Currant

Delicious recipes of currant jam mo le taumalulu

Black currant - o se tasi o nai oloa e foliga mai e tuufaatasia ai le soifua maloloina ma le tofo. Ma, o le a le mea e sili ona manaia, e pei o se vaega, o lenei fale e sili atu le malosi nai lo le fou. O fale taʻitasi atonu o loʻo i ai a latou lava fualaau mo fuamoa. Lalo o mea pito sili ona taua.

Leai se kuka

Masalo o le mea sili ona taua i currants uliuli o le ascorbic acid (vitamini C). Faʻamatala atili, o le currant e alu i le lona tolu i le maeʻa o le rose vao ma le mumu Bulgarian pepa i totonu o mea o lenei elemene taua. Ae o le elemene ascorbic e tumau ai le vevela o togafitiga sili ona leaga.

E le gata o le uliuli, ae o le mumu, sinasina ma le fuamoa auro e aoga tele.

E taua! I le faagasologa o le kuka ma mulimuli ane mulimuli ane na faʻamaonia le leiloa mai le 30 i le 90% o vaitamini C.
O le mea e lelei ai ei ai se faalilolilo faigofie pe faʻapefea ona kuka le kuluni fuamoa e aunoa ma le kuka. O le mea moni e faapea o le matafaioi o le puipuia, lea o le a faasaoina ai vine ma puipui ai i latou mai aafiaga faataumaoi o microbes, e mafai ona fasi suka ma gaʻo i fua masani masani e ala i le faʻalauteleina o le faʻaalia i le maualuga o le vevela. Ma i fua o fua o le currant currant acid e lava lea mo "togafitiga faanatura", e faaopoopo i le sauniuniga o le sua o le lemoni po o le citric acids, e pei foi o isi fualaau faasaina, i lenei tulaga e le talafeagai.

Ae o iinei suka e le mafai ona faanoanoa i le leai o se tulaga, aua i lenei tulaga, e le o se mea e sili ona taua o se mea aoga. O le aofaʻi o le suka i le mamafa e tatau ona lua taimi sili atu nai lo le numera o fua lava latou. E mafai ona e lamatia le faʻaititia o le fua faatatau i le ratio 1: 1.5 ma e oʻo lava i le 1: 1, ae i lenei tulaga, e tatau ona e teuina le sauniuniga "vitamini" saunia, muamua, i le pusaaisa, ma lona lua, taumafai e faʻaaogaina i se taimi vave (i soo se tulaga , seia oo i le tautotogo, e faigata le le tu).

O fualaau suamalie fou e mafai ona selesele (e mafai ona e fufulu), ona tuʻu lea i luga o se solo pepa ma faʻamago atoa, faʻavasegaina i nisi taimi ina ia le faʻavaivai le vai i nisi eria.

Ona fufulu mama lea o le fua mai fualaau lanu meamata ma "fagu" i luga o fualaau taitasi.

O le sauniuniga o vine e tutusa lelei mo fua uma, i le lumanai o le a tatou le toe fai.

Liligi fua o vine ma le suka, faʻafefiloi lelei, ona pasi lea o le faʻafefiloi e ala i se mea e teu ai meaʻai (e mafai ona e faʻaaogaina se masini vai).

E taua! O le mea e tupu mai ai, e le vave tuʻuina atu i luga o faletupe, ma sasaa i totonu o se fagu po o se koneteina tioata, ufiufi i se solo mama ma alu mo le 48 itula i le pusaaisa. Faʻaosooso i nai itula uma. Suga ma fualaau aina e tatau ona avea ma "uo" e pei ona tatau ai.
A maeʻa le taimi atofaina, tuʻu le "jam ola" i luga o faletupe, fufulu muamua ma fufulu pe sili atu i luga o le vaʻa. Tuu pe tusa ma le 3 cm le saʻo i le pito i luga o le fagu, ona sasaa lea o le suka i le pito i luga.

O faletupe e ufiufi i paʻu palasitika, matou te faʻamaufaʻailogaina luga le pito i luga o le paʻu pepa ma nonoa faataamilo i le vavao ma se maea.

