Berry

Faʻaoga, mea aoga ma faʻasagaga o le alo tamaitai

O fualaʻau, o laulaau paʻu ma vine suamalie o le tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi ua lauiloa i tagata o Sisifo Mamao, Siberia, latū latū o Europa ma Amerika. O tagata e maualalo le lauiloa, oe na filifilia le vao vao vao ma nofoaga e gaogao, e taʻua o fugalaau, fugalaau arctic, strawberries.

O le mea moni, o le alo tamaʻitaʻi e ala i le faʻamatalaga o le tele o auala e toe faamanatu ai fugalaau ma strawberries, ae o se vaega o le laau i ona faʻamalologa. E le o se mea noa, o fomaʻi faʻatele e masani ona faʻaaogaina i le faiga o decoctions, teas ma tinctures, faʻapea foʻi ma otootoga mai laulaʻau ma fua o le aganuu.

O le tele o vailaau e faʻavae i luga o mea e maua mai ai. O fua o fugalaau e manatu e leai se aoga, e fautuaina mo tamaiti ma faaaoga i le cosmetology.

O le vailaʻau o aliʻi sili

O le tuufaatasiga o le alo tamaʻitaʻi e foliga tutusa lelei ma vaitamini, aua e tele mea aoga e aofia ai:

  • fructose;
  • glucose;
  • citric, ascorbic ma malic acid;
  • vitamini C (400 mg i le 100 g o vine);
  • suauu taua;
  • carbohydrates (7 g / 100 g fua);
  • tannins;
  • vailaʻau oona;
  • pe a ma le 7% le sosolo;
  • phytoncides.
E te iloa? Ua i ai i le tala e faapea o le igoa o le alo tamaitai na mafua mai i le mea moni e faapea o ona fua e matua fiafia lava e taumamafa i fanau lelei. Mo i latou, o tagata mauʻoa na latou auina atu tagata galulue i le vaomatua e piki ni vine.

Faʻaaogaina o meatotino a aliʻi sili

E faʻaaogaina e fomaʻi vailaau faʻamalosi e pei o se antipyretic, anti-inflammatory, astringent, tonic ma le faʻamalosia o le puipuiga. Ae maise lava o le alo tamaʻitaʻi ua lauiloa mo le lelei oa latou fua. Talu ai ona o mea tau vailaʻau, latou te aoga i le togafitia o urolithiasis ma gout.

E faʻaaogaina foi mo le rūmatism, ate ma le faʻamaʻi pipisi, mo le togafitiga ma le puipuia o le vai o le vaitamini, scurvy, anemia. O faʻaopoopoga mai fualaau o le vaomatua e i ai sona aafiaga aoga i paʻu o tagata.

Broths, teas ma vai vai o aliʻi sili ona aoga mo le tonsillitis, tiga faʻaʻa, pharyngitis, stomatitis, tale ma le bronchial asthma. O vailaʻau tuʻufaʻatasiga e faʻaaogaina i totonu, ma mo le fufulu. E le gata i lea, o vaega fou o le vaomatua o loʻo faʻaaogaina, fou, mago ma faʻaaogaina. Ae, o le mea moni, sili atu meaʻai e teu i a latou foliga masani.

O le mutia ua faamaonia o ia o se faʻamalolo manuʻa. O le kuka kukala mai ona laʻau e fesoasoani i togafitiga o diathesis, urticaria ma dermatitis, faʻapea foʻi le faʻavaveina o le faʻamalolo o abrasions ma isi manuʻa matala. Ae ui i lea, aua nei avea le aganuu o se panacea. Manatua, pei o soo se mea totino, o le alo tamaʻitaʻi e faʻailoaina e le gata i mea aoga, ae faʻapea foi i nisi o faʻamaoniga.

Faamanuiaga aloaʻia mo tamaiti

O le kulimi suamalie suamalie e fiafia tele i tamaiti. Latou te naunau e feinu i sua fou, o mea inu suamalie ma teas mai ona fua, ma e latou te fiafia foi i fua mata ma le kulimi ma le suka. E le gata i lea, o tina agaalofa latou te ofoina atu ia latou fanau se mafanafana lelei ma le suamalie mai fua o lenei laau. E le gata i le manaia o le manogi ma le manogi, o na mea suamalie ma meainu ei ai mea e faʻamalolo ai: e faʻamalolo ai le mumū i totonu o le vevela o le tino ma le inumaga, faʻapea foi le aoga mo le manava.

