Fua o le gaosiga

Faʻamatalaga aoga e uiga i le vailaʻau o le verbena officinalis: ata, mea tau vailaʻau, faʻaoga ma foliga o le tuputupu ae

O foliga matagofie ma tala fou e le masani ai o le verbena e mafai ona maua i fugalaau ma le au togalaau, ma le au fai togalaau. Verbena officinalis o se tulaga faʻapitoa ma faʻamalolo o lenei mea totino.

Na te faʻamalosi le kiona muamua, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa ma faigofie ona faʻalauteleina i fatu. Ma o meatotino aoga ma faʻamalolo e faʻapupulaina ai lona lauiloa.

Verbena officinalis - o le a?

O le tele o meaola (sili atu i le 200), na o le tasi lenei o loʻo faʻaaogaina lelei i le fomaʻi ma le faʻaleleia o le fanua. O fugalaau e faʻafiafia pe faʻafeiloaʻi i le lanu papaʻe poʻo le kulimi. Ona o tulaga le lelei o le taofia, o le verbena e mafai ona maua i le fiafia ma le auala. O le isi igoa mo le vailaau o le vailaau vevela, "gruel", "porielishnik".

O lenei laʻau faʻapitoa, o loʻo faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  • lanu samasama o aʻa;
  • faʻalaʻau aʻa faʻalaʻau filo;
  • maualuga le maualuga e le silia le 70 cm;
  • fugalaau e laʻititi, faʻapotopotoina i mea e fai ai meaʻai ma faamalu;
  • Vaitaimi - Aokuso, fualaau aina e tupu ia Setema.

Faʻapitoa, faʻamalositino meatotino ma le faʻaogaina o lenei vao

Talu ai ona o uiga o le fesuiaiga o lo tatou atunuu, e masani lava ona faʻaleleia le faʻasologa o tupe faʻaalu i le tausaga. O vailaau faafomaʻi e mafai ona faʻatupulaia uma i luga o le eleele ma totonu o tamai fagu i totonu o se fale mautotogi. Talu mai aso anamua o Eleni, o lenei vaega eleele ua taʻua o le mutia lea e maua ai le soifua maloloina.

FUAFUAGA: O gaioiga aoga o le tuufaatasiga o loʻo i ai se faʻamalologa. O le laau e taua tele mo faʻalavelave ma faʻamaʻi o le manava, o le ulu o le ulu, faʻafitauli i le toto. O faʻaitiitiga o se vaega o le tele o tapenaga o vailaʻau.

I nisi atunuu Europa, o le la mai le verbena o le vailaau e suitulaga atoa ai le keke uliuli.

Ata

O ata nei o lenei laau.:



Faʻamaumauga Faʻasao Faanatura

O le galueaiina ma le totoina o se laau faiva o le verbena vailaau e le manaomia ai se malamalamaaga loloto, ae o nisi o nuances taua e tatau ona amanaia. Mo fatu e tatau ona totoina i le sefulu muamua o Fepuari. O le manaʻoga mo se isi nofoaga e totoina ai, o le susulu pea o le la ma e leai ni faʻataʻitaʻiga.

TAULAʻI: Mo fugalaau fugalaau poʻo le teuteuina o ala papa, e sili atu ona lelei le suʻeina o ituaiga vailaʻau. Mo vavaega kulupu ma fugalaau fugalaau fefiloi (mixborders), o le subtype a Buenos Aires e sili ona talafeagai lelei.

Ina ia totōina fugalaau fou, e taua le faʻaauau pea ona faʻaleagaina mea leaga. Afai o mea faʻapitoa e faʻapitoa, aumai i totonu o le vevela ao leʻi amataina le kiona. O le Verbena e tatau ona teuina i totonu o se potu malogo ma faʻamalama pea i le vevela e le laʻititi ifo i le 10 tikeri.

