Faatoaga

Le taitai o le dacha - teuteu vine, totoina ma tausi le laau

O fua o lenei vine e le mafai ona faʻaaogaina mo tagata, ae o le fesoasoani a le lianas e mafai ona e faʻaogaina fale e leʻi faʻaaogaina i totonu o le atunuʻu, faʻapipiʻi se puipui poʻo se fao, teuteu le pa puipui poʻo se puipui o se fale. E sili atu le lelei o le teuteuina ona o laʻau pamu.

E totoina fua vine i le taimi tonu lava, o lea mo sina taimi puupuu e mafai ona ufiufi ai se vaega tele ma le olaola lanumeamata. O le laau e manaia, ma o le mea lea, i le mavae ai o ni nai tausaga, o loʻo siomia atoa ai le fale.

Vaʻaina e pipii i pito i lalo e mafai ona ufiufi i pito pe fai ni paʻu paʻu. Lava le malosi e faamautu ai i le maualuga o le 10-15 mita - e le o le tapulaʻa lea mo vine a le teine.

Faʻamatalaga ma ata o ituaiga autu o vine vine

E tele ituaiga o vine vine. O le taʻutaʻua sili ona taua oi latou o pyatilishok o vine vine ma fualaau vine.
[sikgallery id = 32]

O meaola uma e lua e lelei tele. E mafai ona latou faʻafetaui i soʻo se moli, ae afai o le taimi o le tautoulu e te fia faamemelo i lau lanu mumu, ona e tatau ona e totoina i luga o le la.

O le lelei o nei meaola o le e masani lava e le osofaia e togalaau faʻatoʻaga eseesema e teteʻe i faʻamaʻi masani.

E pei ona taʻua i luga, e faʻaaogaina vine e faʻaleleia ai le fanua o le togalaau, faia fausaga ma fausaga tutusa. Faatasi ai ma lenei mea, mo lenei faamoemoe latou te faʻaaogaina ai le vine vine, ma le omonmus, ivy ma creepers o Tunbergia.

Lima Leaf

O le isi igoa mo lenei ituaiga o vine vine. O le maualuga o ona vaitafe e oʻo atu ile 15-20 mita.

I le tau mafanafana, o le lau o le pyatilistochkovogo vine e susulu lanumeamata, ma i le taumafanafana ua liu mumu. O laʻau lava latou tusi lima i luga ma ni petilesi umi lava.

I le masina o Iulai, e fuga mai lenei vine i fugalaau paʻepaʻe papaʻe, lea e foliga mai e foliga mai o lanu uliuli e foliga mai o le lanumoana.

O fualaau vine e ola vave ma pipii i mea uma. O faʻapitoa faʻapipiʻiina "antennae-clinging" ma suckers e mafai ai e vine ona pipii mau i luga.

Le vine vine pyatilistochkovy lē lelei ma le malu-faapalepale. Mafai ona faʻafeiloaʻi le gaosiga.

O le vine e tupu lelei i eleele lafulemu lafulemu, e ui lava e tupu ae e aunoa ma ni faʻafitauli i eleele vaivai. O loʻo i ai le taua o le tuputupu ae faaletausaga o vine - e oo atu i le 2.5 mita.

Pests ma faʻamaʻi eseese e seasea pipii atu i vine vine. Sa matauina e le Faatoaga o nisi taimi e mafai ona afaina ai slugs.

Trio

O le isi igoa mo lenei ituaiga o vine vine e pei o le vine. Saina, le Peninsula Korea, ma Iapani ua manatu o le nofoaga na fanau mai ai vine tolu. O fuga o lenei vine e malulu foi.

O laʻau matagofie o lenei vine e matuā matagofie lava mo mea teuteu. I le autumn, o lālā lanu mumu e lanu. O fualaau vine e lauiloa e lanuina lanu violē ma lau paʻu.

O loʻo i ai foi triostrenus vine auro, lea e lauiloa i lanu samasama i lau lanumeamata.

Ma o le ituaiga masani o togalaau aina vine vine Vichy. O laulaau e laiti, lamolemole ma e matagofie foliga. O le fomu e masani ona tolu-lobed poʻo le lua-lau. Le lanu o le lanu e lanu meamata i le taumafanafana ma moli lanumeamata i le autumn.

