Fua o le gaosiga

Fesoasoani i le taua faasaga i aphids: o ai e ai meaʻai faʻapalapala, ma o le a se isi mea e faʻaaogaina mo le faʻafanoga?

I luga o aso May, e oʻo lava i totonu o se taulaga telē, e le o taʻua le vaomatua ma laufanua, e mafai e se tasi ona matau lemu le leleina o iniseti lanumeamata lanumeamata - salalau aphids.

O le tagata e sili ona taʻutaʻua aphid e 'ai, o tamaʻi tamaʻitaʻi ia. O lenei iniseti o se tasi o mea sili ona aoga i le taumafanafana taumafa ma puipuia le seleselega a se tagata mai le tele o faafitauli. E masani lava i le tautotogo i luga o laau totō e mafai ona e vaʻaia ni fuifui o iniseti laiti o loʻo i ai i luga o ni aʻa laiti, poʻo luga ifo o lau. O le tasi lea o fili autu o le fai togalaau - aphids.

Uiga

Aphids po o "aphids", e masani ona masani ai i le olaga i aso faisoo, o ni iniseti laiti (e masani lava e le sili atu i le 3 millimita) e fafaga i laau toto (mo nisi faʻamatalaga e uiga i mea e fafaga ai le aphids i le natura, e mafai ona e maua iinei).

O uluai aphids e mafai ona vaaia i luga o vili laiti ma le amataina o le vevela, ma latou oʻo atu i la latou gaioiga sili i le taumafanafana. I le masina o Iuni-Me, o le a muamua mai le au lele.

O le laau na aafia i aphids ei ai faailoga taua:

  • le tele o nei iniseti;
  • tuputupu ae o le tuputupu ae;
  • felafolafoaʻi ma paʻu lau;
  • lanu paepae "paʻu" i luga o le laulaau;
  • leai se fugalaau ma fualaau aina.

E mafua ai le faaleagaina o le togalaau e le Aphi, afai e te le faʻamaonia lau fuafuaga i le taimi, ona i ai lea o se tulaga lamatia e taʻu atu ai le faʻafeiloaʻi i laau uma, aua sufuluina o suamalie fualaau suamalie, aphids e tafe ai moli, aveeseina mai o meaʻai ma le susu. O loʻo i ai foi le taufaʻatau o le gall formations - nodules i le laʻau e aliali mai mai iniseti.

Puipuiga

O le mea e le tatau ona suʻesuʻeina ma le loto i ai le tele o togafitiga o aphid i le tautotogo ma le tau mafanafana, e tatau ai ona faia togafitiga faʻalesoifua maloloina mai le autumn. I le taimi muamua, o se togalaau tausia lelei o le a na o le lima e taʻalo ai.

Ina ia mafai e le aphids ona faʻaitiitia i luga o lau 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e mataʻituina lelei le tulaga o laau. O le paʻepaʻe mo le vaitau o se mea e manaʻomia muamua. Aveese laulaau ma laupapa ua mate ua faaputuputu i le eleele. Faʻaititia le numera o anthills. O tausiga o togafitiga o le auala sili lea e puleaina ai manu..

Auala masani e tau ai

Afai e tulaʻi mai le manaʻoga e faʻaumatia aphids, ae leai se manaʻoga e faʻaaogaina vailaʻau, ona mafai lea ona e liliu atu io latou "fili moni."

O lea la, o le a laʻu mea e 'ai?

O ai le fili pito sili ona matautia o faʻamaʻi pipisi?

Tagata e masani ona 'ai i aphids, o lona uiga, oi latou ia o meaʻai autu:

  1. Ladybugs - tamai pusi e nonofo latalata ile lalolagi atoa. E ese la latou lanu: o le tino mumu e ufiufi i le lanu uliuli.

    Latou te fiafia e ola i se laufanua avanoa, togalaau, togalaau poʻo steppes e lelei atoatoa. O le puipuia o le faʻaaogaina o le suavai na mafua mai i sooga o vae, o loʻo i ai se manogi manogi, ma le manogi e faʻaumatia ai fili.