O le tele o taimi, e fautuaina le alo tamaʻitaʻi mo togafitiga ma le puipuia o le vevesi. O le faʻaaogaina o fualaau aina i aso uma, o le leai o se faʻaletonu e tuʻuina atu ma le malosi, o le paʻu o le malosi ma e le lamatia ai le hemoglobin ma le anemia.

Aoina mai, sauniuniga ma le teuina o vine ma lau o le alo tamaitai

O togafitiga o laau toto e faamatala ai le manao o le tele o tagata e teuina i luga ia i latou mo le taumalulu. O fualaau malamalama e fai mai o le vaitau o le seleselega o le fugalaau Arctic e sau ia Iulai ma e oʻo mai ia Aokuso. Ma, i le apogi o le tuputupu ae o le vaitau, o lau foi e seleseleina. I le aoina mai o fualaau vaomatua, e taua le amanaia o la latou fausaga matagofie. O le mea lea, e tatau ona faia ma le faʻaeteete le aoina, ma toe faʻaaogaina e tatau ona faʻatino loa. Faʻasoa ma le faaeteete ma lau, neʻi faʻaleagaina le togavao.

E taua! O faʻamaumauga mai laʻau paʻu o le tamaʻitaʻi ua faʻaaogaina e aveese ai le tino.

Totoina laʻau ma vine

E sili atu le faʻamamago o mea gaosia faʻapitoa e ala i le faʻaogaina o le ea. O laʻau ma vine o loʻo taatia lelei i luga ma se polo manifinifi i luga o se fasipepa ma tuu i se nofoaga malulu puipuia mai le matagi ma le pefu. I le tele o tulaga, o se nofoaga lelei lea o le fale.

Faʻaavanoa avanoa avanoa. O fua o le a saunia i le tusa o le vaiaso, ma laʻau i le lua pe tolu aso.

Afai e le mafai ona faʻagogo le tau i se auala masani, e mafai ona e faʻaaogaina le ogaumu poʻo le eletise eletise, ae muamua o le a manaʻomia pea ona suamalie le sua i le la. Ona tuʻuina lea o le pani i totonu o se ogaumu e vevela i le 60 tikeri ma faʻagogo mo le fa itula.

Berry Frost

O le faʻaaogaina o le alo tamaitai i totonu o vailaʻau faʻamaʻi i foliga faʻamalosi ua amata ona sili atu ona lauiloa. O uluai togalaau e amataina ma le faʻaeteete, lafoina le 'au, laulaʻau ma otaota, ona fufulu ai lea ma lafo i totonu o se mea e teu ai le vai.

O fualaau mamago e mafai ona faʻasua i ni auala se lua:

  1. O loʻo faʻamaligiina pupuʻu i se mea faʻalanuʻu i luga o se pepa tao ma tuʻu i le pusaaisa seia oʻo ina maeʻa. Ona sasaa lea i taga pepa palasitika.
  2. Fualaau ua saunia, pe a uma le vevela, tuʻuina i totonu o fata ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le teuina. O nisi o faletua e sasaa i latou i le suka.

Fua mai fualaau aina

Ina ia faia, o le fufuluina o vine i luga o se faʻavevega, ona kuka ai lea. Fua suamalie e fua i le gaosi, ma o le suamalie e maua ai ua tuu i se nofoaga malulu. E na o vaiinu fou e iai vailaau faʻaleagaina, o le mea lea e le fautuaina e tausia mo se taimi umi.

O nisi o faletua ua faaleleia le tofo o vine, aemaise lava talu ai o lenei mea e aofia ai le kalori vine o le alo tamaitai, e le silia le 27 Kcal.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona fefiloi le sua o le tino ma le suka, i le fua o le 250 ml i le 1 ipu. O le siva suamalie e tatau ona kuka, pe a maeʻa o le a mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa mo se taimi umi atu nai lo le vai masani.

Le faʻaaogaina o aliʻi sili i togafitiga faʻaleaganuʻu

E tele togafitiga togafitiga, e aofia ai le alo tamaitai. Matou te ofoina atu ia te oe se filifiliga o le sili atu ona taugofie ma aoga i sauniuniga.

