Fua o le gaosiga

Auala e taulimaina ai mealybug i totonu o laau toto: mafuaʻaga, puipuiga ma togafitiga faʻasolo

O peleti o iniseti ia e oʻo lava i apaʻau. O ia iniseti e aofia ai i le order coccid.

O i latou o ni aiga vavalalata o le fua.

E i ai se aafiaga le lelei i le tele o laau. I le tusiga o le a tatou tilotilo i mafuaʻaga o nei iniseti ma le auala e faʻaumatia ai, faʻapea foi ma faʻamatalaina auala autu o le puipuia.

O a mea e tatau ona e iloa?

O Mealybugs e lauiloa e pei o le valea.. O loʻo faʻatusalia i latou e ala i le susu o iniseti. E mafai ona faigofie ona latou iloa i mata le lavalava. O nei iniseti na mauaina o latou igoa ona o le mea moni latou te tuʻuina atu elemene paʻepaʻe e pei o le fuga. O eseese uma ma fafine matutua e ese i le latou susuina laau.

E tofu tagata uma ma a latou faatosinaga:

  • vine laiti;
  • pulumu;
  • lau.

O lenei gaioiga o le suʻiina e nei iniseti ei ai se aafiaga le lelei i le laau, ma e faʻagesegese ai i le tuputupu ae. O le tino o le anufe o loʻo ufiufi i le paʻu o le paʻu paʻepaʻe.. E i ai foi ia tulaga pe a iai ni solo solo i autafa. O le telē o lenei tino e le mafai ona sili atu i le 6 millimita, ae faʻalagolago lava i le ituaiga iniseti.

Fesoasoani! O se uiga iloga o le iniseti o le feusuaʻi solo. O lona uiga o sui e toʻalua o ituaiga lava e tasi e lua ituaiga eseese.

E eseese tama ma fafine e iai a latou apaʻau. O vaega o se totoga e atiaʻe i se tulaga maualuga. O le manava e lua ona faga. O le gutu o iniseti ua toesea, talu ai e le fafagaina e le tino matua..

E i ai foi ia ituaiga meaola e le o iai ni vae o tagata pe ua faʻaititia. Fofo mata. E i ai fafine e olaola ma faʻamaumau fuamoa. O laumei e masani lava ona faataatia i totonu o se ato faapitoa, e tutusa foi ma le fuga.

Ua atiaʻe le toe faia o nei iniseti i le maualuga. I le tausaga, o nisi ituaiga meaola e mafai ona tuʻuina atu i le 4 o latou ituaiga.ma le afa o le tele.
O laʻititi talavou o le mea ua taʻua o le uluaʻi tausaga e mafai ona gaoioi i totonu o se vailaʻau faapitoa, faʻapea foʻi ma le feaveaia faʻatasi ma le fesoasoani a le matagi. A pipii le pito i totonu o se laau totino, o le a faʻaitiitia le latou gaioiga pe ua le atoa.

A maeʻa le faʻaaogaina o molting, o loʻo sailia e le auvae se nofoaga fou e fafaga ai. Afai o le alova ua uma ona avea ma se tagata matua, ona mafai lea ona gaoioi ma le malosi i le meaʻai.

Faʻamaumauga o

O mafuaʻaga o le gaʻo o:

  1. le lava le tausiga o se fale toto;
  2. le maualuga o le susu i totonu o le fale poʻo fale nofo;
  3. ea ole malulu o le ea i le potu e le silia le 25 tikeri;
  4. leai po o le tele o susu;
  5. leai se malamalama i totonu o le fale.

O le tele o taimi, o nei parasite e aʻafia ai:

  • cacti;
  • pama;
  • ivy;
  • togi.

Laasaga muamua i le sailia

Pe a iloa se meaola i luga o se fale, e tatau ona amata vave le faagasologa o le tauina o le mealybug i le vave e mafai ai. I se isi tulaga, o le a faatelevave vave, ma o le toatele o tagata o ia ituaiga iniseti e faigata ona aveese mai le laau.

E taua! I lena tulaga, afai e te matua mautinoa o le pusa lava lea e tasi i luga o le laau, o le mea muamua o mea uma ua aafia e tatau ona vavae ese mai isi fugalaau ola i totonu o ipu.