Ua sauni le faleoloa. O le fua e lelei e le gata ona e tumau ai vaega maloloina uma o currants - o ia jam e foliga manaia ma manogi e pei o vine fou. E moni, e tatau ona e totogia mea uma: talu ai o le sugar sugar content in such jam ua maualuga tele, faʻaaogaina i le tele o mea e mafai ona aumaia ai le soifua maloloina e le lelei, ae leaga.

Lima minute

O le tele o faletalimalo e le mananao e fai ni paʻu, aua latou te manatu o se galuega sili ona faigata. O le mea moni, e tusa lava pe o le a le fua, o le faiga tonu o le aoina ma le fufuluina mulimuli ane o fualaau aina e tele se taimi ma taumafaiga: muamua, o se vaega oi latou e vavae ese mai se togavao, ona tatau lea ona vavae ese ia mea, ma e tatau foi ona vavae ese le siʻusiʻu. O le mea lelei, ae o loʻo i ai se fua lea, a maeʻa uma galuega sauniuni, e tatau ona e faia na o ni nai faʻataʻitaʻi faigofie - ma sauniuni lelei mo le taumalulu.

A kuka i lea ituaiga siamu i le tasi, ma aoina mai le pulu i le faiga o kuka e le talafeagai. O lea la o le fua e lelei tele mo tagata faigaluega e naʻo le lua aso o le vaiaso e selesele ai ma toe faʻaaogaina atoa.

I luga o le 1 kilokalama o fua o fualaau aina o le fua o le a manaomia ai le 1,5 kilokalama o le suka ma pe tusa ma le afa ipu vai.

I le pito i lalo o le uʻamea poʻo le enamelware sasaa sina vai, sasaa le suka, faʻafefete ma faʻafefete i luga o le afi, faʻaosooso pea. A oʻo mai le sua o le siva, tatou te momoe atoa lava i fua o le fuamini uliuli, ma, aua neʻi galo le vevela, aumai i se vevela. Matou te aveeseina le afi i se mea maualalo ma faailoga lima minute (faʻalavelave uma le taimi).

A maeʻa sina taimi, matou te sasaa le lapisi i fagu ua saunia, faʻataʻavale luga o le faʻalavelave, liliu i luga le pito i lalo, ufiufi i se solo ma tuʻu ai e faʻamalolo atoa.

O le fua mo le faia o siamu, "lima minute" mo le taumalulu e lelei aua, e faaopoopo atu i le taimi itiiti, ona o le vevela ole vevela o currants leai se taimi e alu ai meaʻai (Vitamin C i totonu, o le mea moni, o le a itiiti ifo nai lo le sauniuniga "malulu", ae o le a le aoga mea e leiloa). Peitai, e pei ona i ai i le mataupu talu ai, e faigata ona valaʻau i se oloa gaosi.

I le multicolo

O lenei uluai auala o le seleseleina o currants curves o le a fetaui ma nei aiga fiafia o loʻo i ai se gaosiga masani e taʻua o "multicooker" ma o loʻo auai i se gaoioiga fiafia i le suʻesuʻega o ona gafatia.

Ae paga lea ogaoga faasao mo le taumalulu i se auala e foia ai faafitauli (o le pesini o loʻo e tuʻuina atu e faʻapulaʻa i se tuʻuina atu, ma o le tinamatua o le tane e le mafai ona faʻaaogaina i taimi uma), ae o se faʻataʻitaʻiga e faigofie ona e saunia ni nai fagu o le momoli sili.

O loʻo saunia ni vine i le suka i le fua o le 1: 1, faʻafefiloi, tuʻu i totonu o le pusaaisa i le po (e tatau i fuatini ona faia o le suavai, ae le faʻavave), sasaa mea manogi i totonu o le pesini i le taeao, faatulaga le "Soup" poʻo le "Quenching" masini masini), ufiufi le tapuni, kuka 60 minute. I le taimi lenei tatou te sauniuni ai faletupe. Matou te sasaa atu le ogaumu vevela i totonu o pusa vevela ma taʻavale luga o le faʻavaa.