O faʻamanuiaga o pule o le sua

O le inu faapena e faʻaleleia ai, e maua ai le malosi, faʻamalosia ai le puipuiga ma faʻamalosia ai le tino ma vitamini. Ua fautuaina le sua suamalie mo le le atoatoa o le intestinal ma le leai o se mea. E maua ai foi le fiainu, faʻaititia ai le vevela o le tino.

O aoga o le lauti ma aliʻi

Mai lau o le vaomatua ua saunia le lauti, lea e fesoasoani i faʻamaʻi o le tino, tale, faafitauli ma le bronchi. Mo lana sauniuniga e naʻo le 1 sipuni tele o laʻau mamago mamago mo se ipu vai inu.

E lelei le afifiina ina ia i ai, ma tuu i se nofoaga mafanafana. A maeʻa le itula, o le a maeʻa le faʻapitoa mo le faʻaaogaina.

Tomai fautuaina: 125 ml 4 taimi i le aso. E le gata i lea, o le lauti o loʻo i ai faʻamalolologa. I lenei tulaga, e faʻaaogaina i fafo, faʻapipiʻi faʻamau i le manua. O le mea lea, e mafai ona fufulu se manua ma faʻaoso ese mai ai.

Tino o le tamaʻitaʻi

  • Mo togafitiga o le manava o le manava se ipu vai inu suamalie 1 le sipunamu o fatugogo mamago poo lau lau. Faʻamalosi mo se itula, ona ave lea o le sipuni se tolu i le aso.
  • Aʻo gastritis, enterocolitis ma colitis saunia le tinomi o le 3 sipuni tele o lau o vao ma se ipu vai inu. Faʻaosooso 2 itula. Ave le ¼ ipu faʻatolu i le aso pe a uma taumafa.

E te iloa? O tagata nofoia o Finelani o loʻo faia le kulupu jam, uaina ma le marmalade. I luga foi o le faʻatau atu, e mafai ona e maua ai se mea faʻapitoa faʻamalosi o le ava malosi ma le tila.

Toa o fua o alii sili

  • Faʻatasi ma le stomatitis, afaina o le ooto ma le pito i luga o le manava saunia ni vaega mo le fufuluina. Ina ia faia lenei mea, e 1 le sipunipuni o fualaau mamago ua sasaaina i se ipu vai inu ma tuu mo le 15 minute.
  • Ina ia mafai ona faʻavae le galuega o le gastrointestinal tract ave i totonu 1/3 ipu o mafanafana mafana. Ina ia saunia, o le 3 sipuni vavalaʻau o 'ulu' ua sasaaina i ni ipu vai se lua. Pe a faʻatumuina le kulupu, e fufulu ma inu i le mafanafana faalua i le aso, aʻo leʻi 'ai.
  • I le avea ai o se mea lautele Liligi 3 punetini o vine ma ni ipu tioata se lua ma faʻaauau mo se itula. A maeʻa lena fufulu ma ave 3 taimi i le aso mo le afa o le ipu.

Faʻafefea ona faʻaaoga le alo tamaitai i le cosmetology

O le eseʻesega o le vaomatua o loʻo taoto i ona aafiaga aoga i luga o le paʻu o foliga ma le tino. I le cosmetology, o fualaau toto e faʻaaoga i fualaau faʻamaina, fafaga ma faʻamamaina kulimi. O lona uiga, e faʻavae i luga o le alo tamaitai, faʻamalosi le paʻu ma faʻaosoina le masini masani o lona toe faʻafouina.

Aganuʻu e lauiloa i le fale ma i se tulaga faʻapitoa. E tele taimi e saunia ai e tamaitai ni maso elemene mai vine, lea, pe a vavae ese, faʻasaʻo le mumu mai le paʻu o foliga ma tuʻuina atu le malosi. O ia uiga e fautuaina e oo lava i tamaiti.

Contraindications

Fai mai o le alo tamaʻitaʻi e afaina - e le mafai, ona e le fautuaina e faʻaaoga fua o lona fua i lagona taʻitoʻatasi ma faʻamaʻi. E ui lava o le auai i le aganuu o le vaitamini C, mai le taliaina e tatau foi ona tausia tagata o loʻo mafatia mai maʻi o le gastrointestinal tract.