I lenei tulaga, o nei iniseti e le o aʻe i isi tagata taitoatasi o fugalaau. E le gata i lea, e tatau lava ona faʻagasolo i le tele o teteega i le anufe.

E faʻapefea ona faʻaumatia le meaola?

Mafaufau i nai meafaigaluega:

Vailaʻau

I le vaitau pe a fou tagata faatoa fanau mai o vailaau faʻasaina ua i ai le aʻafiaga e manaʻomia le ituaiga sili ona maualuga. O le vaitau lenei o le taimi e na o alafau e tupu mai i le manava o le tina poʻo le pulou mai le fuamoa. O le taimi lena, o iniseti e leʻi oʻo i le taimi e maua ai se puipuiga faʻapitoa faapitoa, ma o latou tino na faigofie tele i le vaitau lenei.

O le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina o loʻo faʻamaonia i le mea moni e faʻapea, ina ia mafai ai ona maua le taunuʻuga tatau, e tatau ona faʻaaogā malosi le faʻaauau mo vaiaso e lua. Ae o le faafitauli ogaoga i le faʻaaogaina o nei iniseti i luga o se laau, o le fesoasoani mai o vailaʻau e na o talavou e mafai ona faʻaumatia, ma o le a faʻaauau ona atinaʻe e tagata matutua a latou lava ituaiga.

E tatau ona e malamalama o le umi e te faʻatuai ai le faagasologa o le taulimaina o meaʻai, o le faigata ma sili atu le le masani o oe o le aumai lea i fafo.

Faʻalogo! E aupito sili ona talafeagai mo le faʻaumatia o nei meaola vailaau. I luga o laulaau o se laau, o lenei vailaʻau e faʻaaogaina. Iniseti i le taimi lava e tasi e suʻe le laau toto ma mea inu mo i latou.

Faʻafefea ona taulimaina mealybug ma mea e talafeagai mo le faʻaleleia o le eleele o totonu o laau? Tele avanoa aoga anti-mealybug aoga:

  • Decis.
  • Tsvetofos.
  • Vertimek.
  • Nurell D.
  • Bi-58.
  • Phosphamide.
  • Actellic.
  • Fitoverm.
  • Aplaud.

O le tauina o mealybug e manaomia ai le masani. O aʻafiaga o vailaʻau i luga o iniseti e tatau ona faʻatonu ma tumaue faʻaumatia ai faʻaaliga o tagata fou. E taua foi le mataʻituina o le fale i totonu o le taimi o togafitiga. Mo nisi auiliiliga e uiga i sauniuniga sili mo mealybugs, matou te tusia i lenei tusiga.

Foliga

O vailaʻau faʻapitoa e fai ai ni auala e faʻaitiitia ai le anufe mai le laau:

  1. Faʻaauau o le Horsetail Faʻatasi ai, e tatau ai ona faʻamalolo laulaʻau ma faʻaopopo vailaʻau i aʻa. E mafai ona faʻatauina lenei mea faigaluega i soʻo se fale talavai.
  2. Faʻaleleia faʻatasi ma se mea oona. O le fua mo lenei mea o mea nei: mo le tasi lita o le vai e te manaʻomia ai ni sipuni se lua o le suāuʻu olive. E le gata i lea, o lenei mea e faʻaaogaina i lau o le laau.
  3. O le fofo ma le iai o le ava ma le fasimoli. O le tuufaatasiga o lenei fofo e aofia ai le fasimoli i le aofaiga o le 15 kalama ma le ava i le aofaiga o le 10 milliliters. O nei mea uma e tatau ona faaopoopo i le vai mafanafana.
  4. Tincture e faʻavae i luga o le garlic.

Fuafuaga puipui

E taua tele le tausia o laau totō, aemaise lava mo le vaitau. O le laau e tatau ona suʻeina mo ia ituaiga anufe e pei o anufe.. Ina ia mafai e lenei meaola ma le tele o isi ona le osofaia le laau, e tatau ai:

  1. tausi lelei;
  2. vai;
  3. solo;
  4. fafaga

Faaiuga

O le pusa o se mea matautia matautia i le laau. E mafai ona ia taofia le tuputupu ae o le fugalaau ma faʻaumatia atoa. I ia tulaga, e taua tele le fuafuaina o osofaiga o iniseti i luga o le laau i le vave e mafai ai ma amata ai togafitiga.