I le faʻamuamua, o le multicooker e faʻatagaina oe e faia siamu e tusa ai ma soʻo se fua, e le faʻapulaʻaina i luga. E na o le manatuaina o le oloa maeʻa atonu e sili atu le suavai nai lo le faʻaaogaina. O le mea moni, o le vai i le faagasologa o le kukaina i totonu o se masini pei o le masini e le mafai ona malosi e pei o le kuka i luga o se ogaumu masani poʻo luga o se afi mumu. O le mea lea, o le vai o loʻo i ai i le lisi o mea mo le tele o siamu kulimi e le mafai ona faʻaopopo pe a faʻaaoga se multicolo.

E taua! O le tele o tagata e faʻaaogaina le pepa faataga gadget e faʻamalosi atoa le vaʻaia o le vaʻa pe a kuka le kuka i se kuka taofi, a le o lea e afaina ma sosola.
Mo le mafuaʻaga lava e tasi, aua le faʻatumu le vao i le pito i luga, lelei le faʻaaogaina e le silia ma le 25% o lona voluma!

I le kuka (fua faigofie)

O le mea moni, o le pito sili ona manaia o le paʻu o le blackcurrant ua maua mai i vine, ma faʻapipiʻiina i se sieve. Vaʻalele tutusa tutusa le ea e aunoa ma se ponaivi e tasi - o le miti o soʻo se nifo fiafia! Ioe, e le mafai e tagata uma ona maua se filifiliga faapena mo tapenapenaga mo le taumalulu, o lenei faiga e matua faigata tele. Afai e tele lau seleselega, ma e le lava le taimi e toe faʻaaogaina ai, e mafai ona e faʻaaogaina se fua faigofie, ma o le taunuuga o le a sili atu ona lelei.

E taua! O vine e tatau ona pula, ae le o le tele, ona e tusa ai ma tekinolosi, latou te kuka ai le vai aʻo leʻi kukaina, o lea o le a vave ona malepe ma fufulu fua le sua.
Faatumu le fualaau ua saunia i le pito i luga ma le malulu malulu vai ina ia mafai ai ona ufiufi atoa ia fua. Faʻasaʻu le vai i totonu o se isi vaʻai ma aumai i se vevela. O le taimi nei ia sasaa atu le fua o le currants i lenei taimi i le vai inu, aumai le vai ma le sua i le vevela, aveese le afi i le pito maualalo, ma a maeʻa ni nai minute ona vave lafo lea o le fua i totonu o se meaʻai. Suavai, tafe mai vine, alu!

Liligi i totonu o le vai o vai faʻapipiʻi ua tuʻuina i ai paʻu, i le fua o le lua poʻo le tolu ipu tioata i le kilokalama o vine (faʻalagolago i le mamafa poʻo le sili atu o le suamafaʻau e sili ona e manaʻo ai), faʻafefiloi ma kilo kilokalama o le suka i le kilokalama o currants, aumai i le vevela ma kuka i le vevela vevela seia oʻo ina susulu le sipuni. O le taimi nei matou te fusia pe tusa o le tasi vaetolu o le syrup i totonu o se pusa eseese, faʻaopopo vine i le siva suamalie ma kuka, faʻamalosi pe a ma le 15-20 minute. I le faaiuga, matou te sasaa atu i le siva lea na muai sasaina muamua, aumai le siamu i se vevela, tuu i totonu o fagu vevela, solo i luga ma faamaalili.

O lenei metotia e faʻavaveina ai le fua o vine, ma o le jam e matagofie ma lelei i sina taumafaiga itiiti.

Laeli

E masani lava i le upu "jelly" tatou te mafaufau i se masini, faia mai i vine, suka, vai ma gelatin, o le gatete fiafia i luga o se ipu. Ae ui i lea, o le currante uliuli ei ai le meatotino tulaga ese o le fetogi e aunoa ma le faaopoopoina o nei mea totino o meaola manu.

