Laʻau

Laasaga taʻitasi i le laasaga o se mixborder mai i le faʻasalalauga + se filifiliga o fuafuaga ua saunia

O fugalaau o togavao e leai se totogi, e iloa e le tele o faifaatoaga e pei o mixborders, o nisi ia o elemene sili ona lauiloa o le mamanu o le laufanua. Na avea i latou ma tagata lautele ona o le mea moni, e oo lava i se tagata fai togalaau e mafai ona fatuina se fegalegaleaiga o meaʻai, ma o le a mafai ona fiafia i le totoina o laau e sili ona e fiafia i ai i nai tausaga o lumanai. O le masini komepiuta mai masini e aofia ai le tele o laasaga autu, e ala i le faamaeaina o le mea e mafai ona e mauaina se tulimanu matagofie o le fegalegaleaiga masani, lea e fetaui lelei ma soo se ituaiga o laufanua.

Lotogatasi laina laugatasia

Latou te faʻaogaina se vaʻaiga faʻapitoa mai i mea faʻapitoa i fafo ma totonu o tuaoi o le site, ma i autafa o le mutia poʻo le auala o togalaau. I fafo, o ituaiga laau toto e foliga mai o se faʻaitiitia o le faʻaitiitiga, o le mea muamua e tilotilo ai e iai ni avanoa lanu meamata ma fugalaau.

Faʻafetai i le aufaʻatasiga faʻasoa, ma le amanaʻiaina o le lanu lanu o laau totino, o latou foliga ma le maualuga, o le mea na fatuina ua na o le manaia

Mafaufau i le faʻatulagaga o le tuufaatasiga i ou lava lima, e tatau ona e faʻavae i luga o ni numera o mea, o le autu o nei:

  • O le mamafa o le tuufaatasiga. E mafai ona avea se tuaoi fefiloi ma mea teuteu o le faapaologa ma le faitotoa autu o le 'upega tafaʻilagi, ia tuʻuina atu se faapitoa faapitoa i vaituloto ma faasitepu, faʻamafaʻatia le gau o le tele o auala o le' upega tafaʻilagi.
  • Le maualuga o laau na faʻaaogaina. O le taʻiala o le tele-tiered poʻo le "apefai" o le a faʻaaoga ai elemene taʻitasi o le tuufaatasiga e faʻaalia atoatoa lo latou matagofie e aunoa ma le malemo o le tasi i le isi. Faatasi ai ma le eseese o laau totő ma fugalaau mo se fefiloi, e faaopoopo atu i meaola, aniani ma sulu o le eleele, o laulaau matagofie i tausaga taʻitasi ma tafaoga, faapea foi ma meaʻai o le gataifale ma mea teuteu o laau coniferous ma laau toto, e mafai ona aofia ai i le tuufaatasiga.
  • Faʻafeiloaʻiga faʻasalalauga:

O le filifiliga sili ona taatele mo le togalaau fugalaau o se tasi o le itu-side, mixing with tall plants ma e masani ona faʻaaoga i le mamanu o puipui ma puipui

O se fesuiaiga o le fetuunaiga o se vaeluaga o felafolafoaiga e mafai ona mafai, o ona tuaoi e fai i laau-fugalaau ma fualaau aina-poo ua le totogia

Faafetai i lenei faatulagaga o laau, e faigofie ona faamemelo i le togalaau fugalaau mai soo se tulimanu o le saite.

O a mea e tatau ona mafaufau i ai pe a filifilia lanu?

O le manao e fai se togalaau fugalaau o le a tosina mai ai mata ma le matagofie o fuifuga mai aso muamua o le tautotogo e oo i le faaiuga o le autumn, e taua le filifili o laau ina ia faasolosolo malie ona suia e le tasi le isi i le faagasologa o le fuga. Faʻasalalau e ni vaega masani o aganuu, e fuga mai i le taimi e tasi, o le a latou faia ni lanu lanu e sosoʻo lelei i laʻau o laau ua maeʻa, pe na o le faʻafiafiaina o isi i o latou fua.

Pe a filifilia laau toto, e tatau ona amanaʻia e le gata o vaitau o vaitau, ae faʻapea foi le ituaiga palapala, susu ma le malamalama. Faʻafetai i le filifilia lelei o fua o faatoaga, o le faʻafefiloi faifai pea o vaomatua o le a maua ai se lalelei foliga e le gata i le vaitau o le vaitau, ae oʻo lava i masina o le tau malulu, o le a foliga mai o mutia ma aloiafi e foliga mai e susulu atu i luga o se paʻepaʻe paʻepaʻe.

O fugalaau fugalaau ma togavao masani o le a fesoasoani e maua ai se foliga matagofie o le fuga o le fugalaau i le fugalaau, lea o le a avea o se leo lelei i le tuufaatasiga aʻo fufuluina

O laasaga autu o le faʻatulagaga o le vaʻaia

Laasaga Muamua: Totoina o Skeletal Plants

Laʻau - o loʻo taʻua o "skeletal" laau, o loʻo faʻatūina ai le maualuga o le tuaoi ma galue e avea ma ona faʻatusa, e fai ma faavae o soʻo se togalaau fugalaau e leai se totogi. E totōina i latou i se laʻitiiti ae le tutusa le mamao mai le tasi ma le isi ina ia i ai avanoa avanoa i le va o vaega taʻitasi. E matua matagofie lava le togalaau fugalaau ma mafai ai e oe ona tuʻuina atu le foliga o se foliga masani.