Malamalama

Afai o le lūlūina o fatu na faia i le amataga o Me, e tatau ona e tausia le pito i tua. O le filifiliga pito sili ona lelei o se faʻapitoa faʻapitoa, o se isi mea o moli eletise..

E talafeagai le aveeseina o le moli faʻamalosi malie (e tatau ona aveese muamua aʻo le i tupu le 2 laulaʻau atoa). O se nofoaga mo le totoina o vailaau togafitiga e tatau ona i ai se malamalama masani faalenatura.

Air ma le vevela

I le 2-3 aso talu ona tupu le totogo, e tatau ona faʻaitiitia le vevela. O le maualuga o le maualuga o le 18-21 ° c (e manaʻomia mo le faʻamalosi muamua). Fua o "fatu" i se vevela tumau o le 23-25 ​​tikeri. O le laau e faʻafefeteina le toʻa toʻafilemu i lalo -3.

Manaomia o le eleele

Filifiliga talafeagai - faʻafiafia, ma humus i le tuufaatasiga. I le faateleina o le palapala palapala e faʻaaoga ai le oneone papaʻe. E le mafai ona tuleia fatu i le paluga eleele, e tatau lava ona tufatufaina i luga o le eleele.

TALI: Ina ia faʻamautinoa le faʻaleleia o le rhizome, e tatau ona faia le alavai e faʻapala, solo piliki pe faʻalautele le palapala.

Faʻasaʻo le suavai

O fualaau vevela o le verbena officinalis e le taliaina le tele o vai inu ma suavai (i le tele o eleele palapala, ua amata ona pala). Afai e ufiufi atigi pusa, e tatau ona e vaʻaia i latou i taimi uma.

E taua foi le aua le faatagaina le eleele e malogo, aua o le tuputupu ae o le a mate. O fualaau e tatau ona faʻafeinuina e ala i se moli poo se pusa papa. I le maea ai o le totoina o laau i le matala o le eleele e faateleina ai le susu Le vaeluaga i le va o timuga - 5-7 aso.

O le faʻateleina o vai e taʻitaʻia ai i le amataga o maʻi faʻaleaga., ma le le lelei o le susu e faʻaitiitia ai le vavalaʻau o le veape.

Laʻei pito sili

O le tulafono faavae o le talosaga e le tatau ona faʻaaogaina (aemaise lava mo le gaosia o gaosiga). O le Nitrogen e fesoasoani i le tuputupu ae o le tele o lauulu lanumeamata, ae faʻalavelave ai le atinaʻe o peduncles. E sili atu i le 2-4 taimi i le vaitau e faʻalavelave ai fualaʻau e faʻavae i luga o le potassium ma le fulufulu i le palapala.

Ole vaega ole fugalaʻau (manure) e tatau ona faʻaaogaina e le silia le 1 le taimi i le vaitau o le tuputupu aʻe ma le fuga.

Suʻeina ma totoina vervain vailaʻau

O le taimi sili ona lelei mo le totoina o fatu i le paluga o le eleele o Fepuari-o le sefulu tausaga muamua o Mati. E tatau ona totōina vao (seedlings) i le eleele i le taimi lava e maeʻa ai le faʻaleleia o le tau.

A o le lūlūina fatu e manaʻomia ona togafitia i le malulu - faʻamalosi. A o tuputupu aʻe le laau, e fai siʻi i totonu o se pusa e tasi, e manaʻomia se pi. Mo le auala saʻo, o le seedling e tatau ona i ai le itiiti ifo i le 4 lau.

O le koneteina mo le totoina o otaota ua faatumulia i le eleele e tutusa.. Pusa vai mo laau e manaʻomia i se tamai spatula poo teaspoon. E tatau ona siitia le laʻau i le "fale fou", faʻalolotoina i le vailaʻau o le tuputupu aʻe o le fatu, faʻafeinu sina mea itiiti. O aso muamua e 2 e puipuia ai mai le susulu o le la, faʻaitiitia le vevela i le 1-2 tikeri (aʻa maua vave vave).