E te iloa? I le faʻaopoopoga i le gelatin, o le faʻaogaina o le suauu i le kukaina e maua mai i le lua mea e sili atu ona lauiloa-pectin ma agar-agar. O mea laiti mo le gelatin o cartilage, veins, ponaivi ma paʻu manu, agargai faia mai le suamalie, ma pectin e maua mai i lauiloa matou fualaau faisua ma fua, aemaise lava, mai le paʻu o le citrus, sugar beet and - bingo! - fuamini uliuli.

O le mea lea, i le currant uliuli o loʻo i ai mea uma e kuka ai le tiloni e aunoa ma ni ituaiga mea faʻapitoa. E le gata i fua, manaʻomia na o le suka ma le vai.

E taua! O vailaʻau eseese o vine e le talafeagai mo le faia o lali, aua o le pectins (o na lava gel) e aofia ai le itiiti ifo nai lo le papa.
Faʻaavanoa ona faia se resitalaga. E mafai ona e faia le keleni i se auala e sili atu ona faigofie, ma le taugofie ma le leiloa. O lenei filifiliga e mo le lelei atoatoa.

O lea la, fualaau fuamalie i le fua o le fua o le jelly ua fesootai i le suka ma le vai i le fua faatatau 2: 1: 1.

Liligi le fualaau aina i totonu o se atigipusa ua saunia mo le kukaina, sasaa i le vai ma faʻavela i le faʻaauau pea, ona kuka ai lea mo le isi sefulu minute ile vevela vevela, ona liligi lea i luga o se mea e teu ai.

Ua manaʻomia nei sosolo le sua o le fuamini - O le vaega sili lea ona faigata o le galuega. Muamua, ia fufulu lelei le fua ile fualaʻau, ma faʻamaʻo ese ai le paʻu ma ponaivi. O le mea moni, e mafai ona taofi i lenei laasaga, ae i le fua masani o le fua o le a faʻatulagaina e faʻapipiʻi ai paluga pateta e ala i le tele o laʻau o le gau ina ia faʻaumatia ai ma le le mautonu le vaega autu o le pipi.

E taua! Pulp ma keke mai lenei fua o le a le toe faʻaaogaina. Afai o le sua o le a sua mai fafo o fua mata, o le a lelei tele otaota mo le faia o vitamin compote, ae i lenei tulaga, o mea uma lava e mafai ona i ai, ua uma ona tuuina atu e le berry.
Faʻaauau i le isi laasaga - faʻafela. Matou te manaʻomia le fua o le suamalie e faʻaititia e le itiiti ifo ma le kuata ona o le faʻavaivaia i luga o se afi mumū.

Pe a oo mai le taimi, tatou amata amata malie, i se ipu malamalama, e faaopoopo ai le suka i le sua. A maeʻa vaega taitasi, faʻavave le vai seia oʻo ina faʻamaʻi atoa le suka, ona faatoa faaopoopo lea o le isi vaega.

Matou te sasaa le suauu maeʻa i totonu o fagu vevela vevela, ma mulimuli ane matou te tuʻuina i totonu o le ulo e fufulu vai (aua neʻi galo e tuʻu le kulimi poʻo le solo i le pito i lalo ina ia le paʻu ai ipu), ufiufi ma faʻamaʻi: 1-lita ipu - 15 minute, afa-lita - lua taimi le itiiti .

O lenei e mafai ona e taʻavale faletupe. A maeʻa ona latou solomuli atoa, e faʻamaeʻa le faʻaogaina o le leo, e tatau ona tuʻu ato i totonu o le pusaaisa mo aso e fitu, ma na o le taimi lava e tatau ona tuʻuina i totonu o le kapoti masani poʻo le potu teu oloa seia oʻo i le taumalulu.

Faʻasalaʻau ia oe lava i auala sili e selesele ai fasi laau, strawberries, sea buckthorn, ash ash (chokeberry), blackberry, sunberry, hawthorn, Physalis, blueberries, apples, yoshta, cherry, viburnum, cranberries, apricots ma gooseberries.