    O le meaʻai autu o le faʻaipoipoʻi o aphids (o faʻamatalaga auiliili e uiga i le 'aiina o meaʻai e mafai ona aʻoaʻoina mai lenei mea). O le taimi pito sili ona malosi o lo latou faʻaumatia e pa'ū i luga o le vaitau mai le tautotogo i le taufaʻaiuiuga o le autumn. Ina ia tosina atu ai iniseti aoga i le togalaau, ia totoina se paʻu, tansy, yarrow, laumei po o se meaʻai i luga o le togalaau. Ina ia le lele ese tagata matutua, ia latou maua se fafaga faifaipea.

    Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fualaau faʻatau "Wheast" e talafeagai, e mafai foi ona faia i le fale, aua e tatau ona faʻafefiloi le fefete ma le suka i le ratio 1/1 ma faʻavaivai i le vai.

  2. Lanu auro-mata - iniseti retina ua iloa mai aso anamua. E fiafia tagata matutua e totoina meaai, ae ui i lea, o le genes Chrysopa ma mea uma e gaosia i le auro-eyeda o mea taufaasese.

    O le faavae o le taumafataga e aofia ai aphids ma listbloshki. Tagata sili ona galulue i le po.

    Ina ia tosina mai ai le auro-eyed talafeagai ma le kumini.

  3. Sand Wasps pe pei ona taʻua i latou o le "eliina o lapisi".

    O le tele o tagata e le fafagaina i aphids, ae o le falemaʻi o Pemphredoninae e lauiloa i le tulimanu.

    E masani lava e le tuʻuina atu e le faʻatoʻaga togafiti le vaʻavaʻai i le osofaʻiga faasaga i aphids, ae ia matauina e tosina atu oe o le ae manaʻomia se nofoaga lelei e nonofo ai mo le aiga o le lumanai.

Faʻasalaga kulupu

O ai isi mai iniseti e 'ai faʻamaʻi? O lenei:

  • Earwigs - iniseti oona, e masani ona nonofo i nofoaga lata ane o loʻo latou fafagaina ai laau totō, ae e 'ai foi i togalaau faʻasao, e manaʻo i tagata taʻitoʻatasi - mites ma aphids. Talu ai ona o le susulu o taligalu i totonu o le togalaau, latou te manaʻo ai e faʻaumatia.

    O Nippers latou te faia le tele o galuega taua, e aofia ai le taofi o meaʻai, ma le puipuiga mai mea taufaʻatau.

    I totonu o se tulaga mataʻu, o le taliga o loʻo faʻaofuofu ai le ogalaau, faʻapipiʻi le kesi ma faʻamaualuga se mea lilo faalilolilo. I lenei pepa, e foliga tutusa lava ma se akarava.

  • Selu faʻapea foʻi iniseti mamanu, o le taʻalo masani tele.

    Fiafia i mea taumafa o laau ma mea totino i meaola faalafua.

    O sē akerise o iniseti malosi e 'ai uma i meaʻai ma e mafai ona osofaʻia nai invertebrates,' ai isi iniseti laiti, o lea, latou te faamalieina lo latou manaʻoga mo supplements e tatau ai i le taumafa o soʻo se cricket.

  • Paluga eleele - popo o le po, e masani ona 'ai slugs, snails, anufe ma isi. O nisi o ituaiga meaʻai e tele atu meaʻai ma fafaga i le tele o iniseti, e aofia ai aphids.

    E faigofie lava ona tosina mai - o le tele o faʻamaʻi pipisi i luga o le 'upega tafaʻilagi, o le tele o pala o le eleele.

    O le taatele o le peʻa o se aiga o vao, lea e aofia ai le sili atu ma le 25,000 ituaiga i le lalolagi ma sili atu ma le 3,000 ituaiga i Rusia. O le iniseti e mafua mai i le poloaiga a Coleopterans, e oʻo atu i le 60 mm le umi, e ese mai i lanu eseese o le lanu mai le pogisa i le masini.

  • Tagata taaalo, e tusa ai ma a latou ala e 'ai ai, e masani lava ona' aina na o apaʻau aphids. O le aphid e lele i totonu o le upega tafaʻilagi o loʻo i ai iina ma avea ma meaai masani. E le gata i lea, afai e paʻu le aphids i le eleele, ma e leʻi taliaina e pusi ia latou, e faigofie lava ona 'ai e le uila.

    O le matafaioi o le apogaleveleve e maualuga tele i soo se mea: i totonu o togalaau, togalaau togavao, i fanua ma tovine, i mea latou te aai ai i springtails, anufe, anufe-laumei, aphids ma isi iniseti.