O le gaoioi i eleele tatala e tatau ona faia i le timuga o le tau. O le loloto o le pu e tatau ona sili atu nai lo le loloto o le pusa e piki. I le pito i lalo e tatau ona faʻatumu le alavai, susu i le vai.

Aveese le vao mai le atigipusa ma se fasi eleele. Tuu i totonu o le lua, faʻaopopo eleele faaopoopo.

E faapefea ona tupu le toe gaosia?

O le filifiliga aupito sili ona lelei ma faigofie o le toe gaosia e ala i fualaau. E le manaʻomia le sauniuniga lelei mo le totoina muamua. Afai e leai sau taimi e aoina ai fatu, e faʻaaogaina le metotia o le tipi. Amata le faiga ia Mati. O a isi tulafono ei ai iina?

  1. Verbena e tatau ona tipi le pito i luga, lea e tatau ona le itiiti ifo i le 4 paila o lau.
  2. Faʻasalaga faʻapipiʻi ma le koala.
  3. Tuʻua na o le pito i luga o laʻau (aveese le isi).
  4. O le fesuiaiga o le eleele sili ona lelei, o le oneone o le perlite, o le paluga o peat ma oneone (1: 1).
  5. Fai se paʻu papaʻu i le palapala, faʻafefiloi le tipiina i le pito i lalo.

Ina ia aloese mai le tele o moli, o le tipi e tatau ona ufiufi i afifi. O le aʻa e atiina ae i le 3-4 vaiaso.

Faamai ma isi faafitauli tuputupu ae

Verbena fualaau faasaina i faʻamaʻi eseese ma aʻafiaga o vailaʻau. E mafai ona maua le gasegase ile tausiga le talafeagai poo le paʻu o le vevela. Pe a maua se togafiti vevela, e tatau ona aveese nofoaga ua afaina, togafitia le laau ma sauniuniga ma le kopa i totonu o le tuufaatasiga (o le vai ole vai ole Bordeaux e sili ona lelei).

Afai o le vaega o faʻamaʻi e lautele - ave faʻamalosi se kopi mai le fugalaau.

  • Tospoviruses. Faailoga - faʻalauteleina le tuputupu aʻe, faʻaleagaina o vaega eletise. O le lanu Brown e aliali mai i luga o le pale, o le aʻa e liua foi enaena. Togafitiga e le noatia. Lafoaia o le Bush ma le faʻaaogaina o eleele.
  • Phytophthora (rot). O laʻau ua leai se malamalama, o le mea e suia ai le lanu. Le mafuaʻaga - tele le suāsusu. E manaomia le aveeseina o maʻi. O isi mea mo le puipuiga o le Fosetilom (analogues).
  • Mealy dew. Lea pepa e fai ai ni mea iloga. Faatasi ai ma se laumei lapoʻa tele, o laulaau e lanu viole. O se taunuuga, latou te oti. Le mafuaʻaga - suiga vave i le vevela. Faʻamatalaga faʻapipiʻi vao ma Bitertanol, Propiconazole ma analogues.
  • Eseese ituaiga aphids. Pests e faaputuputu i luga o laulaau, tila, inflorescences. O le afaina e tau atu i le faaleagaina o le aʻa ma lala. O le faʻafitauli e mafua mai i le le faʻaaogaina o vaiinu, le lelei o le faʻamalosi. Mo tauvaga mo taimi pupuu o vailaau talafeagai i le tuufaatasiga.

Faaiuga

O le tuputupu ae ma le tausiga o vailaau vailaau, laau toto mo le tatalaina o eleele, o se galuega faigofie ae taua. E tāua tele le amanaʻiaina o faʻataʻitaʻiga o le siʻosiʻomaga ma le fautuaga a le au faifaatoaga faʻapitoa i le totoina muamua o fatu. O le faʻaaloalo i tulafono faavae, e mafai ona e malosi, soifua maloloina, faʻamaʻi ma togafitiga faʻasolosolo.