Faʻamamago apricots

Matou te mafaufau i le tele o filifiliga mo le fuamoa mūmū uliuli. Ae e tupu i le taimi lava e tasi o loʻo i ai lau fua o le tele o fualaau toto, ma e te le mautonu pe o le a le mea e sauni. Pe naʻo le manava o le feʻau e foliga mai e le manaia tele ia te oe. I lenei tulaga, e mafai ona e saunia se kopi sili atu ona faigata o avanoa mo le taumalulu, lea o le a avea ai currants ma autu, ae le na o le pau lea o le mea e manaomia. O lenei filifiliga e mautinoa e fiafia i tamaʻitaʻi e fiafia i suʻesuʻega o gaosiga ma, atonu, o le tuleia o isi, e leai ni manatu e sili atu ona manaia.

O le faʻamuamua - faatasi ai ma apricots faʻamago. I lenei fua, e mafai foi ona e faʻaaoga le fua o le fualaau aina, o le taunuuga e leai se afaina.

O le kilokalama o vine o le a manaomia 1.2 kilokalama o le suka ma se tamai lima (e oo i le 100 g) o apricot ua mamago.

Faatumu le apricots mago i vai inu i luma o le fulafula, ona tafe lea ma faapipii le apricots.

Matou te pasi atu i le mea e fai ai meaʻai meaʻai o fua o fua o ituaiga uma. Faatumu le fua o le puree ma le suka, faʻafefiloi ma tuʻu mo ni nai itula seʻia faʻamavae atoa. Faʻasusu le paluga pe a manaʻomia.

Faitau e uiga i mea aoga ma faʻamalolo o le apricot.
Lenei - lua filifiliga. E mafai ona e faʻaaogaina le masini e maua mai i totonu o fagu e leai ni meaʻai e aunoa ma le kuka, e faʻaaoga ai le tekinolosi o loʻo faʻamatalaina i luga mo le faia o le "ola jam", ae e tatau ona e teuina se mea faapena i totonu o le pusaaisa, ma e mafai ona e kukaina mo le 15-20 minute ma kili. I le tulaga muamua matou te puipuia vitamini ma meaʻai ae i le lona lua matou te maua sauniuniga mo le umi o le teuina.

Fafaga

O le fua e lelei ona e maua ai sina vaega o le suka, aua o le pauka e sili ona suamalie na o ia lava.

E te iloa? O le suauʻu i le faʻamalosiina e le gata ina mafai, ae e talafeagai foi mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, o ituaiga muamua ma le lua, ona o lenei fualaau aina (lea e taʻu seseina e nisi tagata) e fesoasoani i le pancreas e maua mai ai le inisalini masani.

I le kilokalama o fualaau fuamoa, tatou te manaomia na o le 300 g le suka, 1.2 kilokalama o le paukini paʻu ma se fasi mea (e tusa ma le 30 g) o le pata.

Saili mea aoga ma faʻamalolo o le pauka.
I totonu o se uʻamea, faʻafefete le pata, ona tuʻu lea o fualaʻau, paluga gaʻo ma le suka, aumai i se vevela ma kuka i le vevela vevela mo le 20 minute. O le foam lea e faia i luga o le eleele e aveeseina lelei.

Matou te le mafai ona saunia le siamu aʻo lei sauniuni faletupe. Matou te taina le pusa.

Lemon

I lenei fua, o le masani o le currant jam e amata ona taaalo ma ni tusi fou faafetai i se faʻaopoopoga laitiiti.