Fautuaga! Pe a filifilia laau e fai ai se vailaʻau, e tatau ona taulaʻi i le maualuga o se fale matua ma lona maualuga faʻatusatusa.

O le faavae lelei mo le mixborder e mafai ona avea o ni vao mamago, o se mea e sili ona fiafia i ai le boxwood

E pei o "skeletal" laau, o ituaiga eseese o conifers e talafeagai lelei: Lavson cypress, conic spruce, Bergman pine, coliform yew, scaly juniper, tagi tele.

Faatasi ai ma laau e sili ona totogo e le tutupu ae e le maumau o latou foliga vaaia i nai tausaga o lumanai, e mafai e se tasi ona iloa ituaiga eseese o laufanua, Meyer lilac, shrubby cinquefoil ma nisi ituaiga o tauemuga

Laʻau mumu, magnolia, jasmine, elderberry, hibiscus, hydrangea ma le paʻepaʻe papaʻe e mafai ona avea ma se faʻaopoopoga lelei i mea e faʻamalosia ai le ata o le togalaau. Ae peitai, pe a totoina, e tatau ona manatuaina o nei laau e totoina i luga o le taimi, ma o lea e le mafai ona totoina latalata i le tasi. O le faaumiumi o le fuga o laau e fesoasoani i le teuteuina ma le toe totoina o laau.

Laasaga lona lua: faʻatumu le togalaau fugalaau faʻatasi ai ma meaʻai

O se tasi o mataupu faavae o le fetuunaiga o soaporders ua fusia. O le mea lea, i luma o le pito i lalo, e ufiufi ai laina tipi uamea, o laʻau tetele-lapopoa ua tuʻuina.

Pe a faʻapipiʻi togalaau fugalaau, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i le matagofie o le fuga o le ola, mo se faʻataʻitaʻiga: lavater, polyphylla, coreopsis, coneflower

O le paʻu faʻatasi o le a fesoasoani foi i le teuteuina o laʻau. O le siliva o paina ma vormwood e foliga mai e le masani ai ile pito i tua o fugalaau fugalaau. O se eseesega o le talaaga i lanu lanu o le a avea ma lau matagofie o launiu o le garanium po o laʻau paʻu o le faʻaleleia ma le heichera.

O fualaau aina suamalie e lelei aua latou te faaopoopoina ni lanu manino o le lanu mama atoatoa i le tuufaatasiga, o lona paleni e mafai ona lautele, e amata mai i le samasama samasama ma le apamemea ma faaiu i paʻu paʻu ma violisa

Faatasi ai ma le tele o fualaau oona, o le sili ona teuteu o: fugalaau vao, karite, otaota, vao, vao, ma le mu.

Laasaga tolu: faʻatusatusa le ata ma pailate ma aniani

Motel flyings na totōina i ni 'ato' leai se mea e ola ai lau laau e teuteu ai le mea o loʻo i ai ma laʻau lanu felanulanuaʻi, ma faʻaleleia ai le lalelei ma le fiafia. I le amataga o le tautotogo o le tautotogo, o le a ala mai ai primroses: blueberries, muscari, snowdrops ma crocuses.

I le mea o le tulipotoga o le tautotogo-fugalaau, laffodils ma primroses, o le taumafanafana o le a susulu mai i se vevesi o lanu ma mulimuli ane pasi le fugalaau i laau totō e totogo-fua. Ina ia faʻaleleia le malosi o le teuteuga, e manaʻomia foi ona totoina ia tausaga i ni vaega laiti. Pe a filifilia laau totō mo togalaau fugalaau, e tatau i se tasi ona aloese mai le totoina o ituaiga o meaola e faigofie i le fausiaina vave o le lanu meamata ma le totoina o laau e lata ane.

E totoina i ni vaega toalaiti, o le a latou faia ni lanu felanulanuaʻi i luga o le laulaau fugalaau e le o faʻalelei

Faataitaiga o fetuunaiga o fegalegaleaiga

E tele naua filifiliga mo fuafuaga ua saunia mo le faʻatulagaina o soaporders. E mafai ona matua manino ma matagofie tele le lanuina o laau.

O lea ituaiga mixborder lanu eseese e faʻavae i luga o se fefaʻasoaʻiga lelei ma faʻaliliuga lelei o lanu ma lanu. O se eseesega o le a foliga sili atu i luga o se laufanua tele i fafo fafo.

O se lanu samasama lanu samasama-lanu enaena o le a natia i ona tua le puipui le lelei o fale ma le pa puipui. I le pito i tua o le tuufaatasiga o loo i ai se viburnum e maualalo le ola (1), o le poppy (2), Bonar verbena (3) ma le lauwner lauad (4). O le ogatotonu o loʻo nofoia e le laʻau paʻu (5), Ajax larkspur (6) ma le cirrus (7) faʻasolosolo. Pentstemon (8) ma le aster (9) teuteu le pito i luma. O le piliki ua faʻafefeteina i le vae o le mixborder e faia i le manogi tapaa (10), calendula (11), sage (12) ma le manua-mane (13)

O le talaaga o le tuufaatasiga, faatulaga i luga o le ala e tau atu i le fale, ua teuteuina e faaaoga ai le taufaalili-(1), phlox panic (2) ma le peony (3). Lilies (4), ageratum (5), pulou (6) ma cloves (7) e pei o teuteuga o le pito i luma.

Faʻatasi ai ma le faʻasologa lelei ma le faʻatulagaina lelei o togalaau fugalaau, e oʻo lava i le masani ai o laau e mafai ona avea ma se mea teuteu matagofie o le togalaau.