O lenei ituaiga o loʻo faʻamautu lelei i le itu i saute o Rusia, faʻapea foʻi ma i saute. I le gasologa o le vaitau, e mafai e le vine vine Vicha ona tupu i le fa mita i lalo o tulaga lelei. Laititi e tumau i luga o pa ma puipui o fale faatasi ai ma le fesoasoani a suimeni. E le gata i lea, o vine e tuʻuina atu se mea totino faapitoa e taofia ai le liana i le toetoe o soo se mea.

E totoina e nisi o togalaau Vici vine i le palapala. E lelei le tupu, e fausia se kapeta i luga o le palapala. O aʻa o lenei vine e papaʻu, o lea e muamua ona tupu i totonu o fagu poo pusa.

Faʻamaumauina e le Faatoaga o lenei meaola e tetee atu i le asu ma faʻamalolo le kesi, o lea e mafai ona totō i autafa o auala.

O le tausia o vine e tutusa ma isi ituaiga, e pei o le masani a Isabella. E na o le taumalulu e tatau ona faʻapipiʻi ma le faʻaeteete, a faʻapea e ono oti.

Totoina, tausia ma le faʻamalosia

Pe a filifilia se nofoaga e totō ai, e tatau ona e iloa o vine mamago e le o se mea e sili ona taua i le palapala.

E le gata i lea, e mafai ona ola i itu uma o le pa: pito i saute, matu, sasaʻe poʻo sisifo.

Ioe, i itu sisifo ma matu, e ono laititi laulaau, ma o le a le suia lava la latou lanu seia oo ina sili ona malulu. O vine totō e ola i luga o le la.

Ua talia e totoina vine vine i le tautotogo - ia Aperila ma Me. Na totoina foi vine i le tautoulu: ia Setema, Oketopa. A o lei totoina, e tatau ona eli lelei le palapala.

I le taumafanafana matutu, e aoga le taulai faapitoa i le fausiaina o fualaau o vine. E masani lava, o le va o le vine e faia ile afa mita le loloto ma lautele, ae e tele lava lona faalagolago i le tele o aʻa.

E fautuaina le tuʻuina o alavai mai piliki piliki, oneone, otaota ma pala peat i le pito i lalo o le lua. Afai e te faʻatumu le lua i lenei auala, faʻapea foʻi ma le faaopoopoina o isi fomaʻi, i ni nai tausaga talu ona e totoina e mafai ona galo e uiga i luga o laʻei pito i luga.

Pe a totoina, e tatau ona tuu le aʻa aʻa i le eleele. O le mamao i le va o vine eseese vine e tatau ona 50 cm.

E faʻapefea ona tupu?

Ina ia faʻaleleia atili le tuputupu ae o le fua e tatau ona faʻaalu paʻu.

Fai i le tele o taimi i se vaitau. O le fafaga muamua e tatau ona fuafuaina mo le tautotogo. Mo le tasi kupita mita e manaʻomia ona faia 40-50 km o nitroammofoski.

Faatasi ai ma le amataga o le tuputupu ae o vine e tatau ona faia 100-200 kalama o le fualaʻau ua taʻua "Kemira Universal".

O fualaau suamalie Triostrenny e faʻamaʻaina i totonu o le tautoulu ma fugalaʻau. E mafai ona e faʻaogaina le Kalimagnezia poʻo le ogaumu oumu. Mo le saoasaoa o le tuputupu ae o laau, o se aganuu le faapaleina o le laau ma le aquamarine (e tusa ma le 50 kalama i le sikuea mita).

Ia mautinoa ia vavalo taimi, vine, vevela vao, aveese otaota ma le le manaomia. O le tuputupu ae o vine e mafai ona pulea e ala i le nonoaina i le ala saʻo.

O nisi o fai togalaau e tipi vine e faaitiitia ai le latou voluma. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻaogaina lau.

E tatau ona vave siaki le ituaiga o vine. A faʻapipiʻi se vine vine, faʻaaoga fautuaga nei:

  • faʻapipiʻi aʻa i luga o le lagolago (e mafai ona avea ma puipui poʻo puipui), ona faʻataʻitaʻi lea i le faatonuga e manaʻomia;
  • afai e le mafai ona e taulimaina se sosola ese, e mafai ona vave aveeseina;
  • vaivai, lapisi ma le mafiafia o laau e tatau ona aveeseina - ua taua lenei mea o le tumama ma taofia le teuteuina;
  • i le taimi o le taumafanafana matutu, o le a manaomia e le vine le fagu faaopoopo. I se taumafanafana masani, o le faasusuina o vine e le o se mea e masani ai, o le a lava le timu;
E tatau ona manatuaina o vine mamago e sili ona talafeagai mo le totoina o laau. Afai e te manaʻo e teuteu se mea telē tele, ona faʻatagaina lea o vine e ola e pei ona latou fiafia i ai.