Mo kilokalama uma o fualaau aina tatou te manaomia ai le lamoni laʻitiiti e tasi. Sahara - 1 kg 200 g Faʻasese fua i luga o se meaʻai meaʻai, faaopoopo le suka, paʻu (i le i ai o se mea e faʻaaogaina, o le a faʻapipiʻi uma nei gaoioiga i le tasi). Aumai ma le faʻaeteete le faʻafefiloi i se vevela, faʻaosooso i se sipuni laupapa, faʻaitiitia le vevela ma kuka mo le kuata o le itula. Lemoni ma le paʻu e tipiina i ni fasi fasi pepa poʻo se mea - pei ona e manaʻo - ma faʻaopopo i le siaki. Matou te faʻaauau pea ona vevela i le vevela vevela mo le isi kuata o le itula, ona tuʻu lea i totonu o fagu mama ma tuʻu ai e faʻamafanafana (e le manaʻomia ona ufiufi i le faʻavaa i lenei laasaga ina ia le mafai ai e le condensate ona faʻaaogaina).

Siaki i mea aoga ma le matautia o lemoni.
Aʻo faʻamalieina le meaʻai, tipi i ni liʻo pepa e i ai le lapoa e tusa ma le 5 cm le lautele nai lo le uumi o le ua o apa. O ia lava lio e vavae ese mai le fusifusi ata. A maeʻa le vevela i le vevela vevela, matou te faʻafefe ia fagu e pei ona taua i lalo: muaʻi tuʻu se liʻo pepa i totonu o le vodka i luga, ufiufi i se ata i le pito i luga ma fusi mau i se manoa.

Orange

O se isi filifiliga fuamoa citrus jam e mafai ona kukaina e aunoa ma le kuka. E totoe na o le mafaufau pe o le a le fua o le fasia o le vitamini C o le a tupu i totonu, ona o fualaau suamalie, e pei o currants, e matua mauoa i le acid ascorbic, ma o le a puipuia atoa i le oloa gaosia!

Mo se suiga, nai lo le lemoni, matou te ave se moli, e faʻapea foʻi ma le paʻu. O le tele o moli ma fuamalie e mafai ona fesuisuiai, ae o le mea autu e tatau lava ona avea ma se meaʻai, o le citrus e tatau ona na o le paolo o le tofo masani.

Matou te lafoaia fualaau aina e ala i se mea e teu ai manu ma se moli e tipi i fasi pepa. Faʻaopopo le suka - lua vaega i le vaega o fualaau aina mamae (afai e te faʻaaoga lemoni - e mafai ona e faʻaopopo sina siʻisi gaʻo). Faʻafefiloi lelei ma faʻafefe mo le 48 itula i le pusaaisa. Matou te tuʻuina i totonu o le faʻaaogaina o tekinolosi o le "ola jam" ('aua nei galo e tuu le suka i luga o le faʻafefiloi, o le a faʻasaoina ai le oloa).

Raspberries

O fugalaau ma cur currants e masani lava ona tupu io matou fale i le taimi e tasi, o lea la o la latou tuufaatasiga e foliga mai e masani. Currant ma le fusi fai se fua faatatau o le 2: 1 (e mafai ona e fetuutuunai le vaega i le tofo). Сахара понадобится 1,2-1,5 кг на каждый килограмм смеси фруктов. Воды - примерно полстакана.

Смешиваем в емкости для варки подготовленные ягоды, воду и половину заданного объема сахара. Осторожно доводим до кипения, варим пять минут. A maeʻa lena mea, faaopoopo le suka o totoe, faʻavevelaina i taimi uma, ina ia faʻamavae vave, ma e le mu le masi, ma e tusa lava pe lima minute matou te tuʻuina le oloa maeʻa i apa, solo i luga ma faʻaliliu lalo.

Faitau e uiga i meatotino faʻamalolo ma le faʻaaogaina o fugalaau.
Afai e te le mautonu i le mea e kuka ai le currant curve mo le taumalulu, faaaoga o matou manatu. Aua e te faatapulaaina oe lava i le tausisia lelei o le fua, faaleleia, aua o se aiga lelei e le o se tasi na te iloaina le tele o fua o kuka, ae o se tasi e mafai ona faia se mea sili ona matagofie o mea uma sa maua i totonu o lana pusaaisa pe tupu i luga o se moega. Black Currant - mea sili ona faʻafetai mo soʻo se suʻesuʻega. O le faʻaleagaina o lenei oloa e toetoe lava a le mafai!