Lafumanu

O le a le mea e fai pe afai e gaʻo le lapiti

Pe a fananau manu - e fai ma faataitaiga, lapiti - mo aano o manufasi, manaʻoga lelei ua manatu o se mea lelei.

Ae ui i lea, aua le faalagolago i manu-pulea manu.

O le tele o taumafa taumafa e mafai ona oʻo atu i le tele o meaʻai.

Aoao pe faapefea ona taulimaina lenei faafitauli.

O le a le mea sili

O le mea sili ona taua o se togafitiga matautia, ma lapiti iinei e le ese mai isi meaola. O se faafitauli taatele lea e mafua mai i le gaogao ma le leai o se gaioiga. Ona o le tele o le gaʻo o meaʻai, e amata ai ona iai ni faʻafitauli i manu, ate ma isi totoga.

E te iloa? Meaʻai a le Rabbit i le nofoaga lona lua pe a uma le aano o le pipi mo le protein nutrition ma le agavaivai. O nei mea uma e mafua mai i le mea moni o loʻo i ai se aofaiga itiiti o le elastin.

O le mamafa masani o le tagata matutua ma le lapiti lapiti e faalagolago i le ituaiga o manu. Ina ia iloa pe o mamafa lau fagafao, e tatau ona e iloa pe o le a le tele o le mamafa e manatu e masani ai mo se faʻasologa ma le matua. I le averesi, o le lapiti matutua, faapea foi ma le lapiti i taimi eseese o le olaga, e tatau ona i ai le mamafa taua:

  • o se pepe faatoa fanau mai e mamafa le 0.06-0.08 kilokalama;
  • o le lapiti laʻititi i le 30 tausaga e mamafa le 0.5-0.8 kilo;
  • i le 60 tausaga - 1.4-1.6 kilokalama;
  • i le 90 tausaga - 2.1-2.6 kilokalama;
  • tagata matutua i le 4 tausaga le matutua e mamafa 2.9-3.5 kilokalama;
  • i le 5 tausaga - 3.2-4.6 kilokalama;
  • i le ono tausaga - 3.6-5.5 kilokalama;
  • i le fitu tausaga - 4.2-6.3 kilokalama;
  • i le 8 masina - 5.2-7.0 kg.

I le fanauina o lapiti, e taua mo oe le iloa o le a le lapiti e faigofie i: pasteurellosis, coccidiosis, myxomatosis, encephalosis, rhinitis, VGBK, ma saili ai foi ituaiga o mata, paw, ma le lapiti taliga.

Mafuaaga

O mea nei e sili ona taatele o le pagatia i nei meaola:

  • amio le taua;
  • maʻi le lelei;
  • gasegase o le tino.
E masani lava, o le manuʻa o le taunuuga lea o le alofa tele o tagata e ona mo a latou fagafao. O se faʻalavelave faifai pea mo faifaatoaga e le i ai ni poto masani e le faʻalavelaveina i latou ile tausia lelei o taumafa o lapiti, lea e tatau mo lo latou ola atoa.

E taua! O le tulaga patino o le tausinisi o le lapiti o lona uiga e masani ona 'ai e le manu - o le numera o auala i le feeder e mafai ona oʻo atu i le 30 taimi i le aso. Afai e le paleni le fafaga, e ono gaʻo meaola.

E faʻapefea ona fuafua fua i lapiti

O le fuafuaina o le i ai o le mamafa o le mamafa i nei manu i le laasaga muamua e faigata - o le sili atu gaʻo o loʻo natia i lalo o le fulufulu mafiafia. E le gata i lea, o lapiti e aofia ai meaola e masani lava ona vave maua le mamafa, o le taimi muamua o lenei faagasologa o le a mafua ai le fiafia o lē e ona, ae le o le popole.

Ae e tatau ona tatou taumafai e aua nei misia le taimi o le amata o le meaʻai, aua e sili atu le faigofie ona puipuia le faʻamaʻi nai lo le taulimaina o taunuuga.

E te iloa? O le vailaʻau D o loʻo i luga o laʻau o le lapiti. Fufuluina, latou liki, faʻapena ona aumaia i totonu o le tino.

Faailoga o le amataga o le maʻi:

  1. O le tuilaʻo ma nusipepa o loʻo natia i lalo o se gaʻo o le gaʻo - e masani lava o ponaivi uma e tatau ona lagona i lalo o se mumu o muso. Ina ia faʻamaonia lenei mea, e tatau i tagata taʻitasi ona faʻafesoʻotaʻi tagata taʻitoʻatasi ma o latou lima.
  2. O le auvae o le manu ua matua faateleina i le tetele ma ua latalata i le eleele.
  3. O manu ua le toe toaga, leaga le tausia oi latou lava, e aunoa ma ni faʻafitauli maloloina.
  4. O faʻafitauli fofo e mafai foi ona avea ma se taunuuga o le i ai o le mamafa mamafa.

Auala e taulimaina ai lenei maʻi

Soo se gaioiga e taulai i le aveesea o le mamafa o le mamafa e tatau ona amata ina ua maeʻa ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa o le a faia ni gaioiga e faavae i luga o uiga o le tino.

O le mea muamua e fai, o le suʻesuʻeina lea e faʻaitiitia ai le avanoa e foliga mai o le mamafa o le mamafa o se faailoga lea o isi faafitauli tau le soifua maloloina. Ona mafai loa lea ona e alu i isi taga na faʻatagaina e le fomaʻi.

I lapeti matutua

Aʻo suʻesuʻeina le tele o meaʻai i se taimi muamua, e faigofie lava ona taulimaina - o se meaʻai masani e faʻaaogaina mo lenei mea, faʻaitiitia ai le tele o taumafa faʻafefeteina i le taumafataga ma faʻateleina le tele o le mutia. Ina ia mafai e le manu ona galo le mamafa, o le mutia ma vaomatua e tatau ona 80% o le aofaiga atoa o le taumafa.

I tulaga e sili atu ona maualuga o loʻo faʻaaogaina uma ai fafaga, agai atu i vaomago ma le fafagaina fafaga.

E le gata i lea, o manu i totonu o lenei setete e manaʻomia le toe siitia atili. E taua le tuʻuina atu ia i latou o avanoa saoloto.

E taua! Ina ia faʻaitiitia le numera o feedings ma, i le taimi e tasi, nofo i le lapiti ma se mea, e fautuaina le tuʻuina o mea taalo faʻapitoa i totonu o le paga po o laina faʻamalosi mo le taina o nifo.

O ia taga e mafua ai le faʻaalia o taunuuga vaaia i le sili atu i le 30 aso.

Talavou

O lapiti laititi e itiiti le faʻafesoʻotai i le oona tele, aʻo latou tuputupu ae vave ma e faʻaauau pea ona gaoioi. Pau lava le mea e mafai ona e faia o le aveeseina o meaʻai leaga mai meaai, e pei o le suamalie ma le falaoa, sui i vao.

E le gata i lea, ua fautuaina le lapiti tuputupu aʻe e tuʻuina atu fualaʻau taumafa, lea e tamaoaiga i le polotini, faapea foʻi ma vaovao o lekiumi.

Ma, e mafai ona feagai ma le mamafa o le mamafa, ae o lenei faagasologa e faigata ma umi. O le mea lea, e sili atu le aua nei amataina le tulaga ma ia mataʻituina le tulaga o au meaola. O le tausia oi latou e tatau ona faʻaalia e le o le soona inu, ae o le matauina o meaai lelei.