    E taua tele le mafai ona maua e le apogaleveleve ia faʻamaʻi, i luga o le eleele ma le laʻau lau.

O isi meaola e mafai foi ona 'ai i aphids. E masani ona 'aina i latou e manulele laiti ma faʻafefe.

Faatasi ai ma se faʻaopoopoga tele o aphids, e oʻo lava i le faitau aofaʻi tele o tagata e aai ai, o le a le fesoasoani ia te oe e faʻasaoina se fuafuaga. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaaogaina isi metotia o le faʻaalia.

Faʻafefea ona faʻaumatia ma fualaau faasaina?

O le maketi faʻaonaponei e maua ai le tele o vailaʻau faʻasaina:

  1. O vailaau faʻasaina ma iniseti e faʻaaoga e fasia ai faʻamaʻi. O le sili ona lauiloa o:

    • "Aktara".
    • "Tanrek".
    • "Faʻamasino".
  2. I totonu foi o le mafutaga o le taumafanafana, o sauniuniga o meaola e masani ona faʻaaogaina e faʻaumatia aphids. E masani ona faʻaaogaina "Akarin", "Actofit" ma le "Fitoverm". O mea lelei e iloagofie - o le mea autu e maua mai mea masani e masani ai ma e le faʻapupulaina i laau.

    Ae, o le mea e leaga ai, e le o nei vailaʻau uma e le oona, mo se faʻataʻitaʻiga, "Fitoverm" e sili ona matautia, aemaise lava mo tamaiti.

Atonu e maua e le tagata faitau faamatalaga aoga e uiga i auala e taulimaina ai aphids i laau eseese:

  • i luga o luga o togi;
  • luga o le pepa;
  • luga o rosa;
  • luga o fualaau aina;
  • luga o kukama;
  • i totonu o laau;
  • i luga o currants;
  • i luga o se apu;
  • i totonu o togalaau ma totonu o togalaau.

Isi metotia

E ui i auala fou ma faʻamaonia mo le faʻaleagaina o aphids, e toʻatele e sili ona fiafia i metotia lauiloa. Faatasi ai ma le sili ona mataalia e tele auala:

  • Lauina o vai. E mafai e se vaʻa vai ona tuitui iniseti i le eleele, mai le mea e le mafai ai ona toe foʻi atu i le laau.

    O lenei metotia e talafeagai lelei mo le amataga o le tautotogo, pe a oo mai aphids ma e le o iai ni apaau mo le felauaiga, ae faapea foi le tele o concentios o anufe e le manaomia i luga o lau upega tafailagi, talu ai latou te ave le aphids (mo nisi mea e uiga i faatusa o aneti ma aphids, tagai iinei).
  • Soap solution. O manogi malosi o fasimoli o le a fesoasoani i le faʻafefe o meaola faalafua, e sili ona lelei le faʻaoga o le tamaoaiga ma le tau. Fuga: 100 gr. Soap dissolve i le 10l.
  • Faʻatauga o le efuefu. O lenei metotia e aoga i itu e lua i le taimi e tasi: o le ashisi o se mea lelei tele mo le togalaau ma i le taimi lava e tasi e osofaia ai meaola faalafua.

    1. E tatau ona faʻaalu le 0.5 kilokalama o le apa i le 5 lita o le vai vevela ma tuʻu ai mo ni nai aso i lalo o le tapuni.
    2. Ona vevela ma malulu.
    3. A uma ona mafai ona pupu laau.

Ina ia aua le toe faalavelaveina oe i le faafitauli o aphids i le togalaau ma e mafai ona e mauaina i taimi uma se seleselega lelei ma le faamalieina lelei mai le galue, ia matua gauai atu i le tausiga o laau, mulimuli i tulafono faavae o lo latou puipuia, faʻalogo lelei i le maualuga o le eleele o le gaosi ma ia mautinoa e tosina mai iniseti aoga i luga o le 'upega tafaʻilagi.

O metotia uma o loʻo i luga o le a fesoasoani ia te oe e puipuia lelei pe faʻaumatia le atinaʻeina o aphids.

O nisi faʻamatalaga e uiga i togafitiga sili ona aoga mo tagata aphids e mafai ona maua iinei.