E faʻapefea ona faʻapipiʻiina e le oti?

O se tasi o metotia ua taliaina o le fausiaina o vine mamago - lafoaʻi ma tipi.

Afai o oe, mo se faʻataʻitaʻiga, na e vaʻai i se vine mamago matagofie mai i ou tuaoi, ona mafai loa lea ona e fesili mo se tipi pe faʻatau sau laau i le taimi.

Ona latou manaomia lea ona toto.

Afai e te gaosia ni mea e gaosiaona oti muamua lea ina ia i ai i paranesi taitasi e tele (mai le 4) pipiʻi maloloina. Pe a totoina, e lua ia taʻavale e tatau ona tumau i luga o le eleele, ma lua i lalo.

Ma le isi, e tatau ona e ufiufi le tipi mai le la vevela ma aua nei galo e inu. E talitonuina o le faʻamaoniaina o aʻafiaga e sili atu lona aʻa nai lo isi. E tatau ona seleseleina i le tautotogo, pe a le amataina le gaioiga o le sua i le laau.

Faʻaleleia e ala i le uʻu umi se mea sili atu ona faigata. I le taimi muamua, e vavae ese le lua-mita mai le laau matua ma tanumia i totonu o le eleele i le loloto o le 2 cm. E tatau ona faʻainu i taimi uma.

A oʻo mai aʻa i luga o nodules, ona vaeluaina lea o le vaeluaina. O fatu taʻitasi e totoina eseese mai le tasi. O le mamao e tatau ona itiiti ifo ma le 30 cm. E le tatau ona faʻataunuʻu i le vevela vevela.

Faatoaga i le tusi

E uiga i le ituaiga "vine vine"

E i ai se ituaiga faapitoa o vine vine "Vine suamalie". O ia o se tagata aloaʻia. O le maualuga o lenei vine e oʻo i le sefulu mita.

O le uiga ese o le ituaiga o le vevela o laulaau e lanu meamata. Ae o le taunuu mai o le tautoulu, latou te avea ma pologa, samasama, moli ma mumu. Talu ai ona o lenei tulaga, o le tele o tagata e ona fale fale e teuteu fausaga ma vine vine.

O lenei ituaiga e matua tupu malosi lava, i luga o le la ma le paolo, o lea e manaomia ai le tipiina o le laau.

E uiga i le tuputupu ae mai le fatu

O le tuputupu ae o vine vine mai fatu o se fale mo matata moni.

A uma mea uma, o le a tupu malie tele sea ituaiga laau. Ma le gata i lea, o le toe gaosia o vine vine ma fatu e tele se taimi e alu ai nai lo le taoto.

E mafai ona e toto fatu i le tautoulu po o le tautotogo. A o le totoina i le tautotogo, ua fautuaina e puipui fatu.

O le mea lea, mo le 1.5-2 masina ao lei totoina, e tatau ona e tuu fatu i totonu o se atigi apa ma oneone susu ma tuu i totonu o le pusaaisa. O le vevela e tatau ona tusa ma +5 C.

Afai e te totoina fatu i le tautoulu, e aliali mai le toto i le amataga o le taumafanafana e sosoo ai. Ma afai e te totoina fatu i le tautotogo pe a maeʻa, ona amata lea o vine i le 4 vaiaso.

O vine o vine vine e le mafai ona aveesea o latou germination i le gasologa o le tausaga. E mafai ona faʻamautu atoatoa i le vevela o le potu. Ae e te leʻi fuaina vine i le atunuu, e mafai ona e totoina i luga o le faapaologa.

Mo lenei, o fatu e totoina i totonu o koneteina ma le eleele i le loloto o le 1 cm. Ua ufiufi fale ma tuu i totonu o le sunniest place. I tulaga faapena, o le a foliga mai o le a foliga mai o laau.

Alexander Marchenko - o se fai togalaau ma se tamaoaiga o le poto masani i le totoina o laau teuteu e teuteu ai le togalaau, vaituloto ma fale, fetufaai ai fautuaga aoga i le totoina o vine vine.