻaauau le mataʻituina o le tulaga o pristvolny circles, faʻasolosolo ona tatalaina le meaʻai i totonu ma faʻafou le mulch pe a manaʻomia. O le taua faapitoa mo le "Imrus" o le tele o le susu. O faufautua faʻapitoa e fautuaina e taulai atu i le tulaga o pristvolny holes o laau laʻititi ma faʻamamaina i latou i le sili ona lelei e faʻamago ai luga ole papa.

E le gata i lea, pe a fausiaina e taua e taua le amanaʻiaina o tausaga o apu. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo faʻataʻitaʻiga faaletausaga o le ae manaomia le sasaa atu 2-3 pakete vai i sikuea sikuea o le lio poloka. E lua tausaga le matua mo 4-5 pakete. O laau i lalo ifo o le 5 tausaga le matua o le a lava lea mo pakete 7-8, ma oi latou e matutua atu o pakete 9-10.

O le muamua susu i laau laiti ua faatulagaina i le tautotogo seia oʻo ina tatala, ma toe faia i aso uma e 14-20, e fuafua i tulaga o le tau. O laau o le olive matutua atu e manaʻomia le isi vaiinu e sosoo ai pe a uma le fuga ma le taimi o le faʻavaeina o laulaau.

E taua! A maeʻa le seleseleina o le fua ma le taimi e le aoga ai le suʻiina o apu. Mo i latou, ua tupu i le tuputupu ae malosi. O le a leai se taimi e totogo ai le ola o le a tupu malosi ae leʻi oʻo i le taumalulu ma atonu o le a oti. Faatasi ai ma le malulu malosi, o le a mafatia tele le laau.
I le vevela vevela, o lea e le faʻaitiitia ai le vave o le ovary, e tatau ona toe faʻaleleia le vai pe a tupu le fua. 14 aso ao le i seleseleina, o le faʻamamaina mulimuli o laʻau laau ua fuafuaina. O nisi taimi i le vevela ma mafanafana Setema, atonu e te manaʻomia ni vai faaopoopo, lea o le a fesoasoani i le laau i le taumalulu.

Faʻatauga

O le uluai fafagaina o le apu o le apu o loʻo faia i le tautotogo, i le amataga o le vaitau ola tuputupu aʻe. A o faagasolo lenei vaitau, e manaʻomia e laau ni vailaʻau oona ia o le a fesoasoani ia i latou e vave fausia a latou lanu meamata.

Mo lenei mafuaʻaga, o le mullein-mullein, o le faʻafefeteina o moa moa po o se faʻafefiloi o nitroammofoski ma le ammonium nitrate (1 sipunipuni) o le a faia.

I le taimi na faia ai le ovary, e faʻaaogaina le fugalaʻau mai le 150 g o le superphosphate, 40 g o le potassium chloride, 10 g o le ammonium nitrate, pepa faʻamalaʻau, ma le 30 g o le nitroammophos. I le tausaga lona lua o Aokuso, o le a le toe totoina lala o le apu. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona faia le mineral autumn complex fertilizers poʻo le humus.

Mo le faʻaleleia atili o le malulu, o meaʻai superphosphate e manaʻomia foi. O le fofo o le galuega e saunia i le fua faatatau o le 50 g o le tino i le 1 l le vai.

E te iloa? Ina ia saunia se ipu o le apple cider, e te manaʻomia ni apu e 36.

Togafitiga puipui

O le puipuiga sili mo le "Imrus" o le agavaa gataifale o le galueaiina. O le laau ei ai se puipuiga tulaga ese mai faamai ma meaola faalafua, o le mea lea e le manaomia ai le inuina o vailaʻau.

Afai e te le faʻaosoosoina le foliga mai o le mycelium ma pathogenic microbes e ala i le le faʻamamaina ma le laeiina, o le a le maʻi le laau. O le mea lea, i le taimi e faamama ai le togalaau lau lau, mataʻituina le tulaga o le palapala, aveese vao, vavalalata ma mulch pristvolny liʻo.

I le tautotogo mo le saogalemu, e mafai ona e pamu le pale pepa po o le sinapi.

Teuteu

O le sini autu o le seleseleina taʻitasi o lala i luga o le apu o le faʻaumatiaina lea o vaega tuai, maʻi ma faʻaleagaina. Ua faia lenei mea mo le lelei o le tafe o le sua. I le faʻaopoopoga, o le faʻaosoosoina o le laau e faʻaleleia ai le laau.

Mafaufau i le salalau o le pale umi "Imrus", aua nei galo e uiga i le aveeseina o mea faatonuina i totonu, fatuina o se ata lafoia, tauvaga ia i latou lava (ia tuu le malosi). Pe a tipiina, ia tuʻu pea 3-4 mata. E masani lava, o laau apu e manaʻomia le 2 lauulu i le tausaga: i le tautotogo, o mea uma e mago ma e le manaʻomia, ma i le tautoulu - faʻaleagaina ma vaivai. O le teuteuga mulimuli e tatau ona fuafuaina pe a paʻu uma laʻau ma le tao o le sua. Muamua le pau i le amataga o Mati.

A maeʻa le faʻaputuina o pusi, o le pito i lalo o le pale e tatau ona aofia ai le tolu tausaga, ma o le pale atoa e tatau ona faʻamalamalama lelei. E tatau ona e tuua na o le tasi tausaga, o lona umi e 30 cm, ma le pito i luga e muta i le leai o se mea.

E uiga i le teuteuina saʻo o apu i le tautotogo ma le autumn.
Manatua o le totonugalemu o le pale e manaʻomia ai foʻi le toe faʻafoʻiina. O le mea lea, ia mautinoa e faʻamamāina mai i le viliina, o le tele o vine mamago. A e tipi, ia tuʻu pea ni nai upega laiti o le a le pine ae tuʻuina mai ni vaʻai fou.

O lapisi lapisi e tatau ona togafitia i le lotch garden.

Saunia mo le taumalulu

O le taumalulu ma le faigata i amataga o le olaga e manaʻomia le fesoasoani i le taumalulu. Ina ia faia lenei mea, o le vaega o loʻo i luga o le vaʻaiga o fualaau laiti e iloa ai e tagata e aofia ai ma le vela poo isi ie mafiafia. O le palapala i pristvolnyh circles ua ufiufiina i se vaega mafiafia o humus.

O nisi o loʻo fufui luga i luga o le eleele fou, e naʻo le mea e te manaʻomia e ave i fafo atu o le togalaau, ina ia le maua ai le rhizomes o isi laau.

Mai i meaola, o lala laau e natia i lalo o le afa mita-vaeluaga o le taualuga o le taualuga o le taualuga, pe faʻatauina e pine paina.

E te iloa? O le apu laʻitiiti e 370 tausaga le matua: e ola ae i Manhattan ma, e matua talafeagai lava, e faaauau pea ona fua mai.
O laau matutua e le manaʻomia ni fale puipui, talu ai ua lava a latou punaoa e tatalia ai le tau malulu. O le au faifaatoaga e taufaaleaga ia i latou lava o le "Imrus" e gaosia faapitoa lava mo tagata paie pisinisi, aua o lenei ituaiga o le a mafai e aunoa ma se taumafaiga faapitoa e maua ai se tupe lelei mai lau togalaau.